Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.06.20. 20:10 futotuz

Lelki béke.

Címkék: lelki béke

Lelki béke.

 

Lelki béke, csak olyan formában alakulhat ki egy értelmes ember életében, ha a szellemi gondolatai, tökéletesen rendezettek. Mert a szellemi gondolataink alapvető feladata éppen az, hogy mindig aktuális módon meghatározzák, a lelki életerő impulzusaink erősségét és hatási irányát.

 

Így a kellemes szellemi gondolatainkhoz mindig pozitív lelki érzések csatlakoznak az elménkben. Míg a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, negatív lelki érzések társulhatnak csak. Ettől spirituális lény, minden értelmes ember. Mert a szellemi gondolataink által, lelki erőhatásokat irányíthatunk, valamilyen vágyott cél megvalósulása érdekében, a tudatos elménkkel.

 

A kellemes szellemi gondolataink által irányított pozitív lelki érzéseink, olyan életerő impulzusaink, amelyek minden esetben, a mi érdekünkben végeznek mentális munkát. A kellemetlen szellemi gondolatainkhoz társuló negatív lelki érzések azonban, éppen önmagunk ellen munkálkodnak. Ez a mentális folyamat, az értelmes elménk tudatos állapotait figyelve, azonnal ellenőrizhető. Mert a pozitív lelki érzések aktivitása, örömöt okoz számunkra, míg a negatív lelki érzéseink rövidtávon, feszültté és idegessé tesznek bennünket. Hosszútávon azonban, a pszichoszomatikus betegségeink előidézője bennünk.

 

Viszont, azt érdemes tudni, hogy minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű. Ami röviden azt jelenti, hogy a hibás gondolkodásmódunk által irányított negatív lelki érzéseink szomatikus, azaz testi jellegű megnyilvánulásai a betegségek. Így pszichoszomatikus módon, minden betegség meg is gyógyítható. Mert a testünk, mindig hű módon követi, az elménk tudati állapotait. Ezért nem mindegy az, hogy milyen szellemi információkhoz biztosítunk lelki erőhatásokat.

 

A tartós lelki béke idézi elő a boldogságot. Ami Isten „országának” a lehetősége bennünk. Mert ami Istenről szól, örömhír az. Az örömök folytonossága pedig, nem más, mint maga a boldogság. Így, ami boldogságban képes tartani bennünket az, az örömök forrása, azaz Isten. Azért, mert a lélek által, Isteni minőség él bennünk vagyis, a valódi örömök forrása.

 

E miatt, a szellemiségünk alapfeladata nem az, hogy okoskodjunk vele, hanem éppen az, hogy a lelki vágyainkat fejezzék ki, a gondolataink értelmes módn. Mégpedig úgy, hogy azok által, minden esetben pozitív lelki érzések valóságformáló mentális életerőit aktivizáljuk az elménkben. Így vehetünk részt magunk is értelmesen, a teremtés folyamatában. Amikor a megoldás-centrikus gondolkodásmódot értelmesen alkalmazzuk, akkor már tudatosan teremtünk.

 

Ezért a probléma-centrikus gondolkodásmód alkalmazásával, éppen a lelki békénk ellen élünk. Mert a problémáink, csak azért jelentkeznek az életünkben, hogy a lehetséges megoldásokra hívják fel a figyelmünket. Mivel, csak a valós vagy vélt probléma ismeretében van lehetőségünk arra, hogy a megoldásokra koncentráljunk. A reális képzelet segítségével pedig, pozitív életerő impulzusokat irányíthatunk céltudatosan, a vágyunk által kívánt megvalósulások érdekében.

 

A relatív szellemi gondolataink aktivitása, erősen korlátoz bennünket. Mert nagyon korlátozottak az ismereteink. Ez a korlátozottságunk azonban, éppen a lelki aktivitásunkban mutatkozik meg. Ezért érdemes meditáció alkalmával, lecsendesíteni a szellemi gondolataink aktivitását. Akkor ugyanis, a lelki aktivitásunk korlátozottsága, szinte teljesen megszűnik. Ez a mentális jelenség, a meditációnk lelki szinten üdítő, frissítő hatásában mutatkozik meg. Ilyen formában, 10-15 percnyi meditáció, akár több órányi aktív pihentető alvással felér a testünk számára.

 

A lélek tehát, nem képes csak úgy, önmagától békességben, nyugalomban maradni. Mert a lelki aktivitásunkat, a szellemi gondolataink minőségei határozzák meg. Mégpedig, az elménkben. Ahol tudatosak lehetünk. Az agyunk pedig, ezekből a tudatossá vált elektromos jeleinkből készít mágneses hullámokat. Azért, hogy az elménkben kialakult szabad akaratú hiteink, az Univerzum mágneses terébe kerülve, induktív módon formálják számunkra azt a megtapasztalható valóságot, amin éppen változtatni szeretnénk.

 

Az agyi mágneses hullámaink azonban, nagyon gyenge hullámok az Univerzum mágneses alaphalmazában. Arra azonban tökéletesen alkalmasak, hogy a hullámhosszuknak megfelelő erősebb mágneses hullámokkal rezonáljanak. Így azokat vezérelve, a kívánt valóság formálására alkalmas induktív hatásokkal, objektív változásokat kezdeményezzenek. Amelynek eredményeként, a vágyainkban kívánt és elképzelt valóság alakul ki számunkra.

 

Ez a tudatos teremtés, egyáltalán nem szívesség számunkra, Isten részéről. Mert a világ anyagi valóságát megteremtő és fenntartó intelligens energia, egy és oszthatatlan az Univerzumban. Erről szól, az energia megmaradási törvénye. Amely kimondja azt, hogy energiát sem teremteni, sem pedig, elpusztítani nem lehet. Mert az képezi az örökkévalóságot. Így ebből, és ebben a mágneses alapú örökkévalóságban alakult ki, minden relatív elektromos anyagi megnyilvánulás. Mint anyagi szintű másodrezgés. Ezért bennünk, mint értelmes anyagi megnyilvánulásokban, ugyanaz az intelligens energia biztosítja az élet lehetőségét, mint amelyik a teljes anyagi valóságért felelős. Vagyis, Isteni minőségű lélek éltet bennünket.

 

Ennek az emberi léleknek van szellemisége, hogy mentális módon tudjon igazodni az anyagi események megtapasztalt változásaihoz, és materiális szintű teste, hogy az objektívnek ismert anyagi világ megvalósult részét képezhesse. Amíg a testünk és a szellemiségünk relatív érdekei harmonizálnak a lelki érzéseinkkel, addig lelki békében élhetünk.

 

A bocsánatkérés és a megbocsátás léehetőségével, az értelmes ember gyakorlatilag, rendet rak az elméjében. Teljesen feleslegessé teszi azokat a szellemi gondoltait, amelyekhez csak negatív lelki érzések társulhatnak. Így a megbocsátás által, alapvetően töröljük azokat a szellemi gondolatainkat, amelyek csak negatív életerő impulzusokat hozhatnának működésbe az életünkben. Mert számunkra azok, csak a további problémák forrását képezik. Így a lelki békében élő ember, többé már nem neheztel senkire sem. Ez által, eleve lemond a megbocsátás kényszeréről. Ennél fogva, folyamatosan rendet tart az elméjében.

 

A lelki békében élő értelmes ember pedig, bármikor alkalmas a tudatos teremtés gyakorlására. Éppen olyan módon, ahogy a rövidke meditációink esetében, a lelki életerő hatásaink, képesek teljesen felfrissíteni az anyagi szintű szervezetünket. Mert mentális munkát végeznek a testünkben. Ez a mentális munkavégző képesség azonban, bármilyen vágyott cél érdekében hasznosítható. Csupán a vágyott cél reális elképzelését kell szellemi szinten kialakítani az elménkben. Mint, már elméletben megvalósult tényezőt.

 

Az elménk számára pedig, teljesen mindegy az, hogy a valóságot látjuk-e vagy annak, csak az elképzelt képi formáját. Éppúgy képes a lelkünkből származó érzéseinket, pozitív formában használni. Azaz, már előre képesek vagyunk örülni, az elménkben látott valóságnak. Így a valóságosnak látott képzeletünkbe ágyazott örömérzéseink, olyan szellemi szinten irányított életerő impulzusainkká válnak, amelyek a valóságos képzeletünket, a megtapasztalható anyagi valóság szintjére képesek hozni számunkra.

 

A lelkünk által bennünk élő Isteni minőségünk, jogszerűen használja az Univerzum mágneses trét a tudatos teremtésre. Amelynek során, a megtapasztalható anyagi valóságunkat, olyanra formálhatjuk, amilyenre csak akarjuk. Az életesemények jönnek és mennek. Némelyik örömöt okoz számunkra, némelyik pedig, megoldandó problémák elé állít bennünket. Reánk van bízva az, hogy azokat mi magunk oldjuk meg, vagy a reális képzelet segítségével, a tudatos teremtés hatáskörébe rendeljük-e. Ez a mi tudatos akaratunk és hitünk kérdése.

 

Az értelmes ember, mindig átalakítja magának az anyagi valóságot. Hogy biztonságosabb és kényelmesebb legyen számára az élet. Így minden amit megvalósított az emberiség valaha, először valakinek az elméjében alakult ki, mint reális képzelet. Majd amikor ez a valaki látta azt, hogy a terve szép és jó, úgy döntött, hogy „Úgy legyen.”. Elhatározta hogy megvalósítja. Így ő maga, vagy a társadalom megvalósította számunkra, az elképzelési szinten megtervezett dolog anyagi valóságát.

 

Hát a tudatos teremtéshez, éppen ezt kell tennünk nekünk is. Mert a megtapasztalt anyagi események problémás helyzeteit, át lehet képzelni olyanná, ami már tökéletesen megfelel számunkra. A hozzá csatolt pozitív lelki érzéseink pedig, megteremtik nekünk a kívánt valóságot. Bármi is legyen az. Ezen a téren, nincsenek korlátok. Legfeljebb a mi saját szellemi korlátaink csökkenthetik a mentális lehetőségeinket. Ezért érdemes tanulni. Hogy minél szélesebb szintű szellemi ismeretek alapján legyünk képesek, valóságformáló reális elképzeléseket gyártani az elménkben.

 

Az anyagi világ jelenlegi valóságában, bármit elvehetnek tőled. Csak a szabad akaratodat kifejezésre juttatni képes hiteidhez nem nyúlhatnak. Mert az, a te Isteni minőséged tulajdona. Ha a tudatos teremtés gyakorlatát jól használod, bármilyen anyagi szintű csapás után, ismét könnyedén talpra állhatsz. Mert aki a tudatos teremtés képességével bír, már ura az anyagi minőségeknek, és nem a kiszolgáltatottja annak többé. Így könnyedén megteremthet magának bármit, amire szüksége lehet.

 

Ez a képesség azonban, kötelez is. Mert mindenkinek meg kell teremtenünk a jólétet. Személyválogatás nélkül. Mégpedig olyan módon, hogy a világunkban tapasztalt hiányosságokat, tökéletesre képzeljük. Így a világunk valósága, sokkal szebbé és jobbá képzelhető. Amikor a világunk, ebbe a kívánt irányba változik a reális képzeleteink hatására, akkor az örömöt okoz annak, aki a tudatos teremtés mentális képességével bír. Így képes lesz folyamatosan szolgálni mások érdekeit is.

 

Akinek pedig, örömöt okozunk, azzal képesek vagyunk lélekben azonosulni. Így a lelki egység tudatos érzése következtében, ez a mentális szolgálat, már egyáltalán nem lesz teher. Mert ahogy a rossz dolgok jobbá képzelhetőek, úgy a „rossznak” minősített emberek is átformálhatóak, a reális képzelet segítségével. Ha nem olyannak látjuk őket amilyenek, hanem olyannak, amilyennek lenniük kellene. Mert lélekben, minden ember jó. Csak szellemben különbözünk. Ami az óriási szintű szellemi különbözőség miatt, olykor rossznak minősíthető.

 

Amikor tehát, a tudatos teremtés képességét gyakoroljuk más emberek érdekében, akkor gyakorlatilag a lelküket szolgáljuk. Mert szellemi szinten eltorzult a gondolkodásmódjuk. Gyakorlatilag, megigazítjuk őket az által, hogy mentális erőhatásokat irányítunk a feléjük, hogy sokkal jobb belátásuk legyen, a közösnek értékelhető lelki valóságunkba. Ez által, a kialakult emberi világunk, sokkal jobbá képzelhető. Olyan állapotba hozható, amelyben a problémák ritkulásai miatt, a lelki békénk, sokkal stabilabban tartható fenn.

 

A spirituális lényünk alapján, Descartes gondolata miszerint, „Gondolkodom, tehát vagyok.”, teljesen átértékelhető. Mégpedig, szerintem így hangzik. „Szellemi szinten gondolkodom, így irányítom az elmémben tudatosan a lelki érzéseimet, mint az életerő impulzusaimat tehát, intelligens spirituális lény vagyok. „

 

Matécz Zoltán

2015. 06.20.

matecz.zoltan@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr957560118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása