Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.04.27. 06:19 futotuz

Beépített főnők.

Címkék: beépített főnők

Beépített főnök.

A Spektrum televízió adásai között lettem figyelmes, a „Beépített főnök” című műsorra. Amelynek keretében, egy magas rangú vállalati vezető inkognitóban, alkalmazottként jelentkezik a saját cégénél. Majd, mint kezdő munkatárs, felméri az érintett munkacsoport személyzetének, a munkához és az emberekhez való hozzáállását.

Elég érdekes műsor, mert ilyen módon a „Főnök”, mint új munkaerő, olyan információkhoz is könnyedén hozzájut a munkatársai részéről, amit neki, mint munkahelyi vezetőnek, valószínűleg sohasem mondanának el. Vagyis, a munkatársak természetesen megszokott emberi viselkedését, nem befolyásolja egy új, kezdő kolléga jelenléte. Még akkor sem, ha az a „Főnök”. Mert, nem tudnak róla.

Így munka közben, a munkahelyi és magánjellegű problémák, hamarabb felszínre kerülnek. Az is hamar nyilvánvalóvá válik, hogy kik azok, akik szívükön viselik a cég érdekeit, és kik azok, akik csak egyszerűen elvannak.  Az esetleges munkahelyi alkalmatlanságok is azonnal kiderülnek. Mert, minden apró részlet, a beépült „Főnök” jelenlétében történik. Aki pedig, mint kezdő, még éppen betanuló munkatárs, természetesen mindenre odafigyel. Mintha, csak most szokna be a felvállalt munkakörébe.

Ilyen módon, természetes munkahelyi közegben mérheti fel a főnök azt, hogy melyik dolgozója érdemes, valamilyen soron kívüli vállalati kitüntetésre. Ami előléptetésre, béremelésre, vagy egyéb rendkívüli szociális juttatásra ad lehetőséget. Mert a rendes főnök tudja azt, hogy a legjobb dolgozó, mindig az elégedett dolgozó. Amelyik dolgozójának pedig, a szociális háttere is rendbe jön, mégpedig főnöki rendelkezésre, az mindenképpen hálássá és elégedetté válik. Ez a stabil lelki állapota pedig, még odaadóbb, még intelligensebb, még kreatívabb munkavállalót formál, a megjutalmazott dolgozóból.

Amikor egy munkavállaló, a cége érdekeit képviselve végzi a mindennapi feladatait a munkahelyén, akkor azt fizetésért teszi. Nincsen ebben semmi új. De akadnak olyan munkatársak is, akik sokkal többet tesznek, mint amennyit munkaköri kötelességként elvárnak tőlük. Mert szeretik a munkahelyüket, szeretik a beosztásukat, és szeretik a munkájukat. De éppúgy szeretik a kollégáikat is. Mert, a vállalat stabilitásában látják, önmaguk anyagi biztonságát. Ilyen módon, örömmel szolgálják a vállalati érdekeket.

A szeretet és az öröm, ami alapvetően motiválja őket, lelki érzések. Vagyis, pozitív mentális erőhatások. Ilyen módon, minden szellemi gondolatukat, ennek a két alapvető lelki érzésüknek vetik alá. Így, minden munkahelyi feladatuk tudatos cselekedetében, lelkesek tudnak maradni. Szívvel, lélekkel, teljes odaadással.

A beépülő „Főnök” pedig, amíg betanulja a reá bízott részfeladatokat, a valós vagy látszólagos ügyetlensége mögé rejti a személyes lelki érzéseit. Látszólag, csupán, szellemi szinten van jelen. Rengeteg kérdéssel terhelve a munkatársait. Akik pedig, mint készséges kollégák, szívesen válaszolgatnak neki. Még a magánjellegű kérdésekre is. Így néhány ledolgozott munkanap alatt, teljesen tiszta képet láthat a beosztottairól, és azok magánéletéről.

Miközben a beépült „Főnök”, szellemi szinten megismeri a munkatársait, lelki szinten is azonosul velük. Mert akaratlanul is, lelki érzéseket indukálnak belőle, az újonnan megismert információk. Így a főnők és a beosztottak között, közvetlen lelki kölcsönhatás alakul ki. Ami, a szeretetben nyilvánul meg. Mivel, amit megértünk, megbecsülünk, és aminek megbocsátunk, azt tudjuk csak igazán szeretni.

A beépülő „Főnök” pedig, a kérdéseire választ kapva, megérti a kollégái problémáit, megbocsátja azok esetleges hibáit és értékeli, azaz megbecsüli őket. Ennél fogva, pozitív lelki érzések szeretetével fordul feléjük. Ami az ő, érdemeik szerinti, rendkívüli jutalmazásukban nyilvánul meg.

Így a főnök és a beosztottai között, mentális erőhatásokon alapuló lelki kölcsönhatás alakul ki. Amit a relatív szeretet érzése képvisel. Ami a főnök aktív válaszcselekedetében jut kifejeződésre. Mindenkinek, a főnök által megismert érdemei szerint. Ezek a mentális módon irányítható lelki részerőink pedig, az Univerzum végtelen energiájából származnak.

Az energia nem vész el. Állítja a tudomány. Így a lélek által, minden embert Isteni eredetű, intelligens energia éltet. Ezért az Istent jelképező univerzális „Főnök”, mindenkibe eleve „bele van építve”. Nekünk pedig, éppen az, az elemi életfeladatunk, hogy ezt a bennünk rejlő kozmikus „Főnököt”, felismerjük és hagyjuk érvényesülni az életünkben. Ne nyomjuk el, a kellemetlen szellemi gondolatainkkal irányított negatív lelki érzéseinkkel.

Az ezoterikus ismeretek arra tanítanak bennünket, hogy minden embert Isteni eredetű lélek éltet. Így az ember, spirituális képességekkel bír. Vagyis, lelki érzéseken alapuló, mentális teremtői erők képességeivel.

Istent, mint a bennünk rejlő főnököt, úgy juttathatjuk érvényre az életünk során, ha a végtelen energiájából származó életerő impulzusaikat, mindig pozitív jelleggel, a tudatos teremtés érdekeiben használjuk. Amit, csak a kellemes szellemi gondolatainkkal irányított, lelki érzéseink valósíthatnak meg. Mert minden kellemetlen szellemi gondolatunkra aktivizált lelki érzésünknek, kizárólag negatív, azaz romboló hatása van. Vagyis, a kozmikus szintű teremtés folyamatai ellen irányulnak. A mi személyes életünk körülményeit kellemetlen módon formálva.

Így a „beépített főnök”, nem csupán egy TV műsor, hanem az életünk valósága is.  Mert minden embert Isten éltet, a lélek által. A kozmikus szinten beépített „Főnőkünk”.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.04.27.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4813873108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása