Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.08.26. 05:21 futotuz

Betegségügy.

Címkék: betegségügy

Betegségügy.

Amikor hazánk egészségügyi ellátása nem működik megfelelően, akkor az már betegségügy. Amelyben a gyógyszeripar és az egészségügy üzleti érdekei diktálják az amúgy, egészségügyinek látszó irányelveket. Ahol a betegek személyes érdekei másodlagossá válnak.

Ezért kell napokra, hetekre, hónapokra előre bejelentkezni annak, akinek azonnali orvosi segítségre lenne szüksége.  Amikor szenvedő betegként fordul az egészségügyi fórumokhoz. Hiszen, mielőbb megoldást szeretne, az egészségügyi problémájára. De ez a betegvárakoztatás, már az egészségügy eliparosodását jelenti. Amelyben az egészségügyi dolgozók, éppúgy bérrabszolgák csupán, mint az ipar más területein az egyszerű munkavállalók.

Így az egészségügyi szakmákat végzett munkavállalók, tulajdonképpen azt a betegségügyet szolgálják, amelyiknek nem érdeke igazán az, hogy egészségesek legyünk. Mert valójában, a betegségeinkből profitálnak. Ez alapvető világjelenség lett, de a mi kis hazánk egészségügyi apparátusa, már a katasztrofális szintre süllyedt. Mert túl azon, hogy az egészségügyi dolgozók nincsenek megfelelő módon megbecsülve, a létszámuk is egyre csak fogy.

Mert a sokkal jobban fizető külföldi munka lehetősége, elszipkázza a magasan képzett egészségügyi szakembereinket is. Így az egészségügyi ellátások mennyiségi csökkenése mellett, a minősége is folyamatosan romlik. De, hogyan lehet kikerülni az egészségügynek álcázott betegségügy csapdájából?

Erre a kérdésre, az orvostudomány egyik alapvető állítása ad kézenfekvő választ. Amely szerint, „minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű”. Ami azt jelenti, hogy a pszichénket képviselő elménket rosszul használjuk, ezért az szomatikus, azaz testi tünetekben manifesztálódó elváltozásokat idéz elő a szervezetünkben. Vagyis, az egészségestől eltérő testi állapotok jelennek meg.

De, hogyan lehet az elménket rosszul használni? Erről nem nyilatkozik az orvostudomány. Pedig, a dolog szerintem nem bonyolult. Ha tudjuk azt, hogy az elménk, csupán két dologgal foglalkozik. A szellemi gondolataink informatív értékeivel és a lelki érzéseink mentális erőhatásaival. A tudatos elménk, ezt a két mentális adottságunkat kapcsolja össze egy közös egységgé, amit hitnek nevezünk. Így a hitünk, már olyan cselekedetvezérlő szellemi gondolatunk, amelyhez lelki érzéseket csatolt az elménk.

Csakhogy az elménk, polarizálni tudja a valóságunk körülményeit formálni képes a lelki érzéseinket. Így a konstruktív jellegű pozitív lelki érzéseink, csak a kellemes szellemi gondolataink hatására alakulnak ki az elménkben. Míg a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, kizárólag destruktív, azaz negatív lelki érzéseket társít az elménk. Ilyen módon, máris érthető a betegségeink pszichoszomatikus jellege. Amely éppen abból fakad, hogy a kellemetlen szellemi gondolatainknak engedve, negatív lelki érzéseknek biztosítunk, a valóságunk formálására alkalmas lehetőséget. Vagyis, a természetestől eltérően éppen fordítva, azaz rosszul használjuk az elménket.

Így tulajdonképpen, az egészségünk megóvása érdekében, kizárólag saját magunkra kell hagyatkoznunk. Mivel a betegségügyként funkcionáló egészségügynek már, nem igazán érdeke az, hogy egészségesek legyünk. Ezért, nekünk kell teljesen egészségtudatosan élnünk.

Az egészségtudatosság pedig, nem jelenti kizárólag azt, hogy egészségesnek hitt ételeket fogyasztunk, és megfelelő mennyiségű mozgásformákban veszünk részt valamint, kerüljük a káros szenvedélyeket. Természetesen ezek is az egészségtudatosság szükségszerű alapelemei. De a pszichoszomatikus tényezőt sem szabad mellőzni. Amely szerint, minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű. De, ha ez igaz, akkor az egyészség is pszichoszomatikus módon tartható fenn igazán.

Ami azt jelenti, hogy a betegségeknek, még a kellemetlen szellemi gondolatát sem engedhetjük be az elménkbe. Mert azokhoz, kizárólag negatív lelki érzéseket csatol az elménk. Amelyek megvalósítják számunkra azt a betegséget, amelyiktől éppen félünk. Illetve, amelyikkel az elménkben foglalkoztunk. Akkor is, ha nem akarjuk.

Így az egészségtudatosság mentális része éppen arról szól, hogy az elménkben tudatosodó kellemes szellemi gondolataink, mindig az egészséges testi, lelki és szellemi állapotainkat fejezik ki.  Amely szellemi gondolatainkhoz, kizárólag pozitív lelki érzéseket csatol az elménk.

A gyermekek, ritkábban betegek. Mert még nem ismerik eléggé az életvitelük egészségügyi kockázatát. Így szellemi szinten, nem foglalkoznak annyit a betegségek elvi lehetőségeivel. Ezért, kevés negatív lelki érzést irányítanak oda, ahol a betegségek eleve kialakulhatnak. Ráadásul, ha mégis megbetegszenek, minden szellemi gondolatuk a felé irányul, hogy mit fognak tenni, ha már meggyógyultak. Így a pozitív lelki érzéseik hatására, hamarabb szűnik meg a betegséggel terhelt testi állapotuk is.

Ezzel szemben az idősek, szinte állandóan, a már megszerzett betegségeikkel foglalkoznak szellemi szinten. Amikor egymással beszélgetnek, kicserélik a betegségeikről tapasztalt kellemetlen élményeiket. Ilyen módon, az együttérzésük szellemi gondolataihoz is, negatív lelki érzések társulnak. Tovább fokozva azt a pszichoszomatikus alaphatást, ami a betegségeiket eleve előidézte és fenntartja.

Sajnos, azt tudni kell, hogy az egészségtudatosság pozitív lelki érzéseit, az életvitelünk egyéb tudatosságából származó negatív lelki érzéseink is képesek lerombolni. Vagyis, ha haragszunk a gyerekre, az élettársunkra, a rokonainkra, a barátainkra, a munkatársainkra, vagy például a politikusainkra, azokhoz a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz is, negatív lelki érzéseket csatol az elménk.

Ezek a negatív lelki érzéseink a hiteinkbe ágyazódva, átkerülnek az elménkből a memóriánkba. Az elménk mentális háttértárolójába. Ahol tovább dolgoznak, a megtapasztalható valóságunk körülményeinek a mentális formálásán. Így destruktív módon rombolják mindazokat a körülményeinket, amit szeretettel felépítettünk magunknak. Úgy a testi, mint az életünk egyéb vonatkozásában.

Ezért, az egészségünk kulcsa a szeretet. Vagyis, minden olyan szellemi gondolatunk képes megbetegíteni bennünket, amelyik a szeretet ellen való. Mert kellemetlen szellemi gondolatként, csak negatív lelki érzések aktivizálását teszik lehetővé az elménkben. Amelyeknek a destruktív, azaz romboló hatása, az életünk minden körülményére ráteszi a bélyegét. Még az egészségünkre is.

Ebből adódóan, csak a szeretetről szóló szellemi gondolataink lehetnek kellemesek. Így azok képesek csak pozitív lelki érzéseket indukálni az elménkben. Minden más szellemi gondolat, eltér a szeretettől, ilyen módon, eltávolodik az építő jellegű pozitív lelki érzések lehetőségétől. Mert a szeretet hiányában, kellemetlen szellemi gondolatokká válnak azok, amelyekhez ennél fogva, már csak negatív formát öltve társulhatnak a lelki érzéseink.

Ezért, kedves olvasóm, szeresd önmagad annyira, hogy mindig kellemes szellemi gondolatokkal dédelgesd az elmédben a saját lényedet. Mindig lásd, és főképpen érezd magad tökéletesnek. Függetlenül attól, hogy milyen hibákat vágnak a fejedhez a kritikusaid. Mert ők, egyáltalán nem biztos, hogy szeretettel gondolnak reád. Aki szeret, olyannak szeret, amilyen vagy. Az esetleges hibáiddal együtt. Nem akar megváltoztatni. Mert a szeretet fényében, tökéletesnek lát.

Tulajdonképpen, éppen a hibáink alakítanak bennünket egyedivé ebben a valóságban. Így a különbözőségünk, éppen abban rejlik, hogy különböző hibáink fedezhetők fel. De akit szeretünk, a hibáival együtt is szeretni tudjuk.

Az én véleményem szerint, Isten a teremtő, aki a lelkünkön keresztül éltet bennünket. Így a lelki érzéseinkkel formálja folyamatosan, a megtapasztalható valóságunk eseményszerűségeit. De az már, kizárólag a mi saját személyes felelősségünk, hogy a valóságunk alakítására biztosított pozitív lelki érzéseket, mégis negatív polaritással aktivizáljuk, a kellemetlen szellemi gondolataink által.

A felelőtlenül használt emberi elme produktuma pedig, az egészségtelen testi állapot mellett, az emberhez méltatlan életvitel lehetősége. Így a szenvedés nem csupán az egészség mellőzésében nyilvánul meg, hanem az egyéb életkörülményeink romlásában is. Mert szeretet nélkül, nem alakulhatnak ki egészséges életkörülmények. Sem testi, sem pedig, egyéb anyagi vonatkozásban. 

Ezért, ha rosszat tesz neked valaki, akkor is szeresd őt. Ne vállald feleslegesen, a kellemetlen szellemi gondolatok hatására aktivizálható negatív lelki érzések ártó hatását. Mert szeretni, nem is olyan nagyon nehéz. Az a lehető legegyszerűbb dolog a világon. Mert a haragosod felé is, Isten áldását kell csupán küldened. A lelked által benned élő Isteni minőséged áldását. Ilyen módon, szeretettel engedheted el őt. Az ő haragjával együtt.

Mert Isten áldásában, feloldódik minden gonoszság. Így, aki a haragosod volt, a barátoddá fog válni. Mert szereted őt. Annak ellenére, hogy látszólag méltatlan rá. Mert az abszolút szeretethez, nem kellenek okok. Csak a relatív szeretetnek és a haragnak van szüksége, az okokban rejlő érvekre. Az abszolút szeretet, nem igényel érveket. Mert Isten áldásában nyilvánul meg. A lelkünk által bennünk élő Isteni minőségünk áldásaiban.

Ahogy a testi sebek gyorsan begyógyulnak maguktól, ha nem foglalkozunk túl sokat velük, úgy a haragból származtatható mentális sebeink is begyógyulnak elég hamar, ha Isten áldását irányítjuk a haragosaink felé. Mert a lélek által, minden embert Isten éltet. Épp úgy, mint bennünket. Így Istenben, egyek vagyunk. Ezért kell az Isten abszolút szeretetében is eggyé válnunk. Az pedig, az Isteni minőségünk áldása nélkül nem megy.

Ezért, minden este úgy aludj el, hogy Isten áldását küldöd minden ember felé. Reggel pedig, így indítsd a napodat. Napközben pedig, tudatosan ne vedd fel a harcot olyanokkal, akik bántani akarnak. Mert ha megteszed, máris vesztettél. Hiszen bárki ellen harcolsz, azt kellemetlen szellemi gondolatokkal és negatív lelki érzésekkel teszed. Azokkal pedig, csak vesztes lehetsz.

A tudomány állítása szerint, az anyagi minőségeket működtetni képes energia, egy és oszthatatlan. Mert szerintük, „energia nem vész el, csak átalakul”. Ilyen módon, mindig új, és megint újabb megnyilvánulási formát ölt, a hatásával szemben teljesen tehetetlen anyagi minőségek aktivizálásával.

A kvantumpszichológia tana pedig, éppen arról szól, hogy az anyagi változatosságot eredményező energia hatása, mindig valamilyen kozmikus intelligenciát tükröz, a számunkra megfigyelhető világegyetemben. Ezt a kozmikus intelligenciát hívja, az idealista álláspontot képviselő emberi kultúra Istennek. Ilyen értelemben véve, az elektromos anyagi minőségeket, az Isten által irányított mágneses alapú energia működteti, induktív módon.

Ezért, a mi anyagi minőségünket is Isten élteti, a lelkünk kozmikus eredetű energiahatása alatt. Ez a kozmikus energia biztosít számunkra életerőt, a lelki érzéseink révén. Amit a szellemi gondolatainkkal irányíthatunk. De pozitív értéke, csak a kellemes szellemi gondolataink hatására aktivizált lelki érzéseinknek marad. Mert, csak azok a lelki érzéseink lehetnek szinkronban, az Univerzum teremtőképes energiáival. Ezért, a negatívvá vált lelki érzéseink, komoly ellenerőkként jutnak érvényre az életünkben. Romboló hatásúakká válnak számunkra.

A kórházak, tele vannak olyan értelmes emberekkel, akik valamilyen haragos gondolatukkal rögzített negatív lelki érzéseik miatt betegedtek meg. Pszichoszomatikus módon. Ha megbocsátanának a haragosaiknak, és Isten áldásában részesítenék őket, akkor a betegségük is felesleges lenne az életükben. Vagyis, hamarabb meggyógyulnának. Mert a pszichoszomatikus hatást fordítva, az egészségük helyreállítása érdekében használnák.

Ne a haragosod felé bizonygasd azt, hogy megbocsátottál neki, hanem önmagad felé. Mert a te pszichoszomatikus képességeid, csak benned fejtenek ki hatásokat. A haragosoddal, nem is kell, hogy kapcsolatban legyél. Csak ne átkozd, hanem éppen ellenkezőleg, áld meg őt. Mert neki van a legnagyobb szüksége Isten áldására. Különben nem bántott volna meg. Ha átkozod, azt csak kellemetlen szellemi gondolatokkal tudod megtenni. Ahogy az átlagemberek élnek manapság. De te, legyél mindig átlagon felüli.

Ahogy a benned élő Isteni minőséged tapasztalta meg azt, hogy a haragosod megbántott, úgy az ő áldása szükséges ahhoz is, hogy ez a haragod feloldódjon. Az Isteni áldással, elsősorban önmagadat szabadítod fel a harag mentális kötéséből. Másodsorban pedig, a haragosodra szálló áldásod, lelki válságot, lelkiismeret furdalást okoz benne. Amivel pedig, egyedül neki kell megbirkóznia.

Ha pedig, továbbra is ellened irányuló negatív lelki érzéseket tárol a memóriájában, akkor akaratlan módon is, de felvállalja azt a destruktív pszichoszomatikus hatást, ami az életkörülményeiben fogja őt károsan befolyásolni. De ez már, nem a te felelősséged. Te az Isteni minőségű lelked áldásával, végleg lezártad az ügyet.

Az egészség fenntartásához tehát, egészségesen kell gondolkodni és érezni. Kizárólag a szeretettel teljes, kellemes szellemi gondolatok hatására aktivizált pozitív lelki érzésekkel. Isten erre teremtette az értelmes embert. Hogy a teremtésnek mi is részesei legyünk. Nem a rombolásnak. Az ilyen módon kialakított tudatos életvitellel, a betegségügy egészségügyinek álcázott szolgáltatásait, már nem kell igénybe vennünk. Mert az egészséges embernek, nincsen rá szüksége.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.08.26.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9314202815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása