Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2024.03.31. 07:23 futotuz

Emberiség.

Címkék: emberiség

Emberiség.

Amikor az emberi faj eredetét kutatjuk, akkor minden esetben az emberi kultúra írott emlékeit vesszük figyelembe. Amelyek közül, az egyik legősibb írás nem más, mint a Szent Biblia. Amit a világon, szinte az összes nép nyelvére lefordítottak már. A történelmi hűségét pedig, a régészet tudománya, folyamatosan ellenőrzi és igazolja. Ami arra enged következtetni, hogy az emberi faj lehetséges kezdetét, éppen a Biblia tárja elénk történelmi jelleggel a legideálisabb módon. Teljesen függetlenül attól, hogy valaki hisz-e Istenben vagy sem.

Persze, jogosan megkérdőjelezhető az, hogyha Ádámnak és Évának csak három fia volt, amelyek közül Ábel korán meghalt, akkor hogyan szaporodott tovább az emberiség? Így az emberi faj eredetét tulajdonképpen, a zsidóság eredetére korlátoztuk. Mert Ádám és Éva két fia, nyilván más nomád népek leányaival szaporodtak tovább. De Ádám és Éva volt a ma élő zsidóság etnikai szintű alappillére. Majd a szükségszerű népszaporulat, a vízözön misztikus eredetű eseményéig folytatódott. Amelynek során, csak nyolc ember menekült meg, a vízözön által kialakult misztikus néptisztító folyamatból. Noé családja. Noé a feleségével, három fiával és azok feleségeivel.

Így a vízözön után, ők képviselték azt a genetikai alapot, ami elszaporodhatott a világunkban. Ezt igazolják azok a genetikai kutatások is, amit szinte minden népre kiterjedt módon végeznek a biológiai végzettségű tudományos szakemberek. Amelyben az emberekre vonatkozó genetikai vizsgálatok, még igen távol vannak a majmok genetikai rendszerétől. Így a majmoktól való evolúciós eredeztetés, valószínűleg hibás elmélet.

Így tulajdonképpen, szinte minden ember Sém, Kám, és Jáfet leszármazottja ma már. Míg a ma élő zsidóság, Sém nemzetségéből származtatható, addig a többi nép nemzetségeit, Kám és Jáfet utódainak tekinthetjük. Akik a világban, messze eltávolodva éltek egymástól. Így a táplálkozási és éghajlati viszonyoknak megfelelően, szükségszerűen módosult a testi felépítésük, és nyilván átalakultak a kulturális jellegű vallási szokásaik is. Ilyen módon, szinte minden elkülönült népnek, sajátságos vallása lett. Amit a kereszténység erőszakos terjesztésével próbált egységesíteni a korabeli pápaság. Persze, teljesen sikertelenül, mert ahol az erőszakkal közvetített kereszténység mégis meghonosodott, ott is keveredett az, a helyi vallások megszokott rituális alapjaival. Egyre sokrétűbbé alakítva ez által a keresztény vallást. Ezért a vallásegyesítési próbálkozások, még a keresztény vallásformák között sem valósulhatott meg. Miközben, ugyanabban az egy Istenben hisznek.

Így ma már, öt alapvető vallásforma uralja a világunkat. A zsidó, a keresztény, a buddhista, a hindu és az iszlám. Ezek az úgynevezett világvallások. Amelyek természetesen, nyilván nem egységesek önmagukban véve sem. Mert minden világvallásnak, sok különböző alfaja létezik. Így például, a kereszténység is sokféle különböző vallási felekezetre tagolódik. De a Biblia tanúsága szerint, ezek mindegyike közös alapot képvisel. A vízözöntől számítva. Ami azt jelenti, hogy az emberi faj minden ma élő polgára, nyugodtan távoli rokonnak, unokatestvérnek tekintheti egymást. Mert a lehetséges rokonságunk, genetikai szintű igazolást nyert ma már.

Isten tehát, azért nem határozta meg konkrét módon a zsidóság lehetséges hazáját földrajzi szinten a világunkban, mert számára, minden élő ember „zsidónak” minősül. Akik benépesítették a Földet. Egy közös fajból származtatható emberiségnek. Akik ma már, nagyon sokféle emberi alfajt képviselnek.  Különböző szintű vallási hovatartozással. Amit ma már, bárki szabadon választhat magának. Így például, a mi kereszténynek elfogadott országunkban, nagyon sokan vállalták fel a buddhista vallás tanait. Vagy éppen az iszlámét. Esetleg a hindu tanításokat. Vagy például, átkeresztelkedtek a zsidó vallásra. Attól függően, hogy számukra szellemi szinten, melyik megismert vallásfajta lett a lehető legszimpatikusabb. Melyik képes biztosítani a lelki békéjüket.

Mert tulajdonképpen, nagyon sokan keresik Istent. Akiknek az a kényszeres képzetük, hogy a vallásfajtákban fogják Őt megtalálni. Vagy az Istenhez vezető egyetlen utat, valamelyik vallás kialakult tanaival azonosították. De Istent megtalálni a külvilágban lehetetlen. Mert Isten, nem öltött konkrét módon alakot az anyagi világunkban. Általánosságban véve azonban, mégis azt mondhatjuk, hogy minden anyagi megnyilvánulás, Isten teremtői munkáját igazolja. Így például, az ember létezése is, egyedül Istennek köszönhető. Oly annyira, hogy az értelemmel bíró ember, Isten „hasonlatosságára”, szellemi szinten tudatosnak lett teremtve. Ez a személyessé vált tudatosság készteti az értelmes embert arra, hogy Istent keresse a világban. Amelynek során az ezoterikus jellegű keresést végző értelmes ember, felfedezheti önmaga Isteni minvoltát. Azt a spirituális, lelki jellegű kozmikus lényt, aki mindenkiben egyedi emberként él a világunkban. De ki az, a teremtő Isten, akit annyian keresnek?

A mi bioszféránkban, minden lehetséges anyagi minőség, „elektromágneses” tulajdonságokkal jellemezhető. Éppen az összetett szerkezetű anyagi atomokat képviselő, és azok elektronjaira visszavezethető módon. De, ha a bioszféránkban felfelé haladunk, és az egyre csak ritkuló légrétegeken keresztül, elhagyjuk a Földünk még élhető anyagi határát, akkor az űrbe jutunk. A bolygó és csillagközi kozmikus térbe. Ahol az óriási vákuum miatt, már nincsen elektromos anyagi minőség. Így az már, az Univerzum kizárólag mágneses tere. Amit az Univerzum oszthatatlan alaptömegeinek az egységes közege épít fel.  Mint egy egységes mágneses alaphalmazt. Amelyből és amelyben kialakulhatott, megnyilvánulhatott, minden lehetséges anyagi égitest. Mint összetett szerkezetű elektromos anyagi minőség.

Az Univerzum szubjektív alaphalmaza tehát, egy végtelen mágneses alapközegnek számít. Amit az oszthatatlan alaptömegek egységes, mátrix alapú közege épít fel. Amelyben az oszthatatlan alaptömegek egyensúlyi helyzete nem biztosított. Így azok, relatív módon egymáson támaszkodnak. Az egyensúlyi helyzetüket folyamatosan csak keresve, állandóan rezegnek. Egymást félre tolni vagy félre lökni önerőből képtelenek. Így az együttes kényszerrezgéseiknek köszönhetően, kozmikus szintű és longitudinális felépítésű mágneses hullámok kialakítására képesek. Amelyek éppen úgy működnek, mint Newton soros ingája.

Minden kozmikus szintű mágneses hullámnak, két alapvető összetevője van. A hullámhossz és a frekvencia. A hullámhossznak szerintem, informatív értéke van. Mert az határozza meg, a kozmikus szintű mágneses hullámok hatási irányát és lehetséges célját. Míg a frekvencia által, az oszthatatlan alaptömegek rezgési szintű részerő hatásai terjednek, a hullámhossz által meghatározott diszkrét, periodikus módon egymást követő adagokban. Ezt a mágneses hullámokban terjedő és folytonossá vált egy irányú rezgésátadási módot nevezhetjük, az energia áramlásának.  Vagyis, az energia, a mágneses hullámhossz által meghatározott egyenes irányba és frekvencia által terjed, a kozmikus szintű mágneses hullámokban. Induktív munkát végezve, az általuk érintett elektromos anyagi részhalmazokon. Amit az égitestek képviselnek.

A kozmikus szintű mágneses hullámoknak ezt az induktív munkáját, már a tudomány is elismerte. Amikor a kozmológiai állandókat meghatározta. Mert a tudomány által felfedezett kozmológiai állandók, mint kozmikus szintű mágneses hatások, precízen szabályozzák az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok mozgási, működési, rezgési feltételeit. Tökéletesen behangolt jelleggel. Induktív módon. Már, vagy harminc féle ilyen kozmológiai állandót ismerünk. Ilyen kozmológiai állandónak minősül például, a fény terjedési sebessége is. Ami tulajdonképpen, a kozmikus szintű mágneses hullámokban terjedő energia hatási sebességét is tükrözi számunkra egyben.

Ha pedig, a kozmikus szintű mágneses hullámok hullámhosszainak az informatív értékeit egybe vesszük, ami minden lehetséges információt önmagában képvisel, akkor az Univerzum abszolút Elméjét értelmezhetjük az által. Amelynek sajátságosan tiszta, azaz Szent Tudatossága és Öntudata van. Ha pedig, a kozmikus szintű mágneses hullámok frekvenciáit tekintjük egyben, amelyekben az energia képes terjedni, akkor az a Szent Lelket, az induktív módon teremtőképes kozmikus hatást képviseli. Amely az elektromos anyagi minőségekre hatást gyakorolva képes, azok működési feltételeit meghatározni. A kozmológiai állandók segítségével. Az én véleményem szerint, ilyen kozmológiai állandónak minősül a lélek is. Amely meghatározza a sokszínű élet elvi lehetőségét, az összetett szerkezetű elektromos anyagi világunkban. Különböző kozmikus szintű mágneses hullámhosszokon és frekvenciákon.

Az Univerzumnak, ezt a sajátságosan abszolút Tudatosságát és Öntudatát nevezi az idealista filozófia Istennek. Amely az Univerzum mágneses alapú abszolút Elméjében valósult meg. Mivel azonban, a mágneses tér teljesen láthatatlan számunkra. Ezért Isten, a mágneses alapú teremtő, szintén láthatatlan marad előttünk. Látható formát, csak az elektromos anyagi világunkban képes ölteni, a teremtményei által. Így az értelmes ember, Isten anyagi szintű megnyilvánulása. Test, lélek és szellem egyben. Ahol a test és a szellem az életünk relatív, folyton változó részei. Míg a lélek, az életünk abszolút része. Mert az életünk kezdetétől a végéig, folyamatosan éltet bennünket.

Mivel a mágneses alapú teremtő Isten, teljesen láthatatlan számunkra, ezért Istent keresni, a teremtményeiben vagyunk csak képesek. A többi ösztönös élőlényben és a relatív öntudattal bíró emberekben. Mert, ha a mi maréknyi agyunk biomágneses képességét, a mi relatív emberi elménknek nevezhetjük, akkor az Univerzum teljes mágneses valósága, nyilván az abszolút Elmét fogja képviseli számunkra. Amelyben Isten munkálkodik. A kozmológiai állandók révén, induktív módon befolyásolva az anyagi világunk elektromos aktivitását.

Az értelemmel bíró tudatos ember pedig, felismerheti a teremtőjéhez fűződő mentális viszonyát. Amely szerint, a lélek által azért éltet bennünket Isten, hogy lokális módon ugyan, de közvetlen részesei legyünk a teremtés kozmikus eseményének. Így a reális képzelet segítségével, olyan mentális terveket alakíthatunk ki magunknak, amelyek megvalósulása, mindig könnyebbé teheti az életünket. Ilyen módon alakíthatja át az értelmes ember a természetet, a saját személyes igényei szerint. Mert semmi, de igazán semmi sem alakult ki a természetben emberi alkotásként úgy, hogy azt valaki, el nem képzelte volna előtte valóságosnak. Vagyis röviden, mindig a képzelet formálja a valóságunkat.

Amikor reális képzeletet alkot valaki a lelki vágyairól, akkor valójában azt tervezi el, hogy hogyan kívánja megtapasztalni az általa feltételezett lehetséges valóságot.  Ilyen módon, a reális képzelet által, az ember hite jut értelmes módon kifejeződésre. Vagyis, a szellemi gondolataink digitális informatív értékeinek a segítségével, olyan analóg képi formát alkotunk az elménkben, amelyeket a lelkünk is képes megérteni. Mert szellemi szinten, digitális módon kezeljük az információkat. Míg a lelkünk, analóg képi formában értelmezi azokat. A lelkünk számára ilyen módon kifejezésre juttatott hiteink, egy közös mentális egységet fognak képviselni. EEG orvosi műszerrel mérhető agyi mágneses hullámok formájában. Más logikus értelme számomra nincsen, az elektromos tulajdonságokkal rendelkező anyagi ember EEG agyi mágneses hullámainknak.

Ezek a hiteinket képviselő agyi mágneses hullámaink, megkeresik a kozmikus szintű mágneses hullámok között, a hullámhosszuknak megfelelő, de jóval nagyobb energiájú mágneses hullámokat és azokat, az általunk elképzelt anyagi valóság kialakítása érdekében aktivizálják. Vagyis, a mi gyengécske energiájú agyi mágneses hullámaink arra alkalmasak, hogy a nagy energiájú kozmikus szintű mágneses hullámokat vezéreljék, és az általunk képzeletben vágyott anyagi valóság kialakítása érdekében aktivizálják őket.

Isten tehát, eleve kétféle módon hajtja végre a teremtés folyamatát. Kozmikus szinten, általános értelemben, a kozmológiai állandók révén. Amelyek segítségével a számunkra természetesnek értékelhető anyagi folyamatok működhetnek. Mint egymáshoz viszonyítható anyagi események. Valamint lokális jelleggel, a mi tudatos elméinken keresztül. A saját relatív igényeink szerint. Az által ugyanis, hogy a lélek révén folyamatosan éltet bennünket, éppen azt várja el tőlünk, hogy szellemi szinten, mi magunk irányítsuk a megtapasztalható sorsunkat tudatosan. Lokális jelleggel mindenki, az életterének és életlehetőségeinek megfelelő módon. Az addig megszerzett szellemi tudásának megfelelő jelleggel.

Vagyis, teljesen mindegy az, hogy milyen vallási felekezethez tartozol, vagy éppen ateista vagy-e, a lényeg az, hogy a tudatos elmédben, vannak-e olyan reális elképzeléseken alapuló mentális terveid, amelyek a megtapasztalható valóságodat képesek átalakítani számodra. A lelki vágyaid szerint. Mert, amikor probléma elé állít az élet, akkor Isten, mindig küld számodra egy lelki vágyat. Ami a Te aktuális problémád, számodra ideális megoldását vetíti eléd. Ami boldoggá tehetne. Mint Isten reád irányuló szándékait. Nincs is más dolgod, mint ezeket a lelki vágyaidat, a szellemi gondolataid segítségével, valóságosnak elképzelni. Ilyen módon, a tudatos teremtés hatáskörébe rendelni azokat.

Az anyagi világunkban éppen az a baj, hogy az értelmes emberek, nem használják megfelelő módon a képzeletüket. Olyan dolgokat képzelnek el valóságosnak, ami nem okoz számunkra örömöt. Vagy éppen, még árt is nekik. De semmiképpen sem szolgálják a saját személyes érdekeiket. Így negatív hitet gyakorolva, olyan valóság kialakítását teszik csak önmaguk számára lehetővé, amelyben nyilván nem is érezhetik jól magukat. Pedig, egy mindenki által tökéletesre képzelt valóság, egyre tökéletesebb formát képes ölteni az anyagi világunkban. Amelyben bárki jól érezhetné magát. Erre, éppen Isten a garancia. Az a kozmikus szintű, abszolút Öntudattal rendelkező univerzális Tudatosság, amelynek a mágneses valóságában létezhetünk, mint összetett szerkezetű elektromos anyagi megnyilvánulások. Értelmes emberekként élve.

Úgy is mondhatnám, hogy a mágneses alapú Isten, virtuális valóságai vagyunk anyagi szinten. Hiszen, az Isten személyes gondolatai alapján alakultunk ki, valósultunk meg, nyilvánultunk meg, az elektromos anyagi világ objektív valóságában. Isten abszolút mágneses valóságában, a benne kialakult elektromos anyagi megnyilvánulások, csak holografikus jelleggel képviselik a múlandó relatív anyagi világunkat Isten számára.

Így tulajdonképpen, teljesen mindegy az, hogy milyen vallás képviselői vagyunk.  Vagy éppen ateisták. Mert csak az számít, hogy vannak-e teremtésre alkalmas elképzeléseink az elméinkben. A lelki vágyaikról szóló reális elképzelések mentális formáit öltve. Mert hívő és hitetlen ember, a szellemi képességekkel rendelkező értemének köszönhetően, Isten összetett szerkezetű elektromos anyagi szintű megnyilvánulása. Ha akarja, ha nem.  Ebből persze, az is egyenesen következik, hogy Istennek nem is fontos igazán az, hogy higgyünk benne. Az kizárólag a mi érdekünk. Isten számára az a fontos, hogy legyen teremtésre alkalmas hitünk. Vagyis, olyan reális elképzelésünk a valóságról, amely a hittel formált mentális terveinket biztosíthatja. Amelyekben, a digitális jellegű szellemi információs értékeink, analóg képi formát nyertek a lelkünk számára. Ha pedig, a lélek által Isten éltet minden embert, akkor Isten számára.

Úgy működik ez, mint a kifordított Napsugár. Ami nyilván süt a hívőre is és a hitetlenre is. De a hívőt éppúgy megégeti, mint a hitetlen embert. Mert Isten természettörvényei, mindenkire egyformán érvényesek. Ezért azt is mondhatjuk egyben, hogy Isten nem jó vagy rossz számunkra, hanem Ő, egyszerűen a teremtő. A jó vagy rossz relatív fogalompárral, elvonatkoztatunk Isten abszolút jellegétől. Teljesen félrevezetve önmagunkat. Mert Isten csupán a teremtő. Aki a mágneses alapú Öntudatával teremti meg azokat az elektromos anyagi feltételeket, amelyek értelmes módon kifejezésre juttatott személyes hiteinkként, megjelennek a mágneses valóságában. Mint EEG agyi mágneses hullámaink.

Ami azt is jelenti egyben, hogy Isten mindent megteremt számunkra, ami a hiteinkként mágneses értéket nyert számára a mágneses valóságban. Akár jó az nekünk, akár nem. Hiszen megtapasztalni, kizárólag nekünk kell azokat. Vagyis, a negatív hiteink káros hatásait, nem Isten szenvedi el. Valamint, a lelki vágyainkból formált pozitív hiteink örömélményeit is, kizárólag mi értékelhetjük. Éppen ebben rejlik a szabad akaratunk lehetősége. Hiszen a hiteink mentális módon való kialakítását az elménkben, senki sem befolyásolhatja. Azok, a mi saját, szabad akarattal meghozott személyes döntéseink. Így az általuk kialakult megtapasztalás is, kizárólag bennünket terhel.

Akinek pedig, nincsen a saját elméjében kialakult személyes hite, az kénytelen mások hite alapján formált elképzelések szerint élni az életét. Ha jó az neki, ha nem. Így él ma az emberiség óriási százaléka. Akik a számukra jó dolgokat és eseményeket, nem képesek elképzelni valóságosnak saját maguknak. Így egyszerű munkavállalókként, sokkal szerényebben tengetik az életüket. Pedig, ha a lelki vágyaikat rendre elképzelnék valóságosnak, akkor sokkal tartalmasabb, sokkal boldogabb életet biztosíthatnának saját maguknak.

Amíg a memóriánkban gyűjtögetjük az életünk tapasztalatait, mint személyes emlékeket, addig élünk. Addig a mi életünkben, olyan mentális visszaigazolást halmozunk fel Isten számára, amelyben a hitünk által elfogadott információk, gyakorlati tapasztalatokat biztosítanak Isten számára. A nélkül, hogy azokat Isten tapasztalná meg személyesen. Így közvetett módon ugyan, de Isten él rajtunk keresztül. Ezért lehetünk a lélek által éltetett anyagi megnyilvánulások. Ez a mentális jellegű szimbiotikus viszony, folyamatosan fennáll az emberek és Isten között. Ha pedig, az ember meghal és a lelke elhagyja a földi világot, akkor magával viszi az addig megszerzett tapasztalatain nyugvó tudatossági szintjét. Ami minden embernél sajátságosan egyedi. Így válik, a minden információ ismeretével rendelkező Isten, mindent tudóvá a mi élettapasztalataink által. Mert az információs értékeket képviselő mentális ismeretek, csak a tapasztalatok által válhatnak visszaigazolt tudássá Isten számára is.

A relatív értelemmel bíró emberiség tehát, Isten mágneses alapú mentális szimbiózisában élve, egyedi szintű tapasztalatokat gyűjt, a mindent tudást képviselő Isten számára. Mert az induktív módon, minden anyagi minőségre hatni képes kozmikus Tudatosság, csak rajtunk keresztül válhat, a mindent tudás birtokába. Így lett Isten mindenhatósága mindentudóvá is. A mentális jellegű visszacsatolások lehetőségeinek köszönhetően. Ahol az Isteni eredetű visszacsatolásokat, a relatív elménben tudatosodó lelki vágyaink képviselik.  Míg az ember mentális visszacsatolásai, a képzelet által értelmes módon kifejezésre juttatott hiteink révén jutnak érvényre, Isten mágneses alapú abszolút Tudatosságában. Ahol a teremtés folyamata, állandóan zajlik. Induktív módon ráterhelve a kozmikus szintű mágneses hullámokban kódolt akaratát, az elektromos anyagi valóságra. Ahol a reánk irányuló Isteni akarat, mindig a mi képzelet által közvetített hiteinket követi. Így válik a képzeletünkben megnyilvánuló szabad akaratunk, a mi személyes felelősségünk részévé.  Mert a tapasztalat kényszere, kizárólag reánk irányul.

Amíg az emberiség, kollektív módon nem fogja fel ezt az igazságot, addig mindig ugyanabba a hibába esünk. Ami a történelmi jellegű eseményszerűségeket, periodikus módon mindig csak megismételni képes. Egyre modernebb önpusztító eszközökkel. Mert minden fegyver, ami valaki életét kioltja, egy relatív Istenséget pusztít el az emberiség soraiból. Ahol valójában, mindannyian egyek vagyunk lelki szinten. Isten relatív képviselői. A teljes emberiség.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2024.03.31.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9818367437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása