Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.08.07. 06:29 futotuz

Isten éltessen.

Címkék: Isten éltessen

Isten éltessen.

Hívő és hitetlen, így üdvözli a másik embert akkor, amikor annak névnapja vagy születésnapja van. Mert a mi ősi magyar nyelvünk, tökéletesen megőrizte ezt a csodálatos áldást. Ami éppen arra utal, hogy a lélek által Isten élteti az embert akkor is, ha nem tud róla. Ezzel az áldással pedig, legalább a névnap és a születésnap alkalmával, emlékeztetjük egymást erre az egyszerű tényre.

Amikor kimondod azt, hogy az „Isten éltessen”, akkor gyakorlatilag, azt kívánod az általad kedvelt embertársadnak, hogy a teremtő Isten munkálkodjon az életében. Isten pedig, csak úgy képes munkálkodni az életünkben, ha hagyjuk azt, hogy megteremtse számunkra azokat a dolgokat és eseményeket, amelyek a lelki vágyaink alapján tudatosodtak az elméinkben.

Amikor ugyanis, probléma elé állít bennünket az élet, akkor minden esetben jelentkezik az elménkben egy lelki vágy, ami már a problémánk, számunkra ideális megoldásának az elvi lehetőségét vetíti elénk. Ez a lelki vágy nem más, mint Istennek a reánk irányuló személyes akarata. Így, amikor azt imádkozod, hogy ”Legyen meg a Te akaratod,” akkor azzal éppen azt fejezed ki, hogy történjen minden a lelki vágyaid szerint. De, ha a lélek által Isten éltet, akkor a lelki vágyaid nem mások, mint Istennek a Te személyedre szóló közvetlen akaratai. De, hogyan lehet ebből a lelki vágyból, gyakorlati szinten is megtapasztalható valóság? 

Amikor a lelki vágy tudatosodik az elmédben, akkor az gyakorlatilag, egy olyan mentális üzenet számodra Istentől, ami csak akkor valósulhat meg az életedben, ha szellemi szinten tökéletesen egyetértesz vele. A lelki érzéseink ugyanis, csupán mentális módon irányítható erőhatásaink. Mert a lelkünkből származnak azok, az életünk energiájából. Irányítani pedig, éppen a szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével tudjuk őket. Mert a szellemi gondolatainknak, informatív értékei vannak. Ezért képesek meghatározni azokat a mentális formákat az elménkben, amit a lelki vágyaink szerint tudatosodó érzéseink képviselnek.

Más szavakkal kifejezve, ez azt jelenti, hogy a lelki vágyainkat rendre el kell tudnunk képzelni a szellemi gondolataink segítségével valóságosnak ahhoz, hogy a megtapasztalható valóságunk részeivé váljanak azok. Vagyis, az a kifejezés, hogy az „Isten éltessen”, csak úgy valósulhat meg az életünk folyamatában, ha az Isten által küldött mentális üzeneteket, mint lelki vágyakat, szép sorban elképzeljük valóságosnak, a szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével. Mert, csak a reális elképzeléseink képezhetik, a valóságunk megtapasztalható realitásait.

Annál reálisabb egy elképzelés számunkra, minél jobban beleképzeljük saját magunkat is, a vágyott dolog vagy esemény valóságába. Mert ilyen módon, önmagunkra vonatkoztatva, tökéletesen igaznak véljük, a vágyaink lehetséges módon elképzelt valóságát. Mert a képzelet, Isteni adottság az elménkben. Mert a relatív agyunk, anyagi felépítésű. Benne az elménk, szintén relatív mágneses adottságunk. Viszont hozzá tartozó képzeletalkotás mentális folyamata, mégis abszolút lehetőségekkel bír. Hiszen, bármit el tudunk képzelni valóságosnak.

Amikor képzeletet alkotunk az elménkben, akkor olyan mentális képi formát vagy szintén mentális filmet készítünk magunknak, ami egy általunk vélt valóság elvi lehetőségét vetíti elénk. A szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével, olyan mentális formákat alakítunk ki, amelyek kép vagy filmszerű módon jelennek meg az elménkben. Ilyen módon, bármiről lehet reális elképzelésünk. Ha azonban, a reális elképzeléseinket a lelki vágyaink képviselik, akkor olyan kép vagy film jelenik meg az elménkben, aminek a látványa, máris örömöt okozhat számunkra. Ezeknek az örömeinknek a pozitív lelki érzései, teremtésre méltó tartalommal töltik fel az elképzeléseinket.

Mert, amikor a szellemi gondolat és a lelki érzés, egy közösen funkcionáló mentális adottságként érvényesül az elménkben, akkor az Isteni akarat és az emberi szándék, egy közös elhatározásra kerül. Ami már, mint kifejezésre juttatott hit, mint EEG-agyi mágneses hullám jelenik meg. A tudatosan irányított teremtés mágneses hatásaként.

Isten ugyanis, szabad akarattal ruházta fel az értelmes embert. Mert bennünk, még önmagát sem korlátozza. Ennél fogva, nekünk kell teljesen szabad akaratunkból követnünk szellemi szinten, az Ő által tudatosodott vágyaink pozitív lelki érzéseit. Ilyen módon, teremtésre méltó hiteket formálni az elménkben, a reális elképzeléseink szintjén. Így a lelki vágyaink, csupán olyan sugalmazások Istentől, amit a boldogságunk megtapasztalása érdekében, érdemes szellemi szinten is kifejezésre juttatnunk, a reális elképzelés szintjén.

Amíg a lelki vágyainkat, mindig elképzeljük valóságosnak, addig Isten éltet bennünket. Mert a lelki vágyainkban jelentkező Isten akaratot követjük, szellemi szinten is. Ilyen módon, áldássá válik számunkra, Istennek a lelki vágyainkban jelentkező közvetlen akarata. Ezt az Isteni áldást pedig, az a boldogság képviseli számunkra, amit a lelki vágyaink megtapasztalása során érezhetünk.

A lélek által tehát, Isten élteti az embert, amíg él. A lelki vágyainkon keresztül pedig, mindig megüzeni számunkra azt, hogy mi lenne nekünk a lehető legjobb megoldás ahhoz, hogy boldogok legyünk. A tudatos teremtés lehetőségével pedig, folyamatosan megadja nekünk a lehetőséget arra, hogy a szellemi gondolataink informatív értékeivel, valóságos elképzeléseket formáljunk a lelki vágyainkról.  De ezt, a mi szabad emberi akaratunkra bízza. Amit szellemi szinten irányítunk.

Ahhoz tehát, hogy valóban Isten éltessen bennünket, éppen arra van szükségünk, hogy a szellemi szinten irányított szabad akaratunkból kövessük a lelki vágyainkban megjelenő Isteni útmutatásokat. Ezt a mentális munkát, mindenképpen el kell végeznünk. Nem spórolhatjuk meg. Mert Isten számára, az a legékesebb bizonyíték arra, hogy szabad akaratból döntöttünk úgy, hogy az Ő útmutatásait követjük. Ezért Isten, mindig az elképzeléseink alapján formálja számunkra a megtapasztalható sorsunk eseményeit. Még akkor is, ha azok, nem a lelki vágyainkat tartalmazzák.

Sajnos, nagyon sokszor előfordul az, hogy nem a lelki vágyaink alapján formálunk elképzeléseket. Egyéb szellemi gondolatok alapján. Sőt, mi több, sokszor bizony, haragtól indíttatva. Pedig, a méltatlankodásból, neheztelésből, felháborodásból, ellenségeskedésekből, haragból, dühből, gyűlöletből származtatható elképzeléseinkben negatív, teremtésre méltatlan lelki érzések nyernek tőlünk teremtési impulzusokat. Ami Isten számára, közvetlen teremtési utasításként jelenik meg. Ezek a teremtési akciók azonban, olyan valóságot formálhatnak csak, ami másoknak éppúgy rossz, mint nekünk magunknak. Mert nincsenek szinkronban a lelki vágyainkban jelentkező Isteni akaratokkal.

Az ilyen módon indítványozott teremtési folyamatok idézik elő azokat a problémáinkat, amelyek miatt Isten, mindig elküldi nekünk a lelki vágyainkban kódolt személyes akaratát. De az intelligens, szellemi szintű szabad akarat alapján, mindig reánk bízza azt, hogy a gondolatainkkal, követjük-e az útmutatásait. Mert persze, lehet nekünk is jó gondolatunk. De az Isteni útmutatásokat kifejezni képes szellemi gondolataink, csak jók lehetnek. Mindenki számára.

Ezért, a lélek által éltetett Isteni lényekként, az a feladatunk, hogy szellemi szinten megértsük azt, hogy gyakorlatilag, Isten létezését éljük meg anyagi szinten. Ha pedig, a lelki vágyainkban kódolt akarata szerint élünk, akkor Ő maga él rajtunk keresztül. Éppen azért üzeni meg számunkra a vágyainkon keresztül a reánk irányuló akaratát, mert bennünk is boldog akar lenni. Így, minden ember Isteni jussa, a boldogság. Kivétel nélkül. Ha a vágyainkat követjük, a szellemi gondolataink segítségével. Addig az „Isten éltessen” kifejezés után, valóban Isten fog éltetni bennünket. Ő maga él rajtunk keresztül. 

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.08.07.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2817902385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása