Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.04.27. 06:16 futotuz

Affirmációk.

Címkék: affirmációk

Affirmációk.

Az „affirmációk”, szellemi gondolatokon alapuló, mentális megerősítéseket jelentenek. De mivel, a szellemi gondolatainknak, csak informatív értékei vannak, ilyen módon, a mentális megerősítéseket, az elménkben hozzájuk rendelhető lelki érzéseink végzik el. Az életünk energiájából származtatható lelki érzéseink, mint mentális módon irányítható életerő impulzusaink.

Valójában, minden egyes szellemi gondolatunk, amelyikhez lelki érzéseket társít az elménk, mint tudatosan formált hitek, valamilyen szintű mentális megerősítéseknek számítanak. Függetlenül attól, hogy azok, pozitív vagy negatív értéket felvevő lelki érzésekkel vannak telítve. A kellemetlen szellemi gondolataink hatására aktivizált negatív lelki érzéseink, a bizonytalanságokon alapuló félelmeinket erősítik. Míg a kellemes szellemi gondolatainkkal mozgásba lendült pozitív lelki érzéseink, a szeretetünket képes erősíteni.

Tulajdonképpen, minden affirmáció, tudatosan formált pozitív hitnek minősül. Amelyekben a kívánt változást, a kellemes szellemi gondolataink segítségével határozzuk meg, míg az elménkben hozzájuk rendelt pozitív lelki érzéseink fogják megvalósítani azokat számunkra.

Így az affirmációkkal programozzuk be tudatosan az elménket ahhoz, hogy jobb sorsra legyünk hangolva. Mert a jobb minőségű sorsunkat, éppen az határozza meg, hogy mennyi pozitív lelki érzéssel alakítjuk ki azt magunknak.

A fejlődő pszichológia tudományának állítása alapján, a pozitív affirmációkon alapuló megerősítések azért működnek az életünkben, mert szuggesztív hatást fejtenek ki az elménkben. De tulajdonképpen, csak akkor működnek igazán, ha tudatosan olyan kellemes szellemi gondolatokat válogatunk ki magunknak, amelyekhez pozitív lelki érzéseket társít az elménk. Ezek a pozitív megerősítéseink, képesek felülírni azokat a régi, hibás mentális programjainkat az agyunkban, amelyek miatt, a szorongásainkat előidéző élethelyzeteink kialakulhattak.

Van olyan helyzet is, amikor egy ilyen megerősítés, valamilyen okból nem működik megfelelően az életünkben. Mert a pozitív lelki érzéseink nélkül, teljesen hatástalan minden affirmáció. Mivel a szellemi gondolatnak, amelyikkel meghatározzuk a pozitív megerősítéseinket, csupán informatív értékei vannak. Pozitív lelki érzések nélkül erőtlen, hatástalan a kívánt változás. Csak ábránd.

Ha pedig, továbbra is negatív lelki érzéseket táplálunk, a számunkra szellemi gondolatokkal megerősítendő állapotokkal szemben, akkor a pozitívnak képzelt megerősítéseink, negatív módon fogják továbbra is terhelni az életünket. Vagyis, éppen fordított hatást érhetünk el csupán.

Nézzünk egy egyszerű, de általános példát. Valaki túlsúllyal küszködik, de le szeretne fogyni. Szellemi szinten meghatározza magának azt, hogy a kialakult magasságához, milyen ideális testsúlyt szeretne elérni. Ezt meghatározza a jelenben, hogy pozitív lelki érzéseket tudjon hozzárendelni az elméjében. Mert a lelki érzéseink, csak a jelenben aktivizálhatóak. A múltba vagy a jövőbe vetíteni nem tudjuk azokat.

Az ilyen formán, a jelenben kialakított pozitív hitünk, a pozitív lelki érzéseink miatt, mindenképpen hatásosak lesznek az életünkben. Így bármikor gondoljunk is az aktuális megerősítésünkre, azt mindig a lelki jelenlétünkre vonatkoztatva tegyük. Tudatosan kerüljük a szellemi szintű múlt és jövő használatát. Mert azok, eltávolítják tőlünk az éppen aktív pozitív lelki érzéseinket. A szellemi szintű múltba vagy a jövőbe vetítik azokat. Ahol a jelenre vonatkoztatott célt eltévesztve, teljesen hatástalanok.

Hasonló a helyzet akkor is, amikor a tükörbe tekintve, még mindig a túlsúlyunkat látjuk, és bosszant bennünket a látvány. Mert, amíg a túlsúlyod látványától bosszankodsz, addig negatív lelki érzésekkel írod felül, az affirmációdban meghatározott pozitív lelki érzéseidet. A kétféle érzés pedig, jó esetben csak közömbösíti egymást. Vagyis, nem történik kívánt változás.

Rossz esetben azonban, sokkal több negatív lelki érzést invesztálsz a nem kívánt látványba, amivel a pozitív megerősítésedet megfordítod. Negatív megerősítést formálsz belőle. Akaratlanul is. Tovább növelve azt a túlsúlyt, amitől meg akartál szabadulni. Ilyen módon, erősebb testalkatot formálsz magadnak, mintha egyáltalán nem is foglalkoztál volna a dologgal, a pozitív megerősítésed tudatos kialakításával.

Így az ezoterikus ismeretek hiányában, sok értelmes ember, éppen fordított spirituális hatást ér el az életében. Tulajdonképpen, ilyen módon alakul ki, minden egyes kellemetlen állapotunk az életünkben. Amelyiknek mindegyike, valamilyen pozitív megerősítésen alapuló affirmációt igényel ahhoz, hogy értékelhető változást tapasztalhassunk meg.

Azt tudnunk kell, hogy a hibásnak vélt változásokhoz is idő kell. Mert mindig valamilyen folyamatot indítunk el. Ezért, türelmesnek kell lennünk a folyamat beindulása alatt. A nyilvánvaló módon látható eredmény, akár egy hét vagy hónap múlva fog csak jelentkezni. Attól függően, hogy mennyi pozitív lelki érzést invesztálunk a dologba. Valamint, mennyire tudjuk kerülni, a dologgal szemben kialakult régi, negatív lelki érzéseinket.

A pozitív lelki érzéseinket pedig, úgy lehet továbbfokozni, hogy minden estben, amikor a tükörbe nézünk, olyannak látjuk magunkat, amilyenek az affirmációnkban meghatározott állapotban szeretnénk lenni. Vagy amikor például, eszünk vagy iszunk, akkor olyan módon tegyük csak, mintha már olyan súlyunk lenne, mint amilyenre éppen vágyunk.

Ha pedig, új ruhát szeretnénk magunknak, akkor olyan ruhákban gyönyörködjünk csak, amilyen méretű az elvárt testi állapotunkban fog majd kelleni nekünk. Képzeljük el magunkat, azokban a számunkra ideálisabb méretű ruhákban. Továbbá, az ideális módon elképzelt alakkal, a mozgásigényünk is meg fog nőni. Ezért, fokozatosan szoktassuk hozzá magunkat újra azokhoz a mozgásformákhoz, amelyektől elszoktunk addig, amíg ezt a nemkívánatos testalkatot kialakítottuk magunknak.

Az a lényeg, hogy ne vádoljuk magunkat a nemkívánatos állapotunkért. Hanem éppen ellenkezőleg, bátran képzeljük el az új, a kívánatos testi állapotunkat. Mert a képzelet, mindig a csak jelenben formálható az elménkben, és ilyen módon, további pozitív lelki érzéseket képes integrálni. Beépíteni a szellemi szinten kialakított képzeletünkbe. Ilyen módon a pozitív megerősítésünk, pozitív mentális tartományban stabilizálható. Oly annyira, hogy a pozitív jellege, még tovább fokozható is.

Tudományosan bizonyított tény, hogy a szívünk generálja a legerősebb elektromagnetikus jeleket a testünkben. Ezért a szívben kialakuló lelki érzéseink, minden egyéb testi jel informatív értékét képesek felülírni. Így a testünk szervei, mind együttesen működnek a szívünk koherens, azaz egyenletes rezgési ritmusára. Így a lelki érzéseink, felülírnak minden egyéb testi és szeéllemi jelzést. Ezért, nem az számít igazán, amire szellemi szinten gondolunk, hanem csupán az, amit közben, lelki szinten érzünk.

Becsapja magát az olyan ember, aki affirmációkat fogalmaz meg szellemi szinten, miközben negatív lelki érzéseket aktivizál az elméjében. Olyankor ugyanis, fordított megerősítés valósul meg. Amelyben az affirmációs megerősítésnek szánt szellemi gondolat, éppen ellentétes, nem kívánt hatást válthat csak ki.

Gyakran hallani, még szakemberektől is, hogy „gondolkozzunk pozitívan”. Hát, az a helyzet, hogy pozitív lelki érzések nélkül, nem tudunk pozitívan gondolkozni. Ezért, a megerősítéseket jelentő affirmációkra, nem lehet általános sémát előírni. Vagyis, nem mondhatjuk azt, hogy egy konkrét megerősítés általános módon, minden embernek egyformán jó. Mert, aki egy témában nagyon erős kudarcot élt meg, annak számára, az azzal kapcsolatos megerősítések nehezen működnek. Mert bizalmatlanná vált, és nem képes pozitív lelki érzésekkel támogatni, a szellemi szinten meghatározott, megerősítésre szánt szellemi gondolatot.

Gyakorlatilag a lényeg az, hogy mindig mindent szeretettel, jókedvvel csinálj. Mert a pozitív érzésekkel végzett feladatok, tökéletesen alkalmasak arra, hogy önmagunk Isteni minőségét éltessük velük. Ha pedig, a szeretetünkben az Isteni minőségű lelkünk aktív, akkor az Univerzum Istene sincsen távol tőlünk. Mert Ő, éppen a pozitív lelki érzéseinket követi figyelmesen. Mert a teremtő energiáit, csak a pozitív lelki érzéseinkkel képes aktivizálni számunkra. Mivel, csak azok vannak szinkronban a kozmikus teremtéssel.

A lélek által, Isten éltet bennünket. Vagyis, Istenek vagyunk mindannyian. De az Isteni szintű teremtői képességeiket, csak a pozitív lelki érzéseinkkel tudjuk működésbe hozni. A negatív lelki érzéseink, ellenerőkként érvényesülnek. Ilyen módon, csak bennünk és a körülményeinkben tehetnek kárt. Negatív teremtési folyamatot hajtva végre. A mágneses energia kozmikus hatásával szemben.

Ezért, minden értelmes ember, saját maga dönti el azt, hogy a szellemi gondolataival, milyen polaritást biztosít a lelki érzései számára. Ez a döntés, a mi saját, személyes felelősségünk. Ez alól, nincsen kivétel. Még akkor sem, ha valaki nem ismeri ezt az alapvető ezoterikus szabályt.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.04.27.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4913873102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása