Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2013.09.01. 08:24 futotuz

Életrezgéseink.

Címkék: életrezgéseink

Életrezgéseink.

Az emberi agy, amíg élünk, állandóan rezeg. Mégpedig éppen, az elménk tudatosságának a szintjén. Így van egy folyamatosnak mondható alaprezgésünk, amit a természetes öntudatunk diktál. Az egyéniségünk, a jellemünk, a karakterünk, a valósághoz való alapvető hozzáállásunk mértéke alapján. Továbbá, vannak pillanatnyi rezgésmódosulásaink is. Amit a hirtelen jelentkező nagy öröm, vagy a nagy ijedtség, bosszúság tudatosodása válthat ki belőlünk. Ezért az agyi rezgéseinket, a mindenkori tudatosságunk szintje irányítja.

Az alapján vagyunk kreatívak a valóságunkban, amilyen tudatosak vagyunk az elménkben. Így minden élő ember, más és más tudatossági szintet képvisel, éppen a szerint, hogy mennyi élettapasztalat befolyásolja a szellemi döntéseit. Mert a szellemi döntéseink aktivizálják a lelki erőinket. Mert minél több lelki érzés van jelen az elménkben, annál tudatosabb a szellemi döntésünk. Ezért minél magasabb a tudatosságunk szintje, annál többet érthetünk meg a létezésből. Valamint annak arányában vagyunk képesek a szabad akaratunkat érvényre juttatni a valóságunkban. Így a tudatosságunk által formálhatjuk a valóságunkat.

Az elektromos tulajdonságokkal jellemezhető anyagi megnyilvánulások minden fajtája, előidézett szekunder, azaz másodlagos, okozott rezgésnek minősül. A primer ok pedig, ami az elektromos anyagi rezgéseket előidézi és fenntartja, nem más, mint az Univerzum szubjektív alaphalmaza. Amely az oszthatatlan alaptömegek teljes alapközegeként, csak mágneses tulajdonságokkal rendelkezik. A mágneses hullámokban pedig, a frekvencia által, az energia terjed, míg a hullámhossz, az információ áramlását képviseli. Ezért a hullámhossz határozza meg azt a strukturális formát, amit az összetett elektromos anyagi halmazok vesznek fel, a mágneses energia induktív munkájának a hatására. Amikor egy fix anyagi struktúrán, mágneses haladó hullám halad át, megváltoztatja annak, mágneses állóhullámok által biztosított stabil halmazszerkezetét, és az anyag, megváltozott minőségű alakzatot vesz fel. Mégpedig, a mágneses haladóhullám által közvetített információ által vezérelt energia, induktív munkavégző képessége révén.

A rezgések szerkezetformáló hatását mutatja be egy kisfilm az internetről. A kétdimenziós sík lemezen, homogén módon elszórt por alakú közeg, olyan formációkat vesz fel a rezgési frekvenciák módosulásai során, amilyen a hozzájuk tartozó hullámhossz informatív értéke. Így a képzelet segítségével, szinte láthatjuk azt is, hogy a háromdimenziós térben, milyen stabil szerkezeteket képes kialakítani a mágneses hullám, az összetett elektromos anyagi halmazokból.

https://www.youtube.com/watch?v=Pm3p1o2R0ic

Mivel az Univerzum szubjektív alaphalmaza kezeli a mágneses hullámok információit, így tárolni és közvetíteni is képes azokat. Ezért az abszolút Memória szerepét tölti be. Úgy is mondhatjuk, hogy az Univerzum, e miatt tudatos. Erről beszél ma már a kvantumpszichológia is. Ezt az abszolút tudatosságot nevezik az idealisták Istennek. Mivel pedig, az abszolút Elme is, éppen a tudatossága alapján lehet kreatív, ezért Isten, abszolút módon hatékony. Így a saját mágneses alaphalmazába, beleteremtette az elektromos anyagi valóságot, és induktív módon tarja vele a kapcsolatot. Ez azt jelenti, hogy minden elektromos anyagi változásról azonnal tud, és minden elektromos anyagi létezésre képes hatást gyakorolni, induktív módon. Így számunkra, Ő a Mindentudó és Mindenható egy személyben. Ezért a világegyetem tudatos, és a benne megnyilvánult értelmes ember, ezt a tudatosságot képviseli. Mégpedig, éppen az értelmes lélek által vezérelt tudatos viselkedésével.

Az általunk megismert fizikai világ, mint objektív anyagi valóság, a mágneses alaphalmaz szubjektív valóságában úszik, mint egy nagy medencében a szivacs. Így kívül és belül is, ugyanaz a mágneses alaphalmaz öleli körbe, és tölti ki. Így számunkra, a mágneses tér és az elektromos térfogat, együtt mutatkozik meg, a valóságot viszonyító ember előtt. Mint elektromágneses jelenség. Ezért az anyagi rezgések, a mágneses alaprezgéseknek köszönhetik a létezésüket. Így minden anyag, más és más létezési, azaz rezgési szintet képvisel. Vagyis, minden anyagi struktúrának, más a rezgési frekvenciája, és a hozzá tartozó hullámhossza. E miatt, ha munkavégzés által megváltoztatjuk a hullámhossz által biztosított rezgési frekvenciát, akkor megváltozik az anyagi struktúra is. Így mindent, ami az anyagi világunkban létezik, a mágneses frekvencia hozott létre és tartja viszonyítható állapotban. Mégpedig a hozzá tartozó mágneses hullámhossz informatív értéke alapján.

A több ezer éves Biblia, bár sokak szerint, jócskán el van ferdítve a vallásos alapú mondanivalója, ennek ellenére, mégis tele van olyan tudományos értéket képviselő tényekkel, amelyeket csak akkor érthetünk meg, ha már kellőképpen tudatosak vagyunk rá. Mivel szerintem, az Isten által animált, azaz éltetett emberről szól. Ezért nem más, mint egyfajta útmutató, a Földi létezésünkhöz. Egy olyan ezoterikus útmutató, amelyik a lelki, azaz a spirituális életünk rezgésszintjét képes fokozni. Mégpedig azért, hogy a tudatosságunk fokozódjon az által.

A lélek, az életünk energiája. Abban az emberben van spiritusz, aki a nehéz helyzetekben is könnyen feltalálja magát. Azaz, aktív lelki jelenléttel rendelkezik. Így az életenergiájából, annyi erőt merít a spirituális ember, amennyi a nehéz helyzet legyőzéséhez szükséges. Ezért a spirituális élet, számunkra azt jelenti, hogy aktív lelki élet. Vagyis, életerős anyagi életvitel, abban az elektromos világban, amely a mágneses energia „óceánjában” létezik. Ezért az emberi lélek és a mágneses energia között, spirituális szintű lelki kötelék van. Ez egy olyan függőségi viszonyt tükröz, amely értelmet ad, az emberi létezés, Isteni eredetű megvalósulása számára.  

Sajnos, már kora gyermekkorunk óta arra tanítanak bennünket, hogy hogyan legyünk racionálisak, azaz ésszerűek, a szellemi gondolataink segítségével. Holott a szellemi gondolataink, csak a szükséges formációt határozhatják meg, az információtartalmuk alapján. Valóságformáló erőt nem képviselnek. A bal agyféltekében funkcionáló szellemiségünk racionális gondolatai, nagyon lekötik az elménk figyelmét. Így nem vagyunk képesek arra, hogy a lelki érzelmeinkre fókuszáljuk az elménket. Ráadásul, a szellemiségünket fejleszteni képes ésszerű tanok, éppen azt magyarázzák számunkra, hogy az érzelmi életünk nem képes objektív lenni, ezért amennyiben lehet, mellőznünk kell azokat. Így a materialista neveltetésű ember, nem is képes mit kezdeni az érzelmeivel. Ezért többnyire, szégyelli azokat, és e miatt, mellőzi is.

A valóság értelmes formálásához azonban, nem csupán értelmes tervre van szükségünk, hanem lelki indíttatású érzelmi motivációkra is. Amelyek a jobb agyféltekében alakulnak ki. Mert az elménk, alapvetően két dologra képes csak figyelmet fordítani. A szellemi gondolatainkra, és a lelki érzelmeinkre. Éppen azért, hogy a szabad akaratunk, értelmes módon legyen kifejezve, és érzelmes módon alátámasztva. Mert az érzelmeink, olyan lelki erőimpulzusaink, amelyek a valóságformálás funkcióját látják el olyan módon, hogy megváltoztatják a tudatosságunk pillanatnyi rezgési tartományait. Vagy közvetlenül, ma még mágikusnak nevezett módon, vagy pedig, közvetve az által, hogy aktív cselekedetek motivációit, hajtóerőit képviselik bennünk.

A lélek, az életünk energiája. Az energia pedig, nem vész el. Az Univerzum részenergiájaként arra hivatott, hogy az értelmes szellemi gondolataink révén, meghatározott mentális formák által valósítsák meg számunkra, a kívánt anyagi változásokat. Mégpedig olyan módon, hogy azok, számunkra tudatosan megtapasztalható életeseményekké váljanak. Így az érzelmeinknek, valóságformáló képessége van.

A különböző szellemi gondolatainknak, más és más a hullámhosszúsága, attól függően, hogy milyen információs tartalmat hordoznak. Így az általuk kiváltott érzelmeinknek is, különböző szintű rezgésfrekvenciái vannak. Éppen a szellemileg biztosított hullámhosszhoz tartozó frekvencia révén. Így alapvetően kétféle polaritású érzelmi rezgéstípust ismerünk. Az egyik fajtája, a szeretet frekvenciáira épülő pozitív, a másik pedig, a félelem frekvenciáit kifejezésre juttató negatív érzéseink. Minden egyéb érzelmünk, erre a két alapérzelemre vezethető vissza. A szeretetfrekvenciák, mindig az érdekünkben munkálkodnak, míg a félelem frekvenciái, éppen ellenünk. A félelem rezgéseinek hosszú a hullámhossza, ezért ritkább és jóval gyengébb a frekvenciájuk. Ezzel szemben a szeretet rezgéseit, rövidebb hullámhossz jellemzi, amit sűrűbb, azaz magasabb frekvenciák kísérnek.

A víz, az anyagi skála közepén, a folyadékok között helyezkedik el. A szilárd és a légnemű anyagok között. A folyadékoknál is, a savak és a lúgok között. Így tökéletesen semlegesnek mondható anyagi minőség. Ezért használja az élet is, az alapvető alkotóelemeként. Mert ez a tökéletesen semleges anyag a legalkalmasabb arra, hogy a lehető legaktívabb módon reagáljon, az Univerzum mágneses rezgéseire. Így az öröm, és a félelem érzései, tökéletesen át tudják hangolni a biológiai rezgési szintünket. Akár egy pillanat alatt is. Ezt nevezhetem spirituális befolyásnak. Amikor az éltető erőinket, vagy önmagunk ellen, vagy pedig, a saját érdekünkben hagyjuk munkálkodni. Vagyis, a szellemi gondolataink révén, éppen mi magunk polarizáljuk a lelki érzéseinket. Ez a tény persze, felelősséggel terhel bennünket.

A szellemi gondolatok révén megvalósítható lelki polarizáció lehetőségéről szól, Dr. Masaru Emototól, „A víz üzenetei” – című rövidfilm is. Elmagyarázza, hogy a víz, milyen strukturális szerkezetű kristályos állapotokat vehet fel, a jégkristállyá alakulásakor. Ezeket a különböző kristályszerkezeteket, azért képes felvenni, mert a víz, amelyik éppen jéggé dermed, információt hordoz. Ezért más érzelmi tartalmat kifejezni képes információ segítségével, átprogramozható a víz. Vagyis, a víz rezgési hullámhossza, tudatosan is befolyásolható. Ha pedig, az élőlények víz alapú teremtmények, akkor szerintem, a szellemi gondolataink révén irányított lelki érzéseink által, programozható folyadékkristályok vagyunk.

https://www.youtube.com/watch?v=K60ZU5dFrQY

A kvantumelmélet kvantumtere pedig, az Univerzum mágneses alaphalmaza, amely mozgási lehetőség terét biztosítja, az összetett elektromos anyagi valóság számára. Az anyagi valóság viszonyítása során, az elektromos és a mágneses erők együtt jelennek meg számunkra, egymás induktív ellentéteit képviselve. Az anyagon kívül azonban, csak a mágneses alaphalmaz van, amelyben a fény akadálymentesen terjedhet, 300 000 km/s viszonyított sebességgel. Mint mágneses hullám. Ott már nem beszélhetünk összetett elektromágneses hullámról. Csak mágnesesről eshet szó.

Így minden gondolatunk, amelyik érzelmekkel párosulva tudatosodott az elménkben, megváltoztatja az agyunk elektromos rezgési szintjét. Mégpedig éppen annak arányában, hogy mennyi érzelem kiváltására volt alkalmas. Továbbá, hogy milyen polaritású érzelmet váltott ki belőlünk. Ezek a mentális változások pedig, információs értéket képviselnek a kvantumtérben. Vagyis az agyunk, mágneses hullámokat formál, a mágneses alaphalmaz számára. Amit abszolút Memóriaként, Istennek is nevezhetünk.

Ahogy a mágneses frekvencia, és a mágneses hullámhossz egymástól távolodva, egyre élesebben elkülönül egymástól, éppen olyan módon vált ketté bennünk az értelmes lélek, az értelmes szellemiségtől. Vagyis, az emberi lélek, egyre jobban veszítette el a szellemi tudatosságát. Így a mai átlagember elméjét, ahol tudatos lehet, már főképpen csak a szellemi gondolatai uralják. Ezért lélekben, nem képes állandóan tudatos lenni. Ez a spirituális távolság, a lelki frekvencia és a szellemi hullámhossz között, érzelmi homályban és sötétségben tartja a tudatos elménket. Mert minél alacsonyabb a lelki frekvencia, annál nagyobb szellemi hullámhossz tartozik hozzá. Ez a spirituális távolság azonban, legfeljebb relatív szeretetet képes fenntartani bennünk. Amelyben a személyes ego, szembehelyezkedik mindazzal, ami nem képviseli a saját érdekeinket. Ez a bizonytalan szeretet, éppen a labilis állapotával, fenntartja a félelem létjogosultságát. Továbbá, a relatív szeretetet is, a félelem hatáskörébe rendeli.

Ezért, az emberi tudatosság fejlődése, spirituális úton valósítható meg. Amelynek a célja éppen az, hogy a lélek vegye át az irányító szerepet az elménk felett. Miközben tudatában van a szellemi képességeinek is. Ezzel, az abszolút szeretethez való közeledés valósítható meg. Mert minél távolabb van a frekvencia a hullámhossztól, annál jobban különül el a lélek a szellemtől. Tökéletes tudatosságról akkor beszélhetünk, amikor a két tényező egybeesek. Ez a tudatos jelenlét megvalósulása. Akkor már olyan magas a szeretetfrekvencia értéke, hogy már nem is különül el számottevően a hullámhossztól. Vagyis a lélek, szellemileg tökéletesen tudatossá válik. Ez a tudatossági állapot, az abszolút szeretet rezgési frekvenciáján valósulhat csak meg.

Amikor az ember elméje, tudatosan eléri ezt a rezgési szintet, akkor megvilágosodik. Mert a lélek, a teljes szellemi tudást, a birtokába veszi, ez által uralja. Ami azt jelenti, hogy ahol az emberi lélek jelen van, ott teljes szellemi ismeretekkel rendelkezik. Az embernek, ez a valóság az aktuális élettere. Isten lelke azonban, teljesen áthatja az egész Univerzumot, ezért a szellemisége, minden tudást birtokol a világmindenségben. Így bennünk is, amikor már az ő szeretetfrekvenciáján képes rezegni az elménk.

Tranzverzális hullám esetén, a frekvencia és a hullámhossz, kilencven fokos eltéréssel terjed. Mégpedig olyan módon, hogy a frekvencia merőleges a terjedés irányára, míg a hullámhossz határozza meg a terjedési irányt. Ezzel szemben a longitudinális hullámok esetében, mind a két tényező terjedési iránya egybeesik, Mégpedig olyan módon, hogy a frekvenciát képviselő impulzussorozatok között, éppen a hullámhossz által meghatározott távolságok képviselik a periodikus jelleget.  Így a mágneses rezgések idézik elő a fényt, az Univerzum alaphalmazában, és a hangot pedig, az anyagi szintű részhalmazokban.

A megvilágosodás pillanatában, nem elektromos jellegű anyagi rezgést valósít meg az elménk, hanem mágneses alapú rezgést. Amelyben a longitudinális hullám a természetes. Ez a mentális állapot már nem is minősíthető igazán rezgésnek, hanem a tökéletes nyugalom megvalósulása. Egyfajta tudatosodott, közeges szintű lebegési állapot. Ezt a rezgési szintet kényszeríti az elménk az agyunkra is, ami anyagi szintű halmazrezgést valósít meg bennünk.

A relatív nyugalmat, a relatív egyensúlyon alapuló harmónia valósítja meg. Amit az égbolton látható égitesttömegek mozgásállapotain látunk az éjszaka folyamán. A tökéletes nyugalmat, az abszolút egyensúly valósíthatja csak meg. Ami nem a testtömegek harmonikus egyensúlyát jelenti, hanem a közegek egyensúlyos állapotaira utal. Ennél fogva ahhoz, hogy különbözhessünk egymástól, más és más elektromos anyagi rezgésen kell működnünk. Ahhoz pedig, hogy az egység érzetét megtapasztalhassuk, az Univerzummal való mágneses harmónia szükséges.

Amikor az anyagi test tömegére ugyanolyan mértékű felhajtó erő hat, mint amekkora a közegnyomás ellentétes irányú terhelő ereje, akkor lebegő állapotba kerül, ha egyéb irányú sebesség nem jellemzi a mozgásállapotát. A tömegek azonban, a közegen belül is tömegek maradnak. Úgy alkotnak halmazt. Mégpedig a tömegek halmazát, ami közeget képez. Ezért a szubjektivitás, az objektivitással éppen ellentétben, belső közeges tehetetlenséget jelent. Úgy is mondhatnám, hogy a szubjektivitás, nem más a halmazon belül, mint belső objektivitás.

Így a közeg esetében, a lebegés úgy valósul meg, hogy a közeget alkotó apró, tehetetlenséget kifejezni képes résztömegek kerülnek lebegő állapotba. Mégpedig azért, mert a hullámok által szervezett együtt-rezgésükben, gyökeres változás állt be. Mégpedig az, hogy az hullámhossz által közölhető információ, és a frekvencia révén továbbítható energia rezgési különbözősége, kiegyenlített lett.  Mert a felfokozott frekvencia, olyan rövid hullámhosszt képes csak biztosítani, hogy a különbözőségük már teljesen elenyésző.

Személyes harmónia építhető ki az Univerzummal, amelynek a kulcsa a szeret. Mégpedig, a minden és mindenki iránt tanúsított abszolút szeretet. Amikor az ember, szeretetben él, akkor magasabb tudatossági szinten él, mert a rezgési szintje, akkor a legfelfokozottabb. Ebben a tudati állapotban, érzelem és értelem egy közös minőséggé válik. Mert a lélek frekvenciája olyan aktív, hogy nem képes elkülönülni a szellemi információk hullámhosszától. Ebben a megvilágosodott tudati állapotban, az emberi agy olyan módon rezeg, hogy az már közvetlen mágneses utasításként érvényesül az Univerzum mágneses alaphalmazában.

Vagyis, az ember által, a teremtőképes Isten él. Ez az életünk célja. Ez minden spirituális törekvésünk lényege. Hogy a lélek által éltető Isteni minőségünk, öntudatossá váljon bennünk, és teremtő Istent formáljon belőlünk. Még az aktív életünkben. Mert amelyik ember, csak az alapvető életfeltételek teljesüléséért él, csak állati szinten vegetál. Az evésre, az ivásra, a lakhatásra, és a párosodásra koncentrálva vegetál. Gyakorlatilag a halálnak, az elmúlásnak él. Akármilyen intelligensnek tartja is magát közben. Mert a mai túlerőltetett szellemi élet, csak a lelki életünk rovására valósulhat meg. Amennyiben a lelki és szellemi adottságainkat egyensúlyba tudjuk hozni, már nyertünk. Ha pedig, elérjük azt a rezgési szintet, hogy a lelkünk szeretetfrekvenciái irányítják a szellemi szintű elképzeléseinket, amelyek a kívánt formák meghatározását végzik el mentális körülmények között, akkor már spirituálisak vagyunk. Vagyis, életerősek.

Isten azért teremtette az értelmes embert, hogy általa, saját maga éljen anyagi szintű életet. Addig azonban, amíg bennünk a lélek, mint Isteni minőség, nem él tudatos életet, csak a halál felé vegetálunk. A halál után pedig, nem vagyunk képesek Istennel azonosulni a túlvilágon, mert egészen más rezgési frekvenciákat képviselünk. Így visszakényszerülünk a Földi életbe, amelyhez a tudatosságunk rezgéseink kompatibilisek. Ez a reinkarnációs folyamat addig tart, amíg tudatosan el nem érjük az abszolút szeretet rezgési szintjét, azaz Istenét.

Matécz Zoltán

2013.09.01.

matecz.zoltan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr975486889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása