Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2016.12.04. 18:45 futotuz

Elfojtás.

Címkék: elfojtás

Elfojtás.

Amikor a kellemetlen szellemi gondolataink által, negatív lelki érzéseknek biztosítunk valóságformáló lehetőséget az elménkben, akkor gyakorlatilag, elfojtjuk a pozitív lelki képességeinket. Azokat a lelki adottságainkat, amelyek konstruktív módon, hasznosak lehetnek az életünkben. Amennyiben pedig, ezt a mentális szintű elfojtást, mások okozzák számunkra, befolyásolva bennünket a szabad akaratunk természetes végrehajtásában, akkor az már, szellemi szinten irányított lelki terrornak minősül.

A felnőtt emberek, a vállalt érdekviszonyaikra való tekintettel, már megtanulták azt, hogy ilyen esetekben, hogyan tudják elfojtani a lelki érzelmeiket. Elrejtik a negatív lelki érzéseiket annak érdekében, hogy a megszokott közösségi állapot fennmaradhasson. Így a társadalmi életünkben például, a munkahelyen magvalósuló lelki terror, szabadon garázdálkodik a munkaadók, és a bérrabszolgaságra kényszerített munkavállalók között.

Többnyire a munkavállalók rovására. Akik a munkaadóik rafinált észérveit elfogadva, kénytelenek elnyomni, elfojtani a közben bennük munkálkodó negatív lelki érzelmeiket. A közösnek értelmezett vállalati érdekek látszatát fenntartva, folyamatosan megalázzák önmaguk lelki minőségét. A szellemi szinten művelt, de lelki szinten szegény munkahelyi vezetőink pedig, ilyen módon érik el azt, hogy a nagyon jó vállalati nyereséggel zárt évek során, mégsem kell az esedékes béremeléseket végrehajtaniuk.

Holott a rendszeres éves béremelés, a NAV jogi rendelkezései alapján, minden vállalatnak joga és kötelessége. A vállalatok béremelési joga abban nyilvánul meg, hogy az éves béremelés személyre szabott mértékét, semmiféle külső jogi személy vagy fórum nem befolyásolhatja. A vállalat vezetői, maguk határozhatják meg azt, hogy a kötelező béremelést, milyen arányban érvényesítik a munkavállalók között. Így a jobban teljesítő dolgozók több, míg a kevésbé teljesítő munkavállalók, kevesebb mértékű kötelező éves béremelésben részesülhetnek.

Míg a vállalatok béremelési kötelezettsége abban nyilvánul meg, hogy a szükséges éves béremelést, egyszerűen nem hagyhatják ki. A béremelés javasolt mértékének alapját pedig, az előző év vállalati nyeresége, és a munkavállalók addig ledolgozott éveinek a száma határozza meg alapvetően. De a kötelező béremelés mértékének, legalább az éves inflációt követőnek kell lennie. A NAV természetesen, nem tiltja a rendkívülinek értelmezett évközi béremelések lehetőségét sem. De azt is kizárólag, a vállalatok belső jogi ügyének tekinti.

A NAV, éppen azért rendelkezik jogi síkon, ilyen módon az éves szintű kötelező béremelés mértékéről, hogy a munkaadók és a munkavállalók között fennálló társadalmi feszültség, minél csekélyebb legyen. Mert ez a feszültségmentes állapot, alapvetően társadalmi érdek. Amelyik vállalatnál, ezt a rendelkezést következetesen betartják, ott a cég érdekeit egyformán figyelembe vevő, munkahelyi kollektíva alakul ki. Amelyben a bérrabszolgaság érzésének a mértéke, alacsony szinten marad. Mert a vállalat közösségi viszonyai, nem a munkavállalók lelki érzelmeinek az elfojtásán alapulnak.

A felnőttekkel szemben a gyermekek, még nincsenek tisztában azokkal a szellemi szinten elfogadható mentális viszonyokkal, amelyekbe beleszülettek. Ezért a memóriájukban, még nem léteznek olyan szellemi érdekeken alapuló mentális értékek, amelyek miatt, elfojthatnák a lelki érzelmeiket. Így gyakorlatilag, még teljesen képtelenek a lelki érzelmeik tudatos elfojtására. Ezért, a szándékaikat korlátozó szellemi szintű észérveket, egyszerűen figyelmen kívül hagyják, vagy azonnal agresszív módon reagálnak azokra. Mert lelki terrornak értékelik, amelyek a lelki érzelmeik elnyomására irányulnak.

Ezért a gyermekekre, szellemi szintű észérvekkel, nem lehet eredményesen hatást gyakorolni. Mert ők még, csupán lelki intelligenciával rendelkező értelmes lények. Ezért az ő esetükben, előbb a szándékos ráhagyás, majd a tudatos cselekedetváltás a célszerű megoldás. Ameddig ugyanis, a szellemi szintű mentális képességeik nem fejlődnek ki, a tanult élettapasztalataik következtében, addig nem léteznek számukra olyan érdekek, amelyek indokolhatnák, a lelki érzelmeik tudatos elfojtását. Ezért a szülői és egyéb korlátozások, tiltások bármelyikét, lelki terrorként élik meg. Amelyek esetében, természetes válaszreakció számukra, az agresszív viselkedés.

Az újszülött csecsemők, lenullázott szellemiséggel jönnek a világra. Majd az életük tapasztalatai biztosítanak számukra lehetőséget arra, hogy személyes vonatkozású szellemi ismeretekre tegyenek szert. Addig azonban, az ő tiszta lelki intelligenciájuk, tökéletesen visszatükröződik a tekintetükben, és a cselekedeteikben.

Mivel a lélek által, minden embert Isteni minőségű intelligens energia éltet, ezért az újszülött gyermekek tekintete és viselkedése, mindig teljesen őszinte. Azaz, Isteni szintű. Intelligens, szeretetet sugárzó. Ezért olyan csodálatosan Isteni teremtmény minden kisbaba. E miatt mondják azt az újszülött gyermekekre, hogy ők, Isten ajándékai. Mert amikor Isten ajándékot ad nekünk, akkor a legszebbet és a legjobbat biztosítja számunkra. Önmagát.

Egy szellemi szinten kondicionált, művelt ember pedig, ezért nem képes ilyen tökéletes gyermeki módon őszinte lenni. Mert a tudatos tekintetében és a cselekedeteiben, mindig a személyes érdekviszonyai húzódnak meg. Amelyeket a szellemi szintű élettapasztalatai alapján, folyamatosan figyelembe vesz, a tudatos döntései során.  

Előfordul olykor, hogy önzetlen módon segítünk másoknak. Minden szellemi szinten értékelhető személyes érdekek nélkül. Olyankor, a segítségünkre szoruló személy érdekeit tartjuk szem előtt. Így a segítségnyújtás tényszerűsége kellemes, jó érzésekkel tölti el a segítőkész embert. Mert a segítő embert, a szeretet lelki érzése motiválja. Ha nem így lenne, akkor valószínűleg, nem is segítenénk egymásnak.

Amikor önzetlen segítséget nyújtunk egymásnak, akkor tulajdonképpen, lelki szintű kommunikációt hajtunk végre. Mert pozitív lelki érzésekben részesül az a személy is, akin éppen segítenek, és az is, aki a segítségnyújtást végrehajtja. Ezek az Isten által biztosított alapvető pozitív szeretetérzések, amelyek tulajdonképpen, éltetnek bennünket.

Élete során, szinte minden értelmes ember eljut a szellemi fejlettségének azon fokára, hogy az Isteni szintű eredetét kutatva, az ezoterikus tanítások felé fordul. Éppen azért, hogy a szeretetre alapozott spirituális képességei javuljanak. De sajnos, az ezoterikus tanítások ma még, egyáltalán nem egységesek. Így minden ezoterikus előadó, sajátságos módon értelmezi a spirituális valóságunk lényegét. Ezért, nehezen érthető mentális folyamat ma még, a személyes szintű ezoterikus fejlődésünk.

Ez az ezoterikus káosz azonban, egyáltalán nem csorbítja, az Istenhez fűződő személyes viszonyunkat. Ezt érzi titkon, minden értelmes ember, aki szellemben, az ezoterikus útra lép. No de, éppen a szellemi gondolataink aktivitása nyomja el, a lelki érzéseinken alapuló spirituális képességeinket. Ami kisgyermekkorunkban még nem volt reánk jellemző. Így a meditációs gyakorlatok során, éppen a múltban és a jövőben folytonosan kalandozó szellemi aktivitásunkat csitítjuk le tudatosan azért, hogy a lelki aktivitásunk fokozódjon az elménkben. Ez a bevált és javasolt meditációs módszer.

Szerintem pedig, ez egy szellemi szinten, passzív meditációnak értelmezhető. Amelyben, a szellemi gondolataink elcsendesítése, elnyomása, elfojtása, szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Ennél fogva, célszerű megismerkednünk, az általam javasolt, szellemi szinten aktív meditációval is. Amely abban áll, hogy a jelenben aktív pozitív lelki érzéseinket, tudatosan összekapcsoljuk az elménkben, szintén a jelen pillanatára korlátozódó, kellemes szellemi gondolatainkkal.

Ez a céltudatos meditáció az alapja, az általam javasolt tudatos teremtésnek. Amelynek keretében, a szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével, céltudatos módon aktivizáljuk, a pozitív lelki érzéseinken alapuló, teremtésre képes életerő impulzusainkat. Amelyekkel, a megtapasztalható valóságunk életeseményeit tudjuk előre beprogramozni. Hasonló módon, mint ahogyan, az éppen zajló életeseményekben részt veszünk, a tudatos aktív cselekedeteink segítségével. Mert abban az esetben, a lelki erőinkből, izomerőt generál a szervezetünk.

A tudatos teremtés gyakorlatának alkalmazásával tehát, a szellemi képességeink mentális aktivitását valósítjuk meg, amelynek segítségével, a felénk terjedő életeseményeket szabályozzuk, számunkra kedvező módon. Mégpedig, az előre vetített pozitív lelki érzéseink segítségével. Mert a lelki érzéseink, mentális munkavégző képességekként, olyan életerőket képviselnek az életünkben, amelyek a reájuk bízott feladatokat, akkor is elvégzik, ha azokat mi magunk aktivizáljuk az izomerőink segítségével, és abban az esetben is, ha pozitív hiteinkbe ágyazva, kivetítjük az elménkből. Olyankor azonban, a várt dolgok és események úgy valósulnak meg számunkra, ahogyan azokat, a hiteinkben meghatározott pozitív életerő impulzusaink előre meghatározták.

Mert, amennyiben az Isteni eredetű lélek, mint életenergia, éltet bennünket, akkor a teremtőképesség is bennünk van. Csak meg kell tanulnunk, aktív módon tudatosan használni. Addig azonban, amíg valamilyen torz ezoterikus tanítás értelmében, a lelki érzéseinket vagy a szellemi gondolatainkat elfojtjuk, esélytelen számunkra a tudatos teremtés mentális gyakorlatának a lehetősége.

Most pedig, leírom röviden, a tudatos teremtés technikáját. Mint olyan mentális gyakorlatot, amelynek során a megtapasztalható valóságunk, a vágyaink szerint alakítható. Még a várható események megvalósulása előtt. Ami által, előre megtervezhetjük az életünket.

Létezésünk során, mindig valamilyen probléma elé állít bennünket az élet. A problémáink tudatosodásával egy időben, mindig érkezik az elménkbe egy számunkra helyes megoldásra szorítkozó Isteni üzenet, vágy formájában. Az elménkben tehát, nem az észlelt problémával kell foglalkoznunk, hanem mielőbb a vágyainkat megvalósítani képes megoldásokkal. Amelyek már problémamentessé tehetik az életünket.

A probléma ismeretében tehát, a megoldásra kell koncentrálni a szellemi gondolatainkat. Hogy azok, olyan értelmes célt határozzanak meg a tudatunkban, amelyekhez kizárólag, pozitív lelki érzéseket társíthat csak az elménk. Nem a megoldás lehetséges részleteire kell koncentrálnunk a szellemi gondolatainkat, hanem a teljes megoldás, számunkra kedvező végkifejletére. Mert ahhoz a mentális képhez csatol az elménk, a legtöbb pozitív lelki érzést.

Majd amikor az elménkben tudatosodik a szellemi gondolataink által formált reális elképzelés a vágyunk megoldásáról, és közben érezzük az örömökben gazdag pozitív lelki érzéseket, akkor mondjuk ki azt, hogy ÁMEN. Azaz, LEGYEN. Mert ezt a teremtésre irányuló kijelentést, a lelkünk által bennünk élő Isteni minőségünk mondatja velünk.

Tulajdonképpen az ÁMEN kifejezés arra utal, hogy a lelkünk által bennünk élő Isten, azt a valóságot kívánja megtapasztalni az életünk valós eseményei között, amelyiket az elménkben formált elképzelésünkben meghatároztunk, és ő is helyesnek vélt. Így a mi vágyunkról szóló reális elképzelésünk, szinkronba kerül a vágyaink által diktált Isteni minőségünk akaratával. Ezért az Isteni minőségünk, pozitív lelki érzéseket biztosít arra, hogy azok, mint mentális erőimpulzusok, megteremtsék számunkra, a vágyaink által kívánt megoldásokat. Gyakorlatilag, realizálják számunkra, a reális módon formált elképzeléseinket.

Aki megtanulja, a tudatos teremtés mentális technikáját, ezoterikus módon olyan fejlődésen megy keresztül, amelynek hatására, a spirituális szintű teremtőképességeit, szabadon használhatja. Többé már nem az anyagi világ kiszolgáltatottja lesz, hanem annak urává válik. Mivel a teremtőképesség tudatos alkalmazása, Isteni tulajdonságokkal ruházza fel.

Isten pedig, nem alkalmazza az elfojtást. Sem a lelki, sem pedig, a szellemi viszonylatainkban se. Mert az abszolút szeretet, egyáltalán nem korlátoz. Ma még, az egyetlen mentális korlátunkat, a szellemi gondolataink képezik. Mert sajnos, az elménket, éppen fordítva használjuk. Mivel, a szellemi gondolatainkkal irányítjuk a lelki érzéseinket. Ezért, hol pozitív, hol pedig, negatív érzéseknek biztosítunk az elménkben, valóságformáló lehetőséget.

Valójában, a pozitív lelki érzéseinknek, nincsen szükségük a szellemi szintű korlátozásainkra. Éppen ellenkezőleg. A megoldásokra szorítkozó kellemes szellemi gondolataink segítségével, folyamatosan tudatos célokat kell meghatároznunk, a pozitív lelki érzéseinknek. Éppen azért, hogy azok, az Isteni eredetüknek megfelelően, aktív részesei legyenek a tudatos teremtésnek. Mindenféle korlátozás és elfojtás nélkül.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2016.12.04.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2412022811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása