Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.07.20. 09:44 futotuz

Egészségtudatos élet.

Címkék: egészségtudatos élet

Egészségtudatos élet.

Egészségtudatos életet él az olyan ember, aki az elméjében, egyáltalán nem foglalkozik, a betegségek elvi lehetőségeinek a szellemi gondolataival. Továbbá, egy esetleges megbetegedése esetén is, mielőbb a tökéletesen egészséges testi és mentális állapotát vetíti előre az elméjében, a szellemi gondolatai segítségével.

Mert tudja azt, hogy a szellemi gondolatainak a közvetítésével, teremtésre képes lelki érzéseket irányíthat az elméjében. De számára hasznos, építő jellegű, konstruktív lelki érzéseket, csak az egészségről szóló kellemes szellemi gondolatai generálhatnak az elméjében.

A betegség minden lehetséges szellemi gondolata kellemetlen ezért, csak negatív lelki érzéseket képesek indukálni az elménkben. Amelyek romboló, azaz destruktív módon, éppen azt a betegséget teremtik meg számunkra, amelyre a kellemetlen szellemi gondolataink irányítják. Így a betegségektől való félelem minden fajtája, olyan negatív hitünk, amelyben a negatív lelki érzéseink munkálkodnak. Ezért, nagyon sok egészségügyi problémánk forrása az elménkben, éppen a betegségektől való félelem.

Az „örökölt” betegségek is olyan módon alakulnak ki bennünk, hogy az értelmes ember, a szülői gondolkodásmód mentalitását követve, ugyanolyan negatív lelki érzések csapdájába esik, mint amilyenbe a szülei kerültek. Éppen olyan módon leszünk egészségkárosultak, mint ahogyan a szüleink betegedtek meg. A szüleinktől tanult hibás gondolkodásmódunknak köszönhetően.

Ha egy betegség örökletes lenne valóban, akkor azonnal jellemző lenne az egyénre, már a születése pillanatától. Mivel azonban, felnőtt korban alakulnak ki ezek, a valamelyik szülőjéhez hasonlatos betegségek, ezért ez azt jelenti, hogy éppúgy pszichoszomatikus módon jön létre, mint ahogyan az, a szülőknél is megtörtént. Mert a szülőket követve, ugyanolyan mentális hibákkal élnek. Hiszen a szülők, akaratuk ellenére is arra kondicionálják, tanítják a gyermekeiket, ami őket is beteggé tette.

A „pszichoszomatikus jelző, egy orvosi szakkifejezés. Ami arra utal, hogy a pszichénket képviselő elménket, nem megfelelő módon használjuk. De, hogy mit jelent ez a nem megfelelő mód, azt homály fedi. Pedig, szerintem bárki megértheti könnyedén. Csak arra van szükség, hogy az elménkben tudatosodható szellemi és lelki aktivitásunk mentális viszonyát megértsük.

Mert a szellemi gondolatainknak, csupán informatív értékei vannak. Ezért az elménkben, csak a mentális elképzeléseink formációit képesek kialakítani számunkra. Viszont, lelki érzéseket is irányítanak. Mert a lelki érzéseink, az életenergiánkból származtatható, mentális életerő impulzusaink. Amelyek a megtapasztalható valóságunk dolgait és eseményeit képesek, sorszerű módon alakítani számunkra.

A kellemes szellemi gondolatainkhoz, pozitív lelki érzéseket társít az elménk. Míg a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, csak negatív lelki érzések kapcsolódhatnak az elménkben. De, ahogy a pozitív lelki érzéseink, értünk munkálkodnak, úgy a negatív lelki érzéseink, éppen ellenünk fejtik ki a mentális erőhatásaikat.

Így az elménkben zajló pszichoszomatikus viszony, a pozitív és negatív lelki érzéseinkkel magyarázható. Mert mentális hibát, akkor követünk el, amikor kellemetlen szellemi gondolatokat engedünk az elménkben tudatosodni, és a miatt, negatív lelki érzésekre bízzuk a sorsunk alakulását. A kórházak, tele vannak olyan betegekkel, akik pszichoszomatikus módon szereztek betegségeiket magunknak. Majd nem képesek azoktól megszabadulni.

Tulajdonképpen, rossz beteg az, aki a betegségét jól ismeri, és állandóan azzal van elfoglalva. Mert a betegségéről szóló kellemetlen szellemi gondolatok, további negatív lelki érzésekkel párosulva az elméjében, nagyon sokáig képesek fenntartani a beteg testi állapotot.

A jó beteg, a szakorvosi kezelésre hagyatkozva, mielőbb az egészség gondolatával foglalja le az elméjét. Mert a doktor, csak kezel. A beteg pedig, saját maga gyógyul, a szakszerű kezelés mellett. Így a tökéletes egészség szellemi gondolataihoz csatlakozó pozitív lelki érzések, megteremtik számára azt az egészséges állapotot, amire a szellemi gondolatai irányulnak. Mert egészségtudatosak, csak az egészség szellemi gondolataival és pozitív lelki érzéseivel lehetünk. Azok nélkül, nem megy.

Az egészségtudatos élet, arról szól, hogy mivel az elménk, lelki érzéseket csatol a szellemi gondolatainkhoz, ezért komoly figyelmet fordítunk arra, hogy csak kellemes szellemi gondolatokkal terheljük az elménket. Mert, csak azokhoz társulhat, a sorsunkat építeni képes pozitív lelki érzés. Ilyen módon, tudatosan felelősséget vállalunk, a szellemi gondolatainkért is. Vagyis, mindig uralkodunk a szellemi gondolataink felett. Így pszichoszomatikus módon, csak egészségesek lehetünk. Mert nem rongálhatjuk a szervezetünket, semmiféle hitünkbe ágyazódható negatív lelki érzéssel.

A memóriánkban eltárolt negatív hiteinket pedig, kétféle módon közömbösíthetjük. Az egyik módszer a megbocsátás. Amelynek keretében, tudatosan elvonjuk a negatív lelki érzéseinket a hitünkből. Így a negatív lelki érzéseink nélkül, hatástalanná válik az aktuális hitünk. A másik módszer pedig, amikor kinevetjük magunkból a negatív hitünket. Mert felismerjük benne azt a nevetséges és morbid helyzetet, hogy a szóban forgó hitünk, csak nekünk képes ártani. Ezért a nevetés során, éppen a negatív hitünk informatív értékét vonjuk el. De azt, valamilyen kellemes szellemi gondolattal pótolnunk is érdemes azonnal. Hogy a hitünk lelki érzései, éppen a mi saját érdekünkben, pozitív módon polarizálódjanak.

Mert a memóriánkban, csak kellemes szellemi gondolatok által vezérelt, pozitív lelki érzéseket tartalmazó hiteket érdemes tárolnunk. Hiszen, csak a pozitív hiteink konstruktívak számunkra. Vagyis, csak azok építik azt a személyes jellemünket és egészségünket, ami igazán hasznos számunkra. Mert negatív hitekkel, nem csak a személyiségünk csorbul, hanem az testi egészségünk is, Továbbá, a megtapasztalható sorsunk.

Nem elegendő tehát, csak az egészségre gondolni ahhoz, hogy egészségesek legyünk, az általa irányított pozitív lelki érzések hatására. Hanem az életünk minden területén, egészséges gondolatokat kell formálnunk az elménkben. Mert minden egyéb gondolatunkhoz, pozitív lelki érzéseket kell társítanunk az elménkben ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Hiszen az egészségünket, a pozitív lelki érzéseink garantálják. Mivel, bármilyen negatív lelki érzés, egészségkárosodást idézhet elő bennünk.

Ennél fogva, minden olyan szellemi gondolatunk, amelyik valamilyen kellemetlenséget fejez ki, betegesnek minősül. Mert, csak negatív lelki érzések aktivizálására alkalmas az elménkben. Ilyen formán az egészségtudatos élet alapja, a kellemes szellemi gondolatok által irányított, pozitív lelki érzéseinken nyugszik. Minden más eset, beteges.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.07.20.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7712676013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása