Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2014.05.13. 10:07 futotuz

Ördögi teremtés.

Címkék: ördögi teremtés

Ördögi „teremtés”.

Az ördög, Isten ellenfele a Bibliában. Mivel Isten a teremtő, ezért az ördög végül is, az Isteni teremtés ellen munkálkodik. Amikor azonban, azt állítom, hogy a lélek által Isteni minőség éltet bennünket, akkor ezzel párhuzamosan, azt is tudomásul kell venni, hogy a kisördög is bennünk munkálkodik. Éppen azért, hogy a saját tudatos teremtésünk, ne jöjjön létre az életünkben. Mert aki, a tudatos teremtés által, képes irányítani a saját sorsát, Istenné válik, már az életében.

Isten tervéből született meg, Isten akarata. A terv, szellemi gondolat, míg akarattá, a hozzá csatlakozó lelki érzések formálják. Az akarat ugyanis, már egy célirányos mentális erőhatással rendelkezik. Amelynek az irányát, éppen a szellemi gondolataink határozzák meg. Amit már, hitnek nevezhetünk. Így az, tettekre sarkallja, azaz motiválja az embert. Isten szabad akarata is, ilyen módon alakult ki. A Szentszellem, a mágneses hullámhossz által meghatározható információival, kigondolta az anyagi létezéseket, és a Szentlélek, vagyis a mágneses frekvencia révén közvetített energia, induktív módon megteremtette azokat. Így az elektromos tulajdonságú anyagi létezés, a mágneses alaphalmazból fejlődött ki, abban működik eseményszinten, és abba fog lebomlani, ha a létezését biztosító induktív viszony megszűnik.

Isten tehát, önmagából megteremtette az eget és a Földet, rajta minden lehetséges életformával. Ezek az életformák azonnal éltek, nőttek, és szaporodtak. Úgy a növényvilág, mint az állatvilág. Az ember azonban, aki Isten képére lett teremtve, ott feküdt élettelenül. Majd Isten lehelte belé, az élet leheletét. Ami azt jelenti számomra, hogy az emberi testet, Ő maga vette birtokba. Ezért a lélek által, ma is Isteni minőség éltet bennünket. Méghozzá, teremtőképes Isteni minőség.

Ezért, minden az elménkben dől el. Az elménk ugyanis, alapvetően két dologra képes figyelmet fordítani. A szellemi gondolatainkra, és a lelki érzéseinkre. Az elménkben képes társulni ez a kétféle mentális adottságunk, egy közös cél érdekében. De a lelki érzéseink, csak a jelenben funkcionálnak, és életerőt biztosítanak a tervszerű cselekedeteinkhez. A szellemi gondolataink pedig, ritkán utalnak a jelenre, mert általában, a múltunk emlékei és a jövőnk elvárásai foglalkoztatják. Ennél fogva, többnyire olyan szellemi gondolatok ébrednek benne, amelyek a múltra vagy a jövőre utalnak. Ilyen formában, a lelki érzéseink által biztosítható életerő impulzusainkat, vagy a lehetséges jövőnkbe, vagy pedig, a régebben eltelt múltunkba irányítják a szellemi gondolataink. Ennél fogva, azonnal célt tévesztenek azok. Mert a múltba vagy a jövőbe irányulva, hatástalanok a lelki érzéseink.

Ahhoz, hogy tudatos teremtés jöjjön létre az életünkben, arra van szükségünk, hogy a lelki érzéseink és a szellemi gondolataink is, a jelenben társuljanak, és a szabad akaratunkat biztosítani képes hitté alakuljanak az elménkben. Amely hitben, a szellemi gondolataink határozzák meg a kívánt formát, mint értelmes célt továbbá, a lelki érzéseink biztosítanak hozzá aktivizálható életerőt. Ha ezt a mentális folyamatot bármi megzavarja, akkor nem jön létre a pozitív értéket képviselő tudatos teremtésünk.

Mivel az Isteni minőségünket, a lelkünk képviseli bennünk, ezért az ördögi minőségünket a szellemiségünknek kell „felvállalnia”. Annak a szellemiségnek, amelyik alapvetően, elirányítja a gondolatainkat a lelki jelenlétünktől.  Ez által, hamis célokra fókuszálva a lelki érzéseinket. Ha azonban, a szellemi gondolataink is a jelenre utalnak, és elvileg adottak a tudatos teremtésünk mentális előfeltételei, akkor is beleszólhat még a szellemiségünkben rejtőzködő kisördög. A hátsó gondolatainkkal, vagy a más emberek által irányított sugalmazásokkal arra utal, hogy felesleges foglalkoznunk a dologgal, mert az nem jöhet létre az életünkben. Ehhez különféle praktikus észérveket használ, amelyek természetesen, igazaknak is látszanak.

Például azt, hogy méltatlanok vagyunk a dologra. Hogy alkalmatlanok vagyunk a dologra. Hogy túl merész az elképzelésünk. Vagy korai az még számunkra. Vagy éppen ellenkezőleg, esetleg már el is késtünk róla. De a lényeg az, hogy az adott dolog, nekünk nem jöhet össze. Természetesen, teljesen mindegy az, hogy melyik hátsó gondolatnak, vagy külső sugalmazásnak engedünk, a teremtésünk meghiúsul. Továbbá, ha ezek a hátsó gondolataink és sugalmazásaink, elirányítanak bennünket a lelki jelenlétünktől, akkor is felborul a teremtésre irányuló hitünk minden esélye. Így a túlzott szellemi okoskodásaink, éppen az ördögi „teremtést” valósítják meg az életünkben, hiszen a tudatos teremtésünk ellen hatnak az elménkben.

Ehhez társul még az a bevált gyakorlat is, amikor létrejön ugyan a tudatos teremtés minden mentális feltétele, de azután, az értelmes emberi elmében, ellenhit alakul ki, a hátsó gondolatok és sugalmazások hatására. Vagyis, olyan ellentétes értelmű szellemi gondolatok jelentkeznek az elménkben, amelyekhez ellentétes polaritású lelki érzések párosulnak.  Ilyen formában, ugyanarra célra, kétféle mentális ellenerőt irányítunk, amelyek természetesen, kioltják egymás hatását, és így a tudatos teremtésünk, ismét meghiúsul. Így a szellemiségünkben megbújó kisördög, máris elvégezte a teremtés ellen irányuló munkáját bennünk. Ezt éppen azért teszi, hogy rá ne jöjjünk arra, hogy az Isteni minőségünk által, szeretettel teljes teremtőképességgel rendelkezünk.

A spirituális fejlődésünk egyetlen reális célja éppen az, hogy egyre több lehetőséget biztosítsunk az elménkben, a lelki érzéseink számára. Mégpedig, éppen a folyton csapongó szellemi gondolataink rovására. Míg el nem jutunk arra a mentális pontra, amikor a szellemi gondolatainknak már, csak az a mentális feladat jut, hogy értelmes módon határozzák meg a lelki érzéseink számára, a lehetséges célt és formát a jelenben. Ezt a mentális lehetőséget szolgálja bennünk, a reális képzeletalkotás képessége. Mert csak a képzelet képes arra, hogy a jelenben tartsa a szellemi gondolatainkat, az aktivizálható lelki érzéseinkkel szinkronban.

Amiben nem hiszünk, az elképzelhetetlen számunkra. Ezt a logikát kifordítva, amiben hiszünk, azt el kell tudnunk képzelni valóságosnak. A lehető legapróbb részleteit tekintve is. Mert amikor, a szellemi gondolataink információi segítségével, mentális képi formát biztosítunk az elménkben a vágyunknak, akkor azt már, valóságosnak látjuk. Ez a valóságérzet, örömérzések kiváltására alkalmas a lelkünkből. Így a mentális képi formánkat, az örömérzéseink töltik fel aktivizálható lelki tartalommal. Az ilyen módon kialakított mentális képünkben, a hitünk nyer reális értéket. Amit az „ÁMEN”, vagyis a „LEGYEN” kifejezéssel, egyszerűen kivetítünk az elménkből. Így a szabad akaratunkat, az univerzális teremtés hatáskörébe rendeljük.

Amíg nem képes az ember, a lelki szinten irányított tudatos teremtésre, addig saját magát korlátozza szellemi szinten, éppen a szabad akaratának a gyakorlásában. Hiszen a teremtőképesség tulajdonképpen azt jelenti, hogy szabad akaratomból, tudatosan valósítom meg a vágyaimat. Mert a vágy, olyan alapvető lelki érzés, amely az Isteni minőségem akarata bennem, és arra hívja fel a figyelmemet, hogy a tudatos teremtés által, valósítsam meg azt, a megtapasztalható anyagi valóságomban. Mert az Istentől eredő intelligencia, erre kötelez. Ez röviden azt jelenti, hogy „Segíts magadon, és a lelked által benned élő Isten is megsegít”.

Így a szellemi gondolatainknak és a lelki érzéseinknek, a jelenben kell szinkronban lenniük. Mégpedig, a problémák helyett, a lehetséges megoldásokra koncentrálva. Éppen azért, hogy a lelki indíttatású szeretetérzéseinket, a megoldásokra irányuló szellemi gondolatainkkal, mindig a megfelelő cél érdekében aktivizáljuk. Hogy a természetes szeretetünk, ne csorbuljon. Ebben a konkrét elhatározásunkban pedig, már ne hallgassunk sem a hátsó szellemi okoskodásokon alapuló gondolatainkra, sem pedig, a kívülről jövő sugalmazásokra. A szellemi okoskodásaink ugyanis, nem tesznek mást, csak elvonják a figyelmüket, a hitünkben meghatározott elhatározásainkról, és éppen arra irányulnak, hogy ellenhitet ébresztve az elménkben, meghiúsuljanak azok.

Ez a bennünk munkálkodó kisördög feladata. Az Isteni eredetű teremtőképességünk ellen irányul, és meg is valósítja azt, ha nem figyelünk rá. Ezért, csak a problémák lehetséges megoldásaira fordítsunk figyelmet, amelyet szeretnénk, hogy megvalósuljon az életünkben. Hiszen akkor, a szeretetünk folyamatos maradhat. Mert nem szabdalja fel, a problémáinkra koncentrálás figyelme. Minél többet foglalkozunk a problémákkal, annál jobban beazonosulunk velük, így azok káros jellegével is. Ezért a megoldásokkal kell beazonosulnunk, amelyek elérését szeretnénk megtapasztalni. A problémákat elég, ha tudomásul vesszük a nélkül, hogy lelki érzéseket biztosítanánk számukra. Hiszen, a legtöbb esetben, csak negatív lelki érzések kiváltására alkalmasak. Amelyek végül is, éppen bennünk fejtik ki a káros hatásukat. Mégpedig olyan módon, hogy idegi alapon feszültté tesznek bennünket.

Így a szellemi szintű hátsó gondolataink arra alkalmasak, hogy a kialakult hiteink ellen, ellenhiteket formáljanak az elménkben. Ellentétes polaritású lelki érzéseket aktivizálva. Ezt nevezhetjük ördögi teremtésnek. Hiszen a lelkünk által bennünk élő Isteni minőségünk, szeretettel teljes tudatos teremtései ellen irányulnak. Így a szeretetet is lerombolják bennünk.  Erősen károsítva ez által, a testi és szellemi szintű egészségünket.

Amelyik emberi lélek, nem él szeretetben, a szeretet pozitív érzéseit szolgálva, az a negatív lelki érzések alapján, a halál felé létezik. Vagyis, nem nyer az értelmes ember tudatában értéket az a felismerés, hogy Isteni minőség éltet bennünket. Ezért, nem is él szeretettel teljes életet, így a halála után, az ördög hatáskörébe kerül. Hiszen Istennel azonosulni, csak az Isteni minőségét megtapasztaló és aktívan gyakorló értelmes ember képes. Ahhoz azonban, még meghalnia sem szükséges. Már az aktív életében megteheti bárki. Csupán a problémák reális megoldásaira kell irányítani a figyelmét, hogy a szeretete ne csillapodjon. Az ilyen ember, teremtővé válik az életében. De hát, éppen ezt nem alkarja, a szellemiségünket uralni próbáló kisördög. Ezért használja ellenünk, a hátsó gondolatainkat, vagy a más emberek hátsó gondolataiként értelmezhető sugalmazásokat.

Aki ezeket a mentális összefüggéseket átlátja, Úr lehet az elméjében. Ami azt jelenti, hogy az Isteni szeretete munkálkodhat minden értelmes gondolata irányításával. Mert a lelki érzéseit már, nem a kisördög, szeretet ellenes intelmei irányítják. Úgy az ördögi teremtés, már nem jöhet létre az életében.

Matécz Zoltán

2014.05.13.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr526159407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása