Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.07.20. 09:21 futotuz

Sejtes oxidáció.

Címkék: sejtes oxidáció

Sejtes oxidáció.

Kémiából megtanultuk azt, hogy az oxidáció nem más, mint olyan égési folyamat, amelyben az anyagok oxigénnel való egyesülése valósul meg.

Az élőlények is anyagi minőségek. Így reájuk is jellemző az oxidációs folyamat.  Ami az élőlények sejtjeiben történik. De a sejtes szintű oxidáció, csak a hidrogén jelenlétében jöhet létre, tökéletes módon. Amely folyamatban a hidrogén, desztillált vízzé ég el. Ami olyan biológiai szintű égéstermék a sejteken belül, amely a legideálisabb oldószernek minősül. Ilyen módon, úgy ürül ki a víz alapú égéstermék a sejtekből, hogy közben, teljesen kiöblögeti annak minden feleslegessé vált alkotóelemét.

Így a sejtek öntisztulási mechanizmusa, a minél több hidrogén elégetésének a lehetőségén múlik. Amit, az anyagcsere folyamataink során vesz magához a szervezetünk. Mivel, szénhidrogén alapú táplálékokat és italokat fogyasztunk.

Az anyagcserénk, három alappilléren nyugszik. A szilárdnak mondható táplálékainkat, az étkezés során fogyasztjuk el. A folyékony táplálékainkat, az ivás alkalmával. Míg a gáznemű anyagcserénk, a folyamatos légzésünkön múlik.

A légzés során, beszívjuk a levegőt, az ő oxigéntartalmával együtt. Így számunkra a tiszta, az oxigéntől dús levegő a hasznos. Így minden más gázzal vagy égéstermékkel szennyezett levegő, károsnak mondható. Elsősorban azért, mert az idegen gázok és gáznemű égéstermékek, kiszorítják a számunkra szükséges oxigén mennyiségét. Másodsorban pedig azért, mert az idegen gázok és gáznemű égéstermékek nagy része, mérgező hatású a szervezetünkre nézve.

Így minden egészséges életforma, természetszerűen menekül, az idegen gázoktól és gáznemű égéstermékekkel terhelt levegő környezetéből. Mert azok fojtó és egészségkárosító hatásaitól kímélik meg a szervezetüket. Ösztönös módon. Csak az értelmes ember képes arra, hogy ilyen szennyezett körülmények között is ott maradjon, ahol károsnak minősül a légtér gáztartalma. Oly annyira, hogy még a dohányzás szokásával is, tovább rontja a légzéssel megvalósítható anyagcsere folyamata természetes hatását. Így az ember, a sejtes szintű oxidációs folyamatai fenntartásához, egyre több szennyezett levegővel terheli a szervezetét.

Az ivás során vesszük magunkhoz, azokat a folyadékokat, amelyek az emésztési folyamataink oldószereiként fognak hasznosulni a szervezetünkben. De a legideálisabb oldószer számunkra, a tiszta desztillált víz. Ezzel szemben, mi, többszörösen szennyezett vizeket iszunk. Valamilyen gyenge formában tisztított, így klórral fertőtlenített hálózati csapvizet. Vagy víz helyett, valamilyen aromákkal dúsított üdítőitalokat. Esetleg szeszes italokat.

Azt azonban tudnunk kell, hogy aki a kristálytiszta víz, tökéletes biológiai szintű oldó hatása helyett, valamilyen más italt választ magának többnyire, a kiegyensúlyozott emésztési folyamatait korlátozza. Mert a folyadékok biológiai oldószer jellegű hatásait, komolyan befolyásolják, a vízhez adott egyéb aromaanyagok. Gyakorlatilag, rontják annak a természetes hatását.

A táplálkozás során pedig, mindazokat az anyagi minőségeket fogyasztjuk, amelyekből a szervezetünk, a sejtes anyagaink természetes utánpótlását fedezik. Ahhoz azonban, hogy az étkezés valóban természetes legyen a szervezetünk számára, természetes állapotában kellene elfogyasztanunk azokat. Mert mindennemű hőkezelés, felborítja a táplálékaink természetes alapú hidrogéntartalmát.

Így a sütés és a főzés során, annál nehezebb ételről beszélhetünk, minél tovább tart az étel elkészítésének a hőkezelő folyamata. Így az igazi magyaros ételeket, amelyeket több órán át kell főzni, nehéz ételeknek nevezik. Sokkal egészségesebb a szervezetünk számára a kínai konyha ételkészlete amely, csak párolja az ételhez felhasznált élelmiszereket. Mert a párolás során, csupán az ízek harmóniáját követik. Mégpedig, olyan módon, hogy szinte minden összetevő sajátságos aromája, jól megkülönböztethető legyen az evés során.

Mivel mindennemű hőkezelés, hidrogént von el a táplálékainkból, miközben az ételeink egyre bonyolultabb vegyületeivé állnak össze, közben a hőkezeléssel arányosan, egyre kevesebb lesz a tápértékük. Mert az ételeink anyagait képező szénhidrogén alapú adalékokból, éppen a hidrogént szabadítjuk fel a hőkezelés során.

Így a sült és főtt ételek evése során, sokkal kevesebb természetes hidrogént juttatunk a sejtjeinkbe, mintha nyersen fogyasztanánk el azokat. Mert a hőkezeléssel járó vegyülés során, éppen a szükséges hidrogéntartalom fog csökkenni a táplálékainkból.  Mert sütés és főzés alkalmával, a kémiai vegyülés folyamata miatt, rengeteg hidrogén szabadul fel, és távozik az étel gőzeivel.

Azt persze, teljes mértékben elismerem, hogy sok esetben, nagyon finom ételek alakulnak ki, a gasztronómiai szintű hőkezelés alkalmával. De azt is tudomásul kell vennünk, hogy teljesebb tápértéket, csak a nyers ételek fogyasztása biztosíthat számunkra. Mert a hidegtálakat képező nyers ételeinkben, sokkal nagyobb mennyiségben van természetes hidrogén, mint a sült vagy főtt ételeinkben.

Mivel a táplálékaink, szénhidrogén vegyületek. Ahol a kevésnek mondható szénatomokhoz, nagyon sok hidrogénatom van kapcsolódva. Minél kevesebb a szénatomhoz csatolt hidrogén mennysége, annál erősebb méreg számunkra a vegyület. Így például, a metángáz is egyfajta szénhidrogén vegyület. Ami erősen mérgező számunkra. De ezt a mérgező jellegű hidrogén felszabadító hatást, a sütéssel és főzéssel járó gasztronómiai folyamatok is előidézhetik.

Én magam sem kerülhetem ki a családom táplálása során elém tálalt sült és főtt ételeket. De azért, a kellemes látványt nyújtó hidegtálakat, mindig előnyben részesítem. Majd aromás üdítőitalokat iszok, mert a csapvíz bizony, csap-nivaló. Majd olyan papírgyárban dolgozok, ahol a papírpor koncentrációja, sokszor már, nagyon kellemetlen értéket vesz fel. De amint lehetséges, tiszta levegőre megyek. Így a hétköznapi lehetőségeimhez képest, egészségtudatos módon élek.

A sejtjeink tehát, biológiai oxidációs folyamattal égetik el, a táplálékaink hidrogéntartalmát. Amely folyamat, számunkra természetes égésterméket eredményez. Vagyis, vegyileg tiszta vizet. Amit, azonnal oldószerként használnak a sejtjeink.

Amikor a sejtjeink természetesen kiegyensúlyozott működését túlterheljük, erős fizikai munkával, vagy például, erőltetett sporttal, akkor az érintett izomsejtjeink oxidációs sejtfeszültsége, az igénybevétel fokozódása miatt leesik. Felfüggesztve az érintett sejtekben és sejtcsoportokban, a természetes oxidációs folyamatokat.  Így a szervezet túlterhelésének az idejére, egy egészen másfajta energiahasznosítási folyamatra kapcsolnak át az érintett sejtjeink. Az egy voltos sejtfeszültség alá süllyedve, csak fermentációs folyamatok működhetnek.

A fermentációt más néven, erjedésnek is nevezzük. Egyfajta lefojtott anyagelbomlási folyamatnak, amely a korhadásban vagy a rohadásban is megvalósul. De a sejtjeink, rövid időre képesek ezt a fermentációs ciklust elviselni. Mert hosszabb távú energiahasznosítási módként értelmezik.  Mivel a sejtjeink, nem tudhatják azt, hogy a megterhelő igénybevételük, meddig is fog tartani. Számukra biológiai jellegű információt, csak a lecsökkent sejtfeszültségük nyújt.

A szervezetünk fizikai megterhelésének a befejeztével pedig, amikor a testünk teljesen megnyugszik, a sejtjeink visszanyerik, az oxidációhoz szükséges 1,2 V-os sejtfeszültségeiket. Így az oxidáció természetes folyamata, azonnal beindul újra. Megszüntetve a fermentációs ciklust.

A fermentációs ciklusban, a sejtjeink öntisztító folyamatai leállnak. Mert oxidáció hiányában, nem termelődik olyan oldószer, amit a vegyileg tiszta víz jelent. Így a szervezetünk öntisztulási folyamatait, felfüggesztik a túlterhelés alatt álló sejtjeink. Így a tartósabb túlterhelés, komoly mérgezést is jelent, az érintett sejtjeink számára.

Sajnos azonban, relatív túlterhelésnek minősül az is, amikor a legyengült szervezettől, elvárjuk a természetesként megszokott működését. Például, idősebb korban, amikor az izmok már nem a legerősebbek. Olyankor, az egyszerűnek mondható hétköznapi cselekedetek is, túlterhelésnek minősülhetnek. Ezért fontos a torna, az ember minden életkorszakában. Hogy a sejtjeink, ne tapadjanak meg a fermentációs ciklusukban. Hanem, mielőbb a számunkra egészséges, sejtes szintű oxidációs folyamatokat végezzék el.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.07.20.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr712675995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása