Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.09.17. 08:31 futotuz

Kérj.

Címkék: kérj

Kérj.

Hiszek Istenben. Ezért, bátran kérek tőle információt, az Ő végtelen tudásából. Ő pedig, a kérésem által kinyilvánított hitemnek megfelelően, mindig választ ad nekem. Ez által bizonyságot téve önmagáról és arról, hogy közöttünk, megbonthatatlan mentális viszony áll fenn.

Amíg így élek, addig Isten rajtam keresztül él. Gyakorlatilag, éltet engem. A hitemet, az a tény fejezi ki számára a legtökéletesebb módon, hogy kérést intézek felé. Mert akkor, Istennel közösségben élve, tevékenykedhet rajtam keresztül. Így én szolgálom Őt a hitemmel, míg Ő szolgál engem, a teremtésében.

Ha tőlem kérsz bármit, csak reménykedhetsz abban, hogy segíteni tudok és megkapod azt, amit kértél. Mert én, csak a feleslegemből tudok adni ahhoz, hogy ne szenvedjek hiányt. De Isten, mindig önmagából ad. Önmaga számára. Mert benned is Isten él. Hiszen a szellemiséged és a lelked összhangja által, Isteni intelligencia éltet téged is.

A kérés bizonyítja a legtökéletesebb módon azt, hogy hiszel abban, hogy Isten mindig adni képes neked. Így valójában, a kérés nélküli Istenhit, passzív hit. Mert a kérés és a hála, együtt testesíti meg az Istenbe vetett aktív hitet.

Amikor egy hivatalos fórumhoz beadványként intézünk egy kérelmet, akkor gyakorlatilag abban bízunk, hogy javunkra bírálják el a kérelmünket, és a döntésük alapján, részesülhetünk a hivatalosan kért szociális javakból. Amikor azonban, Istentől kérünk, akkor gyakorlatilag elismerjük azt, hogy egy felettünk álló hatalomhoz fordulunk, aki meghallgatja a kérésünket, és az ő végtelen szeretetében, számunkra hasznos döntést fog hozni. Vagyis, megteremti nekünk azokat a relatív feltételeket, amelyek a kérésünket fogják realizálni, megvalósítani számunkra.

A lélek és a szellem intelligens kapcsolatának köszönhetően, a kozmikus szintű abszolút Intelligencia, relatív módon bennünk él. Ezért, folyamatos mentális viszonyban állunk Istennel. Amely mentális viszony, éppen a relatív intelligenciánk kapcsolatát fejezi ki, a kozmikus Intelligenciával szemben. De, egyáltalán nem szükséges az, hogy szemben álljunk egymással. Mert tudatos módon elfogadva, a kozmikus Intelligencia felettünk állóságát, mentális szinten azonosulhatunk vele. Erre bizonyíték, az elménk meditációs képessége.

Meditatív állapotban ugyanis, szinte teljesen elcsendesítjük az elmékben, a szellemi gondolataink aktivitását. Majd egyfajta lelki jelenlétet tapasztalhatunk meg. Amelyben a kozmikus szintű Intelligencia, a mi személyes szellemi befolyásunk nélkül szemlélhető. Ha pedig, előre meghatározzuk azt, hogy milyen témában kérünk információt, akkor a meditatív elmeállapotunkban, éppen arra kapunk tévedhetetlen válaszokat.

Az elménk meditatív állapota, szellemi irányítás nélkül is csodálatos dolog. Mert a szellemi aktivitásunk hiányában, egyfajta lelki felfrissülést eredményez. Amelynek hatására, szabadon megtisztulhatunk, egyfajta mentális űrben. De a személyes szellemi igényeinket, csak az előre meghatározott kérdéseinkben fogalmazhatjuk meg. Majd az elménk meditatív állapotában, erre a kérdésre koncentrálva, éppen a kozmikus válaszokat szemlélhetjük. Amelyekre a meditációnk befejeztével is tudatosak maradhatunk.

De amennyiben, nem tudunk megfelelő módon örülni, az elménk meditatív állapotában szerzett válaszoknak, abban az esetben, nem társítunk a kozmikus információnkhoz pozitív lelki érzéseket az elménkben, akkor feledésbe merülnek azok. Mert nem lettek fontosak az elménk számára. Vagy azért, mert nem értettük meg teljesen, a kozmikus üzeneteket. A mentális hiba tehát, bennünk van, nem a kozmikus üzenetekben. Másképpen fogalmazva, nem Isten tehet arról, ha még érthetetlenek vagyunk.

Kérj, de vigyázz! Mert az abszolút Igazság birtokosaként Isten, mindig tudja azt, hogy mi az igazság az elmédben. Így, csak azokra a kéréseinkre fordít figyelmet, amelyekhez lelki érzéseket társítottunk az elménkben. Lelki érzések nélkül, minden kérésünk, csak mentális szintű szellemi gyakorlat. Mert erőt kell biztosítanunk a kéréseinkhez. Lelki érzéseken alapuló mentális erőket. Mert, csak akkor hisszük igazán azt, hogy Istenre számíthatunk a válaszadásban.

A pozitív lelki érzéseink ugyanis, éppen arra utalnak, hogy már előre tudunk örülni annak az ajándéknak, amit Istentől kapunk a kérésünk eredményeként. Isten számára, ez a tökéletes bizalom ékes bizonyítéka.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.09.17.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1812870466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása