Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.02.20. 10:52 futotuz

Hazug világ.

Címkék: hazug világ

Hazug világ.

Az a tény, hogy a nemzetek hatályos kormányai, a politikai érdekeik védelmében, információkat titkosítanak a polgáraik elől évtizedekre, azt igazolja előttünk, hogy folyamatosan egy hazug világban élünk. Teljesen függetlenül attól, hogy az adott társadalomban, milyen hatalmi forma irányítja az ország vezetését. Bár a hazugság elfedi, elhomályosítja, beárnyékolja olykor az igazságot, de az igazság attól, még igazság marad.

Mindenki hazudik. Mivel szellemi szinten nap, mint nap mást mondunk az embertársainknak, mint amit lelki szinten érzünk. Hogy tapintatosak legyünk velük szemben. Pedig, a szellemi gondolatainknak, éppen a lelki érzéseinket kellene kifejezésre juttatniuk, minden esetben. Amikor nem ezt tesszük, máris hazudunk. Sok esetben, csak önmagunknak. De aki önmagának sűrűn hazudik, nem fog kímélni másokat sem az igazság elferdítésében. Mert az önmagának hazudozó emberben, nincsen semmiféle igazságra igény. Mert a két mentális tényező, nem férhet meg egymás mellett.  Annak ellenére, hogy a becsületes ember, elferdíti néha kissé az igazságot, de a hazug ember, sohasem változtathat a hazug állításán.

Az igazság elhallgatása, ködösítése, és elferdítése, éppúgy hazugságnak minősül, mint az előre megfontolt szándékú félrevezetés. Újságíróink a hírlapokban, rádióban, vagy a televízióban éppen ezt teszik, mert mindegyik valamelyik párt elkötelezett képviselőjeként, a saját érdekeik alapján tárja a közvélemény elé az igazságot.

A politikusainkról pedig, ne is beszéljünk. Hiszen ők is, csak a saját érdekeiket védik. Mert mindenki olyan világot lát maga előtt, amilyen igazságokkal írja le azt. Ezért a hazug ember valósága olyan, amit nem lehet hosszú távon tisztelni, szeretni, és megbecsülni. Mivel, csak illúziókon alapszik az igazságértéke. Mert az eltorzított valóság, csak egy igen gyenge utánzata lehet, az igazságon alapuló valóságnak. Ezért a valóság, minden ember számára egészen más. Mégpedig, a megélt hazugságai mértékében változik. A politikusok pedig, már az első lélegzetvétellel hazugságokba bonyolódnak. Mert szinte mindig azt mondják, amit gondolnak. A lelki érzelmeik ellenére is.

A kimondott hazugság nem más, mint a mi saját elferdített igazságon alapuló eltorzított hitünk. Ezért a megvalósulása felé fog törekedni. Egy hazug valóság megélését teszi csak számunkra lehetővé. Ezzel szemben az igazság, még ha kegyetlennek is látszik néha, sokkal kevesebb bonyodalmat okoz számunkra.

Természetes dolog az, hogy az emberek, igazmondásra nevelik a gyermekeiket. Mert a szeretettel való gyermeknevelés alapja, az őszinteség. Ebből az is azonnal következik, hogy általában véve, a hazug szülők gyermekei, hazudozókká válnak. Mert számunkra, a hazug családi élet képviseli, a követendő viselkedési normát.

Aki hazug életet él, valójában olyan szinten eltorzított szellemi életvitelre kényszerül, amelyben a lelki valóságát fosztja meg, a neki járó valós igazságoktól. Mert reális valóság nélküli életet tud csak biztosítani magának. Az irreális módon formált, szellemi szintű hazugságaival. Mivel a szellemi szintű virtuális valóság, amit a hazugság képvisel, nem képes ugyanolyan mértékű lelki élményeket biztosítani számára. Ezért a hazugság, a lelki szempontból gyenge emberek szellemi fegyvere. Amely által, olyan hamis valóságképet alakítanak ki magukról más emberek előtt, amelynek a segítségével, valamilyen szinten felmagasztalhatják magukat.

A hazugság legnagyobb csapdája az, hogy az igazság olyan, mint egy mentális lánc. Ha hamisnak bizonyul, csak egyetlen láncszeme is, hamissá lesz az egész lánc. Ráadásul, az egyik láncszem meghamisítja a többi, mellette lévő láncszemet is. Mivel azoknak kell igazolni, alátámasztani, a hazug láncszem szellemi szintű informatív értékeit. Így a hazug láncszem, olyan gyenge láncszem, amely a többi láncszemet is meggyengíti. Márpedig egy lánc, mindig olyan erőt képvisel, amilyen erős lehet a leggyengébb láncszeme. Ezért a hazug ember, kétféle módon is beleesik a saját csapdájába. Az egyik eset az, amikor elhitetnek vele egy hazugságot. Míg a másik eset az, amikor ő maga, nem képes elhinni az igazságot. Mert az, sehogyan sem illik, az ő sajátságos hazug valóságába.

Aki szeret, bizalomban él, és nem hazudik. Mert a szeretet számára az igazság, a legnagyobb érték, amit felelős módon, hazugságok nélkül kell szolgálni. Mivel, még a kegyesnek minősülő hazugságok is képesek arra, hogy megrendítsék a szeretet bizalmát. A hazugság, beszennyezi a szeretetet. Ezzel szemben az igazság, bármilyen kegyetlennek látszik is, kipolírozza azt. Ennek ellenére, akit szeretünk, azt jobban szeretnénk kímélni, ezért annak többet hazudunk. Akit nem szeretünk, annak pedig, kíméletlenül megmondjuk az igazat. Ha csak, nem akarjuk szándékosan félrevezetni.

A hazug emberek legigazságosabb büntetése az, hogy ők maguk sem képesek hinni senkinek sem. Mert amikor hinniük kellene, egy mások által kimondott információ igazságértékében, akkor önmaguk mentális gyengeségeiből indulnak ki. Ezért, bizalmatlanokká válnak, mindenki mással szemben.

A hazugság kísérő jelensége a testbeszéd. A hazugságot ugyanis, szellemi szinten fogalmazzuk meg, de a közben kialakuló testbeszédünk, az igazságot képviselő lelkünk üzenete. Ezért, aki az önkéntelen lelki üzenetek által biztosított testbeszédre fordítja a figyelmét, szinte azonnal rájöhet arra, hogy mikor hazudnak neki.

Minden értelmes ember, egy skizofrén alkat. Ezért, van bennünk egy olyan szellemi szintű minőség, amely bármikor képes eltérni az igazságtól, és van bennünk egy olyan lelki minőség, amely kizárólag az igazságot szolgálja. Viszont, a lelki minőségünk mindig neheztel azért, ha szellemi szinten eltérünk az igazságtól. Ezt a lelkiismeret-furdalás jelenségével hozza a tudomásunkra. A nemtetszését a lélek, azonnal ki is mutatja, és az a testbeszédben nyilvánul meg. Amely a szellemi szinten irányított szavaink és gondolataink ellenére is, mindig kimutatják a lelki érzéseinket. Mégpedig a testünk fiziológiai elváltozásaival.

A hazugság elemi jelei, a szellemi és lelki ellentmondásnak köszönhetően, fiziológiai elváltozásokat eredményeznek a testünkön belül, és így, a testfelületen is. A hazugságvizsgáló készülék is, ezeket a megváltozott fiziológiai jeleket kíséri figyelemmel. A bőr pillanatnyi izzadását, a légzési ütem hirtelen felszaporodását, a vérnyomás azonnali megemelkedését.

Aki hazudik, általában szaporább lesz a szívdobogása, és e miatt, megemelkedik a légzésszáma, és a vérnyomása. Izzadságcseppek jelennek meg a homlokán és a testén. Ezért akaratlanul is törölgetni kezdi azokat.

Aki hazudik, általában izzad a tenyere, sűrűbben törölgeti azt.

Aki hazudik, sokat pislog, és alig néz a szemedbe.

Aki hazudik, kissé kitágul a pupillája.

Aki hazudik, elnéz a szemed mellett, a távolba.

Aki hazudik, jobbra néz, amikor felépít egy új hazug történetet.

Aki hazudik, balra néz, amikor visszaemlékezik egy régebbi hazug történetére.

Aki hazudik, vagy kerüli a tartós szemkontaktust, vagy pedig, erőnek-erejével fenntartja azt.

Aki hazudik, indok nélkül is felhúzza a szemöldökét.

Aki hazudik, gyakran hunyorog a szemével.

Aki hazudik, a mimikai rezdülései és a taglejtései, csak fáziskéséssel követik az elmondottakat.

Aki hazudik, gyakran eltakarja vagy megérinti a száját, mintha szégyellné azt, amit mond.

Aki hazudik, közben akaratlanul is, kissé magasabb hangon beszél.

Aki hazudik, annak a szája szöglete, aprókat rándul közben.

Aki hazudik, sűrűn babrál a kezével, hogy ne kelljen a száját eltakarnia.

Aki hazudik, az orra kitágul a vérnyomás növekedéstől, ezért gyakran befogja azt.

Aki hazudik, annak a bőre több levegőt kíván, ezért a gallérjával vagy az ingujjával babrál.

Aki hazudik, idegességében nyugtalan a lába, föl és le rázza azt.

Aki hazudik, mindig van magyarázata, ritkán jön zavarba.

Sajnos, a hazugság jelei, nagyon hasonlítanak az egyszerű zavarodottság jeleire. Amely ennél fogva, nagyon közel áll a hazugsághoz. Viszont, a zavarodott ember, nem fogja elviccelni a témát, mert nem látja teljesen az igazságot. Ezzel szemben a hazug, tisztán látja az igazságot, ezért könnyebben csinál viccet belőle.

A hazugság jelei általános érvényűek. Nagyon sok megfigyelésen alapszanak. Ezért nem jellemzők minden egyes emberre. Van akinél, csak egy két sajátságos jel mutat arra, hogy éppen nem mond igazat. Az így elcsípett egy két jel, még nem alkalmas arra, hogy elítéljünk másokat. Ráadásul, a kegyes hazugságokat is mérlegelnünk kell. Amit, csak azért mondanak nekünk, hogy megkíméljenek bennünket egy nagyobb traumától. Ezért, nem az a cél, hogy elítéljük a hazudozókat, hanem az, hogy felismerjük a hazugságot. A gyakorlott hazudozók pedig, tisztában vannak ezekkel a fiziológiai jelekkel, és azon vannak, hogy azokból minél kevesebb árulja el őket. Ezért, még a hazugságvizsgáló berendezés eredményei sem lehetnek százszázalékosak.

Matécz Zoltán

215.02.20.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr547191347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása