Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2012.12.06. 08:39 futotuz

Hullámterjedés.

Címkék: hullámterjedés

Hullámterjedés.

A hullámterjedés, egy nagyon erősen megtévesztő fogalom, mert a hullámok, sohasem terjednek, hanem csupán kialakulnak, felépülnek egy halmaz közegében, ha arra egy rezgési forrás megfelelően készteti. Ezt a fogalmat, még tovább bonyolítják, az állóhullám, és a haladó hullám fogalmai. Az állóhullám fogalma ugyanis, éppen azt sugallja, hogy létezik másmilyen is. Pedig, sohasem a hullámok terjednek vagy haladnak, hanem csupán, a kialakult hullámokban a forrásrezgés által gerjesztett aktuális energiahatások közlekednek, és velük a rezgési forrásinformáció.

A hullámok mindig két, vagy több kölcsönhatási pont között alakulnak ki egy közegben, és közvetítik a rezgési forrás energiáját, és a hozzá tartozó rezgési információt arról, hogy a forrásenergia létezik, és belőle hatás árad. Azt az alaprezgést közvetíti, amely a kölcsönhatást kezdeményezi. Ez határozza meg a kialakult hullámokban az energiaterjedés vektoros irányát. Amelyik hullám, a rezgés forrásához viszonyítva, nem talál egy ideális kölcsönhatási pontot, amelyhez képest stabil lehetne, az elhal, vagy más néven kifejezve lecseng. Amelyik hullám, fix kölcsönhatási pontot talál magának, az stabilizálódik. A két pont között, fenn-”állóhullámmá” válik. Így a hullámokat felépítő közegrészecskék, számottevő elmozdulást valójában nem végeznek az egyensúlyi helyzetükhöz képest. Ezért a hullámok terjedéséről, vagy haladó hullámokról beszélni értelmetlen dolog, és erősen félrevezető.

A hullámok kialakulási módja azt tükrözi számomra, hogy azok a közegek, amelyben éppen létrejönnek, milyen strukturális alapszerkezetet alkotnak. Így longitudinális hullám alakul ki minden olyan halmaz közegében, ahol az alapközeg fixnek mondható mátrixszerkezete 180 fokos, vagyis egyenes irányú energiaterjedést tesz lehetővé. Ilyenek az anyag nélküli halmazok közegei, a gáznemű anyagok közegei, és a folyadékok közegei. A szilárd anyagi halmazok azonban, olyan stabil rács, vagy kristályrács alapú közeget alkotnak, amelyekben a 180 fokos energiaterjedés nem valósulhat meg, ezért a bennük kialakuló hullámok, szükségszerűen tranzverzális jelleget öltenek. Ez azonban, csak az energiaterjedés módját, és irányát határozhatja meg. Így a tranzverzális hullám csak azt igazolhatja, hogy a szilárd anyagi halmaz stabil kristályos közegében, egyszerű longitudinális hullám nem képes kialakulni, éppen a halmaz kötött szerkezete miatt.

A természetben kialakult objektumok, és élőlény fajok, információkból származó formát alkotnak, míg bennük az élet, Isten közvetlen megnyilvánulása. A létező dolgok, fajok és egyedeik között kialakuló életesemények, viszonyok biztosítják az információ exponenciális szaporodását számunkra. Éppen az által, hogy a memóriánkban, időrendi sorrendben eltárolódhatnak, a szellemi szinten észlelt életesemények emlékei. Felépítve ez által, a viszonyítás jelen pillanata mellé, a múlt emlékeit, és a mentális képzeletünk segítségével, a jövő reálisnak látszó lehetőségeit. Így a viszonyítható életesemények, nem produkálnak mindig új egyedeket, de minden esetben új információval látnak el bennünket. Ez okozza, az információ exponenciális jellegű szaporodását. Gyönyörködni és bosszankodni, mindig azokban a csodákban tudunk, amelyeket a folyamatosan halmozódó esemény szintű információk biztosítanak számunkra. Ezek az információk ugyanis, csak az emberi tudat viszonyítási képessége miatt halmozódnak, mégpedig az emlékeinkben, és az általunk lejegyzett művekben. Mert valójában, abszolút értelemben véve, csak a jelen létezik, az aktuális viszonyítási pillanatával.

A hullámforrás, és a kölcsönhatás anyagi pontja között felépülő hullámok, mindig csak egy éppen viszonyítható „P” létezési állapotot biztosítanak, itt és most, a jelenben.  Így ez a „P” létezési állapot, szintén valamilyen munkavégzés által jött létre. Ez a viszonyítható „P” létezési állapot változtatható meg szükség szerint. Ahhoz azonban, éppen arra van szükség, hogy a változás mértékét meghatározó információ, és a változás mértékét végrehajtó energia érkezzen, valamely új mágneses hullám közvetítése által. Ennek a mágneses hullámnak lesz, állapotváltoztató hatása, amit fizikai munkának hív a tudomány. Így a mágneses hullám által közvetített energia, a fizikai munkát elvégezni képes állapotváltoztató hatás. Az a hatás, amely az állapotváltozás tényét megvalósítja, vagyis munkát végez. A mágneses hullámban közölt energia munkavégzésének a mértékét azonban, mindig a mágneses hullám által, az energiával együtt közvetített mágneses információtartalom határozza meg. Nézzük most, mi köze az emberi létezésnek a mágneses hullámokhoz.

Az élőlények közül, csak az emberi elmének van spirituális képessége. Történetesen az, hogy a szellemi gondolatainkhoz, lelki érzelmeket tudunk társítani. Ezt teszi az elméjében minden szellemi vezérlésű ember. Hitet formál vagyis, tudatosan kialakított cselekedetvezérlő gondolatot. A szellemi gondolataink a formát határozzák meg, míg a lelki érzelmeink, a hatóképes lelki erőt biztosítják hozzá. Egy aktuális cselekedet végrehajtása érdekében.

A kisgyermekek, szellemileg még fejletlenek, ezért főképpen, csak lelkileg vezérelt elmével rendelkező emberkék. Csakhogy, a lelki vezérlésük, nem áll még a szellemi kontrolljuk alatt. Így hol pozitív, hol pedig, negatív érzelmek alakítják a cselekedeteiket. Ezek az eseményállapotok, pillanatról-pillanatra képesek változni. Így az ésszerűséget biztosítani képes szellemi visszacsatolás intelligens kontrollja nélkül, nagyon rapszodikus a gyermekek lelki életvitele. A szellemi nevelésüket az oktatás intézménye valósítja meg. Ez elkezdődik a bölcsődében, az óvodában, majd folytatódik az iskolákban. Amíg határozottan gondolkodó, „önfejű” emberekké nem válnak. Tökéletesen háttérbe szorítva ez által, a lelki életüket. Így a szellemi vezérlésű ember, szabad akarat nélküli báb. Mert az elméje természetes spirituális képességeit arra használja, hogy az éppen csapongó szellemi gondolatait ruházza fel véletlenszerűen, lelki érzelmekkel. Ezért, a bűnként érvényre jutó negatív érzelmek is, fontos szerepet játszanak az életében, nagyon gyakran. Kellemetlen sorsot formálva ez által. Így él ma, az emberiség kilencvenkilenc százaléka.

Azért kellett kitérni egy kicsit az emberi elme spirituális képességére, mert az emberi agy is egy hullámforrás. Éppen azért, mert az elménkben tudatosan kialakított hiteink elektromos információi alapján rezeg az agyunk. Ebben az elektromos rezgésben modulálja, alakítja át az agyunk, a szabad akaratunk által rögzített információinkat, és a hozzájuk csatolt lelki erőhatásainkat, mágneses hullámokká. Így az agyunkból kivetített, más néven projektált mágneses hullámok már, mint minden rendes mágneses hullám, energia és információ tartalommal is bírnak egy időben. Vagyis, nem a mágneses hullámot vetítjük ki az agyunkból, hanem a kialakult mágneses hullám által, a szellemi gondolataink információtartalmát, és a lelki érzéseink energiatartalmát. Így az értelmes ember, éppen a spirituális képességével vesz részt az Univerzum természetes mágneses működésében. Így tudunk csak diszharmóniát kialakítani az Univerzumban, vagy éppen, harmonizálni azzal.

Bár az emberi agy által közvetített mágneses hullámok, többnyire alkalmatlanok arra, hogy az Univerzum sokkal erősebb mágneses hullámaival versenyre keljenek, az anyagi létezések megteremtését illetően, de arra igenis alkalmasak, hogy az elektromos rezgések által megnyilvánult anyagi létezéseket fenntartani képes mágneses hullámokkal rezonáljanak, és ez által, az általuk biztosított anyagi események elektromos rezgési szintjeit, igény szerint módosítsák. Így az általunk megtapasztalt életesemények, sokkal jobbá képzelhetőek, mert a képzeletünk által, a szellemi információink, spirituális módon kapcsolódnak a lelki érzéseinkkel az elménkben.  Majd ezt kell szabad akaratként kinyilvánítani. Mégpedig, az „ÁMEN” kifejezés segítségével. Mert az ámen kifejezés azt jelenti, hogy „ÚGY LEGYEN”, vagy másképpen fogalmazva, „ÍGY AKAROM”. Ilyenkor, a lelkünk által bennünk élő Isten hoz határozott, de felelős döntést rajtunk keresztül, amihez a lelki érzéseket is biztosítja egyben, mint lelki erőimpulzusokat. Mivel a lelkünk, az életünk energiája, ezért erőimpulzusok közvetítésére képes, amit a lelki érzéseink képviselnek.

Ahhoz tehát, hogy életerős létezést valósíthassunk meg az érzelmeinkkel, aktív lelki életre van szükségünk. Éppen ellentétben, a ma még megszokott, szellemileg vezérelt elménk, alkalmi szintű spirituális lehetőségeivel. Mert a lelki élet lényege éppen az, hogy az intelligens szellemi visszacsatolásnak köszönhetően, az értelmes ember mindig a pozitív, szeretetteljes lelki érzéseihez csatolja, az értelmes szellemi gondolatokat. Így a pozitív lelki érzések, mindig olyan szellemi gondolatokkal párosulnak az elménkben, amelyek arra irányulnak, hogy a viszonyított anyagi valóság eseményének a megtapasztalhatósága, sokkal jobb legyen. Mivel a dolgokat sikeresen megjavítani, jobbá tenni, kellemes élmény, ezért az anyagi szintű életesemények sokkal jobbá alakítása hit által, mindig pozitív örömélményeket biztosít számunkra. Ezeknek, az örömélményeknek a folytonos fenntartása biztosítja bennünk, Isten „országát”. Ezért Isten országa nem egy halál utáni létállapot számunkra, hanem kizárólag az élők olyan tudatos „birodalma”, amelyben a lelkünk által bennünk élő teremtő Isten él, közvetlenül rajtunk keresztül.

Amikor a bennünk élő Istent hagyjuk élni rajtunk keresztül, akkor annak jutalma nem más, mint a folyamatos öröm érzése. Az pedig, a boldogságunk alapja. Ez a folytonos örömélmény igazolja számunkra azt, hogy szeretet áramlik az életünkben. Vagyis, a pozitív lelki érzéseinket, nem korlátozzuk a szellemi gondolatainkkal, nem szorítjuk háttérbe többé a szellemi gondolatainkkal, hanem tudatosan kiszolgáljuk őket, a szükségszerű információinkkal. Így a szellemi gondolataink nem kalandoznak el a szellemi múltunkba, vagy a szintén szellemi szintű jövőnkbe, hanem szinte kizárólag, a lelki jelenlét pozitív érzéseivel törődnek. Ami a leghasznosabb pillanat számunkra. Itt és most, a jelenben, amikor éppen viszonyítunk.

Így az ember által megvalósítható szándékos teremtéshez, szükségünk van az elménk spirituális reformjára. Arra a természetes képességre, hogy a tudatos elménket, mindig a pozitív szeretetérzéseink uralják, amihez spirituális módon, szükségszerű szellemi gondolatokat csatolhatunk. Azért, hogy a megtapasztalható anyagi események valósága, szebb és jobb legyen mindenki számára. Ezt, az agyunkban kialakult elektromos rezgések által keltett, mágneses hullámaink által tudjuk értelmesen szabályozni. Mindig az észlelt szükségletek igényei alapján. Mert az emberi agy, egy olyan elektromos rezonátor, amely a szellemi gondolataink és a lelki érzéseink egyesítésével kialakított tudatos hiteink elektromos rezgéseit, mágneses hullámokká alakítja. Amelyben már, az anyagi valóságot formálni képes személyes információ, és szintén személyes életenergia terjed. A hatása pedig, nem maradhat el.

Erre az Univerzum, mágneses hullámokra vonatkozó, abszolút értéket képviselő alaptörvénye a garancia. Amely szerint, a mágneses hullámok sohasem terjednek, sohasem haladnak, csupán az energia, és az ő munkavégző képességét meghatározó információ terjed bennük.

Matécz Zoltán

2012.12.06.

matecz.zoltan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr134950393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása