Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.12.28. 09:32 futotuz

Váltsd meg magad.

Címkék: váltsd meg magad

Váltsd meg magad.

 

Az embert, minden nap, problémák elé állítja az élet. Függetlenül attól, hogy ezek a szép sorban jelentkező problémáink esetleg csak, a mi cselekedeteinkre adott válaszreakciók. Így következésképpen, átvitt értelemben véve, mi teremtettük azokat magunknak, és ezért, mind egy szálig megoldásra várnak. Kell tehát, valami vagy valaki, aki megvált bennünket, a problémáink terhelő hatásaitól.

 

A lélek által, Isten éltet, minden értelmes embert. Így amikor probléma ér bennünket, azonnal érkezik az elménkbe, egy Isteni eredetű megváltó sugalmazás. Istenünknek ez a személyes küldötte, egy megváltó érzés. Ami nem más, mint a lelki vágy. Ami arra utal, hogy hogyan lehetünk túl végre, az éppen adott problémánkon.

 

A vágy tehát, lelki érzésként, egy olyan Isteni eredetű intelligens információt takar, amely képes számunkra előrevetíteni azt az áldásos élethelyzetet, ami már túlmutat a problémánk terhein. Vagyis, egy olyan megoldás lehetőségét vetíti elénk, ami képes megváltani bennünket, a problémánk minden terhétől. Csupán arra van szükségünk, hogy ezt a vágyunkat kövessük a kellemes szellemi gondolatainkkal, és az általuk kialakított mentális képünkhöz, biztosítsunk pozitív lelki érzéseket. Mivel, csak a pozitív lelki érzéseinknek vannak számunkra konstruktív, azaz teremtő funkciói. Mint a mi személyes mentális életerő impulzusainknak.

 

Ha a problémáink, vágy szerinti megoldási lehetőségeit követjük az elménkkel, akkor megoldás-centrikus módon fogunk gondolkodni. Ami azt jelenti, hogy a szellemi gondolataink segítségével, a vágyunk által előre sugallt Isteni megoldást képzeljük el, a lehető legrészletesebb módon az elménkben. Mert a vágyot célt megvalósító szellemi gondolataink, mindig kellemesek lesznek. Amelyekhez, csak pozitív lelki érzéseket képes csatolni az elménk.

 

A megoldás-centrikus gondolkodásmóddal tehát, elérhetjük azt, hogy a kellemes szellemi gondolataink és a pozitív lelki érzéseink, egy közös akaraton lehetnek. A valóságunk számunkra hasznos, építő jellegű, azaz konstruktív formálása érdekében. Így tudatos módon, a teremtés aktusát valósíthatjuk meg. Amire Isten teremtett bennünket. Mert Isten, nem azért vette birtokba az emberi testet, hogy szenvedjen bennünk.

 

Az Isteni szenvedésre, akkor adunk okot, amikor probléma-centrikus módon használjuk az elménket, a megtapasztalható valóságunk formálása érdekében. Olyankor ugyanis, nem a lehetséges megoldásra, hanem a problémánk okaira és kialakulási feltételeire koncentrálunk, a szellemi gondolatainkkal. Azokhoz a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz azonban, csak negatív lelki érzéseket képes társírtani az elménk.

 

A probléma-centrikus gondolkodásmóddal tehát, csak azt érhetjük el, hogy a kellemetlen szellemi gondolataink, és a negatív lelki érzéseink, egy közös szándékot fejezzenek ki. A mi konkrét akaratunk ellenére is. A negatív lelki érzéseink miatt, a természetes mentális valóságformálásunk hatásiránya megfordul. Vagyis, romboló jelleggel, azaz destruktív módon, önmagunk ellen irányulnak. Ami azt jelenti, hogy még több problémát okoznak számunkra. Ilyen negatív hitrendszer alapján él ma, szinte a teljes emberiség.

 

Ezért, a teremtés tudatos gyakorlásával, az értelmes ember, gyakorlatilag megválthatja önmagát a problémái terheitől. A kellemes szellemi gondolatai által irányított, pozitív lelki érzéseivel. Amelyek minden esetben, a mi személyes érdekeinket szolgálják. A számunkra hasznosnak mondható, konstruktív, azaz építő jellegű valóságformálási lehetőségeivel.

 

Keresztény világban élünk. Ahol számunkra, a Szent Biblia szava a mérvadó. De azt tudnunk kell, hogy az is meg van írva, hogy a „betű öl”. Ami egyszerűen azt jelenti számomra, hogy a Biblia egy történelmi jelegű szimbólumkönyv. Ezért a benne szereplő személyek, helyszínek, és események mindegyike, nem csupán történelmi, hanem szimbolikus jelentéssel is bír. Így a logikus üzenetei, szimbólumokba vannak rejtve. Ennél fogva, aki betű és szó szerint értelmezi a Bibliát, jócskán eltéved benne. Mert hitében liturgikus, azaz szigorúan az előírásokhoz ragaszkodó lehet ugyan, de mégsem értheti meg tökéletesen a Biblia szimbolikus üzeneteit.

 

A Biblia, az emberi elme helyes használatáról szól. Ezért minden a Golgotán, a koponyáink hegyén dől el. Vagyis, az elménkben. Az elménk tehát, az oltár. Az a szent hely számunkra, ahol Isten megváltó üzenetét felmagasztalhatjuk a kellemes szellemi gondolatainkkal, vagy keresztre feszíthetjük a kellemetlen szellemi gondolataik által. Mert a szellemi gondolataink, vagy a pozitív, vagy pedig, a negatív lelki érzéseinkkel lehetnek szinkronban. Attól függően, hogy milyen minőségű szellemi gondolatokkal helyezzük a vágyunkat, az elménk centrumát képező mentális oltárunkra.

 

Az erő ugyanis, munkavégző képességet jelent a fizikában. Így a mentális módon irányított lelki erők is munkavégzésre alkalmasak. A lelki érzéseink pedig, a mi személyes mentális életerő impulzusaink. Amit a szellemi gondolataink segítségével tudunk, az általunk kijelölt vágyott célok megvalósításai érdekében irányítani.

 

A lelkünk, a mi személyes életenergiánk. Így a belőle származó lelki érzéseink, azok a mentális életerő hatásaink, amelyek a sorsunkat képesek formálni, alakítani, teremteni. Ennél fogva, azok mindig hatást gyakorolnak az életünkre. Ha akarjuk, ha nem. A pozitív lelki érzéseink, a lelkünk, az Isteni minőségünk érdekeit szolgálják. Míg a negatív lelki érzéseink, az Isteni minőségünk érdekei ellen irányulnak. Ennél fogva, a bűnt képviselik az életünkben. A vágyainkban kódolt Isteni akarat elleni tetteinkkel.

 

Úgy is mondhatnám, hogy a negatív lelki érzéseink, a Sátáni erőket valósítják meg bennünk. Mert Sátán képviseli Isten ellenfelét. De, ha Isten a lélek által bennünk él, akkor a negatív irányultságú lelki érzéseink is, mint Sátáni erők, az elménkben juthatnak csak érvényre. Mint a konstruktív teremtési folyamataink ellen irányuló destruktív, azaz romboló hatású életerő impulzusok.

 

Amikor a problémáink okait boncolgató, kellemetlen szellemi gondolatainknak biztosítunk olyan lehetőséget az elménkben, amelyek csak negatív lelki érzések aktivizálását teszik lehetővé számunkra, akkor gyakorlatilag, a hátsó szellemi gondolatainknak vagy a külső sugalmazásoknak engedünk. Amelyek a vágyainkkal, éppen ellentétes értelműek. Ennél fogva, ellentétes polaritású lelki érzések aktivitását teszik csak lehetővé az elménkben. Ezért, nem is olyan nagy csoda az, hogy az általuk megvalósuló sorsformáló hatásuk is, ellentétes értelműek lesznek.

 

A Biblia ígérete szerint, aki feltételek nélkül elfogadja az elméjében Jézus történelmi személyiségét krisztusinak, azaz megváltói minőségűnek, máris egy olyan, dogmatikus módon meghatározott szimbólumnak engedelmeskedik, akinek a szereteteszméivel azonosulva, csak a jót, az Isteni teremtő értékeket szolgálhatja. Mert az abszolút szeretet, mindig a teremtést gyakorolja az által, hogy csak pozitív lelki érzéseket enged aktivizálni az elménkben. Így Jézus eszméje, képes megváltani a bűnös tettektől az olyan embereket, akik az ő szeretetelveit követve gondolkodnak és cselekednek. A kereszténység, csak ezért működhet, a mi civilizált világunkban.

 

Az én tanításom pedig, csupán annyiban tér el a Bibliai elvektől, hogy eleve bennünk létező szimbólumként értelmezi Istent és a megváltót is. Istent, a lélek által szimbolizálva. Míg a megváltót, a lelkünk értelmes üzenete, a vágyunk szimbolizálja számunkra. Mint a lelkünk gyermeke. Vágy, amit a legnagyobb szeretettel, mindig a rendelkezésünkre bocsát. Hogy a mentális döntéseinkben, a vágyaink vezessenek bennünket ahhoz, hogy helyes határozatokat hozzunk az elménkben.

 

Olyan felelős döntéseket, amelyben a pozitív lelki érzéseinknek köszönhetően, értelmes és intelligens módon viszonyulhatunk a valóságunkhoz. Értelmesek, a kellemes szellemi gondolatainknak köszönhetően lehetünk. Intelligensek pedig, a teremtésre alkalmas pozitív lelki érzéseinknek miatt.

 

Én tehát, nem mondom azt, hogy egyáltalán ne fogadjuk el, a Jézus által tanított Biblikus szintű szeretetelveket hanem, csak arra kérem a kedves olvasóimat, hogy a megváltói lehetőségeiket, a vágyaikkal is azonosítsák. Mert a vágyaink, olyan tiszta lelki érzéseink, amelyek mindig a problémáink megoldásaira utalnak. Így a megváltói lehetőség, mindig bennünk él, a vágyaink formáját öltve. Mert a vágyaink, Isten közvetlen üzenetei számunkra. Mert a lélek által, Isten is bennünk él.

 

Ha tehát, hiszel Istenben, higgy abban, hogy a lélek által, éppen Isten tartja fenn az anyagi szintű létezésedet. Mint az életed intelligens energiája. Amit az értelmes szellemi gondolataid segítségével szolgálhatsz. Mégpedig olyan módon, hogy a vágyaidat mindig kellemes szellemi gondolatokkal kifejezésre juttatva, elképzeled valóságosnak az elmédben. Ez által, Isten teremtésre alkalmas életerőit aktivizálod, a kívánt céljaid megvalósítása érdekében. Ahogy ezt a csodálatos képzeletedet, előre vetíted magadnak.

 

Mert Isten és ember, benned él. A lélek által Isten vagy, aki emberi sorsra kényszerítheti magát továbbra is, ha az elmédbe, nem vagy képes beépíteni ezeket a szellemi szinten elfogadható alapigazságokat. Valamint ember vagy, aki az értelmes szellemisége alapján, képes elfogadni azt, hogy őt univerzális energiaként, közvetlenül Isteni minőségű energia élteti. Így a lelki vágyai, olyan Isteni eredetű kinyilatkoztatások, amelyeket szellemi szinten követve, a teremtés aktusa céltudatossá formálható.

 

Ahogy bennünket éltet Isten, a lélek pozitív érzései által, éppen olyan módon kell nekünk is Istent éltetni, a szeretet kifejezésére alkalmas kellemes szellemi gondolatainkkal. Csak ilyen módon lehet szinkronban, közös nevezőn, tökéletes egyetértésben bennünk, az Isteni és az emberi minőségünk. Ezért, tanuljuk meg megváltani magunkat, a problémáink terheitől. Hogy a szeretettel irányított tudatos teremtés gyakorlata, tökéletes módon igazolhassa számunkra azt, hogy Isten bennünk él.

 

Mert, ha Isten valóban bennünk él, akkor a vágyaink Isten bizony, a mi lelki érzéseinkben kódolt megváltói üzenetek. Isten akaratai bennünk. Csak követnünk kell, a feltételek nélküli szereteten alapuló kellemes szellemi gondolatainkkal ahhoz, hogy legyen meg az életünkben, az Ő személyes akarata.

 

Ha hívő emberként, elfogadod az anyagi világot, Isten teremtési művének, akkor könnyen elfogadhatod azt is, hogy ebben a világban, téged is Isten éltet. A lélek által benned él, és azt várja tőled, hogy ezt megértve, te is személyesen részt vegyél, az Isteni szintű teremtés mindennapi gyakorlatában. Mert Isten teremtette a világot a Genezis időszakában, de Ő maga a teremtőnk ma is. Csak ma, bennünk és általunk teremt nekünk valóságot, a folyton változó hiteink alapján. Istenként használva az elménket, mindig kellemes szellemi gondolatokkal irányítva, a pozitív lelki érzéseinket.

 

Ilyen módon megtisztítva az elmédet, minden olyan kellemetlen szellemi gondolattól és negatív lelki érzéstől, ami nem a teremtést szolgálja. Azaz, megszentesítve az elmédet. Mert Isten, csak a tökéletesen tiszta elmében képes úgy szolgálni téged, hogy az emberi mivoltodat felemelhesse önmagához a fejedben. Hogy azonos szinten rezegj az energiáddal. A koponyád hegyén. Ahol minden vágyad sorsa eldől ma is, és napi szinten meghatározza azt, hogy téged szolgáljanak-e, az Isteni eredetű lelki erőid, vagy ellened munkálkodjanak. Mert ma még, mint szellemi szinten irányított elméjű ember, te döntesz.

 

Amint az elmédet kitisztítottad, a szeretet ellen irányuló szellemi gondolatoktól és érzésektől, máris az Isteni minőségedet emelted az oltárára. A mentális trónjára. Így ÚR lehetsz az elmédben. Valamint, az elméden keresztül, uralhatod az életed megtapasztalható dolgait és eseményeit is. Ezért arra kérlek, váltsd meg magad. Tedd meg azt, amire születtél. Legyél kizárólagos URA az életednek. Isten éltessen kedves olvasóm.

 

Itt a megváltás lényege, éppen abban rejlik, hogy az értelmes hívő ember önként, saját akaratából fordul el a bűntől. A szellemi síkon feltételekhez kötött relatív szeretete helyett, a feltétel nélküli tiszta, abszolút szeretetet választja. Amelyben már minden esetben, a pozitív lelki érzései játsszák a főszerepet. Amely lelki érzések aktivitását, az állandóan kellemes szellemi gondolataival képes irányítani, az elméjében.

 

A megváltott élet, már egy Isteni minőségű életet jelent. Mert a pozitív lelki érzések és a kellemes szellemi gondolatok, Istennel azonos minőségű rezgési szintet képviselnek az elménkben. Ahol tudatosak lehetünk. Az abszolút szeretet rezgési szintjét. Ezért, mielőbb váltsd meg magad. Mert megváltani magadat, annyit jelent, mint tudatosan hátat fordítani a bűnnek. A jót választani, szabad akaratból. Ha a bűnnek hátat tudsz fordítani, máris Istennel szemben vagy. Így az Ő tiszta tükörképét látod önmagadban. Ez az önbecsülés legmagasabb foka. Ami természetesen, azonnal párosul, mások tökéletes megbecsülésével is.

 

Ettől a mentális változástól, nem kell félni. Az abszolút szeretet, nem jelent kiszolgáltatottságot a világunkban. Nem jelenti azt, hogy az ingedet és a gatyádat is oda kell adnod másoknak. Vagy bármiről le kell mondanod, amire amúgy szükséged van. Csupán azt jelenti, hogy másoknak is bármikor tudsz teremteni, az ő pillanatnyi szükségeik szerint. Mert már URA vagy az anyagi minőségeknek, nem pedig, a kiszolgáltatottja. Így az abszolút szeretettel biztosított jó példáddal, egyre több embertársadnak mutathatod meg, az abszolút szeretethez vezető helyes, Isteni szintű utat.

 

Ahhoz tehát, hogy megváltsuk magunkat, nem kell mást tennünk, mint tudatosan elfordulni minden kellemetlen szellemi gondolatunktól, és hagyni azt, hogy mindig a pozitív lelki érzések uralják az elménket. Amíg ezen a mentális úton járunk, addig van esélyünk arra, hogy a relatív szeretet helyett, az abszolút szeretet elvárásai szerint éljünk.

 

Matécz Zoltán

2015.12.28.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr888205856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása