Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2013.10.25. 10:15 futotuz

Spiritualitásunk jelentése.

Címkék: spiritualitásunk jelentése

Spiritualitásunk jelentése.

Van egy mondás hazánkban, ami úgy hangzik, hogy „Van benne spiritusz.”. Ezt azokra az aktív egyénekre szokták mondani, akik szinte át sem gondolják szellemi szinten, a problémamegoldáskor szükséges cselekedeteik sorrendjét, csak egyszerűen megcselekszik azokat, és mindig helyesen.

A „spirit” szó jelentése, lélek. Mivel a lélek, a mi sajátságos életenergiánk, ezért a lelki érzéseink nem mások, mint a mi lelki erőimpulzusaink annak érdekében, hogy valamilyen dolgot megcselekedjünk. Amikor pedig, nincsen bennünk lelki erő, akkor olyan dologról van szó, amelyről szellemi szinten tudomással vagyunk, csak egyszerűen, sehogy sem akarózik megtenni. Mert az elménkben, a szükségű szerszellemi gondolat megvan ugyan, de a lelki érzelmeink indíttatása még hiányzik.

Ez azért működik így az életünkben, mert az elménk alapvetően két dologra képes figyelmet fordítani. A szellemi gondolatainkra és a lelki érzelmeinkre. A szellemi gondolatainknak nincsen erőértéke, csupán információs értéket képviselnek. Ezzel szemben, a lelki érzéseink erőértékkel rendelkeznek, mégpedig lelki erőértékkel. Viszont, csak az elménkben képesek azok, egy közös cél érdekében párosulni, amikor egy időben vagyis, a jelenben tudatosodnak azok. Akkor ugyanis, a tudatos mentális szellemi gondolataink és a lelki érzelmeink, egy közösített, integrált mentális célt szolgálnak. Ezeknek a szellemi információnak, és az általuk kiváltott lelki érzelmeknek, az elménkben integrálódott, egységben értelmezett mentális együttesét nevezhetjük, a mi kialakult hiteinknek.

Ezért a hit, olyan mentális kiteljesedés az elménkben, amely már a szellemi információink által irányított lelki erőinket tartalmazza. E miatt a hit, tudatos cselekvések végrehajtására ösztönöz bennünket. Ezért a cselekedeteinkhez szükséges motiváció, minden esetben a lelki érzéseinkből fakadnak, amely a mentális erőt képviseli bennünk. Ezért motiváció, azaz lelki érzések által biztosított indíttatás nélkül, csupán szellemi gondolat mard minden tervünk.

Ez oly annyira igaz, hogy a lelki érzelmeinket kiváltani képtelen szellemi gondolataink, sorra elhalnak, vagyis feledésbe merülnek. Pedig, egész nap jár az agyunk. A szellemi gondolataink, egész nap bombázzák az elménket. Mint egy átjáró-házban, egymásnak adják a „kilincset”. Még sincsen valóságformáló képességük. Mert a lélek felől, nem csatlakozik hozzájuk, mentális módon aktivizálható életerő. Így azonban, a szellemi gondolataink csak arra jók, hogy az elménk ne unatkozzon.

Valójában, a lelki érzelmeinket kiváltani képtelen szellemi gondolataink, csak uralják, lekötik az elménk figyelmét. Elvonják az elménktől azt a lehetőséget, hogy mentális módon, lelki erőhatást közvetítsen. Mégpedig, a megtapasztalható anyagi valóság befolyásolására irányuló, személyes mentális erőhatásokat. Ezért van szükségünk a spirituális fejlődésünkre. Mert a spiritualitásunk, éppen azt fejezi ki, hogy az életünket meghatározni képes életenergiánkból, mennyi aktivizálható életerőt, azaz lelki érzéseket tudunk aktivizálni. Így a spirituális fejlődésünk során, éppen azt tanuljuk meg, hogy hogyan lehet a szellemiségünk kósza gondolatait elcsitítani ahhoz, hogy az elménk, sokkal több lelki érzésünkre tudjon figyelmet fordítani. Továbbá azt, hogyan lehet sokkal több lelki érzelmet kiváltani, egy tudatosan irányított szellemi gondolat hatására. Mert az életünkben aktivizálható cselekedeteink motivációs képességeit, a lelki erőhatásaink képviselik, vagyis az érzelmeink.

A szellemi gondolatainkat megállítani nem lehet. Csupán az elménk segítségével, tudatosan irányíthatjuk az által, hogy sokkal több figyelmet szentelünk olyan dolgok számára, amelyek magukra vonhatják a szellemi érdeklődésünket. Ennél fogva, tudatos befolyással lehetünk arra, hogy mivel foglalkozzon a szellemiségünk. Célszerű ezt a tudatos vezérlést azokból a lelki indíttatásokból eredeztetni, amelyek a vágyainkra irányulnak. Így folyamatosan arra érdemes gondolnunk, aminek a megvalósulása, amúgy is örömöt okozna számunkra.  Az ilyen módon kialakított szellemi gondolatainkhoz, mint az elménkben tudatosodott mentális terveinkhez, kizárólag pozitív lelki érzések társulhatnak. Amelyek, vagy a mágikusnak értelmezett végrehajtást szorgalmazzák az életünkben, vagy pedig, motiválnak bennünket a személyes végrehajtás érdekében.

Azt tudnunk kell, hogy az erő, mindig olyan hatást fejt ki, ami ellenhatást képes kiváltani. Így a lelki erőink is, a fizika törvényeinek engedelmeskedve, mindig ellenhatást váltanak ki. Ezért nem mindegy az, hogy milyen szellemi gondolatokhoz csatolunk lelki érzéseket és érzelmeket. A számunkra kellemesnek mondható szeretetteljes szellemi gondolataink, általában pozitív, örömteli érzések kiváltására alkalmasak. A számunkra kellemetlen, szeretet nélküli szellemi gondolataik pedig, többnyire negatív, örömtelen érzések kiváltására alkalmasak csupán. Így a gondolataink által kiváltott érzelmeink, közvetlenül is okoznak örömöt vagy bánatot, de a szükségszerű visszahatásaikat is, nekünk kell elviselnünk. Amely visszahatások, örömteli alapérzések aktivizálása esetén, fokozott örömérzések megtapasztalását teszik lehetővé, míg az öröm nélküli alapérzéseink aktivizálása során, a kiváltott ellenhatás is csak olyan lehet, amely örömöt nem képes okozni számunkra.

Ez így működik az életünkben most is. Amennyiben azonban, tudatosan is képesek vagyunk irányítani a lelki erőink érzéseit, akkor spirituálisak vagyunk, mert életerő impulzusokat biztosítunk, a vágyaink megvalósulása érdekében. Függetlenül attól, hogy az irányított érzéseink által magunkat motiváljuk, vagy más, mágikusként értelmezhető magvalósulásra hagyatkozunk.

A szeretetmágia, úgy működik az életünkben, hogy tudatosan arra gondolunk, aminek a megvalósulását szeretnénk megtapasztalni. Majd minél több pozitív lelki érzéssel töltjük fel ezt a csodálatos gondolatot az elménkben. Ez nem okozhat problémát, mert amire vágyunk, és reális valóságként tudunk elképzelni, az már, az elképzelt formájában is képes örömöt okozni számunkra. Ezért az elménkben formált reális képzelet célja éppen az, hogy mentális reálértéket biztosítson számunkra, a vágyainknak. Pont azért, hogy minél több örömteli pozitív érzést tudjon kiváltani a lelkünkből. Mert ezek az érzések, csak akkor okoznak örömöt, ha az elménkkel figyelmet fordítunk reájuk, és közben beleépülnek, beleintegrálódnak az elképzelésünkbe. Ezért a szellemileg irányított elképzeléseinket, minél pontosabban, minél részletekbe menőbben érdemes kialakítani. Hogy minél reálisabb képet alkosson az elménkben, mert abban az esetben, annál több örömteli érzés kiváltására alkalmas.

Az agyunk, az elménk tudatossági szintjén rezeg állandóan. Ennél fogva, ha az elménkben, a szellemi módon kialakított vágyaink, képi formáiba integrálódott lelki érzelmeinkre vagyunk tudatosak, akkor az örömérzéseink által szabályozott agyi rezgéseink az alapján módosulnak. Ezek magasabb frekvenciás szeretetrezgéseink. A folyton rezgő agyunk pedig, az elménk elektromos módon kialakított tudatossági rezgéseit modulálja, átalakítja mágneses rezgésű hullámokká. Éppen azért, hogy a mágneses alaphalmazba kerüljön a vágyunkat képviselni képes értelmes információnk. Mégpedig, az elektromos agyi rezgéseink által kiváltott mágneses hullámok révén.

Így a lelki erőimpulzusaink, csupán az agyunk által kiváltott mágneses hullámok kialakítására képesek. Azok a vágyaink informatív értékeit hordozni képes mágneses hullámok azonban, azonnal rezonálnak a hozzájuk hasonló hullámhosszúságú és frekvenciájú mágneses hullámokkal az Univerzum terében, ahol az elektromos anyagi minőségek kialakulása és befolyásolása zajlik. Így a számunkra szükségszerű anyagi változásokat, azok a mágneses hullámok fogják irányítani, amelyek a vágyaink informatív értékeit közvetítik. Az általunk gerjesztett mágneses hullámok ugyanis, képesek arra, hogy az Univerzum sokkal erősebb mágneses hullámait, a mi érdekünkben aktivizálják. Vagyis, olyan elektromos anyagi változások kialakítására késztessék, amelyet az elképzelt vágyainkban meghatároztunk.

Így valósul meg az Univerzumban, a vonzás törvénye. Amikor a hasonló, a hasonlót vonzza. Nem azért, mert arra gondoltunk, hanem éppen azért, mert olyan lelki érzéseket építettünk bele tudatosan a szellemi gondolataik mentális képi formájába, amelyek a megfelelő agyi rezgésmódosulásunkat képesek voltak előidézni. Így a hasonló frekvenciájú és hullámhosszúságú kialakult mágneses hullámunk rezonál, azaz érzékeny a hasonló hullámhosszúságú és frekvenciájú univerzális mágneses hullámokra. Vezérli azokat, amelyeknek az induktív hatására, létrejön a kívánt elektromos anyagi változás.

Az Univerzumban, az energia egy és oszthatatlan. Így bennünk a lélek, vagyis az életenergiánk, a világmindenség teljes energiájának a része csupán. Ezért, éppúgy teremtőképességgel rendelkezünk, mint a teremtőnk, vagyis a mágneses alapú értelmes Univerzum. Ezért a spirituális képességeink szándékos fejlesztésével, tudatos teremtőkké válhatunk, az Univerzum mágneses alaphalmazában megnyilvánult elektromos anyagi világunkban.

Szándékosan nem beszélek a szeretet nélküli fekete mágiáról, mert a folyamat induktív működését átlátva, bárki előtt nyilvánvaló lehet az, hogy annak a negatív hatásai pedig, szintén számunkra okoznak sok csalódást az által, hogy negatív visszahatással járnak. Így a mágus, valójában lelki energetikus. Mi pedig most, a jelenlegi életünkben, piszkos-mágiát hajtunk végre nap, mint nap. Mert sajnos, negatív hitrendszer alapján élünk. Mivel a számunkra negatívként értékelhető dolgokat, nagyon jól el tudjuk képzelni. Mégpedig többféle aspektusból is. Így negatív lelki érzésekkel itatjuk át a kellemetlen szellemi gondolatainkat. Nem is olyan nagy csoda tehát az, hogy az okozata is sok kellemetlenség megtapasztalását teszi lehetővé. Ezért én, kizárólag a szereteten alapuló fehér mágia gyakorlását javaslom mindenkinek. Mert annak az elkerülhetetlen visszahatásai is, örömöt okoznak számunkra.

Mi az, amivel szemben gyakorolhatjuk a fehér mágiát? Mát bármi, amivel szemben szeretettel teljes érzéseket tudunk integrálni, egy szellemileg irányított valós mentális képbe, az elménkben. Nézzünk egy egyszerű, de nagyon általános példát. Van egy kedves beteg ismerősünk vagy rokonunk. Az ő esetében, az okozna számunkra örömöt, ha egészséges lenne. Így a fehér mágusnak, mint a szeretet energetikusának az, az első feladata, hogy reális képet alkosson arról az elméjében, hogy az említett egyén tökéletesen egészséges. Ezt a szellemi gondolatai segítségével, minél valóságszerűbb formájú képként, vagy filmként képzelheti el. Amíg ezt a képet vagy filmet nézegeti, addig örömérzésekkel tölti fel. Hiszen olyan elképzelt valóságot lát, ami a vágyai szerint már valóságos. Ez a szellemi kép, a lelki érzésekkel átitatva, elektromos rezgésmódosulást vált ki az agyban. Az pedig, olyan mágneses hullámot alakít ki az Univerzum mágneses terében, amely a hozzá hasonló erősebb mágneses hullámokra rezonál. Ez a mágnesesen rezonáns hatás, arra készteti az Univerzum erősebb hullámait, hogy induktív módon megvalósítsák számunkra, a kívánt dolog elektromos anyagi valóságát. Történetesen azt, hogy a beteg ismerősünk, egészséges állapotba kerüljön.

Így bármilyen életprobléma vagy valós élethelyzet jobbá és szebbé képzelhető. Csak érzelmi szinten biztosított lelki erőhatásokra van szükség. Amely erőhatásaink, a tudatosan irányított szellemi gondolataink révén jutnak a kívánt célba. Minden más esetben, egyszerűen célt tévesztünk. Vagyis, a vágyunk nem teljesül.

„És monda: bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába.”

 Máté 18.3.

Minél racionálisabb szellemi gondolatok uralják az elménket, annál szellemibb emberek vagyunk, és ilyen formában, annál távolabb kerül az Isteni mivoltunk, az anyagi világban megnyilvánult teremtőképes Isten lehetőségétől. Amíg nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, addig nem tapasztalhatjátok meg az Isteni teremtőképességeiteket. Mert a gyermekek nem okoskodnak annyit. Helyette inkább fantáziálnak, képzelődnek vagyis, reális mentális képet formálnak az elméjükben. A reális képzeletüknek pedig, éppúgy tudnak örülni, mintha az már igazi valóság lenne. Ezeknek az örömérzéseknek van olyan erőértékük, amelyek teremtési célt szolgálhatnak, ha megfelelően vannak irányítva.

A gyermekek, még korlátozott szellemi képességgel rendelkeznek az anyagi világunkban. Így számukra a valóság, még nem racionális észérveken alapszik, hanem az ő valóságukhoz hű realisztikus elképzeléseiken. Mert nem az észérvek motiválnak, hanem a lelki érzések. Ezért amikor az elképzelésük kialakul, máris képesek önfeledten örülni. Egy olyan virtuális valóságban élnek, amelybe rengeteg életerő impulzust invesztálnak. Így akaratlanul is, mentális életerőt biztosítanak, az elképzelt valóságuk számára.

A spiritualitás tehát, azt jelenti az életünkben, hogy tudatosan nem hagyjuk azt, hogy a múltba vagy a jövőbe irányuló szellemi gondolataink, elvonják az elménk figyelmét, a jelenben aktivizálható lelki érzéseink és érzelmeink teremtőképességéről. Éppen ellenkezőleg, minden szeretetteljes gondolatunkat olyan vágyainkra irányítjuk a jelenben, amelyek még nem teljesültek. Amelyek még, valós problémát okoznak számunkra a jelenünkben. Mert a jelenben fennálló problémáink, mindig csak a jelenben oldhatók meg. Az olyan lelki érzés, amelyik életerő impulzusként a múltba vagy a jövőbe irányul, azonnal célt téveszt. Teljesen hiábavaló. Mert csak a jelenben meghatározott célt képesek megvalósítani számunkra, a jelenben aktivizálható lelki érzéseink. Ezért a szellemi gondolatainkat is, mindig korlátozzuk a jelenre, amikor a reális elképzelést formáljuk éppen.

Nagyon sok elvont értelmezési próbálkozással szemben, az emberi spiritualitásunk lényege, egyértelműen megfogalmazható. Az emberi spiritualitás, a szellemi gondolatok által tudatosan irányított mentális energetikai folyamat, amely a lelki erőinket használja, a megtapasztalható anyagi valóság átalakítására. Ebből kiindulva, minden ezoterikusnak értelmezhető észrevétel fogalmi jelentése, nagyon jól megmagyarázható. Ha tehát, egy ezoterikus vagy spirituális tanító, nem képes arra, hogy konkrét módon elmagyarázza a spiritualitásunk lényegét, valós mibenlétét, akkor még nem is ért hozzá igazán. Mert szerintem, minden vallásosnak mondható ezoterikus és spirituális fogalom, az emberi szellem által irányítható lelki erőhatások alapviszonyaira épül. Így e miatt még természetesen, az Istenhez fűződő viszonyunk is.

Így a spiritualitás számunkra nem más, mint a vágyaink tudatos megoldásaira irányuló szellemi gondolataink által aktivizált lelki érzéseink, a mindenkori jelenünkben. Vagyis röviden, a hitünk tárgyának anyagi megvalósulására irányuló, tudatos mentális törekvésünk, a szeretet jegyében.

Matécz Zoltán

2013.10.25.

matecz.zoltan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr95598564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása