Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2010.02.11. 00:47 futotuz

A víz

Címkék: víz

A legellentmondásosabb anyag a világunkban. Szégyentelenül ellentmond a fizika legelemibb alaptörvényeinek. Ennek pedig, az lehet az oka, hogy extrém tulajdonságokkal rendelkezik. Éppen ezeknek a tudományos ellentmondásainak és szélsőséges tulajdonságainak köszönhetően lett élet a Földön. A tudomány előtt ma is rejtély a víz szélsőséges hozzáállása saját megismerésének a folyamataihoz. Így ez esetben a tudomány kénytelen a vízhez igazodni.

Úgy is mondhatjuk, hogy a víz a legjobban ezoterikus anyag, mert a viselkedése, még mindig rejtély a tudományos élet előtt.

Tulajdonságai

- Nulla fokon fagy meg, pedig a periódusos rendszer alapján mínusz százhúsz fokon illene. Fagyás közben 9%-nyit kitágul, amíg a jég kristályszerkezetét kialakítja, a helyett, hogy a többi normális anyagfajtához hűen összehúzódna, nehezebbé válna és alámerülne, éppen a vízben.

- Száz fokon forr, hetvenöt helyett, ahol a molekulasúlya előírná. – Vízként tovább már nem is melegíthető, mert a forrása teljes idejére a hőfoka állandó.

- Plusz négy fokon a legsűrűbb és így a legsúlyosabb. – Ezért képes a jég a víz felszínén úszni. A négy fokos víz gyakorlatilag összenyomhatatlan.

- Az egyik legjobb oldószer. - Ezért használja a természet az élet alapjaként.

- Háromféle halmazállapotban van jelen a Földön egy időben.

- A levegő vegyes gázszerkezete is gőzökkel telített halmaz. – Így lazább szerkezetű folyadéknak tekinthető.

- Halmazállapot változtató fázisátalakulásai közben a hőfoka nem változik.

- Minden lehetséges hőmérsékleten párolog, forrás esetén azonban a teljes térfogatban.

- Forráspontja nyomásfüggő.

- A jég szilárd anyagként rezeg, míg a víz hullámzik, vagyis együttrezeg.

- Nincsen két egyforma hókristály, állítja a tudomány, és a felolvasztás és újradermesztés esetén, az ismét kialakuló jégkristály újra felveszi a régi kristályos alakját. Vagyis, „memóriaként” kezelhető, ha „emlékezete” van.

- Körülbelül 22 C fokon a pH értéke 7, ami a szervezetünkben semleges kémhatást biztosít. Ezen az értéken van a víz dinamikus egyensúlyban, a szervezetünkön belül. A magasabb hidrogénion koncentráció savas állapotot, míg az alacsonyabb, lúgos állapotot biztosít.

- A víz égéstermék, a hidrogén égésterméke.

- Stb.

Földünk éppen a víznek köszönhetően lett bioszferikus környezet. Oly annyira, hogy az élet maga is a vizet használja a létalapjaként. Az átlagos emberi test például 70-75%-ban víz. Ha a víztartalma ötven százalékát hirtelen elveszíti, akkor elpusztul. Testünk vízaránya persze az ember öregedési szakaszaiban változik. Így a magzat 90%-a víz, a felnőtt emberé 70%, míg idős korban már csak 50-60% közé tehető a víztartalom.

Sok tudós szerint a víz a világűrből érkezett a Földre. Szerintem ez hamis állítás, mert ha a világűr valóban annyira tele lenne vízkészlettel, akkor érthetetlen előttem az, hogy miért csak a Földet ajándékozta meg vele. Nem hiszem, hogy ezen a téren kitüntetett bolygó lennénk, a világűr részéről. Gyakorlatilag minden égitestnek kék bolygónak kellene lennie akkor, ha a víz a világmindenség teréből érkezhetne. Csakhogy a Föld vízkészlete itt, a Földön keletkezett, méghozzá az anyagelbomlási folyamatok eredményeként. Itt alakult ki, és így a Föld anyagaként, eltávozni sem képes a Föld légteréből. Különben alkalmatlan lenne a bioszféra fenntartására.

A Földtörténeti korszak elején erős volt a radioaktív anyagelbomlás folyamata. A fizika állítása alapján ez a folyamat az ólom kialakulása után lecsitul. Addig azonban megállíthatatlan. Illetve éppen a bomlástermékek felszaporodása és leülepedése a Föld felszínére, fékezte meg a drasztikus atommag-fizikai folyamatokat. Azóta is észlelünk rádióaktivitást, de természetesnek nyilvánította a tudomány, mert teljesen független az emberi tevékenységektől. Ebből persze az is egyenesen adódik, hogy az ember által előidézett radioaktív bomlások természetellenesek. Tehát a maghasadásos bomlástermékek a légtérbe kerültek valamikor. Ott az elektromos aktivitásnak köszönhetően a hidrogén és az oxigén vízzé vegyült, majd lecsapódott a Föld felszínére. A Föld és a légtere aktív hőjének köszönhetően beindult a víz termikus körforgása, amit ma is észlelhetünk, a meteorológiai előrejelzések alkalmával. Amióta lecsitultak a radioaktív anyagelbomlási folyamatok, azóta letisztult a légtér is, éppen a víz termikus körfolyamatainak köszönhetően, és az óta, a Nap vette át a Földünk vízalapú körfolyamatainak fenntartását. Nincsen tehát szükség arra, hogy a víz eredetét misztikus vagy csillagközi jelenségekkel magyarázzuk.

A tudomány által megfogalmazott hidrosztatikai paradoxonok pedig, arra engednek következtetni engem, hogy még nagyon távol van a tudomány a víz teljes megismerésének lehetőségétől. Ilyen például az a paradoxon, amely szerint, a víz változó súlya nem hat a mérlegre, amikor a tárolóedény alakját úgy változtatjuk meg, hogy közben a vízoszlop magassága azonos marad. Vagyis a mérleg azonos magasságú vízoszlopokat azonos súlyúnak „tekint” akkor is, ha a tárolóedény, illetve mérőhenger, alakjának megváltoztatása során több, illetve kevesebb mennyiségű víz képezi a mérés tárgyát. Azonos vízmagasság mellett azonos súlyúnak értékeli a különböző tömegértékkel rendelkező vízmennyiségeket. Vagy ott van például az M-pemba paradoxon. Ez a tudományos paradoxon pedig, arra hívja fel a figyelmemet, hogy a fagyni kitett egységnyi vizek közül az fagy meg hamarabb, amelyik a hűtőfolyamat előtt melegebb volt. Vagyis, ha hűtőbe teszünk fagyás céljából vizet, akkor hamarabb fagy meg, ha a melegvíz csapjából engedjük ki, mintha eleve a hideg víz csapvizével próbálkoznánk. Hiába igényel tehát valamennyivel nagyobb hőmérsékletváltozást a melegvíz fázisátalakulása jéggé, mégis megelőzi a hidegvizet. Azután persze van még paradoxikus érdekesség, hiszen a lassan nulla fok alá túlhűtött víz, nem fagy meg a túlhűtése során, viszont a legkisebb rázkódásra vagy ütésre azonnal megszilárdul a teljes víztömeg. És persze, erre sincsen még tudományos magyarázat.

De itt nem a tudomány hiányosságait szeretném tárgyalni, mert számomra sokkal fontosabb Masaru Emoto munkássága. Ő az a Japán ezoterikus kutató, aki a hó kristályainak különbözőségeire alapozva a víz, fagyasztás általi, kristályosításába kezdett azzal a céllal, hogy megfigyelje, hogy a vízzel közölt információk hogyan befolyásolják annak kristályosodási folyamatait. Azt tapasztalta, hogy a pozitív gondolatok, kijelentések vagy egyéb hatások csodálatos hatszögletű jégkristályok kialakulását eredményezték, míg a negatívak, többnyire eltorzult kristályszerkezetek kialakulását tették csak lehetővé. A tudatosan közömbösen kezelt vízminták pedig, többnyire nem alakítottak ki semmiféle kristályszerkezetet a fagyasztás után. Ha pusztán ennyi lenne Emoto észrevétele, már az is nagyszerű dolog lenne. Emoto azonban egy elég gazdagon illusztrált könyv segítségével tájékoztatta az érdeklődőket az elért eredményeiről. Ezúton köszönöm neki. Címe- A víz rejtett bölcsessége. „Amikor a víz, a fázisátalakulási folyamata által, fagyásnak indul, - mondja Emoto, - az atomjai összerendeződve kialakítják a kristály magját, és ha a mag biztosan növekedve hatszögletű formát ölt, látható jégkristály jelenik meg, azonban amikor a természettel összeegyezhetetlen információ van jelen, tökéletlen kristály alakulhat csak ki. A víz tehát nem csupán kémiailag igazolható anyagokat tartalmazó fizikai egység, hanem mindenféle egyéb mentális információkat is hordoz, amelyekkel mentális kölcsönhatásba kerül, és azokat képes meghatározott frekvenciájú kristályszerkezetben tárolni, és más rendszerekre, például az élő szervezetre közvetíteni.”

Emoto állítása szerint tehát, a víz mindig valamilyen információt hordoz, mert minden gondolatnak, szónak és cselekedetnek sajátságos frekvenciájú rezgése van. Ez az információ az emberi tudat segítségével befolyásolható, és ezt különböző rezgésállapotú frekvenciamintákon a kristályszerkezetében tárolni is képes. Tehát a víz, információ közvetítésére és tárolására is alkalmas. És itt jön a képbe az emberi szervezet. Az ember 70%-a víz, ennél fogva az emberi szervezet jogosan használhatja a víz által biztosított extrém lehetőségeket. Vagyis, az emberi szervezetben, a beépült vízháztartásunk nem más, mint egyfajta folyadékkristály, amely a felé érkező, vagy a benne kialakuló információk függvényében képes megváltoztatni a sejtjeink kristályos jellegét. A szervezetünkben stabilizálódott kristályszerkezet pedig, biztosítja az érzelmeinket. Vagyis, a pozitívnak értékelhető információink olyan belső kristályállapotokat biztosíthatnak, amelyek pozitív érzéseket indukálnak bennünk, ez által visszaigazolva az információk pozitív jellegét. Tehát a tudatos szellemi, és így értelmi viszonyaink, és a lelki, azaz érzelmi vonatkozásunk között, összekötő kapocs éppen a bennünk lévő víz, amit a tiszta vízháztartásunk biztosíthat csak. Ezért a testünk vízháztartásának tisztántartása az egyik legfontosabb dolog számunkra, mert a testünk feladata az is, hogy mindig hűen visszatükrözze a lelkünk állapotát.

Azt mondják, a szem a lélek tükre, ez így igaz, és éppen a 99%-nyi víztartalma miatt. Úgy is mondhatjuk, hogy bennünk a víz a lélek tükre, és a szemünk képes a legideálisabban közvetíteni, visszatükrözni a lelki állapotunkat. De a testünk minden sejtje visszatükrözi a lélek érzelmi állapotát, az aktuális víztartalma arányában, éppen ez az anyagi testünk feladata. A negatív hatások vagy érzelmek magasabb frekvenciájú rezgésre kényszerítik a testünk sejt alapú vízkészletét, vagyis nem hagyják nyugton az anyagi testet. Addig a pozitív hatások vagy érzelmek éppen fordítva, megnyugtatják, alacsony rezgésre kényszerítik csak a testünket. És éppen a szeretet az, ami a legideálisabb rezgés frekvenciáját képes biztosítani. Sejtjeinkben a víz annyi féle alakot ölt, ahány fizikai, kémiai és érzelmi befolyás éri. Minden különböző rezgésállapotban lévő információ, az érzelmeink függvényében szintén különböző frekvenciájú belső testrezgést idéz elő, amely rezgések így ugyancsak a különböző sejtjeink aktuális állapotait változtatják meg. Így tehát a szerveink alaprezgése eltérhet a természetes, és így egészséges alaprezgésük állapotaitól, éppen az érzelmeink megváltozásának függvényében. Egy érzelmi viharokkal küszködő labilis lelkű ember testének a sejtjeiben a kristályszerkezet nem stabil, ezért az elméjében szellemi stabilitás nincsen. Stabil testi állapotot csak a stabil sejtes kristályszerkezet biztosíthat, ami a stabil szellem értelmi és a stabil lélek érzelmi állapotainak az eredménye lehet. Úgy is mondhatnám, hogy az élet a legveszélyesebb dolog a létezésünkben, mert abba bele lehet halni. Vagyis, a szeretettel teljes érzelmi és tudatos értelmi stabilitás hosszú és egészséges életet eredményez. Következésképpen az sem mindegy, hogy a szervezetünkbe épült vízháztartásunkat milyen alapanyagok biztosítják. Az pedig, alapvetően az anyagcsere folyamataink függvénye.

A víz, H2O, hidrogén-hidroxid, vagy hidrogén-monoxid néven ismeretes a tudományos irodalomban. Dipólus szerkezetű molekulája van, ezért pozitív és negatív oldallal is rendelkezik, így csodálatosan kapcsolódik egymáshoz a sok vízmolekula. Sőt mi több, ez a jó tulajdonsága teszi őt a legideálisabb oldószerré a földi anyagok között. És éppen ezért lett a víz minden élet alapvető anyaga. Így a tiszta víz színtelen, szagtalan és íztelen folyadék. A jó ivóvíz persze már nem tiszta víz, hanem olyan víz, amely korábban ásványi anyagok oldata lett. Ezért a jó ivóvíz jóízű folyadék, olyan ásványokkal telített oldat, amely a telítettségének köszönhetően már nem túl reagens oldószer a szervezetünkbe jutva.

Plusz négy Celsius-fokon legnagyobb a víz sűrűsége, ezért teljesen mindegy az, hogy melegítjük, vagy hűtjük, ritkulni fog az anyagi szerkezete. Ennek köszönhető az, hogy a megfagyott víz jégként a víz felszínére kerül, elszigeteli a vizet a jég feletti drasztikus hidegtől, és így megvédi a túlhűléstől azokat az életformákat, amelyek a vízben természetes életet élnek.

A folyadékokat PH értékkel jelöli a tudomány. A tiszta víz PH értéke nulla. Vagyis a víz a folyadékok neutrális eleme. Az anyagok képzeletbeli skálájának éppen a közepén, a neutrális, vagyis a semleges pontjában van. A tiszta víz sem nem savas, sem pedig, nem lúgos. Legfeljebb az oldatai teszik őt savas vagy lúgos kémhatásúvá. Ezért koránt sem mindegy az, hogy mit iszunk. Ma már megszokott dolog az, hogy ha savas kémhatású ételt eszünk, akkor lúgos kémhatású italt kell fogyasztani ahhoz, hogy a pH egyensúly fennmaradjon. Ha pedig, lúgos kémhatású a táplálékunk, akkor pedig, savas kémhatású folyadékot kell inni utána. Így alakult ki az italoknak olyan sok féle változata. Az italok változatossága próbál megfelelni az ételeink változatos jellegének. Csakhogy ez a módszer működik ugyan valahogyan, de nem tökéletes, hiszen csak kiegyenlíteni igyekszik a gasztronómiai eltorzulásokat. Ahogy az italaink is akkor a legideálisabbak, amikor a semleges kémhatású vízhez hasonlatosak, úgy az ételeink kiválasztása során is a semleges kémhatásra kell törekednünk. A tudomány megállapította azt, hogy a szervezetünkben a pH érték, a hidrogénionok potenciálja, 6,5 és 9,5 között a legideálisabb, így a közöttes 7-es pH értékre kell törekednünk. A szervezetünk minden sejtjének sajátságos pH értéke van, ami a sejt sajátrezgési képességét is befolyásolja. Így minden ember sejtjeiből eredő sajátságos rezgéseinek az eredője szerinti, egyedi összetett eredő rezgése van. Ezt az összetett eredő rezgést képes folytonosan befolyásolni a lélek, az érzelmei által. Az a hatás pedig, a testen tükröződik vissza, de legjobban természetesen a szem állapotán. A szemnek olyan magas a folyadéktartalma, hogy minden pillanatban azonnal képes megváltozni, és jelezni az érzelmi állapotunk milyenségét.

Így a lélek által közölt érzelmek pozitív, semleges és negatív információkként befolyásolják a testünk működését. A Szeretetteljes érzések pozitív rezgésinformációkat közvetítenek a testünk felé, míg a szeretettel ellentétes érzések negatív rezgésinformációkat. A közöny közömbös rezgésinformációt biztosít, de a szervezetünk számára pozitívan csak a szeretetből fakadó pozitív rezgésinformációk hasznosak. Ezért a közömbös rezgés is károsnak mondható. Ez azért fontos, mert a szervezetünk akkor működik csak tökéletes egységként, ha pozitív érzelmeink befolyásolják. Csak akkor tökéletes a belső szerveink összehangolt együtt-működése. Negatív érzelmi vezérlésére felborul ez a belső egyensúly, és a szervezetünk szervei, éppen az eltorzult sajátrezgésük függvényében, kimaradoznak az egységes együttműködő feladatmegoldásokból, ez által betegségek alakulnak ki a szervezetünkben. A betegség persze, rossz lelki állapotot teremt, amely további negatív rezgésállapotokat biztosítva, tovább fokozzák, rontják a testünk állapotát.

Akinek tehát rossz a lelki állapota, vagy beteg, nem képes a pozitív rezgésinformációk közlésére. A rezgésinformációink ugyanis nem állnak meg a testfelületünk határánál, amit a bőr jelent, hanem a mi szubjektív hangulatunkként kivetítődnek a külvilágunkba. És minden hangulatunk hangulatbefolyásoló elem más emberek lelki életében. Így a vidám, jó hangulatunk, jó hangulatot, vidámságot teremt mások lelkében, míg a haragos, bánatos, rossz hangulatú emberek rossz érzéseket formálnak másokban is. Ez mentális kölcsönhatás, amely abból ered, hogy fogékonyak vagyunk egymás rezgéseiből fakadó mentális hullámaira. Ez az érzékenység a biológiai rezonancia, az a mentális képességünk, amely alapján érezni tudjuk egymás lelki állapotát. Vagyis lelki közösséget vállalhatunk más emberekkel. Így működik a szerelem, a szeretet, és az együttérzés minden formája. Mivel pedig, a rezgéseinket a lelkünk érzelmei indukálják, ezért ez nem más, mint lelki kölcsönhatás.

Az anyagi mozgás minden formája hang alapú rezgés. Vagyis, az anyagi létezés, rezgés. Ez az anyag örök mozgásának a lényege. Minden anyagfajta más frekvencián rezeg. Sőt mi több, az anyagok frekvenciái, a hőmérséklet és a nyomás változásaihoz igazodva, megváltoztatják rezgésszámukat. Mivel pedig, az ember is anyagi vonatkozású lény, ezért sajátságos rezgése van. Ezek a rezgések biztosítják az érzeteink által kiváltott érzéseinket, illetve a sajátérzéseink, azaz az érzelmeink az anyagi rezgésváltozásainkat, oda-vissza jelleggel. És ez nagy részben a víznek köszönhető, mert a víz semleges kémhatású anyaga igazodik a legkönnyebben a megváltozott rezgésekhez. Vagyis a víz közvetíti a legideálisabban a rezgések által közölt mentális információinkat. Így a tiszta víz által felépült testünk minden pontja hűen visszatükrözi a lelki állapotainkat, nemcsak a szemünk.

Hang csak anyagi közegben alakul ki és terjed, ezért minden anyagi rezgést hangnak kell értékelni még akkor is, ha mi emberek csak a hangok kis tartományát tudjuk csupán érzékelni a fülünk segítségével. A 15 Hertz és 20000 Hertz közötti rezgéseket halljuk csak. Minden élőlény relatív hallástartomány szerint érzékeli a hangokat, amely persze erősen különbözhet a mi emberi hangérzékelési tartományunktól. Ahogy azonban, olyan sok féle élőlény szerinti relatív hangérzékelés létezik, nem kizárt az sem, sőt nagyon valószínű, hogy Isten, az abszolút létezés, az abszolút hangtartományt érzékeli. Vagyis Istennek a teljes hangtartomány „hallására” képes érzékelési képessége van. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy Istennek anyagi füle van, hanem úgy, hogy a víz által megváltozott kristályszerkezet frekvenciamintái új, módosult mentális alaprezgést biztosítanak, amit Isten mentálisan érzékel. Isten nem varázsló, hanem Teremtő, így minden objektív módon létező anyagi vonatkozást Önmaga szubjektív valóságából teremtett. A valóság tehát objektív és szubjektív egy időben. Azt is mondhatjuk költőien, hogy a megnyilvánult természet Isten ruhája, tisztán tartása pedig, a mi feladatunk. Számunkra azonban csak a valóság objektív része látható és érzékelhető. Az érzékszerveink így lettek kialakítva. De az objektív lényünk mindig a szubjektív lényünk szerint igazodik a világunkhoz. Mivel a hang, anyagi rezgés által jön létre, amit az ember esetében a lélek érzelmei generálnak, így Isten a lelkünk állapotát figyeli a hangok abszolút érzékelése során is. Így természetessé válik az a Bibliai állítás, ami szerint, a kimondott szavainknak súlya van, vagyis felelősek vagyunk értük. Az anyagi közegben tehát a víz vezeti a legideálisabban a hang rezgéseit, kristályos szerkezetbe dermedve pedig, sajátságos hatszögletű kristályok frekvenciamintáin rögzíti az adott hang rezgésinformációt.

A víz extrém tulajdonságait pedig, annak köszönheti, hogy égéstermék. Olyan kémiai vegyület, amely a hidrogén égése folytán jött létre. Valamikor, a Föld kezdeti szakaszában, sok oxigén és hidrogén szabadult fel, a radioaktív anyagelbomlási folyamatok végtermékeként. Majd ezek az anyagok, a mágneses viharok villámjelenségeinek köszönhetően vízmolekulává egyesültek. Vegyülésük azért jött létre, mert energia-felszabadító folyamat. Így vízpáraként telítették a légtér gázszerkezetét, majd a légtérben keringő porra lecsapódva vízcseppekké formálódtak. Vízcseppekké egyesülve pedig, a légtérben való szabadon mozgásuk lehetőségét elveszítették, ezért a légtér vegyes gázszerkezetében egyesült tömegértékké, azaz önálló testekké egyesülve, súlyossá váltak a levegő gázközegében és szabad esésbe zuhantak. A szabadon esésük irányát pedig, az határozta meg, hogy a vízcseppekké nem fejlődött páratartalom az éppen kialakult sűrűsége alapján rétegződött a levegő vegyes gázterében. Ennek a folyadék alapú rétegződésnek köszönhetően maradhattak meg a legkisebb súlyú vízmolekulák a légtér felső szakaszába szorulva, míg a nehezebbek azok alá rendeződtek. Végül a vízcseppekké fejlődött vízmolekulák a Föld felszínére kényszerültek, magukkal ragadva a légtérben gomolygó porszemeket. Így csapadékként a víz megtisztította a légteret. Ez az egykor beindult termikus folyamat ma is így történik, csak jóval szelídebb formában.

Az élő szervezet pedig, lemásolja a természet termikus működését. Anyagcsere folyamatai hígításához folyadékot vesz magához. Ez a folyadék, főképpen a víz, annyira felhígítja az emésztés alatt álló szilárd táplálékainkat, hogy azok a vér által szállítható folyékony állagúak legyenek. A tökéletes anyagelbontást az emésztőrendszerünk bakteriális lényei végzik el. Így az emésztés nem nevezhető égési folyamatnak, csak anyaglebontási és hígítási folyamatnak, ami a vérhez igazítja a táplálékokat. Majd a sejtjeinkben történik meg a táplálék értékesítése oly módon, hogy a szükséges anyagok beépülnek a sejt anyagiságába, míg az elhalt sejtrészek kiürülnek a sejt belsejéből. A tápanyagaink tehát nem égnek el a sejtben sem. A sejt belsejében kizárólag csak a hidrogén ég el vízzé, tiszta vízzé, vagyis a legideálisabb oldószerré a sejt számára. Az feloldja az elhalt sejtrészeket és segít azok kiürítésében, a sejtből. A sok eléghető hidrogén pedig, a táplálékainkból származik, amelyek olyan szénhidrogén molekulák, amelyekben néhány szénatomhoz igen-igen sok hidrogénatom csatlakozik. Úgy alkotnak olyan molekuláris láncolatot, amely a táplálkozás lehetőségét biztosítja számunkra. A táplálék alapú vegyületek szén része pedig, nem ég el a testünkben, hanem a vér által szállítva a sejtekbe beépül, vagy a tüdőbe kerül. Ott pedig, a légzés folyamata üríti ki a szervezetünkből. Ezért lélegzünk ki annyi széndioxidot. Ezért lélegzünk folyamatosan. Ha a testünkben történne a szén elégetése, akkor egyfajta hamu-oxidot lélegeznénk ki. Az emésztés tehát nem égési folyamat, ahogy a tudomány állítja, hanem anyaglebontási és hígítási folyamat a szervezet számára. Az égés a sejtekben zajlik, de ott is csak a hidrogén égése, és az égés során felszabaduló energiát hasznosítja a sejt. Így természetes, hogy a legtöbb hidrogént az izomsejtek égetik el. Az égéstermék pedig, maga a víz, amely az élet alapjaként nem zavaró anyag a szervezet számára. A sejtekben keletkező víz pedig, a vesékben elválasztódik a vértől, majd vizelet formájában magával szállítja az általa feloldott sejtes hulladék-anyagokat, és kiürül a szervezetünkből.

Mivel pedig, a tökéletes emésztés nem jöhet létre a szervezetünk tökéletes állapotban funkcionáló emésztő baktérium kolóniák nélkül, ezért azok egészsége éppen olyan fontos számunkra, mint a sajátunk, mert a kettő egy és ugyanaz. Többféle módon árthatunk nekik, Alapjában véve a legnagyobb ellenségük manapság a vírus és baktérium ölő mosószerek elszaporodása a háztartásokban. Ezek a szervezetbe kerülve megtizedelik a bakteriális állományunkat, ami az immunitásunk gyengülését fogja eredményezni. De ilyen hatású lehet minden egyéb mérgezés is, a túlzott alkoholfogyasztást is beleértve. És ilyen hatású az egyoldalú táplálkozás, az alultápláltság, vagy pedig a túltápláltság is.

A dohányzás nem az emésztés folyamatára hat közvetlenül, hanem a tüdőben zajló széndioxid leadási folyamatokat befolyásolja. A vér ugyanis a tüdőbe szállítja a sejtek felől a szenet, amelynek a tüdőben kell az oxigénnel molekulát alkotni. A tiszta oxigén ugyanis nagyon reagens anyag, és igen könnyen vegyül a szén atomjaival. A vegyülést követően pedig, kiürül a tüdőből, a kilégzés folyamatával. Ha azonban nem tiszta és oxigénben dús a levegő, amit beszívunk, éppen a dohányfüst miatt, akkor sokkal kevesebb szenet képes csak megkötni a tüdőben, így az a szénleadás folyamatát lassítja, vagyis az emésztési folyamatra hat vissza.

A víz alkotóelemei: Hidrogén + Oxigén

Hidrogén:
- Nemfémes elem, kétatomos molekulát képez.
- A periódusos rendszer első eleme.
- Nagyon reagens, a legtöbb kémiai elemmel könnyen vegyül.
- Színtelen, szagtalan és íztelen.
- A többi gázzal ellentétben-kiterjedéskor felmelegszik.
- Vízben nem oldódik.
- Égésterméke a víz.
- Hő és elektromos vezetőképessége igen nagy.
- A legkönnyebb gáz. ( 14,4 szer kisebb a levegő sűrűségénél )
- A legjobb diffúzió képességű anyag.
- A legkisebb anyagi atom, ezért a sebessége igen nagy. ( 0 C-fokon 1845m/s )
- Elemi állapotban ritka a Földön.
- Fajhője minden anyag atomjánál nagyobb.
- Olvadás és forráspontja igen kicsi. ( o.p.- -259,2 C-fok )
- Stb.

1 kg, vagy liter Hidrogén Benzin Gázolaj

Égéshő 141,974 45,217 44,715
Fűttőérték 119,617 42,035 41,843
Égéstermék Víz Mérgező Mérgező


Ez a csodálatosan magas fajhő, és a vele járó nem mérgező égéstermék alkalmassá tenné a legideálisabb üzemanyag státuszára is. Ez azonban erősen ellenkezik az olajszármazékokat forgalmazók anyagi érdekeivel. Pedig a technika már rég óta foglalkozik a kérdéssel. Most, a XXI. Században pedig, már csak vízmotoros vagy elektromos motorral hajtott járművek közlekedhetnének. Ez közérdek.


Izotópjai:
- Hidrogén - Stabil képződmény - Magja 1 protont tartalmaz - Jele- H
- Deutérium- - Magja 1 protont és 1 neutront tartalmaz - Jele- D
- Trícium - Radioaktív képződmény- Magja 1 protont és 2 neutront tartalmaz - Jele- T
 

A természetes hidrogén ennek a három izotópnak a keveréke.

Ionjai:
- A hidrogén egy elektront tartalmaz.
- Ha egy elektront felvesz, negatív hidrogénionná alakul.
- Ha egy elektront lead, pozitív hidrogénionná, protonná alakul. A szabad proton azonban szabad elektront vonz magához, így a szabad jellege legfeljebb pillanatnyi csupán.

Oxigén:
- A Föld leggyakoribb eleme.
- A periódusos rendszer nyolcadik eleme.

- Színtelen és szagtalan gáz.
- Folyékony és szilárd állapotban kék színű.
- Olvadáspontja alacsony. (-218,79 C fok)
- Forráspontja alacsony, ( -182,95 C fok)
- Az egyatomos oxigén, és a három atomos ózon, igen aktív oxidálószer.
- A kétatomos oxigénmolekula kevésbé aktív oxidáló hatású.
- Vízben rosszul oldódik.
- Savképző hatású.
- Igen erős oxidáló hatása miatt, az ózon, mérgező hatású.
- Molekularácsban kristályosodik.
- Az atmoszféra 21%-a oxigén.
- Egy ember óránként 20 liter oxigént fogyaszt, évente 300 kilógrammot.
- Stb.

Ha valaki végignézi a víz összetevőinek sajátságos tulajdonságait, akkor nem csodálkozik annyira azon, hogy azok vízzé vegyülve olyan extrém jellegűek. Mivel pedig, az ember víz alapú élőlény, ezért a vízhez hasonlóan nagyon kiismerhetetlen, és sok esetben sajátságos, sőt extrém tulajdonságokkal rendelkezik.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr781748291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása