Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.06.04. 05:37 futotuz

Lélekelemzés.

Címkék: lélekelemzés

Lélekelemzés.

Tudományos magyarázatok alapján, a lélek fogalma, még „nincsen kellőképpen értelmezve”. Ez persze, egy kicsit erős kijelentés. Mert a lélek fogalma tudományos szinten, még egyáltalán nincsen magyarázva. De a szellem fogalma sem.

A tudomány szerint, a lélek alaptulajdonságai, az elme funkciójaként vagyis, a psziché működésével vannak értelmezve.  Épp olyan módon, mint a szellemi tevékenységeink. Ezt állítja a tudomány. Ezért hívják pszichológusoknak és pszichiátereknek, a szellemi és lelki problémákkal foglalkozó szakembereket.

Ezért az elmegyógyintézetekben, ugyanolyan módon kezelik a szellemi sérülteket, mint a lelki betegeket.  Mint pszichikai szinten kezelésre szorulókat. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag, két teljesen különböző mentális dologról van szó. Olyan ez, mintha az orvosok, ugyanazt a terápiát használnák, a kéztörésre és a hasmenésre is.

Mert az értelmes emberi élet, hármas alappilléren nyugszik. Test, lélek, és szellem vagyunk, egy közös egységben. A testünk, elég jól értelmezhető, objektív anyagi minőségünk. A szellemnek és a léleknek azonban, egyáltalán nincsen anyagi vonatkozása. Akkor azonban, csak a mi személyes, szubjektív minőségünk lehet mindkettő.

Szerintem az Univerzum abszolút valósága úgy épül fel, hogy benne az oszthatatlan alaptömegek alaphalmaza, egy olyan egységes alapközeget alkot, amelyben a mágneses hullámok kialakulhatnak, eltárolódhatnak, és induktív módon közlődhetnek az összetett szerkezetű elektromos anyagi valóság részhalmazai felé. Ezért a mágneses alaphalmaz, az Univerzum abszolút Elméjét valósítja meg.  

A mágneses hullámoknak két alapvető összetevője van. A hullámhossz és a frekvencia. Szerintem, a hullámhossz képviseli a mágneses információt, míg a frekvencia által, az energia terjed. Így a mágneses információ kezelésére képes mágneses alaphalmazt, elmeként foghatjuk fel. A mágneses alaphalmaz által biztosított abszolút Elme intelligens öntudatát pedig, Istenként tisztelhetjük. Aki a mágneses hullámok segítségével, induktív módon megteremtette, ezt az általunk viszonyítható, összetett anyagi valóságot.

Így, ebben a mágneses alaphalmazban alakultak ki, az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok. Amelyek erősen szivacsos módon, rács és kristályrács szerkezetű struktúrákat építenek fel. Az anyagok atomi és rács alapú szerkezeteit pedig, éppúgy kitölti a mágneses alaphalmaz, mint ahogyan körülölelik azokat. Mozgási teret biztosítva ez által, az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok számára.

Ezért nekünk, az anyagi minőséget megismerni kívánó értelmes emberek számára, minden anyagfajtát, egyfajta belső energiatartalom jellemez. Így az embert is. De az élőlényekben, ezt a mágneses alapú belső energiatartalmat, léleknek nevezzük. Mert ez a személyessé vált belső energiatartalom, induktív módon képes működtetni, animálni, éltetni, az elektromos tulajdonságú anyagi testünket. Így a lelki minőségünket, a mi belső, sajátságos mágneses hullámainknak a részfrekvenciái határozzák meg együttesen. Amelyek fenntartják a közvetlen mágneses viszonyt, az Univerzum rajtunk kívül álló mágneses hullámaival.

Míg a szellemiségünket, a mi belső mágneses hullámaink hullámhosszainak az információs eredői képviselik. Amelyek az elménkből, a memóriánkba kerülve gyűlnek, egy közös mentális egységbe. Ahol a szellemiségünk nem más, mint az elménk mentális „raktárkezelője”. Így az emlékeink között kutatva, hibákat és hiányosságokat keres. Amint talál egyet, felküldi az elmébe, mint új gondolatot. Ezekhez a gondolatokhoz társíthat az elménk lelki érzéseket.

Mert ezeket a mi belső sajátságos mágneses hullámainkat, a központi idegrendszerünk részeként, a relatív elménk kezeli. Így az elménk alapfeladata az, hogy folyamatosan figyelje, a belső mágneses hullámaink által tudatosodó szellemi és lelki aktivitásunkat. Azokat egységes mágneses hullámokká alakítsa. Vagyis hitekké, és azok alapján vezérelje, az elektromos anyagi testünk életeseményeit és életfunkcióit.

Ezért, minden szellemi gondolatunk képes arra, hogy lelki érzéseket váltson ki belőlünk. De fordítva is igaz, hogy minden lelki érzésünk alkalmas arra, hogy szellemi gondolatokat aktivizáljon az elménkben. Mert a lelki érzéseinket, csak a szellemi gondolataink képesek értelmes módon kifejezésre juttatni az elménkben. Így az elménk alapfeladata éppen az, hogy ezeket a szellemi gondolatainkat és lelki érzéseinket összetársítsa, egy közösnek értelmezhető agyi mágneses hullámmá. Azaz, teremtésre alkalmas hiteket formáljon belőlük.

Ezek a hiteink képviselik az anyagi szerkezetű és elektromos tulajdonságú agyunkban, az EEG agyi mágneses hullámainkat. Amit az elektromos szerkezetű anyagi testünk központi idegrendszere biztosít számunkra vagyis, az agyunk. Az elektromos tulajdonságú agyunk külön mérhető mágneses hullámainak, egyéb értelme nincsen.

Amelyik szellemi gondolatunkhoz, nem társít lelki érzéseket az elménk, az nem is fontos számunkra. Ezért, hamar feledésbe is merülnek azok. Amelyik szellemi gondolatunkhoz lelki érzéseket csatol az elménk, azok pedig, a mi személyes mágneses hullámainkká alakulva, a hiteinket fogják alkotni. Amelyek az elménkből, a memóriánkba kerülhetnek. Az elménk mentális háttértárolójába. Ahol már, a feltételek nélküli test és cselekedetvezérlés létrejön. Megvalósítva a megtapasztalható sorsunkat.

Így az értelmes emberek szellemi képességei, az emberi kultúrában gyűltek össze. Amely, mint rögzített információs halmaz, lehetőséget biztosít arra, hogy az utódainknak továbbadjuk a gondolatainkat. Amit tanulással szerezhetnek meg. Így a relatív szellemi képességeink, a születésünk pillanatától, a halálunk bekövetkezéséig képesek változni.

Az ember lelki képességei pedig, még rejtve vannak az emberiség előtt. Néhány költő és író, foglalkozik a lélek érzéseivel a műveiben, de ez minden. Így például, Geothe azt nyilatkozta egykor, hogyha neki, a magyar lett volna az anyanyelve, akkor a lélek rezdüléseit, még csodálatosabban tudta volna kifejezésre juttatni a műveiben. Mert a magyar nyelv, sokkal kifejezőbb, mint az ő saját anyanyelve.

Így a lélekről, csak a vallásos és ezoterikus tanítások tesznek komolyabban említést. De a Bibliában például, a lélek és a szellem fogalma, olykor egy mondaton belül is összekeveredik. Mert ott sincsenek tisztázva ezek a fogalmak kellőképpen.

A lélek által, mágneses minőség élteti az elektromos tulajdonságú anyagi testünket. Ezért, nem kell féltenünk a lelkünket. Mert, mint az életünk energiája, elpusztíthatatlan tényező. Amíg élünk, addig az Univerzum mágneses hálózatára vagyunk „csatlakoztatva”. Ez az energiaviszony motivál bennünket a természet átalakítását célzó szükségszerű cselekvéseinkre. Mégpedig, a saját elménkben tudatosodó szellemi gondolataink értelmes irányításával.

Az életünk minősége, a lelkünk aktivitásáról szól. Amikor tudatosodik az elménkben egy szellemi gondolatunk, ahhoz lelki érzések társulhatnak. A lelki érzéseink ugyanis, ilyen módon minősítik a szellemi gondolatainkat. Így a szellemi gondolataink, pozitív vagy negatív lelki érzéseket aktivizálhatnak az elménkben. Attól függően, hogy kellemes szellemi gondolatokat engedünk az elménkbe, vagy éppen kellemetleneket. De, mindig csak a pozitív lelki érzéseink motiválnak bennünket konstruktív módon.

Így számunkra, alapvetően kétféle mentális mágneses hullám létezik. Az egyik univerzális. Amelyik az Univerzum abszolút Elméjében, kialakította és fenntartja az összetett elektromos anyagi létezést. Mint az objektív valóságot. A másik pedig az, amelyik a mi relatív elméinkben alakul ki, mint a megtapasztalható valóságunk formálására és alakítására alkalmas hitünk. De a sorsunk hasznos formálása érdekében, mindkettőnek azonos minőségűnek kell lennie.

Mert a különböző minőségű mágneses hullámok, olyan ellenhatásokat képviselnek, amelyek egymás ellen munkálkodnak. Vagyis, lerontják egymás hatását. Ilyen módon, nekünk érdemes a kis energiájú mágneses hullámainkat, vagyis a hiteinket, az Univerzum mágneses hullámaiban kódolt, nagy energiájú szeretetrezgéseihez igazítanunk.

Mégpedig olyan módon, hogy a kellemes szellemi gondolatainkkal, kizárólag teremtésre méltó, pozitív lelki érzéseket aktivizáljunk az elméinkben. Amíg ezt tesszük, szinkronba kerülünk az Univerzum abszolút szeretetrezgéseivel. Így tudatosan részt vállalhatunk a kozmikus szintű teremtés folyamatában.

Amikor Isten megteremtette az embert, egy élettelen anyagi testet formált. Majd az életnek a leheletét lehelte az orrába. Ilyen módon, Ő maga vette birtokba az emberi testet. Vagyis, olyan belső mágneses energiával látta el, amelyik induktív módon, életre keltette az elektromos anyagi testet. Így megtörtént az inkarnáció. Azaz, az Istenség anyagi szintű testet öltése. A re-inkarnáció pedig, azóta is zajlik, az emberiség népszaporulatával. Mert az, egy Istenség újra, és újra testet öltését teszi lehetővé.

Így a gyermekeink születése által, az Isteni szintű reinkarnáció folyamata valósul meg. Akik lenullázott szellemi képességekkel rendelkező, lelki lényekként jönnek a világra. Majd mi nevelünk belőlük értelmes embereket. A szellemi szintű kondicionálásukkal, azaz a tanításukkal. Akiknek a többsége felnőtté válva, amikor már az egzisztenciális törekvéseik lecsillapodnak, keresni kezdik önmaguk Isteni mivoltát. Mert a lelkük mélyén érzik azt, hogy sokkal többek, mint az a csekély relatív szellemiség, ami néha tudatosodhat az elméjükben.

Mert Isteni eredetű, és abszolút értékű lelkek vagyunk. Amely lelkek, folyamatosan használják a relatív testi és szellemi képességeiket ahhoz, hogy a megtapasztalható életeseményekhez igazodva, részt vegyenek a létezésben. Így számunkra, az emberi kultúra csúcsát képezi az a személyes felismerés, hogy Istenek vagyunk, a teremtő fiai és leányai mindannyian. Ezért, a teremtőképesség is bennünk van. Csak meg kell tanulnunk élni vele.

Amikor nehézség elé állít bennünket az élet, akkor a probléma felismerését, lehetőleg, ne kísérjék lelki érzések. Mert a problémánkat elemezgető szellemi gondolatainkhoz, csak negatív lelki érzéseket képes társítani az elménk. De a probléma tudatosodásával egy időben, érkezik az elménkbe egy lelki vágy is, ami a számunkra ideális megoldásra irányul. Egy Isteni üzenet. Ezért, minél előbb gondoljunk szellemi szinten, a számunkra ideális megoldásokra.

Az a legjobb, ha valóságosnak képzeljük el, a számunkra legjobbnak vélt megoldásokat. Olyankor ugyanis, az elménkben formálódó képzeletünk, a vágyunkról szóló kellemes szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével alakul ki, és amilyen mértékben realizálódik ott, olyan mértékben töltődik fel teremtésre méltó pozitív lelki érzésekkel. Majd amikor már érezzük a lelki örömöt a kialakult képzeletünk láttán, akkor mondjuk azt, hogy ÁMEN. Azaz LEGYEN.

Az ÁMEN kijelentéssel ugyanis, kivetítjük az elménkből a hitünk által formált képzeletünk mágneses hullámait, és azok, az Univerzum mágneses terében, megkeresik az ugyanolyan hullámhosszúságú, de sokkal nagyobb energiájú univerzális mágneses hullámokat. Majd azokat, a vágyunk induktív módon való megvalósítása érdekében vezérlik. Így jön létre, a kozmikus mágneses hullámok segítségével, a megtapasztalható anyagi valóságunknak, a vágyunk szerinti megteremtése.

Aki megtanulja a tudatos teremtés mentális lehetőségét, nem lesz többé kiszolgáltatottja az anyagi minőségeknek. Hanem ura lesz azoknak. Aki az anyagi valóságban észlelhető hibákat és hiányosságokat nem ítéli el, hanem sokkal szebbre és jobbra képzelheti. Minél többen tesszük ezt, annál csodálatosabb valóságot élhetünk meg. Ráadásul, az utódainknak is, élhetőbb valóságot biztosíthatunk ez által. Mert a lélek pozitív mentális erői, erre képesek.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.06.04.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8512562401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása