Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2016.04.16. 06:20 futotuz

Értelmes meditáció.

Címkék: értelmes meditáció

Értelmes meditáció.

 

Nagyon sok ezoterikus tanítás, a meditáció helyett, egy olyan imaginációs technikát alkalmaz, amelynek során, egy képzeletbeli helyet alkotnak az elméjükben, ahol nagyon jól érezhetik magukat. Ebben a kellemetlen gondolatoktól mentes mentális módon kialakított komfortzónában, minden esetben aránylag jól kipihenhetjük magunkat, és nagyon hamar felfrissülhetünk.

 

Más ezoterikus tanítás szerint pedig, a meditáció, egyfajta lelki jelenlétet takar. Amelynek gyakorlása folytán, az ember tudatosan kiiktatja az elméjéből a szellemi gondolatokat és vágyakat. Olyankor az elménkkel, a lelkünk érzéseire tudunk figyelmet fordítani. Ilyen módon, a lelki jelenlét megtapasztalható. Ez a meditációs módszer, szintén feltölti az embert energiával, amelynek során, szintén nagyon hamar felfrissülhetünk.

 

Az én véleményem szerint, az értelmes meditáció, valahol a kettő között található. Egyfajta imaginációs-meditációról van szó, amelyben a szellemi gondolataink és a lelki érzéseink, egy közös vágyott célt szolgálnak. Mégpedig, a lelki vágyaink értelmes kifejezésére irányuló mentális célt fejezik ki.

 

Ősnyelvként a magyar nyelv, az értelem nyelve. Mert az „értelmez” szó fogalmi jelentését, egyedül a magyar nyelv képes a saját népe nevének a fogalmával kifejezésre juttatni. A „magyaráz” szó ugyanis, amelynek a „magyar” szó a szótöve, az „értelmez” szó szinonimája. Így a népünk nyelve, az értelem nyelve.

 

Ezért, amikor a magyar ember gondolkodik, és valamilyen probléma értelmes megoldásán töpreng, mi pedig, megkérdezzük tőle azt, hogy most éppen mit csinál, akkor természetesen azonnal azt válaszolja, hogy „Azon meditálok, hogy ...”. Majd elmondja a lehetséges megoldásról szóló addig kialakult szellemi gondolatait. Magyarázata közben pedig, a legtöbb esetben, a felfokozott pozitív lelki érzései kerülnek felszínre.

 

A magyar nyelv egy ősnyelv. Ezért ezzel az egyszerű kifejezéssel utal arra a tényre, hogy az értelmes ember elméjét meditáció során, egy olyan megoldásra váró vágyott cél köti le, amelynek során a kellemes szellemi gondolatait és a pozitív lelki érzéseit, tudatosan ennek a célnak veti alá. Ennél fogva, egyfajta megoldás-centrikus gondolkodásmódot alkalmazva, a kellemes szellemi gondolatai segítségével, a pozitív lelki érzéseit aktivizálja az elméjében.

 

Ilyen módon az elménkben, olyan értelmes meditációt hajtunk végre, amelynek során, nem nyomjuk el a vágyaink kifejezésére irányuló szellemi gondolatainkat és lelki érzéseinket, hanem éppen ellenkezőleg, a vágyott céljaink felé irányítjuk őket. Amely mentális folyamatban, a lelki érzéseink, olyan életerő hatásaink, amelyek a vágyott célunk megvalósításában fognak munkálkodni. Éppen azért, hogy a vágyott céljainkról, gyakorlati szintű tapasztalatokat is szerezhessünk.

 

Így a lelki vágyaink szellemi szintű mentális kifejezésével, a lelkünk által bennünk élő Isteni minőségünk közvetlen akaratait követjük. Ez a tudatos teremtés lényege. Következésképpen, a lelki boldogságunk alapja.

 

Sajnos, a legtöbb ember nincsen tisztában azzal a ténnyel, hogy a szellemi szintű gondolatainknak, csak in-formatív értékei vannak. Ezért képesek arra, hogy a lelki vágyainkról szóló mentális formációkat kialakítsák az elménkben. Amit a reális képzeletünk jelent. A valóságunk formálására alkalmas mentális erőhatásokat pedig, a lelki érzéseink képviselik. Ezért, nem a szellemi gondolatainknak vannak valóságátalakító hatásai, hanem az általuk irányított lelki érzéseinknek. Így az értelmes meditáció során, a szellemi gondolataink feladata éppen az, hogy a pozitív lelki érzéseink teremtésre képes erőimpulzusait, éppen a vágyott céljaink elérése érdekében használjuk.

 

Mert teremtésre alkalmas mentális erőket, a lelki érzéseink képviselik. Míg a szellemi gondolatainkkal, csupán értelmes módon irányítani tudjuk ezeket a mentális életerő impulzusainkat. Ezt a folyamatot, bárki letesztelheti azonnal.

 

Fogjunk egy tükröt, és gondoljunk valamilyen régebbi kellemes emlékünkre. A kellemes szellemi gondolatok, pozitív lelki érzéseket aktivizálnak az elménkben. Így a tükörben, egy boldog arcot láthatunk azonnal. Amint azonban, egy kellemetlen szellemi gondolatot vagy emléket engedünk az elménkben tudatosodni, máris negatív lelki érzéseket aktivizálnak azok ott. Így a tükörből, egy feszült, ingerült, ideges ember képe tekint vissza reánk.

 

A lelki érzéseinket tehát, éppen mi magunk polarizáljuk, a kellemes és kellemetlen szellemi gondolataink váltogatásaival. De ahogyan a kellemetlen szellemi gondolataink hatására, feszültté és idegessé vált a tükörképünk, úgy minden negatív lelki érzésünk, a nyugalmunk és a boldogságunk ellen munkálkodik. Mert ezeket a negatív lelki érzéseinket, valamilyen problémánkra utaló kellemetlen szellemi gondolatunk tartja negatív állapotban az elménkben. Ezért célszerű dolog az elménkben, mindig a lehetséges megoldásokra fókuszálni az értelmes szellemi gondolatainkat. Mégpedig, a megoldás-centrikus gondolkodásmód tudatos kialakításával.

 

Csak a problémák ismeretében van lehetőségünk arra, hogy a megoldás-centrikus gondolkodásmód aktív gyakorlásának a lehetőségével, a tudatos teremtés hatáskörébe rendeljük, a pozitív lelki érzéseinket. Ezért az életeseményeinkből származó felismert problémáink, nem ellenségeink többé, hanem éppen ellenkezőleg. Olyan mentális lehetőségek az életünkben, amelyek ismeretében, a megoldásokra szorítkozó gondolkodásmódunk által, az Isteni minőségünk tudatos teremtési képességét gyakorolhatjuk. Mégpedig, a hasznosként értékelhető pozitív lelki érzéseink intelligens módon való aktivizálásával.

 

Így a magyar ember, az értelmes meditációja segítségével, szebbé és jobbá képzelheti, és ez által teremtheti a valóságot. Önmaga és a szerettei boldogsága érdekében. Mert a vágyott céljainkba rejtett pozitív lelki érzéseink, a szeretteink érdekeit is szolgálhatják. Ezért az értelmes magyar ember számára, teljesen nyilvánvaló dolog az, hogy a világ, amelyben élünk, sokkal szebbé és jobbá képzelhető. Mert az ilyen módon oda irányított pozitív lelki érzéseink, elvégzik azt a valóságot formálni képes mentális munkát, amire szellemi szinten irányítottuk.

 

Ezért, én azt mondom minden értelmes magyar embernek, hogy a problémák ismeretében, nyugodtan gondolkozzon minden esetben a lehetséges megoldásokon, mert akkor, a pozitív lelki érzéseit tudatosan irányítva, igenis meditálni fog.

 

Matécz Zoltán

2016.04.16.

matecz.zoltan@gmail.com

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr368631634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása