Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.07.10. 14:46 futotuz

Bioinformatika.

Címkék: bioinformatika

Bioinformatika.

Ma már az informatika, egy teljesen önálló tudományos ágazattá fejlődött ki. Amely főképpen számítógéppel, laptoppal, táblagéppel, telefonnal, ipari és háztartási robotokkal megvalósítható információkezelést tesz lehetővé. Amely tudomány, az információ szakszerű megszerzésével, tárolásával, kezelésével, feldolgozásával, és továbbításával foglalkozik. Kifejlesztve számukra, a napi rutin szerint folyamatosan használható okos-technológiát.

A bioinformatika pedig, az informatika azon ágazata, amelyik a biológiai egységekről szerzett speciális információk kezelésével és értékelésével foglalkozik. De ebben az írásban, egyáltalán nem erről lesz szó. Inkább arról írok itt, hogy az értelmes ember, mint sajátságos biológiai egység, milyen informatikai lehetőségeket hordoz önmagában.

Magának az információnak a pontos meghatározása még nem ismeretes. Mint az informatika tudományának az alapfogalma értesítést, hírt, üzenetet, vagy valamilyen szintű tájékoztatást jelent. Így általános értelemben véve információnak, olyan matematikai szinten kezelhető adatokkal kifejezett hírt neveznek, amely valamilyen ismerethiányt képes csökkenteni.

Az informatika, a különböző adatok által meghatározható információk révén, a hírek elektromos úton való továbbítását valósítja meg. Így az elektromos úton átirányított adatmennyiség informatív értéke attól függ, hogy a vétel helyén, mennyire képes megszüntetni egy ismereti hiányt. Éppen olyan formában, mint ahogyan az emberek kommunikálnak, beszélgetnek egymással, és a hangok által formált szavaik segítségével, olyan mondatokat fejeznek ki, amelyekkel egymást képesek informálni.

Így a különböző fogalmaink, más és más adatokként jutnak érvényre a beszélgetésünk során. A fogalmak adataival kialakított mondanivalónknak pedig, akkor lesz hír értéke, amikor egy másik ember elméjében tudatosulva, ugyanaz az információ érvényesül, mint ami a mi mondanivalónk volt. Vagyis, az általunk közölt információ célt ért. Mert, akinek üzentük, megértette azt, és képes volt az értelmes elméjével feldolgozni. Így a további cselekedeteit már, az új információ alapján fogja végrehajtani. Ezért az informatika, körülbelül ezt a mentális folyamatot oldja meg, a folyamatosan fejlődő gépi intelligencia módján.

Mert az intelligencia fejleszthető. Még az emberben is. Egy újszülött gyermek például, teljesen lenullázott szellemiséggel jön a világra. Ezért eleinte, csak a vele született lélek hangzóival képes kifejezni az érzelmeit. Vagyis, a magánhangzók váltakozásával. Ezt a gőgicsélést, a felületes szemlélő nem képes konkrét információként értelmezni. De a szülők mégis, tökéletesen meg vannak róla győződve, hogy sajátságos értelem sugárzik a gyermekükből. Így a magánhangzókkal kifejezésre juttatott babanyelv, már az apró gyermek mondanivalójának a személyes adatait képviselve, sajátságos információs értéket képvisel.

Majd a szellem hangzóit megtanulva, vagyis a mássalhangzókat átvéve a szüleitől, alkalmassá válik arra, hogy a kis értelmében kialakuló saját gondolatait kifejezze, számunkra is érthető módon. Mert a szellemi szintű mássalhangzók tudatos használatával, a lelki eredetű magánhangzóinak, értelmet képes kölcsönözni. Ezért, mindig a magánhangzók azok, amelyek éltetik, lelkesítik a szellemi szintű mondanivalónkat.

Egy magánhangzók nélküli szöveg, bármikor elolvasható és megérthető, egy intelligens átlagember számára. Vagyis, egy olyan ember számára, aki jól tud olvasni, és a szövegértelmezési képessége is megfelelő. Ilyen módon, megvan az intelligens lehetősége arra, hogy az olvasott szöveg betűi közé, odaképzelje a szükséges magánhangzókat. Ilyen módon, egy szellemi szinten intelligens szöveg olvasása közben, a lelki intelligenciáját is hozzácsatolva, tökéletesen megértheti a szöveg informatív értéke szerint közölhető mondanivalót.

Azért kellett, ezt a lelki és szellemi hangzókkal kezelhető értelmes intelligenciát tudatosan kettéválasztanom, hogy nyilvánvalóvá váljon az olvasóim számára az, hogy az információ meghatározása, miért olyan bonyolult dolog a tudományban. Mert már a hétköznapi ember természetes gyakorlatában is kettős, lelki és szellemi szintű intelligenciát is hordoz. Így maga az információ. nem nevezhető pusztán intelligens szellemi szintű mentális terméknek. Mert jól elkülöníthető lelki vonatkozása is van.

Nézzük a dolgot másképpen. Az információkezelést a technika, elektromos szerkezetekkel oldja meg. De maga az információ, nem elektromos tulajdonság, hanem mágneses. Mivel elektromos módon működtetett, mágneses adatrögzítőkön tároljuk azt. Így maga az információ, elektromos módon kezelhető mágneses tulajdonság. Amit az elektromos szerkezeteink, induktív módon képesek érzékelni és reagálni reájuk. A tudomány, elektromágnesesnek értékeli az eseményt. De az indukció jelensége, éppen arra utal, hogy eleve kétféle halmaztípus létezik, amelyek állandó fizikai kényszer-kapcsolatban állnak egymással. Elektromos és mágneses.

Ha elméletben mindent szétszedünk, egészen a tovább már oszthatatlan alaptömegek szintjéig, akkor kapunk egy olyan egységes alaphalmazt, amelynek csak mágneses tulajdonságai lehetnek. Mert az elektrosztatikus megosztásra képtelenek az oszthatatlan alaptömegek. Így az én világom úgy működik, hogy van egy oszthatatlan alaptömegekből felépült mágneses alaphalmaz. Amelynek a közegéből és közegében, kialakultak az összetett szerkezetű elektromos anyagi megnyilvánulások részhalmazai. Ezért a mágneses alaphalmaz, továbbra is rezgési, létezési, mozgási teret biztosít, a benne és belőle kialakult elektromos anyagi részhalmazok megnyilvánulásai számára.

Oly annyira, hogy az elektromos anyagi részhalmazok belső atomos szerkezeteit is, éppen a mágneses alaphalmaz tölti ki. Ugyanolyan formában, mint ahogyan körülöleli azokat. Így az anyagi jelenségeket vizsgáló tudományos szakemberek előtt, mint „elektromágneses” tényező jelenik meg. De az indukció jelensége, mégis egyértelműen utal arra, hogy azért itt, mégiscsak két különböző alaptulajdonságokkal rendelkező közegtípusról van szó. Amelyek csupán, állandó fizikai kényszer-kapcsolatban állnak egymással.

Ebben a fizikai szinten megvalósult állandó induktív kényszer-kapcsolatban, a mágneses tér maradt a domináns. Amelyben minden elektromos anyagi megnyilvánulás, rezgésnek minősül. Ennél fogva, minden anyagi típusú elektromos rezgés, a mágneses hullámok alaprezgéseire vezethető vissza. Vagy másképpen fogalmazva, minden anyagi szintű szekunder másodrezgés, a mágneses hullámok primer alaprezgéseit tükrözik. Ennél fogva, a mágneses hullámokban terjedő információ és energia, az anyagi világunkban jelenik meg elektromos módon, az indukciónak köszönhetően.

A mágneses hullámoknak két alapvető összetevője van. A hullámhossz, és a hullámhossz mentén egyenes vonalvezetéssel kialakuló frekvencia. Így szerintem, a hullámhossz képviseli a mágneses alapú információs értéket, míg a frekvencia révén, az energia terjed. Mégpedig longitudinális módon, egymás után közlődő erőimpulzus sorozatok formájában. Így az energia, mint szubjektív munkavégző képesség, a mágneses hullámokban terjedve, induktív módon fejti ki a hatását az elektronokra. Megváltoztatva azok kialakult mozgásformáit. Vagyis, az állapotbéli változásunkhoz szükséges induktív munkavégzést folytatva.

A mágneses alaphalmaz azonban, a mágneses hullámokban kódolt információ előállítására, tárolására, és induktív módon létrejövő közlésére is alkalmas.  Ennél fogva, az Univerzum abszolút Memóriáját és Elméjét valósítja meg. Amely alaphalmaz ennél fogva, szintén abszolút értékű Intelligenciát képvisel. Erről beszél a kvantumfizika, amikor intelligens Univerzumról számol be.

A mágneses alaphalmaz tehát, az a tér, amelyben minden lehetséges információ tévedhetetlenül megtalálható. Mégpedig, a mágneses hullámok hullámhosszaiban kódolva. Szerintem, ez a tudomány kvantumtere, amit az ezoterikus tudományok akasának hívnak, míg a spirituális gondolkodók, morfogenetikus mezőként értelmeznek. A filozófusok pedig, az ideák világaként emlegetik. Ennek az intelligenciát közvetítő mágneses térnek az öntudatát nevezik a vallási felekezetek Istennek. Amely abszolút Öntudat, intelligens módon közvetíti, a teremtésre irányuló megnyilvánító akaratát, az elektromos anyagi megnyilvánulások felé. Így az emberek felé is.

Az emberi elme pedig, egy olyan tudatosságot biztosít számunkra, amelyik a mi saját memóriánkban tárolt emlékeink informatív értékeiből táplálkozik. Mert ennek a relatív memóriának a mentális raktárkezelője szerintem nem más, mint a mi saját szellemiségünk. Így az önálló szellemi gondolataink, a memóriánkban tárolt emlékeink alapján alakulnak ki. Amint a szellemiségünk, talál egy logikai ellentmondást vagy hiányosságot, a memóriánkban lineáris módon tárolt emlékei között, máris átküldi az elménkbe tudatosodás céljából.

Több ezer ilyen szellemi gondolatunk támad egy nap. Mégsem emlékszünk az összesre estére. Mert a memóriánkba, csak olyan szellemi gondolataink juthatnak vissza, amelyekhez lelki érzéseket is csatolt az elménk. Amelyek ilyen módon, hitté fejlődtek az elménkben. Mert az, fontos volt az elménk számára. A többi egyszerűen feledésbe merül. Ez által kímélve a memóriánkat.

A hiteink tehát, olyan cselekedetvezérlő szellemi gondolataink az elménkben, amelyekhez lelki érzéseket is csatolt az elménk. Vagyis, olyan általunk tudatosan formált mentális alprogramok, amelyek az agyi szinapszisaink révén, kapcsolatban vannak egymással a memóriánkba ágyazódva. Ezért a gondolkodás folyamatában, mindig új szinapszis útvonalakat választunk, valamely logikus érvelésünk érdekében. Amely mentális útvonalak, új szinapszis hálózatokat is kialakíthatnak közben. Így az emberi relatív elme, a gondolkodása közben is mentális módon fejlődhet. De attól függetlenül főképpen, csak a már megismert emlékprogramjaink szerint éljük az életünket. Mert ezek a mentális programjaink együttesen képviselik a jellemünket. Amely alapján, végrehajtjuk a további cselekedeteinket.

A relatív elménk azonban, nem elektromos anyagi adottság a fejünkben, hanem kizárólag mágneses tulajdonságokkal bír. Ezért az elménk aktivitása, EEG agyi mágneses hullámként ismeretes. De, ha az elektromos tulajdonságú anyagi minőségünk, a mágneses alaphalmazban valósult meg, és működik induktív befolyásra, akkor az agyunkban működő mágneses alapú relatív elménknek, sokkal több kapacitív lehetősége van, mint amit a memóriánkból származtatható korlátolt mennyiségű szellemi gondolataink kínálnak számunkra. Erről beszél a tudomány, amikor azt állítja, hogy az agykapacitásunknak, csupán a töredékét használjuk.

Mert aki az agyi kapacitását, kizárólag a szellemi gondolataira korlátozza, csak a megtanult ismereteinek az informatív értékei között turkálhat. Így az erősen korlátozott tudásunk, nem alkalmas arra, hogy az agyi kapacitásukat kellőképpen kiszolgáljuk. Az agyi kapacitásunk jobb kihasználása érdekében, másik mentális adatbázisra kell kapcsolódnunk az elménkkel. Ez azonnal megtörténik, ha az elménk nem fordít figyelmet a saját szellemi gondolatainkra. Mert olyankor a tudatos elménk, meditatív állapotba kerülve, a lelkünk érzéseire lesz fogékony.

Szerintem a lélek, egy olyan kozmikus szintű mágneses hullámunk, amely a testünk elektromos működését induktív módon tartja fenn. Amikor pedig, a relatív elménk tudatossá válik a lelki aktivitásunkra, akkor a meditatív állapotunk azt eredményezi, hogy a saját kozmikus szintű mágneses hullámunk informatív értékére válik tudatossá. Vagyis, a lelkünket képviselő mágneses hullámunk saját hullámhosszára. Amely informatív értéket, az abszolút Elméből nyer. Valamint, az abszolút Elme tartja fenn a létezési jogosultságát.

Ilyen módon, az abszolút Elme központi tudatosságán keresztül, bármilyen információra nyitottá válunk, szükség szerint. Így a céltalanul meditáló ember, olyan információk birtokába juthat, amelyek tökéletesen megnyugtatják. A céltudatos meditációval pedig, olyan konkrét kozmikus információk birtokába juthatunk, amilyenre csak vágyunk. Így meditatív elmeállapotunkban, olyan mentális programokhoz is hozzáférhet az elménk, amelyik teljességgel hiányzik a memóriánkból. Ezért, a rendelkezésünkre álló szabad agyi kapacitásunknak köszönhetően, olyan kozmikus szintű információkhoz juthatunk, amelyeket új mentális programokként, betölthetünk a memóriánk mentális adatbázisába.

Ennél fogva, a korlátolt képességű relatív elménk mentális hardverével, egy olyan kozmikus szintű mentális hardverre csatlakozhatunk meditatív módon, amelyben minden lehetséges információ abszolút módon megtalálható. Mint abszolút értékű szoftverek. Amelyekből bármelyiket letölthetjük igény szerint. A mi relatív emberi elméink alkalmatlanok arra, hogy a teljes kozmikus adatbázist átlássák, de bármelyik mágneses hullám hullámhosszában kódolt kozmikus információt letölthetünk róla. Mert a közösként értelmezhető kozmikus Tudatosság részinformációit, bármelyik mágneses hullámhossz képes közvetíteni. Ahogy az ember is, többféle szellemi gondolatára fogékony tudatos elmeállapotban.

Mert abszolút értékű Elme és Memóriaként, bármelyik lélek kozmikus mágneses hullámának a hullámhossza alkalmas arra, hogy a központi Tudatosság egyéb mágneses hullámának az információját közvetítse. Így meditatív elmeállapotban, amikor az elménk a lelkünkre fókuszál, akkor a kozmikus Tudatosságra figyel. Amelyben minden lehetséges információ megvan már, ami az anyagi világ valóságában felfogható. Abszolút jelleggel.

Így a saját relatív információs adatbázisunk a memóriánkban arra alkalmas, hogy a múltunk tapasztalatai alapján éljük az életünket. Egyfajta biztonságos komfortzónát kialakítva a megszokott életvitelünkben. Ezért közben a cselekedeteink is folyamatosan és periodikusan ismétlődnek. Megszokott rutinná alakítva a megélhető sorsunkat. Amelyben ritkán van számottevő változás.

A kozmikus szintű mágneses hullámunk által biztosított léleknek köszönhetően azonban, olyan elektromos lelki érzésekkel irányíthatjuk a sorsunk alakulását, amelyek mentális erőhatásokként, alkalmasak a megtapasztalható valóságunk megváltoztatására. A lélek maga, egy mágneses hullám energiája, ezért nincsen polaritása. De a belőle származtatható elektromos tulajdonságú lelki érzéseink már, különböző polaritást vehetnek fel. Mint a sorsunkat formálni, alakítani, teremteni képes mentális munkavégző képességek. Attól függően, hogy milyen szellemi gondolatokkal aktivizáljuk őket.

Így a kellemetlen szellemi gondolataink, alacsony frekvenciás, negatív polaritást biztosítanak a lelki érzéseinknek. Míg a kellemes szellemi gondolataink, magasabb frekvenciájú, pozitív polaritással látják el az érzéseinket. De azt tudnunk kell, hogy építő jellegűek, konstruktívak, csak a pozitív lelki rézgéseink lehetnek számunkra. A negatív lelki érzéseink destruktívak, romboló hatásúak. Úgy az anyagi mivoltunkra nézve, mint az egyéb életkörülményeink vonatkozásában.

Ezt azért érdemes tudni, mert a memóriánkban tárolt emlékeink, mint mentális módon kezelhető háttérprogramok, az elménk aktuális tudatosságának a hiányában is tovább dolgoznak. Az elménk mentális háttértárolóját képező memóriánkban. Mint vegetatív hatások. Így a kellemetlen emlékeinkben kódolt, negatív lelki érzéseink destruktív hatása, mindenképpen befolyásolja az életünk menetét akkor is, ha arra nem vagyunk éppen tudatosak. Ezért a negatív emlékektől, mielőbb meg kell szabadulnunk. A megbocsátás és az áldás segítségével, törölhetjük az elménkbe, akarva vagy akaratlanul is feltöltött negatív mentális programjainkat.

Az abszolút Létezés mágneses trében, csak konstruktív jellegű pozitív lelki rézgéseket van jogunk használni. Amelyek mindig szinkronban vannak, a kozmikus szintű abszolút Tudatosság központi akaratával. Amely a folyamatos teremtésben nyilvánult meg. Így nekünk is, a teremtés folyamatát kell szolgálnunk a lelki érzéseinkkel. Az pedig, nem megy szeretet nélkül. Ezért a szeretet, nem pusztán egy lelki érzés a szívünkben, hanem az abszolút Tudatosság közvetlen módon megnyilvánuló akarata bennünk. A jutalma pedig, az öröm lelki érzése. Az öröm pedig, ha nem szakad meg, hanem folytonos, akkor boldogságot idéz elő. Ami e miatt, egy felemelő Isteni érzés.

Ezért, a szeretet képviseli az Univerzumban azt az információs értéket, ami a teremtésen keresztül, az elektromos anyagi megnyilvánulásokra irányul. Mégpedig, a kozmikus szintű mágneses hullámok révén közvetítve, az összetett szerkezetű elektromos anyagi világunk felé. Mert a mágneses alaphalmazban alakult ki minden anyagi minőség. A mágneses alaphalmaz oszthatatlan alaptömegeiből nyilvánult meg. Ezért a kozmikus szintű abszolút Tudatosság, mindent önmaga anyagi kiterjesztéseként szeret. Így lelki erőt is, a további kiterjesztései érdekében biztosít számunkra.

Ezért, csak a szeretettel való teremtés szolgálhatja a javunkat. Mert, minden más teremtési folyamat, olyan változást indít el a létezésben, ami a teremtett dolgok és események ellen való. Mert a negatív lelki érzéseink, ellenhatást váltanak ki az életünkben. Ezért destruktívak, a negatív lelki érzésekkel történő valóságformáló kezdeményezéseink. Így azokkal, csak önmagunk és a saját életkörülményeink ellen teremthetünk. Ezért olyan ártalmasak.

Ráadásul, a sorsunk formálására, alakítására, teremtésére alkalmas lelki érzéseink, nem lehetnek egyszerre pozitívak is meg negatívak is. Mert ezek, a szellemi gondolataink által irányítható mentális erőhatások. Amelyik polaritásúból több van a memóriánkba ágyazódva, az fog dominálni az életünk történései felett. Kioltva az ellentétes érzelmeink pillanatnyi hatásait. Ezért, hiába akarsz jót a jelen pillanatában, ha negatív hitek uralják a memóriádat. A bennük kódolt negatív lelki érzésekkel. Ilyen módon, esélytelen vagy a jó dolgok és események megtapasztalására.

A szeretet, nem csupán egy lelki érzés bennünk, hanem a teremtésre való törekvés az elménkben. Vagyis, a teremtő akarata bennünk. Amely a teremtéshez szükséges mentális erőket hordozza. Mert az abszolút Létezésben, csak az nyilvánulhat már meg, amit mi magunk megteremtünk. Ehhez a teremtéshez információt, a saját relatív memóriánkból aligha szerezhetünk. De az abszolút Memóriából meditatív módon bármikor. Csak élnünk kell a meditatív lehetőséggel. Mert az agyi kapacitásunk megvan hozzá.

Így az általam sugallt bioinformatika arról lényegében szól, hogy mi magunk, biológiai szintű hardverek vagyunk, akik saját maguk szerkesztette szoftverek emlékei alapján élnek. De a jobb életvitelünk reményében, egy abszolút értékű kozmikus Szoftver teljes adatbázisa is a rendelkezésünkre áll. Amit, csak meditatív elmeállapotban érhetünk el. De akkor, le is tölthetünk onnan információkat szükség szerint. Csak arra kell figyelnünk, hogy az abszolút Szeretet szoftveréből letöltött információkat, kizárólag a szeretet jegyében hasznosítsuk. A teremtés folyamatossága érdekében.

Mert konstruktív jellegénél fogva, maga a teremtés, mindenkinek csak jó lehet. Így a negatív érzéseinkkel megvalósított sorsformálás, nem minősül teremtésnek. Azok csupán a teremtés eltorzított lehetőségei. Mert destruktív jelleggel, csak a pusztulást, a rombolást, a szeretet elleni dolgokat és eseményeket szolgálják. Erősen megbonyolítva számunkra, a szeretettel való teremtés megtapasztalásának az élményét.

Ezért, soha ne felejtsük el, hogy minden értelmes ember, egy önfejlesztő képességekkel rendelkező biológiai szintű „számítógép”. Aki a saját tanult programjai alapján irányítja a sorsa lefolyását. De az emberiség kultúráját képező tudása, amit mi a közoktatás során eleve megtanulhatunk, a kozmikus adatbázisból letöltött mentális alprogramok csupán. Mégpedig, a régebben élt emberek által letöltött kozmikus szintű információkat hordozzák. Ezért nekünk, ma élő értelmes embereknek, éppen az a mentális feladatunk, hogy az emberi kultúra további fejlődését szolgálva, még több kozmikus információt töltsünk le meditatív elmeállapotunkban.

Mert a kozmikus információk által közvetített adatok, kizárólag egyetlen igazságra irányulnak. A szeretetben kódot igazságra. A folyamatosan zajló teremtés igazságára. Amely folyamatban, Isten mutatja meg magát az anyagi világunk megnyilvánulásainak a valóságában. Amelyben ennél fogva, Istent tapasztalhatjuk meg. Önmagunkban éppen úgy, mint más összetett szerkezetű elektromos anyagi megnyilvánulásban. Mert minden, amit megtapasztalhatunk, Isten akarata alapján nyilvánult meg. Isten anyagi szintű kiterjesztéseként. A teremtést szolgálva. Ezért minden megnyilvánulás, informatikai módon is kifejezhető. Még a biológiai szintű emberi élet is.

Ezért, mentális alapú biológiai hardverek vagyunk, saját szoftverekkel működtetve. De lehetőségünk van arra is, hogy sokkal tökéletesebb, kozmikus szintű szoftverek alapján éljük az életünket. Ha ki merünk lépni, a relatív szoftvereink által biztosított, és már jól megszokott komfortzónáinkból.

Mert az élet, mint a biológiai szintű létezésünk egyéni lehetősége, sokkal szebb és jobb lehet számunkra. Ha mentális módon, nyitottakká válunk a kozmikus szintű adatbázis sokkal tökéletesebb szoftvereire. Amit meditatív elmeállapotunkban tölthetünk le igény szerint. Mert az él igazán, aki képes élni a lehetőségekkel. De a kozmikus szintű adatbázisban, korlátlanok a lehetőségek.

Igazából nem bonyolult a dolog. Csak a reális képzeletet kell kifinomítani az elménkben. Mivel képzeletben, bárminek a filmszerű eseményét vagy képét kialakíthatjuk az elménkben. A fantázia világában, nincsenek relatív korlátok. Ezért a képzeletünk, már tudatosan is abszolút lehetőségekkel bír. Vagyis, teljesen kompatibilis a kozmikus szintű adatbázissal.

Most nézzük ezt az állítást, a sorsunk folyamatos alakításáért felelős, mentális programjainkat képező hit szemszögéből tekintve. Amiben nem hiszünk, az teljesen elképzelhetetlen számunkra. Mert nem vagyunk képesek az elménkben, olyan szellemi szintű információkat összegyűjteni, amelyekkel kialakíthatnánk a mentális képi formáját. Ezért szellemben, nem is foglalkozunk a dologgal. Így aztán, nyilván lelki érzéseket sem biztosítunk hozzá. De, ha ezt a logikát teljesen kifordítjuk, akkor csak abban hiszünk igazán, aminek a valósága reális módon elképzelhető számunkra.

Ezért a hitünk aktív gyakorlása, nem jöhet létre a reális elképzeléseink nélkül. Hinni Istenben, elméletben is tudunk. Filozófiai síkon. De a sorsunk megtapasztalható eseményszerűségeit teremteni képes dolgokba vagy eseményekbe, csak úgy hihetünk igazán, ha rendre elképzeljük azokat valóságosnak. Vagyis elméletben, tudatosan kialakítjuk azok mentális képi formáját. Elméletben megteremtjük azokat, az ideák mágneses valóságában. Erre alkalmas a mi relatív tudatosságunk.

Isten abszolút Tudatossága azonban, éppen az ideák mágneses valóságában működik. Ami azt jelenti, hogy Isten a teremtő, mindent megvalósít számunkra, amit az ideák mágneses világába vetítettünk, projektáltunk számára. Mert Ő, önmaga mágneses valóságából nyilvánítja meg számunkra mindazt, amire a reális elképzeléseink alapján szükségünk lehet. Ilyen módon, a reális elképzeléseink realizálódhatnak a valóságunkban.

Ezért, csak akkor hiszel igazán az egészségben, ha el tudod képzelni magad egészségesnek. Amíg a betegségeidről beszélsz másoknak, addig a betegségeidről szőtt hited elképzeléseit fejezed ki. Így aztán, beteg is maradsz. De akármilyen betegség manifesztálódjon is a testedben, ha tökéletes egészségtudattal élsz, meggyógyulsz.

Csak akkor hiszel igazán a bőségben, ha el tudod magadat képzelni sikeresnek és gazdagnak. Amíg a gazdasági hiányosságaidról tárgyalsz másokkal, addig a szegénységről alkotott hitedet fejezed ki, és ennek megfelelően, szegény is maradsz. De akármilyen mély-szegénységben vagy is most éppen, ha a bőségtudatot kialakítod az elmédben, sikeres és gazdag ember lehetsz.

Csak akkor hihetsz a bölcsességben, ha el tudod magad képzelni okosnak. Amíg a mentális hiányosságaidat fitogtatod mások felé, addig mindig ostoba maradsz. Ezért a bölcs ember, szinte mindig hallgat. Figyel. Csak akkor beszél, ha feleletet kell adnia egy kérdésre. Ezért, ha a bölcsességtudat meghonosodik az elmédben, máris egy okosabb embert tükrözöl a közösséged felé.

Ráadásul, minden pozitív tulajdonságod, meditatív módon, még tovább fejleszthető. Gyakorlatilag, Isten segítségével. Mert a reális képzelet, a hétköznapi meditációnk alapja. Amellyel Isteni lehetőségek nyílnak meg számunkra. Mégpedig, a teremtés lehetőségei. Amelyben, mint biológiai szintű hardverek, olyan relatív szoftvereket gyártunk, amelyek a kozmikus szintű Hardver számára teremtési, megnyilvánítási értéket képviselnek. Ebben a bioinformatikai folyamatban, Isten legyen velünk.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.07.10.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5115993632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása