Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.03.03. 08:45 futotuz

Pszichokinézis.

Címkék: pszichokinézis

Pszichokinézis.

A telekinézis fogalma, az anyagi részecskék vagy anyagi testek mozgatását jelenti, közvetlen fizikai érintkezések nélkül. Vagyis, az eddig ismert fizikai erőhatások igénybevétele nélkül. Kizárólag a pszichénket jelentő elménk segítségével. Ilyen módon, a közismert szellemi gondolattal való anyagmozgatásnak felel meg, ami csupán az akarattól függ.

Ezzel szemben, a pszichokinézis fogalma már arra utal, hogy az elménkben tudatosodott érzéseink és a gondolataink, milyen módon befolyásolják a céltudatos cselekedeteinket, és a megtapasztalható sorsunk részeseményeit. Mert, az élőlények közül, csak az öntudattal rendelkező értelmes emberekre jellemző ez a pszicho-kinetikus jelenség.

A tudomány, folyamatosan kutatja a jelenséget, mert a műszerei tökéletesen alkalmasak arra, hogy kimutassák az esetegesen fellépő erőhatásokat. De az eredményeik, még nem publikusak. Mert nem egyeztethetők össze, az eddig megismert fizikai törvényekkel. Így ma még, mint paranormális jelenségek vannak nyilvántartva. Mivel, még azt sem tudják eldönteni, hogy a szellemi szintű gondolat erejével, vagy a lélek pszichikai érzéseivel alakítható-e ki a jelenség.

Szerintem valójában, az értelmes ember idegrendszerének a bioelektromos és biomágneses viszonyára utal, amely az elménkben a legerősebb. Az elménk ugyanis, alapvetően két dologra képes tudatos lenni.  A lelki érzéseinkre, és a szellemi gondolatainkra. Az érzéseink a lelkünkből, az életünk energiájából származtathatóak. Ezért azok, a mi mentális módon irányítható életerő impulzusaink. A szellemi gondolataink pedig, kizárólag informatív értékkel bírnak. Erőt nem képviselnek. Ők irányítják, a lelki érzéseinken alapuló mentális életerőinket.

Így az elménk feladata éppen az, hogy a benne tudatosodott szellemi gondolatainkhoz, mint mentális információinkhoz, lelki érzéseket társítson, mint mentális erőhatásokat. Ha ez sikerül, akkor hitet formál belőlük. Hitet, ami olyan cselekedetvezérlő gondolat, amelyhez motiváló jellegű életerő társult.

Ilyen módon, mindig a szellemi gondolataink irányítják a lelki érzéseinket, valamilyen értelmes cselekmény végrehajtása érdekében. Úgy is fogalmazhatnám, hogy az értelmes szellemi gondolataink irányítják, a lelki érzéseinken alapuló mentális életerő impulzusaink hatásait. Így működik a szabad akarat. Ezért a pszichokinézis végül is, az életünk mindennapjait alkotja a nélkül, hogy tudnánk róla.

Ha az elménkben tudatosodott szellemi gondolatunkhoz, nem társítunk lelki érzéseket, akkor nagyon hamar feledésbe merülnek azok. Mert nem lettek olyan fontosak, a lelki tudatosságunk számára. Több ezer ilyen szellemi gondolatunk ébred napi szinten, de csak azokra tudunk estefelé visszaemlékezni, amelyekhez lelki érzéseket biztosított az elménk. Mert azok váltak a mi személyes hiteinkké. Így a memóriánkba kerülhettek, az elménk mentális háttér-tárolójába. Ahonnan bármikor előhívhatóak azok, az elménk tudatosságának a színterébe. A memóriánkban, a szellemiségünk a mentális „raktárkezelőnk”, és a mellett, a hiteink teljes eredője képezi benne, a mi jellemünket.

Az elménk, nem anyagi minőség. Az agyunk biomágneses tulajdonsága. Amelyben a szellemi gondolataink képezik, az agyi rezgéseink hullámhosszát, míg a lelki érzéseink, a frekvenciáját. Az elménknek ezek az agyi mágneses hullámai, bioinduktív módon, bioelektromos hatást váltanak ki az anyagi szerkezetű idegrendszerünkben.  Amely bioelektromos hatások, végigfutnak a teljes idegrendszerünkön, és a hullámhossz szerint arra érzékeny izomsejtjeinket aktivizálják. Mégpedig, éppen a mi szabad akaratunk szerinti mértékben.

Így a mentális módon irányított lelki erőhatásaink, mindig elvégzik azt a feladatot az életeseményeinkben, amit a szellemi gondolataink által reájuk bízunk. Ezeket nevezzük akaratlagos cselekedeteknek. Ami kitölti a mindennapi életünk tudatos eseményeit. Akár kellemes szellemi gondolatokhoz társult pozitív lelki érzéseken alapulnak azok, akár a kellemetlen szellemi gondolataink által aktivizált, negatív lelki érzéseinken.

Az elménk háttér-tárolójaként értelmezhető memóriánkban pedig, az oda került hiteink, tovább dolgoznak, az elménk tudatosságának a hátterében. A hitünkbe ágyazott lelki érzéseink polaritásai szerint. Ilyen módon, a pozitív hiteink, mindig építeni fogják az anyagi szintű életeseményeinket, és az egyéb életkörülményeinket. Konstruktív módon. Míg a negatív lelki érzéseket tartalmazó hiteink, romboló hatással bírnak az életeseményeinkre. Úgy a testi eseményeinket, mint az életkörülményeink eseményeit, destruktív módon fogják érinteni.

Így alakulnak ki például, a kellemetlen sorsunk részeseményei, vagy a pszichoszomatikus eredetű betegségeink. Az elménkben formált negatív hiteink pszicho-kinetikus hatására. Ahol a pszichoszomatikus jelző, éppen arra utal, hogy a pszichénket képviselő elménket rosszul használtuk, ezért szomatikus, azaz testi elváltozásokat eredményezett a szervezetünkben. Rosszul használni pedig, csak akkor tudjuk az elménket, ha negatív lelki érzéseknek biztosítunk valóságformáló lehetőséget az életünk körülményeiben, a kellemetlen szellemi gondolataink irányításával. A negatív hiteinkbe ágyazva.

Szinte, minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű. Ezt állítja a modern orvostudomány. Mert a betegségeink alapja az, hogy a negatív lelki érzéseink által okozott idegi feszültségek, bioelektromos túlterhelést jelentenek az érintett szerveinkben. Így a biomágneses eredetű lelki trauma, bioelektromos hatású blokádokat okoz az idegrendszerünkben, amely huzamosan feszült állapotban tartja, a testünk érintett részeit. Ezek feszült, görcsös testi állapotok. Márpedig a biológiai szintű testünk, csak addig működhet ideális módon, amíg kiegyensúlyozottak vagyunk. Amíg harmóniában élünk.

Ezt a kiegyensúlyozottságunkat, a biomágneses idegi és a bioelektromos testi kölcsönhatásunk idézi elő, és tartja fenn, bioinduktív módon. Amíg ez a biológiai szintű induktív viszony ideálisan működik a szervezetünkben, egészségesek vagyunk. Illetve, fennálló betegség esetén, a gyógyulás útjára lépünk. Ez minden orvosi törekvés alapja. A testi jellegű tüneti kezelés mellett, a mentális harmóniát kialakítani a betegben. Mert, sohasem az orvos gyógyít hanem, maga a beteg gyógyul.

Természetesen, nagyon sok esetben, komoly orvosi erőfeszítést és egészségügyi munkát takar, a betegek egészség felé terelésének a módja, de a gyógyulás folyamata, akkor is mindig, a beteg testében alakul ki. Ezért, az orvos ajtajára nem az van írva, hogy „gyógyító”, hanem az, hogy „kezelő”.

Kérdés az, hogy ez a mentális eredetű pszicho-kinetikus tulajdonságunk, alkalmas-e egyéb feladatok elvégzésére is az életünkben. Azon kívül, hogy a testünk mikro-szinten történő biokémiai befolyásolását végzi el? Vagyis, a testünkön kívüli, makrónak értékelhető valóságunk eseményeit is képes megváltoztatni, az elménkben formálható szabad akaratunk alapján? Amire a válasz az, hogy igen. Mert, mindig a hiteink valósulnak meg az életünkben. Erről szól minden ezoterikus és vallásos tanítás.

Az elménkből projektív módon kivetített pozitív hiteink teremtő ereje abban nyilvánul meg, hogy a tudatosan formált akaratunk pozitív lelki érzései, akkor is elvégzik a reájuk bízott mentális munkát, ha azokat a testünkön kívül, a megtapasztalható életeseményeinkben képesek csak végrehajtani. Ilyen módon tervezzük meg előre azokat az eseményeket, amelyek szerint szeretnénk élni. Amelyek szükségesek ahhoz, hogy a tudatosan felvállalt életszerepeink szerint élhessünk.

A pszicho-kinetikus képességeinket, közvetlen módon is ellenőrizhetjük. Ami a férfiak esetében talán gyengébbnek minősül, mert ők racionális módon, szellemi gondolkodók inkább. Míg a nők főképpen, a lelki érzelmeikre hagyatkoznak. Ami a jelen esetben, éppen arra utal, hogy a nők életerőt sugárzó mentális képességei, sokkal ideálisabbak. De az érzelmes férfiak is alkalmasak erre az egyszerű pszichokinetikus feladatra.

Az ezoterikus tanítások alapján, ki is próbálhatjuk a pszicho-kinetikus képességeinket. Öntsünk egy befőttes üvegbe vizet. Majd szórjunk a tetejére pirospaprikát. Utána zárjuk le celofánpapírral, és befőttes gumival rögzítsük ezt a fedőréteget. Végül, hagyjuk egy ideig, hogy felvegye a szoba hőmérsékletét. Akkor lesz egy olyan zárt folyadékunk, amelyiknek a tetején, apró anyagi részecskék vannak nyugalomban. Ez lesz a kísérletünk alapja.

Erre a zárt üvegre kell hatást gyakorolnunk az elménkkel a nélkül, hogy közvetlen testi kontaktusba kerülnénk vele. A kezünkkel megközelíthetjük ugyan, de hozzáérni nem szabad. Így a szellemi gondolataink hatására aktivizálható pozitív lelki érzéseink szerint fog mozgásba lendülni a víz tetejére szórt paprika. Mégpedig az alapján, ahogyan elképzeljük azt. Ilyenkor gyakorlatilag, a teljes vízközeg mozdul meg, amit a paprikapor csupán, látványossá tesz számunkra.

Így elképzelhetjük azt, hogy csak össze-vissza mozogjon az a víz felszínén, vagy körkörös módon keringőmozgást végezzen. Ha megmozdul a paprikapor, az már ékes bizonyítéka annak, hogy az elménkben formált szellemi gondolataink hatására, a pozitív lelki érzéseink munkát végeznek, az anyagi valóságban.  Vagyis röviden, a hitünknek teremtő ereje van.

De csak akkor, ha az, irányított lelki érzéseket tartalmaz. Mert a szellemi gondolataink, csak meghatározzák azt a célt, amire a lelki érzéseinken kell irányulniuk. Az effektív munkát, a lelki érzéseink fogják elvégezni. A lelki érzéseinkbe ágyazott mentális erőhatásaink mértéke alapján. Vagyis, amilyen mértékben hiszünk abban, hogy a tudatosan tervezett elképzelésünk működni fog.

Tulajdonképpen, ezt kell tennünk minden esetben, amikor valamilyen vágyunk reális elképzelése alapján azt szeretnénk, hogy az, megvalósuljon az életünkben. Ezt a mentális munkát, minden esetben el kell végeznünk ahhoz, hogy a valóságban megtapasztalhassuk a vágyaink tárgyát vagy eseményét. Ez a valós ima lényege.

Ilyenkor tulajdonképpen az történik a fejünkben, hogy az elménkben formált reális elképzelésünkben, a lelki vágyunknak, értelmes szellemi formát biztosítunk. Azok hitté egyesülnek, azaz biomágneses hullámmá. Ezt tudjuk kivetíteni az elménkből, az Univerzum mágneses terébe. Ahol, a hullámhosszúságuknak megfelelő, de jóval nagyobb energiájú kozmikus mágneses hullámokat arra késztetik, hogy az anyagi valóság elektromos eseményeit, a mi elképzelésünk alapján alakítsák, induktív módon.

A pszicho-kinézis tehát, a tudatos teremtésről szól. Arról a természetes adottságunkról, ami minden értelmes ember birtokában van. Függetlenül attól, hogy tudunk-e róla vagy sem. Ráadásul, ez a képességünk fokozható. Mert, minél többet gyakoroljuk, annál erősebb és céltudatosabb módon tudjuk művelni.

Mondhatnám azt, hogy ez Isten ajándéka. De ha Isten élteti az embert a lélek által, akkor önmaga tulajdonsága bennünk. Csupán arra van szükségünk, hogy ezt az egyszerű alapigazságot, tudatosítsuk önmagunkban. Hogy megértsük végre azt, hogy Isten anyagi szintű megnyilvánulásai vagyunk. Akik a reális képzeletbe ágyazott pozitív lelki érzéseinkkel, képesek vagyunk tudatosan formálni a megtapasztalható valóságukat.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.03.03.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr813711388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása