Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2016.11.12. 15:18 futotuz

Spirituális erőink.

Címkék: spirituális erőink

Spirituális erőink.

Olyan mentális erőhatásokról fogok itt írni, amelyek akkor is alapvetően megváltoztatják az életünket, ha azt mi, egyáltalán nem is akarjuk. Mert teljesen független attól, hogy ezekre a mentális hatására mi, tudatosak vagyunk vagy sem.

Az „exoterikus” szó jelentése röviden az, hogy a tudatos elménkkel, közvetlen objektív módon megnyilvánulni képes erőhatásainkat irányítjuk, amelyeknek a segítségével, az izmainkon keresztül, aktív akaratlagos cselekedetekkel veszünk részt az életeseményeinkben. Vagyis, a jól megszokott módon.

Az „ezoterikus” szó jelentése pedig, röviden az, hogy a tudatos elménkkel, olyan közvetett szubjektív, azaz belső mentális erőhatásokat tudunk irányítani az objektív valóságunk eseményeinek megváltoztatására, amelyekhez egyáltalán nem szükséges, a jól megszokott izomerőinket, igénybe venni.

Ha a lelkünket képviselő, életenergiánkból származtatható életerőinket, közvetlenül az izmainkon keresztül közvetítjük az objektív valóságunk megtapasztalható életeseményei felé, akkor erősek vagyunk. Mert tudatos cselekedetekkel változtatunk, az objektív valóságunk eseményein. Az elektromos anyagi valóság eseményeinek pillanatnyilag, számunkra közvetlenül módosítható lehetőségével élve.

Ha viszont, a lelkünket képviselő, életenergiánkból származtatható érzéseinket, mint mentális életerő impulzusainkat, az elménkben formált tudatos hiteinkbe ágyazzuk, akkor az ÁMEN kifejezést használva, közvetett módon befolyásolhatjuk, az objektív valóságunk megtapasztalható életeseményeit. Mert a tudatos módon formált hiteinkkel, szándékosan változtathatunk a sorsunkat meghatározni képes eseményeken. Mivel minden esemény, egy természetes folyamat, amelyben a mi szándékunk, egyfajta mentális szabályozó szerepet tölt be. Az elektromos anyagi valóság eseményeinek, a közvetett induktív, azaz mágneses módon előre meghatározott módosítási lehetőségét igénybe véve.

Ezért mondják, a ma még egyáltalán nem egységes ezoterikus tanítások azt, hogy „Minden ember egy spirituális lény.”. Mert ebben azért, mégis mind egyetértenek. Mivel az elméjében kialakított tudatos hiteivel, közvetett módon, mentális erőhatásokat képes irányítani bárki, az objektív valósága megváltoztatása érdekében. Mégpedig, tudatosan. De sajnos, akkor is működik a dolog, amikor nem tudatosan formáljuk az elménkben a hiteinket, hanem öntudatlanul. Előre meghatározott, konkrét akarat nélkül.

Annál spirituálisabb egy értelmes ember, minél több lelki érzés által biztosított mentális erőhatást képes aktivizálni az elméjében.  Csakhogy, az elménk minden szellemi gondolatunkhoz képes lelki érzéseket csatolni. De pozitív érzéseket, csak a kellemes szellemi gondolatainkhoz társít. A kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, mindig negatív lelki érzéseket köt.

Az ezoterikus tudatlanságunknak köszönhetően, negatív hitrendszert alakítottunk ki, az idők során. Mégpedig, a minél mélyebb szellemi szint felé torzult oktatási rendszerünk miatt. Ezért, a számunkra rossz dolgok és események valószínűségeit, akár többféle variációban is el tudjuk képzelni. De az ilyen kellemetlen szellemi gondolatokon alapuló elképzeléseinkhez, csak negatív lelki érzéseket képes csatolni az elménk.

Amelyik elképzeléseinkhez, negatív lelki érzéseket biztosít az elménk, azoknak a mentális erőértékei, mindig saját magunk ellen irányulnak. Még a hiteinkbe ágyazódva is. Ezek a mentális erőhatások okozzák, a pszichoszomatikusnak értelmezett, lelki eredetű betegségeinket. Így a kórházak, tele vannak olyan emberekkel, akik nem is sejtik azt, hogy ők, mennyire spirituális lények. Mert, ha az életüket, kizárólag pozitív lelki érzések alapján élnék, tudatosan kerülve a negatív hitek kialakulásának az esélyét is, egészségesek lennének.

Nem is beszélve arról, ha most alapjaiban megváltoztatják a megszokott gondolkodásmódjukat, és probléma-centrikusról megoldás-centrikusra váltanak, hamarabb egészségesek lehetnek. Mert a problémák, csak azért jelentkeznek az életünkben, hogy megoldjuk őket. Ha csupán rágódunk rajtuk, addig emésztenek bennünket. Viszont, csak a problémák ismeretében vagyunk képesek bármiféle megoldásra gondolni. Ezért, a problémák megismerése után, mielőbb a lehetséges megoldásra kell fókuszálnunk minden szellemi gondolatunkat.

Ezért a betegek, öntudatlan módon spirituális emberek. Akik az ezoterikus képességeik mentális életerő impulzusait, önmaguk ellen használják. Ami kizárólag az ezoterikus műveltségük hiányosságainak tudható be. Amelyik pap vagy ezoterikus tanító, nem magyarázza el ilyen módon a tudatos elme működését, teljesen feleslegesen beszél a hallgatóságának. Lehet, hogy megnyugtat, de megértést nem eredményez. Így ezoterikus fejlődésről beszélni nem lehet.

Az ezoterikus fejlődés alapja a megértés. Értsd meg, hogy Isteni minőségű lélek éltet. Értsd meg, hogy ha Isteni eredetű lélek éltet, akkor a teremtő benned van. Akkor azonban, a teremtőképesség is ott rejtőzködik a belsődben. Ami kizárólag attól függ, hogy a tudatos elmédet, milyen módon használod. Mert a betegségek kialakulásai azt igazolják, hogy használhatjuk önmagunk ellen is. Amit tudományos nyelven, lelki eredetű, azaz pszichoszomatikus betegségeknek hívnak.

Attól azonban, ezek még mindig ezoterikus, azaz belső erőhatásaink, amelyek tudatos alkalmazásával lehetünk spirituális lények. Ahol a „spirituális” szó, nem valami földönkívüli dolgot jelent. Hanem egy egyszerű fogalmat takar, amelynek megértéséhez használjuk a mi ősi magyar nyelvünket. Mert, ha valaki jókor van jó helyen, és azonnal a jót cselekszi, azt szokták mondani rá, hogy „Van benne spiritusz.”. Mert helyén van a szíve. Vagyis, van benne jóindulatú lelki aktivitás. Nem agyal órákig, nem gondolkodik sokáig, hanem azonnal cselekszik. Mert az ember olyankor, nem szellemi szinten értékel, hanem lelki szinten cselekszik. Legtöbb esetben ösztönös módon, szeretetből.

Ha tehát, a spiritusz kifejezés, a spontán lelki aktivitásra utal, akkor a spirituális jelző is, a lelki aktivitásunkat létrehozni képes mentális erőhatásainkat fejezi ki. A lelki érzéseink életerő impulzusait. Amelyek attól mentális erőhatások, hogy a tudatos elménk csatolja a szellemi gondolatainkhoz. Miközben hitet formál a szellemi gondolataink által aktivizált lelki érzéseinkből. Így az elménkben formált hiteink, a mi teremtő impulzusaink.

Ha előre megfontolt szándékból, tudatosan formálunk hiteket az elménkben, akkor az ezoterikus képességeinket használva, a spirituális fejlettségünket tapasztalhatjuk meg. Amelynek az eredménye, mindig pozitív élmény. Ezért, nem kell félni a spirituális erőinktől, mert ha jól használjuk őket, a pozitív hiteinkbe ágyazva, akkor mindig a hasznukra lesznek azok. Csak addig károsak számunkra, amíg az ezoterikus ismeretek nélkül, önmagunk ellen irányítjuk azokat. Mert szeretet ellenes, negatív hiteket formálunk az elménkben.

 

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2016.11.12.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5611955757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása