Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.08.24. 06:29 futotuz

Sírj csak.

Címkék: sírj csak

Sírj csak.

A lélek, az életünk energiája. Amit, a reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciája közvetít felénk. A kozmikus szintű hullámhosszunk informatív értékeinek alapján, meghatározott anyagi forma kialakítására és fenntartására késztetve az elektromos tulajdonságú anyagi testünket. Induktív módon. Viszont, a lelki érzéseink, már olyan biológiai szintű elektromos erőhatások, amelyek induktív hatásra alakulnak ki bennünk és tudatosodnak az elménkben. Ami azt jelenti, hogy a lélek energikus hatása, abszolút módon állandó az életünk során. Viszont, az általa generált lelki érzéseink mentális módon irányítható vitális erőhatásai, relatív módon képesek állandóan változni. A szerint, hogy milyen jellegű szellemi gondolatok befolyásolják a tudatos megértésüket az elménkben.

Ilyen módon, a kellemetlen szellemi gondolatokhoz, negatív lelki érzések társulnak az elménkben. Míg a kellemes szellemi gondolatainkhoz, pozitív lelki érzéseket csatol az elménk. Sajnos, így megy ez fordított helyzetben is. Amikor negatív lelki érzések tudatosodnak az elménkben, akkor azok, kellemetlen szellemi gondolatokat ébreszthetnek bennünk. Míg a pozitív lelki érzéseink, kellemes szellemi gondolatokat generálnak. Vagyis, a szellemi gondolataink tudatosodása az elménkben, úgy működik, mint egy mentális „csúszka”. Folyamatosan szabályozva a lelki érzéseink mentális erőhatásait. A pozitív és a negatív polaritások lehetséges végletei között.

Na, már most, a lélek tökéletes egyensúlyra törekszik. A negatív és a pozitív végletű lelki érzéseink azonban, feszültségeket okoznak az idegi rendszerünket képviselő elménkben. Ezek a mentális feszültségeink, a minőségeiknek megfelelő testi reakciókat váltanak ki. Idegi alapon. Ami a tehetetlen helyzetében, a sírás kényszerét hozza elő belőlünk. Vagyis a sírás, éppen arra szolgál, hogy a lelki érzéseink túlfeszültségeit kiegyenlítse. Így pozitív túlfeszültség esetén, örömkönnyek csordulnak a szemünkbe. Míg a negatív lelki túlfeszültség, a bánat, a harag, a düh könnyeit kényszerítik ki a szemünkből.

A szem, a lélek tükre. Így a szem könnyes mivolta, a lélek feszült állapotára utal. Ezért, a sírás aktív testi folyamata, a lélek nyugalmát hozza helyre. Ezért, nem szégyen a sírás. Aki nem képes sírni, az kénytelen egyéb, többnyire tomboló anyagi tevékenységekkel levezetni a lelki érzéseinek a túlfeszültségeit. Amit biztosan nem tenne meg, ha a lelki érzései sokkal nyugodtabb állapotban tartanák őt. Ezért a sírás a legideálisabb módszer arra, hogy megnyugodjon a szervezetünk. Hogy a lelki egyensúlyunk helyreálljon. Hogy a lelki érzéseink által generált bioelektromos túlfeszültség, kiegyenlítődjön az idegi rendszerünkben.

Természetesen nagyon sok egyéb dolog is okozhat könnyezést vagy sírást az életünkben. Valamint, a szemünkben képződő könnyeinknek, egyéb szerepe is van az életünk folyamataiban. De ebben az írásomban most inkább, csak az érzelmi okokat értelmezzük. A mágneses alapú lélek által generált, bioelektromos tulajdonságú lelki érzéseink által okozott idegi feszült állapotainkra utalva. Mert a lelki érzéseink érzelmi egyensúlyát, a sírás képes megvalósítani számunkra biológiai jellegű anyagi szinten. Így a lelki eredetű pszichés okok, a sírás szomatikus jellegű testi reakciója által nyerhetnek újra nyugalmi, egyensúlyos állapotot. 

A lélek, mentális képi formában látja az információkat az elménkben. Vizuális jelleggel. Mint ideák eseményszerűségeit. Míg a szellemiségünk, a fogalmaink informatív értékeiben kódolva használja a megértéshez, illetve az értelmes kifejezésmódjához az információkat. Ezért az elménk, a szellemi szinten használt fogalmaihoz, informatív értékeihez rendelhető ideákból, mentális képi formákat készít a lelkünk számára. Éppen azért, hogy a lelkünk megértse a képzeletünk ideális informatív értékeit. Így az elménk egyik alapfeladata az, hogy a szellem és a lélek között, átalakítsa az információs értékeket. A szellemiségünk számára fogalmi értékeket biztosítson az ideák informatív értékeiből. Míg a lelkünk számára, éppen fordítva, az ideák képi megjelenési formáit alakítsa ki, a szellemiségünk által használt fogalmaink informatív értékeiből. Mentális képzeleti formákat öltve.

Az elménk másik alapfeladata az, hogy a szellemi gondolataink fogalmainak az informatív értékeit, és a lelki érzéseink ideáinak az informatív értékeit, egy közösen kezelhető mentális egységgé, hitté alakítsa. Így az elménkben formált hiteink, mint EEG-agyi mágneses hullámaink jelennek meg számunkra. Vagyis, az agyi mágneses hullámainkban, olyan szellemi gondolatok képviselik a hullámhosszt, amelyikhez a lelki érzéseink biztosítanak frekvenciális értékű erőhatásokat. Az elménk tehát, mágneses egységbe kapcsolja, integrálja a szellemi gondolatainkat és a hozzájuk csatolható lelki érzéseinket.  

Amely agyi mágneses hullámokban, a hullámhossz informatív értékét, a szellemi gondolataink képviselik, míg a frekvencia energiaértékét, a lelki érzéseink mentális erőhatásai. Így az elménkben formált hiteink, a reális képzelet által nyernek, értelmes módon kifejezett formákat. Amelyek, mindig a mi személyes szándékainkra utalnak. De, nagyon szerencsés ember az, aki a lelki vágyaiból képes minden esetben, kifejezésre juttatott hiteket formálni az elméjében.

Ezért nem mindegy az, hogy mire gondolunk szellemi szinten. Mert a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, negatív lelki érzéseket csatol az elménk. Negatív hitté alakítva, ezt a kétféle mentális képességünket. Míg a kellemes szellemi gondolataink, pozitív lelki érzéseket generálnak, amelyeket az elménk mágneses egyesítő, integráló képessége, pozitív hitté alakít.

Az elmékben formált hiteinknek is, két alapvető funkciója van. Első lépésben, a minőségeiknek megfelelően hozzák izgalomba az idegi rendszerünket. Így a negatív hiteink, azonnal felidegesítenek bennünket. Minél erősebb a hitünkben a negatív lelki érzés frekvenciája, annál fokozottabb indulatokkal kell megbirkóznunk testi szinten. Így a feszült idegi állapotunk, méltatlankodást, felháborodást, dühöt, haragot, esetleg gyűlöletet generálhat az elménkben. Amely negatív lelki érzések, hosszú távon képesek befolyásolni az életünket. Így idegi alapon bennünk munkálkodnak. Hosszú ideig feszült állapotban tartva a szervezetünket. Szomatikus jellegű testi elváltozásokat, torzulásokat idézve elő ilyen módon a szervezetünkben. Ezek a mi betegségeink.

Ezért állítja az orvostudomány teljes határozottsággal azt, hogy „minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű”. Mivel az elménket képviselő pszichénket rosszul használjuk. Mert abban, negatív hiteket formálunk, amelyek káros hatása testi, azaz szomatikus jellegű elváltozásokat idéz elő hosszú távon. Egyetlen mentális ellenszere van, a mielőbbi megbocsátás. Amikor ugyanis megbocsátunk, akkor sem felejtjük el az ellenünk elkövetett tetteket, csupán már nem társítunk a róluk szóló szellemi ismereteinkhez negatív lelki érzéseket. Vagyis, a megbocsátás által, nem tartjuk fenn a negatív hitünk mentális állapotát. Így annak a káros hatása sem érvényesülhet a testünkön tovább. Vagyis, a megbocsátás által, tulajdonképpen önmagunknak teszünk szívességet. Mert nem cipeljük tovább, a negatív lelki érzések, reánk nézve átkos keresztjét.

Ezzel szemben, a kellemes szellemi gondolataink, mindig pozitív lelki érzéseket generálnak az elménkben. Pozitív hitté alakulva pedig, örömérzéseket idéznek elő az elménkben. Ezeknek az örömteli lelki érzéseinknek, éppen fordított az idegi rendszerünkre gyakorolt mentális hatása. Szinte teljesen ellazítják, megnyugtatják az idegi rendszerünket. Minden káros, negatív feszültséget feloldva a testünkben. Így a pozitív lelki érzéseinken nyugvó öröm állapotában, képes regenerálódni, gyógyulni a szervezetünk a legideálisabb módon. Mert a pszichoszomatikus hatása, éppen fordítva működik.

Vagyis, amikor az orvostudomány azt állítja, hogy „minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű”, akkor burkoltan azt is kifejezi ezzel egyben, hogy az egészség is fenntartható pszichoszomatikus jelleggel. Csak ezt a részt, nem reklámozzák megfelelő módon. Csupán arra van szükségünk, hogy a pszichénket képviselő elménket, mindig jól használjuk. Vagyis, mindig pozitív hiteket formáljunk benne magunknak. A kellemes szellemi gondolatainkra aktivizálható, pozitív lelki érzéseink használatával. Erről szól a szeretet.

Ilyen alapon, csak akkor lehet valaki igazán egészségtudatos, ha az elméjében, mindig pozitív lelki érzéseket generál, a kellemes szellemi gondolatainak a segítségével. Pozitív hitek kialakítására késztetve ez által az elméjét. Tudatosan kerülve, a kellemetlen szellemi gondolatok elvi lehetőségét is. Illetve, gondosan ügyelve arra, hogyha mégis kellemetlen szellemi gondolatok tudatosodnak az elméjében, akkor ne társítson hozzájuk negatív lelki érzéseket. Mert a felelőtlen módon kialakított negatív hit romboló hatása, akár végzetes is lehet számára. Pszichoszomatikus jellegű testi károkat okozva az egészségében.

Az agyi mágneses hullámokként kialakult hiteink másik alapvető funkciója az, hogy az elménkből kifelé hatást gyakorolva, az elektromos jellegű életkörülményeinket változtatják meg. Mert agyi mágneses hullámként, minden hitünk, a testünkön kívüli mágneses térbe kerül. Ahol átállítják számunkra azokat az induktív paramétereket, amelyek alapján a mágneses erőtér, fenntartja azok elektromos anyagi eseményeinek a folytonosságát. Ilyen módon a reális képzeletünk által kifejezésre juttatott hiteink, mindig a megvalósulásuk felé fognak törekedni.

A mágneses hullámokban ugyanis, fénysebességű a hatásterjedés tempója. Ezzel szemben, az anyagi szintű elektromos eseményekben, legfeljebb egyharmadnyi fénysebességet érhet el. Vagyis, az elménkben formált hiteink, mint agyi mágneses hullámok, az elektromos anyagi események elé képesek hatolni. Majd ott, a minőségüknek megfelelő módon, átállítják azokat az induktív mágneses feltételeket, amelyek alapján, az elektromos anyagi eseményeknek történniük kell. Így a megtapasztalható sorsunk, a hiteinkben meghatározott vágyaink szerint alakulhat.

Ha tehát, kedves olvasóm, Te minden este elalvás előtt, elképzelsz magadnak néhány olyan dolgot és eseményt, amit a lelki vágyaid szerint szeretnél másnap megtapasztalni, akkor az elképzeléseidből formált hiteid, megváltoztatják számodra azt a sorsot, amit mindenképpen meg kell élned. Mégpedig, a lelki vágyaid szerint alakítva azokat. Így a hit mindennapi gyakorlása, tervszerű életet jelent csupán. Amelynek keretében az imáidban, minden este megtervezheted előre azt, hogy másnap milyen dolgok és események történjenek az életedben.

Ha tehát, igaz az a mondás, hogy „hinni a templomban kell”, akkor Te formálj templomot az elmédből, és a tökéletes elképzeléseid alapján, tervezd meg előre a valóságodat formálni képes hiteidet. Ilyen módon szentesítsd meg őket minden este. De a nap bármelyik szakaszában is formálhatsz reális elképzeléseken nyugvó hiteket. Tisztítsd meg, szentesítsd meg azzal az elmédet, hogy nem mocskolod be kellemetlen szellemi gondolatokra aktivizálható negatív lelki érzésekkel. Mindig tisztán használd az elmédet. A kellemes szellemi gondolataidra aktív, pozitív lelki érzéseiddel feltöltve azt. Légy tudatos ezen a téren, mert a megtapasztalható sorsod függ tőle. Tanuld meg, jól használni az értelmes elmédet. Éppen azért, hogy a pszichoszomatikus hatása, áldás legyen az életedben. Ezt az egészséget és stabil sorsot biztosítja az, ha valaki tudatosan is hittel él. Teljesen tervszerű módon. Mert hittel élni annyit jelent, mint tervszerű módon, tudatosan élni.

Ha pedig kell, nyugodtan sírj csak. Mert a könnyeid egyértelműen megmutatják azt, hogy a lelki életet, milyen szinten éled. Az örömkönnyeid azt jelzik, hogy jó úton jársz. Míg a bánat könnyei, éppen azt tükrözik számodra, hogy letértél a helyes útról. Mindig Te döntesz a felől, hogy melyik utat választod. De, csak akkor lehetsz Úr az elmédben, ha mindig a helyes utat választod. A kellemes szellemi gondolataidra aktivizálható pozitív lelki érzéseiddel. Éppen azért, hogy tudatosan is pozitív hitekkel éld az életed. Az imáiddal meghatározottan, teljesen tervszerű módon.

Mert az elmédben elképzelni, csak azt vagy képes, amiben igazán hiszel is. Amiben nem hiszel, az eleve elképzelhetetlen számodra. Mert, amiben nem hiszel, arról szellemi szinten, fogalmad sem lehet. Így a reális elképzeléseiddel, mindig azokat a hiteidet juttatod értelmes módon kifejezésre, amelyek a sorsod alakulását képesek szabályozni. Mindenki ilyen elképzelések alapján él. De, aki nem képzel el magának napi szinten olyan valóságot, amit a lelki vágyai szerint szeretne megtapasztalni, az arra kényszerül, hogy mások elképzeléseinek vesse alá magát. A számára véletlennek minősülő sorsszerűség megtapasztalását átélve. Így él ma az emberek óriási százaléka.

De a sors, tudatosan is irányítható. Ezért, ha negatív tapasztalatot szerzünk, a mások által elképzelt valóság reánk irányuló káros hatásai miatt, akkor azok problémát jelenthetnek számunkra. A probléma felismerése esetén azonban, mielőbb a számunkra helyes megoldás felé kell fordulnunk szellemben. A kellemes szellemi gondolataink segítségével. Éppen azért, hogy a helyes megoldásokról szóló szellemi gondolatainkhoz, mindig pozitív lelki érzéseket társítson az elménk. Teremtésre méltó, pozitív hitekké formálva azokat az elménkben. Amelyek azután, a lelki vágyaink szerint korrigálják azt a sorsot, amit mások önző és így reánk nézve hibás elképzelései miatt, meg kellett tapasztalnunk.

Amikor probléma elé állít bennünket az élet, akkor minden esetben tudatosodik, ébred bennünk egy lelki vágy. Ami a számunkra legideálisabb megoldás mentális képi jellegű informatív értékeit vetíti felénk. Mint kozmikus szintű iránymutatás. Így a lelki vágy, Isten reánk irányuló szándékát képviseli. Ami arra utal, ha az elménkben, a lelki vágyainkat képzeljük el valóságosnak a szellemi gondolataink segítségével, akkor mindig pozitív hitekkel élhetjük az életünket. A kozmikus szintű Isteni útmutatások alapján. Tulajdonképpen, ez jelenti azt, hogy „Legyen meg a Te akaratod.”. Mert, amikor a hiteinket, tudatosan is a lelki vágyaink alapján formáljuk az elméinkben, akkor élünk a reánk irányuló Isteni akarat szerint.

Ha minden esetben szebbé és jobbá képzeled a valóságot, amikor a problémák szembe jönnek veled az életedben, akkor mindig szebb és jobb lesz számodra az a világ, amelyikben a sorsszerű életeseményeidet meg kell tapasztalnod. A régi magyar mondás szerint, „Minden rosszban, van valami jó is.”. Te minden rosszban, a jó lehetőségét keresd. Tulajdonképpen azt, hogy megvan a mentális lehetőséged arra, hogy a számodra rossz tapasztalatokat, széppé és jóvá képzelheted bármikor. A közben jelentkező lelki vágyaid szerint. Ez a tudatos teremtés lényege. Csak akkor lehetsz Úr az elmédben, ha a rossz tapasztalatokat szebbé és jobbá tudod képzelni bármikor.

Vagyis, ne a számodra rossz dolgok és események hatásin rágódj az elmédben. Azokat csak egyszerűen vedd tudomásul. Minden hozzá csatolható negatív lelki érzés nélkül. Viszont, mielőbb képzeld el valóságosnak, a közben jelentkező lelki vágyadat valóságosnak. Mint Isteni útmutatást, kövesd mindig a szellemi gondolataiddal az elmédben. Az alapján tervezd meg a megtapasztalható valóságodat.

Mert a lélek által, Isteni minőség éltet minden értelmes embert. Így relatív Isteni minőség által éltetett értelmes élőlényekként, megadatott számunkra a lehetőség arra, hogy a tudatos teremtés képességével éljünk. Ezen nyugszik a szabad akarat fogalma. Mert teljesen szabadon dönthetjük el azt, hogy a lelki érzéseinket, milyen minőségű szellemi gondolatokkal aktivizáljuk az életünk során.  De számunkra hasznosak, csak a kellemes szellemi gondolatainkra aktivizált pozitív lelki érzéseink lehetnek. Amelyek megtapasztalásai, minden esetben, legfeljebb örömkönnyeket fognak kikényszeríteni belőlünk. Isten reánk irányuló áldásaiként.

Mert Isten, nem pusztán egy fiktív fogalom. Isten a kozmikus szintű mágneses valóság által megnyilvánult abszolút Elme, szintén abszolút jellegű Öntudata és Tudatossága. Ugyancsak abszolút Intelligenciával. Ez a kozmikus szintű abszolút Intelligencia határozta meg, azokat a mágneses alapú kozmológiai állandókat, amelyek az elektromos tulajdonságú anyagi minőségek precíz, rezgéseken alapuló működéseit szabályozzák az Univerzumban. Már több, mint 30 féle ilyen kozmológiai állandót ismer a tudomány.

Ezért számukra, az Univerzum Intelligensnek minősül. Erről szólnak a kvantumpszichológia tanításai. Bár odáig még nem fejlődtek szellemben, hogy ezt az Univerzálisként értelmezett kozmikus Intelligenciát, Istenként határozzák meg. De, ami késik, az legalább nem múlik. Így tulajdonképpen, nem Isten tehet arról, hogy a róla szóló ismereteink, még nem nyertek tudományos értéket a világunkban. Ez kizárólag az emberiség keresztje. Ami miatt, nem mindig követjük az Isten reánk irányuló kozmikus szándékait. Amit a lelki vágyaink képviselnek az életünk során.

Pedig, az Istennel szemben hitetlen emberek is akkor lehetnek csak boldogok, ha a lelki vágyaik teljesülnek. Mert, őket is isteni eredetű lélek élteti. Nekik is küld Isten egy lelki vágyat, ha problémába ütköznek az életük során. Továbbá, nekik is megadatott a tudatos teremtés lehetősége. Éppen olyan módon, ahogyan a hitetlen emberre is éppen úgy süt a Nap, mint a hívőre. Mert hittel élni, nem jelenti azt, hogy Istenben hinni kell. Csupán arra utal, hogy a lelki vágyainkat előre elképzelt módon, tervszerűen élhetjük meg.  

Olykor azonban, olyan elektromos anyagi valóságot kell megtapasztalnod, ami könnyeket csal ki a szemedből. Ami nem tesz boldoggá. Olyankor sírj csak. De amíg sírsz, amíg a könnyeiddel küszködsz, mielőbb gondolj arra, hogy az elmédben, csak akkor lehetsz igazán Úr, ha a benne tudatosodó lelki vágyaidat követed a kellemes szellemi gondolataid segítségével. Amikor a reád irányuló Isteni útmutatások szerint éled az életedet. Pozitív lelki érzésekkel. Boldogan. Mert a boldogságot, csak az tapasztalhatja meg, akinek mindig szeretettel átitatott, örömökkel teljes lelki érzések uralják a tudatos elméjét. Mert a boldogság nem más, mint az örömök folytonossága az elménkben. Erre a boldogságra teremtett bennünket Isten.  Ezt kívánja általunk megtapasztalni az anyagi valóságban.

Mert Isten, mint az Univerzum kozmikus szintű Öntudata, állandóan velünk van, amíg élünk. A lélek által, folyamatosan éltet bennünket. Vitális jellegű életerőt biztosítva számunkra, induktív módon. Ha probléma elé állít bennünket az élet, mindig küld számunkra egy lelki vágyat, ami az Ő reánk irányuló szándékát tükrözi ideális módon. Valamint, a reális elképzelés szintjén, megadta számunkra az állandóan zajló teremtés folyamatában való tudatos részvétel lehetőségét. Mert a reális képzeleteinkben, mindig a hitünket fejezzük ki értelmes módon. Ami minden esetben, a megvalósulása felé törekszik.

Ezért, ha kell, nyugodtan sírj csak. De amíg a könnyeiddel küszködsz, mindig a számodra helyes megoldás lehetőségén gondolkozz. Amit a közben jelentkező lelki vágyaid képviselnek. Mint a számodra legideálisabb Isteni lehetőségek. Te pedig, nyugodtan élhetsz a lehetőségekkel. Nincs más dolgod, mint valóságosnak elképzelni őket és ilyen módon, a tudatos teremtés hatáskörébe rendelni azokat. Éppen azért, hogy a bánat könnyeit, a megtapasztalt öröm könnyei válthassák fel számodra.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.08.24.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8418199905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása