Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2014.07.30. 16:50 futotuz

Spirituális válság.

Címkék: spirituális válság

Spirituális válság.

Az ezoterikus tanítások alapján tudjuk, hogy spirituális képességekkel megáldott élőlények vagyunk. De azt, hogy valójában mit is jelent, ez a velünk született spirituális képességünk, azt még mindig nem tudjuk. Így olyan mentális „eszköz”van a birtokunkban, amiről nagyon sokan beszélnek, de szinte semmit sem tudunk róla.

Ezért spirituális válságban élünk. De nem csupán most, a jelen korunkban, hanem már ősidők óta. E miatt alakult ki annyiféle vallásforma, ugyanarra az egy Istenre vetítve. E miatt beszélnek, látszólag ugyanarról a témakörről az ezoterikus és spirituális tanítók, teljesen különböző módon. Továbbá, ezért olyan érthetetlen az egyszerű átlagember számára, a pszichológia tudománya, amely még ma is, csupán egy fejlődésben lévő ágazat. Valamint, ez a spirituális válság tartja fenn, az összes társadalmi szinten kialakult konfliktusainkat. Mert a spiritualitás fogalma, olyan általános lett a köztudatban, hogy szinte már senki sem törekszik arra, hogy konkrét meghatározása legyen.

Amíg a spiritualitásunk nincsen konkrét módon megfogalmazva, addig ez a szellemi hiányosságunk, mindig képes lesz fenntartani a társadalmunkban a spirituális káoszt, még az azonos dolgokról gondolkodó emberek körében is. A spiritualitás, csak addig lehet misztikus fogalom számunkra, ameddig nem értjük meg a mibenlétét. Amíg nem ismerjük, a velünk született spirituális képességeink logikus összefüggéseit eléggé, addig nem is vagyunk képesek olyan módon használni azokat, hogy mindig a javunkat szolgálják azok. Ezért nagyon sok esetben, az életenergiánkból származtatható életerőinket, mint lelki érzéseket, éppen önmagunk ellen irányítjuk. Pszichoszomatikus betegségek elváltozásait idézve elő, az anyagi testünkben. Erősen megrövidítve ez által, az életünket.

2013. Május 3-4-5.-én Alsóörsön, spirituális kongresszust tartottak. Olyan „szak” emberek, akik számára a spirituális életvitel, nem idegen. Ez a találkozó azonban, úgy ért véget, hogy az alaptémáját képező spiritualitásunk konkrét fogalmi jelentése, még mindig nem született meg. Így továbbra is, általános érvényű kijelentéseken alapszik a mibenléte, aminek köszönhetően, szinte érthetetlenek a spirituális és ezoterikus előadások. Mert már megszoktuk azt, hogy egy konkrét fogalmat úgy értelmeznek számunkra, hogy körülírják a jelentését. A spiritualitásunkkal kapcsolatban azonban, éppen fordítva működik a dolog. Egy csomó, elég jól körülírt értelmezés áll már a rendelkezésünkre, de a konkrét jelentése, még rejtve van előttünk.

„A spiritualitás, egyik kortárs definíciója a Fundation for Holistic Spiritualitytől származik: „a természetes emberi kapcsolat a természet, a világegyetem és minden létforma csodájával és energiájával, és az azok jelentésének feltárására és megértésére irányuló késztetés.””

ELME TEST LÉLEK ENCIKLOPÉDIA

Ebben a megfogalmazásban sincsen konkrét meghatározás, csupán a spiritualitásnak, egy újabb körülrajzolásáról van szó benne. Viszont, már szerepel benne az energia és a megértés igénye is.

Szerintem, a spiritualitásunk röviden nem más, mint a lelki erőink, szellemi gondolataink által céltudatosan irányított képessége az elménkben. Továbbá, az Univerzum mágneses alaphalmazából érkező információ és energia érzékelése, szintén az elménk segítségével.

Kicsit bővebben kifejezve a spiritualitásunk, az elménknek az a mentális képessége, amellyel a szellemi gondolataink informatív értékeinek az irányításával, lelki erőhatásokat tudunk a hiteinkben egyesíteni, integrálni. Mégpedig, a lelkünkben vágyott céljaink elérése érdekében. Ezt, a reális képzeletalkotás segítségével tehetjük meg a legideálisabb módon. Az ilyen formában kialakított, elképzelt valóságot formáló hiteinket, az „ÁMEN” kifejezés segítségével, az agyunkon keresztül kivetíthetjük az elménkből, az Univerzum mágneses terébe. Ahol az, a mi sajátságos módon modulált, azaz elektromos jelből mágneses hullámmá alakított agyi hullámainkként, vezérelni tudják a hasonló hullámhosszúságú, de jóval nagyobb frekvenciájú mágneses hullámokat. Amelyek ez által, induktív módon visszahatnak az elektromos anyagi valóságunk, vágyaink által megcélzott részeseményeire. Továbbá, az agyunk, képes arra is, hogy az Univerzum mágneses teréből, olyan abszolút értékű információkat de-moduláljon számunkra, azaz alakítson át mágneses hullámból elektromos hullámokká az elménk számára, amelyek a hiteink alapján, megilletnek bennünket.  Ezek biztosítják a spirituális megértéseinket és látomásainkat. Így ezek képezik, az összes vallás és ezoterikus tan alapját.

Ebből kifolyólag, az elménk segítségével, olyan energetikusok vagyunk, akik lelki erőhatásokat tudunk célba juttatni, a szellemi gondolataink közvetítésével. Továbbá, olyan informatikusok is vagyunk egyben, akik az Univerzum mágneses alaphalmazából, abszolút értékű információk birtokába juthatunk. Mégpedig, az elménkben kialakított hiteink segítségével. Így az agyunk, mint az elménk testi szerve, kétirányú modulációt hajt végre, azaz demodulátorként működik. Hiszen az elménk elektromos hullámaiból, mágneses hullámokat alakít ki az Univerzum számára. Míg az Univerzum mágneses hullámait, elektromos hullámokká formálja, az elménk számára. Éppen azért, hogy megérthessük, tudatosíthassuk magunkban azokat.

Az érzéseinket képviselő lelki erőhatásainkat, kétféle formában foghatjuk mentális munkavégzésre. Közvetlen módon, az elektromos anyagi valóságunkban olyan formán, hogy azok, bennünket motiválnak, a tudatos cselekedeteink végrehajtására. Ilyenkor emberi üzemmódban működik az agyunk, és közvetlenül a testünket vezérli. Közvetett módon pedig, ki tudja az agyunk vetíteni a hiteinket, az Univerzum mágneses terébe, végrehajtás céljából. Ezt a lehetőséget nevezhetjük, tudatos teremtésnek. Ilyenkor pedig, Isteni üzemmódban funkcionál az agyunk.

A lélek által ugyanis, Isteni minőség éltet bennünket. Hiszen az Univerzumban az energia, egy és oszthatatlan. Így bennünk a lélek, mint az életünk energiája, nem lett szétosztva, csupán elkülönült az Univerzum mágneses terétől, hogy a mi elektromos anyagi minőségünket képviselje a világmindenségben, intelligens módon. Ezért az elménkben kialakított hiteink által, a mi relatív intelligenciáink kommunikálnak, az Univerzum abszolút intelligenciájával.

A spiritualitásunk tehát, azt a mentális folyamatot képviseli bennünk, amelyben a spirituszunk, vagyis a lelki erőhatásaink érvényre jutnak, az elménk tudatos folyamataiban, és a szellemiségünk gondolatai ezt nem zavarják. Hanem éppen ellenkezőleg, szolgálják azokat. Amikor a lelki vágyainkat, a szellemi gondolataink által formáljuk meg az elménkben. Ilyenkor a szellemi gondolataink, a lelkünket szolgálják. Majd ezt a mentális formát töltjük fel aktív tartalommal, a lelki érzéseink segítségével. Ez nem ördöngösség, mert a szellemi gondolataik informatív értékei képviselik, az agyi hullámaink hullámhosszát, míg a lelki érzéseink, az agyi hullámaink frekvenciáját. Így az agyunkból felszabaduló mágneses hullámokban, éppúgy jelen van a vágyunk informatív értéke, mint a lelkünk teremtési folyamatát vezérelni képes életereje.

A lelki érzéseink nélkül passzív a testünk. Hiszen a lelki érzéseink, olyan életerő impulzusaink, amelyeket a lelkünkből, az életenergiánkból nyertünk. Kizárólag a szellemi szintű értelmünkre támaszkodva, olyan tudati állapotban lehetünk csak, amelyik állandó érdekviszonyokat képviselő üzlet csupán számunkra. Ez a ma is megszokott szellemi életvitelünk. Ezért érezzük olyan lelketlennek. Olyankor a szellemiségünk, nem a lelki vágyainkkal foglalkozik a jelen pillanatában, hanem a múltunk emlékei között kalandozik, és a jövőnk elvárásaiban kotorászik. Távol a lelki jelenlétünktől. Amikor a lelki érzéseink aktívak lehetnek. Így az ilyen szellemi gondolataink, nem szolgálják a lelkünk érdekeit, hanem az esetleg felszabaduló érzéseinket, a múltba vagy a jövőbe irányítják, ahol természetesen, célt tévesztenek azok.

Ha pedig, mégis sikerül a jelenre korlátozva szellemi gondolatokat alkotni az elménkben, akkor azok, természetesen összekapcsolódhatnak a lelki érzéseinkkel. Viszont a szellemi gondolataink, képesek polarizálni a lelki érzéseinket. Így a kellemetlen gondolatokhoz, negatív érzések csatlakoznak, míg a kellemes gondolatainkhoz, pozitív érzések. A negatív érzések azonban, mindig ellenünk fejtik ki a mentális hatásukat.

Mielőtt bárki megmosolyogná ezt a témakört, bátran kijelenthetem, hogy a fizika tudománya is, ilyen spirituális válságban van. Hiszen sem az energia, sem pedig, az információ nincsen benne konkrét módon meghatározva. Így a kvantumelmélet, egy olyan spirituális elméletet takar, amelyik elvont módon ugyan, de megpróbál értelmet kölcsönözni, a nagyon apró elemi részecskék világának. Miközben a kvantumelmélet ma már, intelligens Univerzumról beszél. Csakhogy, éppen az energia és az információ konkrét meghatározása van elvonva a magyarázataiból. Vagyis szerintem, a mágneses hullámok két alapvető összetevőjének a logikai értelmezése.

Történetesen az, hogy szerintem, a mágneses hullámhossz képviseli a mágneses információt, míg a mágneses frekvencia, a mágneses energiát közvetíti. Így a mágneses hullámokban, az időtől független, stabilnak mondható hullámhossz informatív értéke határozza meg azt, hogy az időtől függő mágneses frekvencia által közvetített erőimpulzus sorozatok, milyen ütemben haladhatnak egymás után, mint folytonos energiahatás. Továbbá, milyen mértékű szubjektív munkát végezzen induktív módon, az elektromos anyagi halmazokon ahhoz, hogy azok eseményszinten tudjanak létezni.

Ezért a mágneses hullámokban sem, az oszthatatlan alaptömegek terjednek, hanem csupán, az őket képviselő rezgési erőhatások, szigorúan egy irányba.  Így az energia „kvantumai”, azok az egymás után terjedő erőimpulzus-sorozatok, amelyek a mágneses rezgés alaphatását, diszkrét módon közvetítik egymás után, mint a mágneses hullám frekvenciája. Így a tudomány spirituális válságát is, csak a spiritualitás fogalmának konkrét értelmezése oldhatja fel.

Ezért hétköznapi értelemben véve, a spiritualitás azt jelenti számomra, hogy az Univerzum abszolút Elméje, és az értelmes emberek relatív elméi között, állandó intelligens mentális viszony áll fenn. Amelynek során, a mi relatív elméink, informatív és energetikai viszonyban állnak, az Univerzum abszolút Elméjével. Amelyben a mágneses hullámok alakulnak ki, tárolódnak, és terjednek az elektromos anyagi szekunder részhalmazok felé. Azért, hogy azok folyamatos eseményszerű létezéseit fenntartsák. Az ő alapvető, saját primer mágneses rezgéseivel.

Így a spiritualitás, alapvetően arra is utal, hogy intelligens módon, azaz tudatosan irányított energiahatásról van szó. Ezért a mi személyessé vált spirituális képességeink sem jelenthetnek mást. Mert a tudatosan irányított energiahatások által értelmes, intelligens részeseményei vagyunk mi magunk is, az Univerzumnak. Azért született velünk a spirituális képességünk, mert magunk is az Univerzum egységének, az elidegeníthetetlen relatív részelemei, alkotóelemei vagyunk. Így az intelligenciánk mindenkori szintje tükrözi vissza a legideálisabb módon, azt a spirituális nívót, amit az ember már elért, az értelme kibontakozása közben.

Amikor a spirituális módon, azaz tudatosan irányított energiahatások mibenlétét megérti az ember, akkor letisztul a spirituális káosz. Rend és megértés alakul ki a tudományban, a vallásokban, a spirituális és ezoterikus tanításokban, és az életünk minden egyéb területén. Az intelligenciánk ugyanis, éppen ezeken a spirituális képességeinken mérhető le igazán. Hogy milyen szinten tudjuk a szellemi gondolataink által irányítani, a lelki érzéseinket. Hogy milyen módon veszünk aktívan részt, a körülöttünk zajló energiaviszonyokban. Ezt is jelenti a viszonyítási képességünk.

Bár az angol„spirit” szó, a lélekre utal, de a „van benne spiritusz” kijelentésünk, egyértelműen a lelki jelenlétünkre vonatkozik. Arra az egyértelmű aktivitásunkra, amikor az ember, szinte át sem gondolja a tetteit szellemi szinten, csak cselekszik értelmes módon. Így a mi személyessé vált spiritualitásunkban, az intelligens lelki mivoltunk játssza a fő szerepet, aminek a célját, a jelenre korlátozódó szellemi gondolataink határozzák meg.

A velünk született spirituális képességeink, eddig is mindig így működtek. Csak a pontos definíció hiányában, olyan mentális „energetikusok és informatikusok” lettünk, akik a spiritualitásukban rejlő képességeiket, nagyon sok esetben, éppen önmagunk ellen használjuk. Mert a konkrét megfogalmazás hiányában, olyan mentális eszköz van a birtokunkban, aminek a „használati utasítását”, még nem kaptuk meg. Mostantól azonban, egészen más a helyzet. Hiszen az általam megfogalmazott körülírások, már olyan meghatározásra biztosítanak lehetőséget, amelyek alapján, konkrét értelmet nyerhet a spiritualitás mibenléte, bárki számára. Amikor képesek vagyunk tudatosan, lelki érzéseket közvetíteni és fogadni, akkor vagyunk spirituálisak, és abban az esetben, Isten máris jelen van az életünkben, mint az Univerzum intelligenciája. Mert mi magunk éltetjük őt, a lelkünk által.

Ezek után, a spiritualitás fogalmi jelentése, szerintem.:

Az a zárt energetikai rendszer nevezhető spirituálisnak, amelyik a saját szellemi információi birtokában, szabad akaratából, energiahatásokat képes irányítani, valamilyen értelmes cél elérése érdekében, mégpedig intelligens módon. Ilyen zárt primer mágneses energetikai rendszer, az Univerzum, és ilyen zárt szekunder elektromos energetikai részrendszer az elméjének köszönhetően, minden értelmes ember.

Matécz Zoltán

2014.07.30.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr126560015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása