Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.12.13. 15:18 futotuz

Isten háza.

Címkék: Isten háza

Isten háza.

Dávid király fia, Salamon volt az a személy, aki Isteni mentális utasításra hallgatva, kőből készült házat építtetett Isten számára.  Jeruzsálem templomát. Tulajdonképpen, a frigyláda érdekében építtette, hogy biztonságos helyen legyen a szövetség ládája. Vagyis Isten, sehol máshol nem építtetett többé templomot saját magának. Ezt a templomot azonban, kétszer is lerombolták. Mert nyilván elveszítette azt a funkcióját, ami miatt valóban Isten házának lehetett volna tekinteni. Vagyis Isten az által, hogy hagyta lerombolni a jeruzsálemi templomot, határozottan úgy döntött, hogy soha többé nem építtet magának kőből készült épületeket.

Az Ószövetségi templomba a papok, minden nap vittek állati áldozatokat Istennek. Évente egyszer pedig a főpap, engesztelő áldozatként, vért vitt Isten elé a szentélybe. A kegyelem fedelét képviselő oltárra, a népük bűneiért. Ez az engesztelő áldozat, a korabeli zsidó nép hite szerint, egy egész évre biztosította az emberek számára a bűnbocsánatot.

Ezek az engesztelő állati áldozati szertartások azonban, nem választották el az embereket a bűntől. Csupán az áldozati állatokkal próbálták mérsékelni azt. Így a gondolataikért, a szavaikért és a tetteikért a felelősségüket, az áldozati állataikon keresztül tudták le Istennel szemben. Vagyis, nem az emberek váltak valójában Istennel szemben tudatosakká. Mert a bűneik lelki terheit, az áldozataikkal próbálták csupán enyhíteni. Így valójában maga a bűn, legalizálódott az életükben. Amit az áldozati állataik által próbáltak csupán jóvá tenni Isten előtt. De az nyilvánvalóvá vált, hogy az engesztelő áldozatok vére, nem vitte közelebb szellemben az embereket Istenhez. Mert a bűneik terhe, továbbra is terhelte a lelküket.

Az Ószövetségi időkben azonban, Isten szólt Zakariás prófétán keresztül, és egy másik „templomépítőt” igért meg a népüknek. Aki messiásként, megváltja majd az emberek bűneit, áldozati állatok vére és engesztelő jellege nélkül. Mégpedig olyan módon, hogy az emberi lélek egyensúlyát, az emberi szellem fokozásával éri el. Amelyben az Istentudatosság, az Istennel való azonosság élményét képes biztosítani, az Őt követő hívők számára. Így lett a názáreti Jézus az a kiválasztott személy, aki Isten küldöttjeként, a benne hívő emberek elméjébe ültette az Isten házának az elvi lehetőségét. Erre utal a kereszténység, mint vallás.

Így Jézus tanítása alapján, nem lakik Isten kőből készült templomokban. Hiszen, ha a lélek által Isten élteti az embereket, akkor Isten templomai lehetünk mi magunk is, ha az Isten által elvárható abszolút Szereteten alapuló alapelveket, önmagunkra nézve igaznak fogadjuk el. Vagyis, ha az elménk mentális oltárára, tudatosan is Istent helyezzük eszmei vezetőnknek, a végtelen Szeretet urát, akkor az ember teljesen átszellemülve, vagyis szellemben tökéletesen megszentesülve, áldozati állatok nélkül is megtisztulhat végre a bűn lelki egyensúlytalanságot biztosítani képes terheitől. Mert a végtelen szeretetben már, nincsen helye a bűnnek.

Sajnos, a Jézus tanítása szerint követhető végtelen Szeretet útja sem volt járható, engesztelő áldozat nélkül. Viszont, az engesztelő áldozati állatok hiányában, Jézus vállalta fel az áldozati „bárány” szerepét. Így az engesztelő áldozata úgy valósulhatott csak meg, hogy Jézust gyakorlatilag, mint teljesen ártatlan, bűntelen embert keresztre feszítették. Ilyen módon, az Ő Szent és tiszta vérét adta a bűneinkért. Majd, ahogyan azt a híveinek, a követőinek megígérte, harmadnapra feltámadt és az Ő kiáradt Szent Lelke töltötte be az Őt követő hívő emberket. Akik teljesen átlelkesülve, megszabadulhattak a bűneik terheitől. Azoktól a mentális terheiktől, amelyek szellemi szinten nyomták el a lelki minőségüket. Így Jézus Szent Lelke által, felszabadult végre a lelkük is a bűn mentális terheitől. Megtapasztalva ez által, önmaguk szabad Isteni mivoltát.

A mi szerencsénkre azonban, a Szent Lélek kiáradása, a mai napig is érvényes. Valamint, ezután is mindig érvényes lesz. Ezért, ha a megváltónk tanítását követjük, akkor szellemi szinten is elérhetünk a tudatosság azon mentális szintjére, amikor Jézust szellemi szintű vezetőnknek fogadhatjuk el, és tudatosan elfordulunk a bűnöktől. Akkor Jézus Szent Lelke betölt minket is, és ilyen módon, mi magunk is megtapasztalhatjuk önmagunk Isteni mivoltát. Vagyis Isten, aki a lélek által bennünket éltet, közvetlen módon élhet rajtunk keresztül végre. Ilyen módon nyer értelmet számunkra a megváltás folyamata.

Jézus tehát, mint megváltó, nem kőből készít templomot Isten számára, hanem belőlünk. A benne hívő értelmes élő emberekből. Mégpedig olyan módon, hogy tökéletesen megtisztít bennünket a szellemi szintű bűneink terheitől. Minden olyan szellemi gondolattól, beszédtől vagy egyéb cselekedettől, ami nem a szeretetet szolgálja az életünkben. Mégpedig olyan módon, hogy a saját Szent Lelkével tölti fel az arra tudatossá vált elménket. Isten templomává alakítva ez által az embert. Majd a továbbiakban, Ő maga irányítja, a szellemi szinten tudatos cselekedeteinket.

Ha tehát, Jézus reád irányuló tanításait megismerve, tudatosan is elfogadod a Megváltót szellemi szintű vezetődnek, akkor valójában, nincs is más dolgod, mint hangosan elmondani neki a megtérők imáját. Ami Így hangzik:

„Uram Jézus, szükségem van reád. Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten. Kinyitom életem kapuját és befogadlak téged, mint uramat és megváltómat. Te irányítsd az életemet. Tégy olyanná, amilyen Te akarod, hogy legyek. ÁMEN.”

https://www.youtube.com/watch?v=uypVy29Mjcw

Ha igaz szívvel mondtad el ezt az imát, tudatosan elfordulva minden bűntől és Jézus Szent Szellemi vezetésére hagyatkozva, akkor biztos lehetsz benne, hogy Ő meghallgatott. Mivel Ő maga ígérte meg számunkra azt, hogy az Ő Szent Lelkéből mindenki kap, aki őszintén, tiszta szívvel kéri. Abban is biztos lehetsz, hogy Isten gyermekeként, a bűneidet is megbocsátotta. Mert a Tőle kapott Szent Lélek által, már tökéletesen tisztának fogod látni a valóságot. Amelyben új értelmet nyernek számodra a megtapasztalható dolgok és események. Akkor Ő nem hagy el Téged, és nem marad el Tőled. Veled lesz minden nap, a világ végezetéig. Mert Ő maga fogja vezetni az életed menetét. Ígérete szerint.

Amíg tehát, Jézus mentális vezetése szerint élsz, addig távol maradsz a bűntől. Vagyis, teljesen tiszta marad a lelked, mert szellemi szinten nem mocskolod be. Épp úgy, mint Jézusé. Ezért Isten, benned is a megváltót, a Fiút látja és értékeli. Benned is a megváltóban gyönyörködik.

Jézus azt tanította önmagáról, hogy „Én vagyok az út, az igazság és az élet.” Vagyis, az Istenhez vezető Út, az Istenben megérthető abszolút Igazság, és az Istenben megtapasztalható bűntelen, tiszta Élet. Vagyis Jézust elfogadva, a Szent Lélek által megváltott emberek bűn nélküli útját járhatod, Isten dicsőségére. Ilyen módon, nem szükséges számodra többé az, hogy másokkal szemben relatív módon igazad legyen. Mert Te már, Isten abszolút igazságában élhetsz. Amely szerint, már senkit sem kell többé megítélned. Mert Isten igazsága a végtelen Szeretet, így mindenkit szerethetsz. Függetlenül az ő cselekedeteiktől. Hiszen, minden embert ugyanaz a lelki minőség éltet. Ilyen módon pedig, megtapasztalhatod a valódi életet. A lelki egységet Istennel. Amit Isten szánt neked ott, ahol éppen élsz. Mert azt a valóságot Paradicsomként, Isten neked teremtett kertjeként fogod megtapasztalni. Amiben az élet, bármilyen legyen is, számodra tökéletes élményt nyújt. Mert az Isteni lélek élhet rajtad keresztül. Jézus szellemi szintű vezetésével. Szeretettel szolgálva, a mások lelki egyensúlyának az érdekeit is.

Mivel a Jézusi tanítás, a bűntől való megszabadulást célozza meg, mint olyan mentális utat, ami az Isteni eredetű lélek megtapasztalását teheti számunkra lehetővé, ezért érdemes szót ejtenünk magáról a bűnről is. Lényegét tekintve a bűn nem más, mint olyan ártalmasnak minősülő szellemi gondolat, szóban kifejezett vélemény vagy végrehajtott cselekedet, ami mások lelki életét károsan képes befolyásolni. Vagyis, minden esetben bűnt követünk el, amikor lélek által éltetett élőlénynek ártunk. Amikor szellemi szinten irányítva olyan dolgot teszünk, ami az ő lelki békéjüket károsan befolyásolja. Vagy éppen akkor, amikor nem teszünk semmit valaki lelki békéje érdekében, pedig könnyedén tehetnénk. Akár gondolatban, akár értelmes módon kifejezett szóban, akár a cselekedeteink által végrehajtott szeretettel teljes tetteinkkel. Vagyis, amikor rosszat gondolunk, mondunk vagy teszünk valaki ellen. Esetleg akkor, amikor lusták vagyunk jót cselekedni.

Ilyenkor szokott tudatosodni bennünk, a lelkiismeret-furdalás. Ami az elménket uraló kellemetlen lelki érzés. Ami lelki egyensúlytalanságot jelent az elménkben. Éppen azért, mert ártottunk egy lélek által éltetett másik lénynek. Így a lelkiismeret-furdalás tulajdonképpen azt jelenti, hogy a saját Isteni eredetű lelkünk, bennünket addig nem hagy békén, amíg jóvá nem tesszük azt a mentális hibánkat, amit ostoba szellemi irányítás mellett hajtottunk végre, egy másik lélek ellen. Azzal ugyanis, hogy másnak lelki konfliktust okoztunk, valamilyen ostoba szellemi irányítás által, tulajdonképpen a saját lelki egyensúlyunkat is felborítottuk. Ez a lelkiismeret-furdalás negatív élménye.

Mert a szeretet lelki egységétől eltávolodtunk, a hibás szellemi irányításunk miatt. Jézus pedig, éppen ezt a mentális lehetőséget korrigálja bennünk. Mert, ha elfogadjuk végre a megváltónk mentális vezetését, akkor az Ő végtelen Szeretetére alapozott Szent Szelleme fogja irányítani minden gondolatunkat, értelmes módon kimondott szavainkat és a tudatosan végrehajtott cselekedeteinket. Így a végtelen jellegű abszolút Szeretet irányításával, távol tart bennünket a bűn lehetőségétől. Ilyen módon pedig, azonnal Istenhez vezethet.

A tökéletes lelki egyensúly megtapasztalásával, az Istennel való lelki azonosulás élményét érthetjük meg szellemi szinten is. A lelki egységünk pozitív élményét. Amire csak a tökéletes egyensúlyban lévő Szent Lélek adhat lehetőséget számunkra. Jézus Szent Lelke. Amit, már nem árnyékolhat be a bűn semmiféle egyéb formája. Így bármi történjen is társadalmi szinten, egy Szent Lélek által éltetett hívő ember életében, nem befolyásolhatja az ő Istenben kialakult lelki egyensúlyát. Még a halál sem befolyásolhatja azt. Mert a Szent Lelket elpusztítani nem lehet. Így a test esetleges halála, felszabadítja a Szent Lélek tulajdonosát és a továbbiakban már, mindvégig Jézussal maradhat, a világ végezetéig. Ami már a túlvilági boldogságra is utal. Ahogy a megváltónk azt megígérte.

Sokan keresik az élet értelmét. Erre a kérdésre, valójában Jézus adja meg a választ számunkra. Amely szerint, aki nem fedezi fel önmagában Istent, az teljesen feleslegesen élt. Ahhoz azonban, hogy önmagunk Isteni minőségét megtapasztalhassuk, meg kell találnunk azt a mentális utat, ami hozzá vezethet. Erről beszél Jézus, amikor azt állítja, hogy „Én vagyok az út, az igazság és az élet”. Arról a mentális útról beszél, ami az Isteni igazság megismeréséhez vezethet bennünket, amelyben az élet kiteljesedhet számunkra.

Ez persze, azt is jelenti egyben, hogy a mai megszokott, nagyon relatív gondolkodásmódunk, olyan egoista életfeltételeket határoz meg számunkra, amelyekben az egyéni érdekeink vannak a szellemi gondolataink centrumában. Amit a mai elkorcsosult hitünk szerint, minden áron teljesítenünk kell ahhoz, hogy legalább átmenetileg boldognak érezhessük magunkat. Akár mások lelki békéje ellenére is. Így az egoista álmainkat, vágyainkat és elképzeléseinket, akár mások terhére is, de megvalósítjuk. Ezen a reálisnak vélt célkitűzésen pedig, az sem változtat túl sokat, ha több diplomával rendelkezik valaki. Mert a több diplomát biztosító szellemi szintű tanult ismereteink, csupán tovább bonyolítják a relatív lehetőségeink mentális értelmezhetőségét.

Ilyen módon pedig, amig nem szolgáljuk mások lelki békéjét, addig a saját lelki békénket sem tudjuk megtapasztalni igazán. Mert tulajdonképpen, Isten lelki egységében élünk itt a Földön mindannyian. Hiszen, minden értelmes embert, ugyanolyan minőségű lélek éltet. Így a globális jellegű lelki egyensúly, csak együtt valósítható meg igazán. Persze, lehetek én szellemi szinten irányított olyan egyéni jellem is, aki gondosan vigyázok arra, hogy a saját lelki békém mindig egyensúlyban maradjon. Ezt néhány nagyobb tudású vallási vezető, esetleg el is érheti átmenetileg. De a tökéletes lelki egyensúlyt, csak együtt tapasztalhatjuk meg. Amikor már minden embertársunk lelki egyensúlya biztosított a Földön.

Erről szól minden demokratikus törekvés is. Amikor a demokrácia alapja az, hogy a népjólét kialakítása érdekében történik az országok politikai jellegű irányítása. Amelyik országban ezt jól csinálják a politikusok, ott a GDP magasabb szintet ért el.  Sajnos a mi hazánk, a GDP listán, csak az 57. helyet érte el 2021-ben, 70 ország közül. Azóta pedig, nagyon valószínű az, hogy tovább romlott a politikailag irányított gazdasági helyzetünk.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_GDP_szerinti_list%C3%A1ja_(nomin%C3%A1lis)

A GDP listán élen járó országokban, a népességet alkotó állampolgároknak, jóval magasabb szintű a lelki egyensúlya. Mert jóval határozottabb a megélhetési biztonságuk. Így szellemi szinten, nem szükséges egymáson élősködve ügyeskedniük azért, hogy stabilis létbiztonságot alakítsanak ki maguknak. Egoista módon.  Így a szociális lehetőségeik, sokkal határozottabb módon védik az egyéni érdekeiket.

Jézus azonban, mint megváltó, általános érvényű mentális lehetőséget garantál számunkra. Függetlenül attól, hogy milyen mértékű a GDP értéke hazánkban. Amikor határozottan kijelenti azt, hogy aki engem követ az, az Úr elé járulhat. Mert megszabadul a bűn mentális terheitől, ami tökéletes lelki egyensúlyt biztosít a lelke számára. Vagyis Jézus, éppúgy bűntelenné formálja a Szent Lélek segítségével a benne hívő embereket, mint amilyen bűntelen maga Isten. Így a tökéletes lelki egyensúlyban élő emberek, Isten egységét tapasztalhatják meg Jézus szellemi irányításával. Már a valós, jelenlegi életükben is.

Ilyen módon, ahogy az Ószövetségben, Isten kiválasztott népe lett a korabeli zsidóság, úgy Jézus által kiválasztott lehet ma már bárki, aki elfogadja Őt szellemi szintű vezetőjének. Fajtól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül. Vagyis ma már a kiválasztottság azon múlik, hogy ki választja Jézust tudatosan a saját megváltójának, önkéntes alapon. Így az Újszövetség, már a Jézust követő hívő embereket tekinti kiválasztott népnek. Ahol az emberiség közös „fájából”, csak azok lehetnek kiválasztottak, akik szellemi szinten már „érettnek” érzik magukat erre a nemes feladatra. Akik tudatosan kérik és elfogadják Jézus vezetését. Akik ilyen módon, képesek Isten dicsősége szerint ragyogni a végtelen Szeretetben. A Szent Lélek által. Akkor is, ha a körülöttük élő emberek, még mindig, csak bűnösnek értékelhető relatív szeretetben léteznek.

Így a megváltás ma már, a lelki szabadság szimbolikus jelképe lett. Éppen arról szól, hogy tudatosan is elfogadjuk Jézust a mi szellemi vezetőnknek, amit az Ő végtelen Szeretetet sugárzó Szent Szellemével hajt végre az életünkben. Amit már betöltött az Ő Szent Lelkével. Mert, csak a Szent Szellem irányításával járulhat bárki Isten elé akkor is, ha már Szent Lelket kapott Jézustól. Vagyis, a Szent Lélek által megváltottak lehetünk, míg a megváltónk Szent Szellemének a segítségével, Jézusra hagyatkozunk. Így azzá válhatunk az életünk során, amivé Jézus akarja, hogy legyünk. Amire Istenek éppen szüksége van a saját élőhelyünkön.

Így válik eggyé az Atya, a Fiúval és a Szent Lélek által megváltott hívő emberekkel. Amely Szent és tiszta lelki egységben, Isten tapasztalatot szerezhet közvetlen módon az életről, rajtunk keresztül. Mert tulajdonképpen, ezért teremtette az értelemmel bíró embert. Ez volt Isten terve mindvégig, az emberi történelem során. Ami Jézus óta megvalósulhat, a mi életünkben is. Ha a saját kérésünkre befogadjuk Őt, és elfogadjuk Őt szellemi szintű vezetőnknek.

Csak így válhat bárki Isten házává. Ha a Jézusi tanítások alapján, templommá alakítjuk az elménket. Azaz, a Fiút és az Atyát helyezzük az elménk centrumába. Majd hagyjuk azt, hogy ők irányítsák a további életünk megtapasztalható folyamatait. Éppen azért, hogy a mi életünkben már, legyen meg az Ő akarata. Amit, ha megtapasztal Isten, akkor azokat azonnal örömélményekkel honorálja számunkra. A folyamatos örömélmények pedig, boldoggá tesznek bennünket. Ez a boldogság pedig, az a „Paradicsomi” állapot, amiben Isten és ember együtt él. Éppen úgy, mint a Genezis időszakában, az ember teremtése idejében.  Amikor Isten és Ádám még, együtt élt az Éden kertjében. Még a bűnbeesés előtt.

Mert Isten, mivel mindent Ő maga teremtett, ezért minden teremtményében önmagát látja és értékeli. Ezért, mindenkit egyformán szeret. De csak a lelki egyensúlyunk alapján képes ezt megvalósítani. Ezért ragaszkodik a lelki egyensúlyon alapuló tökéletes egységéhez. Mert, csak a tökéletes egyensúlyban lévő lelkekkel képes azonosulni. A relatív szeretettel élő egyensúlytalan lelkeket, bűnös lelkeknek tartja, és elfordul tőlük. A mai modern ember lelke pedig, szinte mindig egyensúlytalan. Azaz bűnös. Mert az öncélú egoista törekvéseink, szembe helyeznek bennünket, a többi lélek által éltetett élőlénnyel. Ilyen módon pedig, az őket éltető Isteni minőséggel is.

Ezért van szükség a megváltásunkra. Arra, hogy Jézust tudatosan megértve, elfogadjuk az Ő megváltói áldozatát és általa, Isten templomává váljunk az elménk tudatosságában. Mert Isten házaiban, már stabilan élhet Isten is. Távol a bűntől. Amit a lelki egyensúlytalanság képvisel ma még bennünk. A tanult, öncélú relatív szellemi képességeink miatt. Ezért kell szellemben kérnünk és elfogadnunk Jézust és az Ő vezetésére hagyatkoznunk a további életünkben.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.12.13.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8118280381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása