Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.03.04. 16:08 futotuz

Hétköznapi böjt.

Címkék: hétköznapi böjt

Hétköznapi böjt.

Amikor az ember megbetegszik, akkor erősen lecsökken az étvágya. Mert a szervezetünk, ösztönösen tudja azt, hogy táplálkozás során felhalmozódott méreganyagoknak, ki kell ürülniük ahhoz, hogy gyógyulás folyamata beinduljon. Majd az étvágy ismételt megjelenése, éppen arra utal, hogy a kényszerű módon végrehajtott egészségügyi böjt után megtisztult szervezetünk, újult erőre kíván kapni. Ezért, megint szüksége van az egészséges táplálékokra.

Betegség esetén, a kezelőorvos diétát ír elő. Súlyosabbnak ítélt esetben, drasztikus diétát. A diéta szerepe a gyógyításban éppen az, hogy megkíméljük a szervezetünket, a táplálkozás által bevihető káros anyagok mérgező hatásaitól. Mert, amíg hiányoznak a táplálékainkból, a szervezet számára káros méreganyagok, addig a test nem csupán tisztul, hanem gyógyul is.

A mai modern táplálkozási „kultúránk” azt eredményezi, hogy egyre több táplálék-kiegészítőket, tartósítószereket, szervetlen adalékanyagokat, és színezőanyagokat fogyasztunk az ételeinkben. Mert a boltokban kapható ételeink és italaink, egyre nagyobb mennyiségben tartalmazzák ezeket az adalékanyagokat.

Ami egyébként, rá is van írva a termékekre apró betűvel, és amilyen nehéz kimondani azokat, éppen olyan nehéz megemészteni is őket.  Ezért, a szervezetünk természetes méregtelenítését, alig képesek a szerveink ideális módon elvégezni. Mert túl azon, hogy méreganyagokkal terheljük magunkat, még túl sokat is eszünk. Mivel, az ételeink tápértéke nem ideális, ezért sokkal gyakrabban van éhségérzetünk. Továbbá, a gyakori bőséges étkezés miatt, a gyomor ki van tágulva, ezért így sokkal nagyobb a mennyiségi igénye is.

A gyógyszerek, alapvetően mérgek. Ellenmérgeknek minősülnek, a betegségeket okozó belső méreganyagok felhalmozódásával szemben. Így a betegségeink ellen szedett gyógyszereink is, nagyon sok méreganyagot tartalmaznak. Ezek minősülnek, a gyógyszerek káros mellékhatásainak. Aktív böjt esetén azonban, amikor a beteg szervezet természetes méregtelenítése megtörténik, sokkal kevesebb gyógyszer alapú ellenméregre van szükségünk.

Ezek a felhalmozódott méreganyagok, komoly betegségek kialakulását eredményezik a szervezetünkben. Az egészségtelen táplálkozás nyilvánvaló következményeként. Számunkra a tiszta levegő, a vegytiszta víz, és a nyers ételek biztosítanak olyan anyagcsere szintű tápértékeket, amit a szervezetünk könnyedén képes feldolgozni és hasznosítani.

Az ételeink hőkezelése, a szervezetünk számára egyre bonyolultabb, egyre nehezebben emészthető táplálékokat eredményez. Mert a hőkezelés vegyi hatásai, egyre bonyolultabb kémiai vegyületeket formál, a természetes alapú szerves anyagokból. Mivel szerintem, a szervezetünk sejtjei, nem a szenet, hanem a hidrogént hasznosítják, a szénhidrogén alapú táplálékainkból. A hőkezeléssel járó főzés során pedig, éppen a hidrogén szabadul fel, miközben egyre bonyolultabb vegyületű, finom étellé formálódik. A sejtjeink, vegytiszta vízzé égetik el a hidrogént. Amely azonnal elvégzi a sejtjeink tisztítását.

Oroszországban és Német földön, komoly orvosi ellenőrzés mellett, olyan böjtszanatóriumok működnek, amelyekben nagy sikerrel kezelik, a táplálkozási ártalmak révén szerzett betegségeket. Természetesen, gyógyszerek nélkül.

Ezekben a böjtszanatóriumokban, az egy két hetes kúrák mellett, nem ritkák a 30-40 naposak sem. Testi és egészségi állapottól függően. Így az ott kezelt emberek, nem csupán a súlyfeleslegeiktől szabadulnak meg, hanem a helytelen táplálkozás által okozott betegségeiktől is. Mert az emésztőrendszer teljes méregtelenítése folyamatával, a betegség előidéző okai is kiürülnek a szervezetből.

Amíg a böjtszanatóriumok, a betegségeket gyógyítani képes éheztetésről szólnak, addig az általam javasolt hétköznapi böjt, éppen a betegségek megelőzését célozzák meg. Ami napi szinten azt jelenti, hogy elalvás előtt, már semmit, vagy csak nyers gyümölcsöt fogyasszunk. Hetente egyszer pedig, a heti pihenőnapunkon, ne együnk semmit, vagy tartsunk egy egész napos gyümölcskúrát. Amelynek keretében bármit és bármennyit ehetünk, ha az nyers gyümölcs. Így a böjtöt jelentő éhezéstől is megmenekülhetünk. Mert, csupán, a méreganyagokkal terhelt ételeket kerüljük ki tudatosan.

Tulajdonképpen enni, mindig az előre megtervezett aktív cselekvések előtt érdemes. Éppen azért, hogy hasznosítható energiához juttassuk a szervezetünket. Pihenés előtt pedig, éppen ellenkezőleg, nem szükséges a bőséges étkezés. Mert a test pihentetéséhez, nincsen szükségünk annyi energiára. Ha pedig, mégis enni szeretnénk, akkor lehetőleg, nyers gyümölcsöt fogyasszunk. Mert, éppúgy méregteleníti a szervezetünket, mint a böjt. Vagy talán, még sokkal jobban is.

Mert a böjt során, egy passzív méregtelenítési folyamat zajlik a szervezetünkben. Amely, egy hosszabb várakozási ciklusról szól. Egy éhezésen alapuló emésztőrendszer alapú kiürülési folyamatról. Míg a lédús nyers gyümölcsök fogyasztásával, egy aktív, azonnal beinduló méregtelenítési folyamat kezdődik el. Amely a sejteket, szinte teljesen kiöblögeti a méreganyagoktól. Ráadásul, a teljesen nyers gyümölcsökkel, azonnal hasznos anyagokhoz juttatjuk a sejtjeinket.

A normális étkezésnek, eleve két előfeltétele van. Sohasem szabad koplalni, és soha nem érdemes jóllakni. Akkor a szervezetünk, egyenletes ütemben működhet, és az emésztés végletei, nem terhelnek bennünket. Amit az éhség érzete és a túlzott jóllakottság jelent. Mert, sem az üres gyomorban munkálkodó savak nem terhelnek, sem pedig, a hirtelen túlterhelt gyomorból kiszoruló gyomorsavak, nem fognak kínozni bennünket.

A hirtelen túlterhelt gyomorba került táplálékot legfeljebb, csak felületi szinten képesek emészteni a gyomorsavaink. Így a gyomorban gyengén emésztett táplálékaink, a belekbe kerülve, nem alkalmasak a további egészséges emésztődésre. Ilyen módon, egyszerűen ott rohadnak meg. Oxigén hiányában, egyfajta fermentáló, azaz erjedő kémiai folyamattal. Amely folyamat, nagyon sokféle mérgező gázokat termel. Ezek a túlnyomást keltő bélgázok, a végbélnyíláson át távoznak. Mint puki. Néha nagyon kellemetlen szagokat árasztva a légtérbe.

De nem minden erjedéses gáztermék képes ilyen módon távozni a beleink emésztőrendszeréből. Amennyi bélgáz, a túlnyomás megszűnése után bent reked, az addig megemésztett anyagokkal együtt, a véráramba kerül. Kiszorítva onnan a számunkra fontosabb oxigént. Így a vérrel szállítva, a sejtek ideális működését, egészségtelen módon befolyásolják. Az érintett szerveink betegségtüneteit produkálva.

Ezek a felszívódó bélgázok, kiszorítják a szükséges oxigént a véráramból. Így a sejtjeinkben, az egészséges oxidációs folyamatok, erősen lecsökkennek. Ezért a sejtjeink is, kénytelenek fermentációs folyamatba kezdve hasznosítani, a vérből felvett tápanyagokat. Az ilyen módon fermentáló, azaz erjedő sejtekben, teljesen egészséges folyamatok nem történhetnek. Így általában, valamilyen szintű betegség manifesztálódik, mint például, a rák. Mert a rákos sejtek fermentáló, azaz erjedő kémiai folyamatait az orvostudomány, már régen kimutatta.

Az orvostudomány azt állítja, hogy minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű. Vagyis, a pszichénket képviselő elménket rosszul használjuk, ezért szomatikus, azaz testi elváltozásokat okozunk magunknak. Mint láthatjuk, ez a tudományos állítás sem fedi teljesen a valóságot. Mert a hibás anyagcsere folyamataink, éppúgy képesek megbetegíteni a szervezetünket, mint a pszichoszomatikus hibáink. Mert a pszichénktől függetlenül is, képes betegségeket előidézni bennünk.

Az persze tény, hogy a kellemetlen szellemi gondolataink hatására, negatív lelki érzéseket aktivizál az elménk. Azok pedig, feszültté, idegessé, dühössé, mérgessé, teszik az embert. Ebben az idegi alapon feszült állapotban, erősen eltorzul az ideális sejtműködésünk.

Ezek a negatív lelki érzéseink, a negatív hiteinkbe ágyazódva, az elménk mentális háttértárolójából, a memóriánkból is állandóan visszahatnak, a szervezetünk ideális működésére. Mégpedig káros módon. Romboló jelleggel. A kórházak tele vannak olyan betegekkel, akik nem képesek megbocsátani másoknak, és ezért, a haragjuk betegségekben megnyilvánuló testi eltorzulásaival élnek.

Valójában, ez az igazi pszichoszomatika lényege. Mert a feszült idegi állapotainkban, a gyengébben teljesítő sejtjeink és szerveink, nem képesek az ideális méregtelenítésre Még egészségesnek látszó táplálkozás mellett sem. Így az ideges ember, ténylegesen is „mérgessé” válik. Vagyis, a pszichoszomatikus eredetű feszültségeink, éppúgy képesek eltorzítani, még az ideálisnak mondható anyagcsere folyamatainkat is.

Aki tehát, betartja a hétköznapi böjtről szóló tanácsokat, amelynek keretében, a napi pihenés előtt már, nem étkezik, vagy csak nyers gyümölcsöket fogyaszt, valamint hetente egy alkalommal koplal, vagy teljes gyümölcsnapot tart, megtisztítja a szervezetét a káros méreganyagoktól. Továbbá, a mindennapi problémák ismeretében, mindig megoldás-centrikus módon gondolkodik. Amely megoldás-centrikus orientáltságában, mindig kellemes szellemi gondolatok irányítják a konstruktív, teremtésre irányuló pozitív lelki érzéseket.

Az egészség megőrzésében, nagyon fontos szerepe van még ezek mellett, az egészségtudatosságnak. Ami arról szól, hogy a betegségnek, még a szellemi gondolatát sem engedjük az elménkbe. Mert a betegség bármilyen szintű gondolatához, csak negatív lelki érzések társulhatnak ott. Amelyek, megteremtik magát a betegséget. Ezért mindig, kizárólag az egészségről elmélkedjünk. Hogy a hozzá csatolható pozitív lelki érzéseinkkel, azt teremtsük meg magunknak.

Esetleges betegség esetén pedig, addig nem indul be a gyógyulás folyamata, amíg a betegség kellemetlen szellemi gondolataival, és a hozzá tartozó negatív lelki érzéseivel töltjük meg az elménket. A gyógyulásunk előfeltétele az, hogy szellemben az egészség felé forduljunk. Mert az egészségről formált szellemi szintű elképzeléseinkhez, pozitív lelki érzések társulnak az elménkben. Amelyek meg is teremtik számunkra az elképzeléseinket.

Így az egészségtudatosság, egyfajta mentális böjtnek minősül. Amellyel, tudatosan elfordulunk azoktól a kellemetlen szellemi gondolatoktól, amelyek a betegségek kialakulását képesek értelmezni számunkra. Mert ilyen módon, az egészségi állapotunkról szóló lelki érzéseink, mindig pozitívak maradhatnak. Megteremtve és fenntartva számunkra, az egészséges állapotot.

Mert az egészséghez, nem csupán a testi mivoltunkkal kell ragaszkodnunk. Hanem a szellemi és lelki mivoltunkkal is. Mivel, az egészség kellemes szellemi gondolatai és pozitív lelki érzései nélkül, az anyagi test elsorvad. Mivel az anyagi szintű testünk, csupán reagál a mentális utasításainkra. Akkor is, ha hibásak azok. Mert kellemetlen szellemi gondolatokkal, és az azokhoz tartozó negatív lelki érzésekkel, egészséges testi állapot, nem maradhat fenn.

Ezért, mentális módon, vond meg magadtól azokat a kellemetlen szellemi gondolatokat és negatív lelki érzéseket, amelyek nem szolgálják a testi egészséged érdekeit. Ilyen módon, mentális böjtöt folytatsz, mert az anyagi testedet mérgezni képes kellemetlen szellemi gondolatok és negatív lelki érzések hiányában, mindig az egészségre koncentrálhatsz. Egészségedre.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.03.04.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3813714782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása