Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.08.22. 09:30 futotuz

Lelki nevelés

Címkék: lelki nevelés

Lelki nevelés.

 

Szinte mindannyian nevelésre szorulunk. A nevelésünk azonban, kétféle módon jöhet létre. Szellemi szinten, amikor közvetlen módon közöljük a nevelésre szorulóval a nemtetszésünket kifejteni képes kritikus véleményünket, és „bölcs” javaslatot teszünk arra nézve, hogy legközelebb hogyan viselkedjen. Valamint lelki szinten, amikor szavak nélkül, egyszerűen elképzeljük azt, hogy legközelebb már, helyesen viselkedik a nevelésre szoruló egyén.

 

A szellemi szintű nevelés tehát, nagyon sok esetben indulatos, mert az első felháborodottságunk eredménye. Így a szavakkal kifejezett kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, negatív lelki érzések társulhatnak csak az elménkben. Annak ellenére, hogy akit nevelünk, azt szeretjük.

 

Ezt érzi minden ember, aki „szeretetből” bántja a másik embertársát. Mert azt szeretné elérni nála, hogy az ő elvárásai alapján viselkedjen. Mert akkor már, képes lesz, gond nélkül szeretni. Ezért a szellemi szintű relatív szeretettel való nevelés, mindig valamilyen szintű lelkiismeret furdalással jár. Mert a lelkünk, nagyon sok esetben, egészen másképp értelmezi a szeretetet, mint a szellemiségünk.

 

A szellemiségünk szeretete, mindig érdekeket képvisel. Azoktól relatív. A legtöbb esetben egoista, önös érdeket. képvisel Ezért feltételekhez köti a szeretet áramlási irányát. Amint egy szellemi szinten meghatározott feltételünk nem teljesül, azonnal fel is függesztjük a szeretetünk irányítását. Ilyenkor kezdődik a nevelés kényszere. Sok esetben, nyíltan ki is fejezzük a véleményünket. „Nem szeretem, ha ezt, vagy azt csinálod.”

 

A lélek pedig, csak „néz, és bámul csendben maga elé”. Mert a lélek érzéseit, mindig a szellemi gondolataink irányítják. Hiszen, csak így juthat érvényre a szabad akarat az életünkben. Ha a tetteinkre képes lelki erőhatásainkat, az értelmes szellemi gondolataink informatív értékei irányítják az elménkben. Ennél fogva, az elménk úgy működik, mint egy lőfegyver. Amelyben, a szellemi gondolatainkkal határozzuk meg a számunkra ideális célt, és a lelki érzéseink benne a „lőszerek”.

 

Így a szellemi gondolataink informatikai értékei határozzák meg azt az életünkben, hogy milyen erősségű, és milyen polaritású lelki érzéseket irányítunk egy adott cél megvalósulása érdekében. Mert a lelki érzéseink, a mi mentális erőhatásaink. Mivel az életenergiánkból, a lelkünkből származtathatóak. Így a szellemi szinten aktivizált lelki érzéseink, mindig elvégzik azt a mentális munkát, amellyel megbíztuk. Vagyis, amilyen célra irányítottuk, a szellemi gondolataink segítségével. Akár akaratlanul is.

 

A mai világunkban az emberek, megtanultak negatív hitrendszer alapján élni. Ami egyszerűen azt jelenti, hogy a számunkra kellemetlen dolgokat, tökéletesen el tudjuk képzelni valóságosnak. Akár többféle verzióban is. A nélkül, hogy tudnánk azt az alapvető igazságot, hogy a kellemetlen szellemi gondolataink, csak negatív lelki érzéseket képesek aktivizálni az elménkben. Így negatív hitek alakulnak ki ott, és azok olyan valóságot formálnak számunkra, amely ugyan igazolni látszanak a logikus mentális elvárásainkat, de egyáltalán nem örülünk a megtapasztalásuknak. Egyetlen vigasznak számít az a kellemetlen „sikerélmény”, amit elkönyvelhetünk magunknak, hogy „na ugye, megmondtam előre”.

 

Pedig, ha ugyanennyi mentális hozzáállással, a számunkra jó dolgokat képzeljük el valóságosnak, akkor azok megvalósulási esélyeit növelhetjük. Mert a lelki érzéseink mentális életerő impulzusait, a számunkra jó dolgok megvalósulási esélyei felé irányítjuk az elménkben. A kellemes szellemi gondolataink segítségével. Így azok az életerő impulzusaink, a képzeletünkben kialakított elvárásaink alapján, a számunkra jó dolgok és események megvalósításán fognak munkálkodni.

 

Kedves olvasóm, próbáld ki kérlek Te magad is. A Te életedben is működik a dolog. Mert Téged is, Isteni minőség éltet, a lelked által. Mert a lélek, az életed energiája. Az energia megmaradási törvénye alapján pedig, energia nem vész el, csak átalakul, és a hatásával szemben tehetetlen tömegek aktivizálásával, mindig új, és újabb alakot ölt. Ilyen energia hatása alatt álló anyagi szintű halmaz „alakja” vagy Te magad is. Ennél fogva, ugyanaz az energia éltet Téged is, mint amelyik a világmindenséget működteti.

 

Amikor pedig, a képzeleted alapján, új vágyott célra irányítod az életenergiádból származtatható életerő impulzusaidat, a kellemes szellemi gondolataiddal, akkor határozod meg azt, hogy az energia, milyen új formát, alakot öltsön a te anyagi szinten megtapasztalható világod valóságában.

 

Mert az energia egy és oszthatatlan. Te magad is, az Univerzum elválaszthatatlan anyagi része vagy. Ezért, ugyanannak az energiának a hatása alatt állsz. De a lelked már, elkülönült benned. Ezért az életed energiájaként, Téged szolgál. Mégpedig, a szellemi gondolataid alapján meghatározott szabad akaratod alapján. Ezért, a megtapasztalható sorsodért, Te magad vagy a felelős. Élhetsz boldogan és egészségesen, de gondokkal terhelt beteges módon is. Mert a sorsod alakulását minden esetben, a Te szellemi gondolataid határozzák meg.

 

Mégpedig olyan módon, hogy a kellemes szellemi gondolataidhoz, pozitív lelki érzéseket csatol az elméd. Míg a kellemetlen szellemi gondolataid, csak negatív lelki érzéseket képesek aktivizálni az életedben. Csak akkor vagy Úr az elmédben, ha a kellemetlen szellemi gondolatokat, egyszerűen kiűzöd az elmédből. Ha be sem engeded oda őket. Amíg ugyanis, a kellemetlen szellemi gondolatok uralják az elméd tudatossági szintjét, addig nem a Te szabad akaratod érvényesül az életedben. Mert a Te szabad akaratodat, a lelki vágyaidnak kell irányítania. Mivel a vágyad azt fejezi ki, amit szeretnél megtapasztalni.

 

A lelki vágyaid, a Te Isteni minőséged szabad akaratai. A szellemiségednek tehát, nincsen más dolga, mint azokat a vágyakat, kifejezésre juttatni az értelmes gondolataid segítségével. Így a problémák ismeretében, mielőbb a vágyainkra koncentrálva, a lehetséges megoldásokat kell elképzelnünk az elménkben. Megoldás-centrikus módon. Így az elménkben, a szellemi gondolataink reális, azaz valóságos szintű elképzelésével, olyan mentális formákat határozhatunk meg, amelyeknek a megvalósulása, csak örömöt okozhat nekünk.

 

Ezt az agyunkban kialakított mentális formát, pozitív lelki érzésekkel tölti fel elménk, mint mentális hatóképességgel rendelkező tartalommal. Majd ahogy tudatosodik bennünk a megelőlegezett öröm érzése, kimondhatjuk azt, hogy „Ámen”. Ami azt jelenti, hogy „Legyen”. Ilyenkor ugyanis, már az Isteni minőségünk hozza meg a felelős döntését számunkra. A lelkünk. Mert tökéletesen egyetért, a szellemi szinten meghatározott és a reális elképzelés szintjére emelt tervünkkel. Így működik a hatásos ima az életünkben.

 

Aki az elméjét ilyen módon, a tudatos teremtés érdekében tudja használni, nem kényszerül többé arra, hogy bárkit is nevelve, kellemetlen szellemi szituációkba kerüljön. Mert bármelyik másik személlyel szemben kialakult vágyát, reális módon elképzelheti valóságosnak, majd ahhoz, pozitív lelki érzéseket csatolhat az elméjében. Így megteremtheti a személyes változás lehetőségét a nélkül, hogy a szellemi érvek okoskodásai által, közvetlen módon megalázná az szeretett személyt.

 

Mert a szellemi szintű nevelés, akármilyen logikus észérvek szólnak is mellette, mindig megalázó egy kissé. Úgy a nevelő szándákú ember számára, mint a nevelésre szoruló egyénnek. Nagyfokú szeretet szükséges ahhoz, hogy ne eredményezzen a szellemi szintű nevelési esemény sértődést és lelkiismereti gondokat.

 

A lelki szintű nevelés, nem jár közvetlen konfliktusokkal. Mert a lélek, önmagát formálja általunk. Hiszen lélekben, tökéletesen egyek vagyunk. Isten értelmes és intelligens megnyilvánulásai. Ezért a lelki nevelés során, a lelkeink igazodnak egymáshoz. Így a világ, sokkal szebbé képzelhető. Beleértve persze, egymás hibásnak vélt viselkedési szokásait is.

 

Ráadásul, amíg szellemi szintű nevelés során, közvetlen módon konfrontálódva fejezzük ki a nemtetszésünket, addig a lelki szintű „nevelésünk” alkalmai által, már teljesen mentesek vagyunk az indulatoktól. Így, csak pozitív lelki érzések aktivitását kezdeményezhetjük az elménkben. Mert a nevelésünkre szoruló személyt, már olyannak képzeljük el az elménkben, amilyennek lennie kellene szerintünk. A nélkül, hogy ő erről tudna. Így a lelki szintű nevelési folyamat gyakorlása, egyáltalán nem sértő. Ilyen módon, bárkire pozitív hatást lehet gyakorolni. A világunk, emberi mivoltában is, sokkal szebbre és jobbra képzelhető.

 

A világ, és benne az emberek, azért olyan „rosszak”, mert állandóan szidalmazva vannak. Ezek a szidalmazások, nevelési célzatú és szellem szintű kritikák, személyes ítéletek. Mert a negatív kritika, természetes ellenállást vált ki abban a személyben, akinek szól. Hiszen, ha szellemi szinten nem ért egyet a kritikánkkal, akkor az, lelki válságot idéz elő nála. Ami szinte minden esetben, olyan kellemetlen szellemi gondolatok megjelenését eredményezi az elméjében, amelyekhez csak negatív lelki érzések társulhatnak.

 

Pedig, Jézus azt tanította, hogy „ne ítélkezzetek”. Mert aki szellemi szinten ítélkezik, azt mások is szellemi szinten ítélik majd meg. Így annyi közvetlen szellemi konfliktusban lehet részünk, amennyi bőven elegendő, az egész emberi társadalom erkölcsi torzulásához. Ezt tapasztalja meg most az emberiség.

 

A lelki szintű nevelés, a reális elképzeléseink alapján, nem jár közvetlen szellemi szintű konfrontációval. Így negatív érzések aktivitását sem eredményezhetik. Pozitív lelki érzésekkel pedig, csak jobb és szebb lehet a világ. Főképpen az emberi társadalom szintjén. Mert amíg lelki szinten nevelünk valakit, addig nem sértjük, nem bántjuk meg őt. Mivel nem az indulataink hevében fejezzük ki az szabad akaratunkat, hanem a jól átgondolt lelki vágyaink alapján.

 

Matécz Zoltán

2015.08.22.

matecz.zoltan@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr167725098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása