Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2017.12.28. 09:03 futotuz

Reál sci-fi.

Címkék: reál sci - fi

Reál sci-fi.

A sci-fi szó, egy angol kifejezés rövidítése. Science-fiction. Magyarul kiejtve, szájensz-fiksön. Ami szó szerint, „tudományos elképzelést” jelent. Mivel az elképzelések még nem igazolt tudományos állítások, ezért csupán, a fantázia termékei. Így lett a sci-fi magyar jelentése, „tudományos fantasztikus” irodalom, vagy abból készült film. Nem kivétel ez alól, ez az írás sem.

A hétköznapi valóság, amelyben élünk, nem olyan túl érdekes az átlagemberek számára. Viszont, az általános közművelődésnek köszönhetően, szinte minden tanult ember, egyfajta alapfokú tudományos ismerettel rendelkezik. Úgy is mondhatnám, hogy közvetett rálátása van a tudományra. Majd a korszerű tömegtájékoztatásnak köszönhetően, szinte minden új tudományosnak mondható felfedezésről, szinte azonnal értesülhetünk. Ennél fogva, az átlagemberek tudományos érdeklődése, szinte sohasem lankad.

Tudományos eredmények hiányában azonban, szívesen olvasunk vagy nézünk, tudományos fantasztikus műveket. Amelyek olyan fiktív elképzeléseken alapulnak, amelyek reális módon próbálnak illeszkedni a valósághoz, amelyben élünk. Oly annyira, hogy annak egy-egy elvileg lehetséges jövőjét vetíti az olvasó vagy a néző elé.

Attól függően, hogy milyen témakőrt boncolgat, többféle sci-fi irányzat alakult ki az idők során. A hard sci-fi például, keményen ragaszkodik a tudományos jelleghez. Ezzel szemben a soft sci-fi, inkább társadalmi jellegű mű. Én pedig, ezzel a „reál sci-fi” című írásommal, egyfajta „valóságos sci-fi” irányzatot próbálok kialakítani. Mivel a valóság, amelyben élünk, szerintem egészen más, mint ahogyan azt, tanítják nekünk. Mert amit tanítanak nekünk, egy nagyon szegényes és sivár valóságot tárhat csak elénk. A legtöbben pedig, éppen az alapján élünk. De az én véleményem szerint a valóság, ettől sokkal fantasztikusabb.

Először is a tudomány, az objektív valóság megismerését célozza meg. Szerintem pedig, a valóság, objektív és szubjektív egy időben. Mégpedig olyan arányban, hogy az objektívnek megismert elektromos anyagi valóság, csak elenyésző része, a mágneses alapú anyagtalan, szubjektív valóságnak. Oly annyira, hogy az anyagi atomok belső strukturális szerkezeteit is, éppen a szubjektív valóság tölti ki. Mégpedig olyan módon, hogy a mágneses alapú szubjektív valóságban, csak egy tízezred résznyi, az elektromos alapú objektív valóság anyagisága.

Egy atom objektív alkotóelemeinek az együttes térfogata ugyanis, csak egy tízezred részét képezik a teljes atomtérfogatnak. Így a protonok, a neutronok, és az elektronok együttes térfogata, egy tízezred részét képezik csak, az adott atomnak. Mivel minden szilárd anyagi halmaz atomokból épül fel, amely atomok, rács vagy kristályrács szerkezetekben vannak stabilizálódva egymáshoz képest, Ezért, ezek a rács alapú szerkezetek, még tovább növelik azt az arányt, ami az objektív alkotóelemek és a szubjektív valóság között, amúgy is fennáll. Így az objektív szilárd anyagi halmazok, akár milliomod résznyi arányban is lehetnek, a szubjektív alaphalmazhoz viszonyítva.

Úgy is mondhatnám, hogy az objektív anyagi valóságban, éppen az objektivitás a legkevesebb. Mert a térfogatnak, amit igénybe vesznek az atomos, rács és kristályrács szerkezeteik, legfeljebb az egy tízezred része nevezhető objektívnek. Az összes többi része szubjektív, azaz mágneses alapú.

Mivel, minden összetett elektromos anyagi megnyilvánulás rezgésnek minősül, amit a kozmikus mágneses hullámok tartanak induktív módon rezgésben, ezért az értelmes emberi létezés is rezgéseken alapszik. Így egy száz kilós emberben az objektivitás, mint például, az én esetemben, csupán egy tízezred résznyi, a teljes térfogatomhoz képest. Ráadásul, annak is a hetven százaléka víz.

Ha tehát, elméletben kivonnánk a testem térfogatából a mágneses és elektromos teret, ami az atomi szerkezeteimet tölti ki, akkor egy evőkanálban elférne minden objektív alkotóelemem. A protonjaim, a neutronjaim, és az elektronjaim. Mert a többi térfogatomat, most is a mágneses alaphalmaz oszthatatlan alaptömegei töltik ki. Ilyen módon, jól elfér a térfogatomban, a bennem sajátságossá vált lélek és a szellem is. Mint az én belső, személyes mágneses teremre, és belső elektromos teremre jellemző, szubjektív mentális adottságaim.

Az én teljes belső mágneses terem képviseli a lelkemet. Míg az én idegrendszerem és agyam belső elektromos tere képviseli a szellemiségemet. De a mágneses és elektromos teret, ugyanaz a mágneses alaphalmaz alakítja ki. A különbség csupán annyi, hogy a mágneses tér lineáris, míg az elektromos tér centrális alakot ölt. Ezért a közöttük fennálló mozgási érdekellentét nem más, mint maga a belső induktivitás. Amelyben az ellentétes rezgési információk és erők közlődnek.

Jelenleg tehát, ez a csekélyke mennyiségű objektív anyagi minőségünk próbálja uralni, a szellemi és lelki adottságainkat. Mert materialista alapon „nyugodva”, negatív hitrendszer szerint élve, ezzel a csekély anyagiságunkkal azonosítjuk magunkat. Ez persze, igaznak is látszik. Mert a tükörbe tekintve, csak az anyagi mivoltunk felületében gyönyörködhetünk. A szellemi és lelki adottságaink, továbbra is rejtve maradnak. Még előlem is. Annak ellenére, hogy tudok róluk.

Ennek a reál sci-finek az alapját, ez a csekély mennyiségű anyagi minőségünk képezi. Amelyik természetesen, mindennek képzeli magát. Annak ellenére, hogy szinte semmi.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy lelki szinten élő Isteni lényekként, anyagi szintű emberi életet élünk. Erősen korlátozott lehetőségek alapján. Amit a neveltetésünk során tanultunk. De az, nagyon relatív, korlátozott tudást jelent, az Isteni eredetű abszolút tudáshoz képest. Amihez persze, most is hozzáférhetünk. Nem láthatjuk be az egészet, mert az elménk erre képtelen, de szükség szerint hívhatunk le belőle tévedhetetlen információt. Meditatív módon.

De az emberiség nagy része, ezzel a mentális lehetőséggel sem foglalkozik. Mert számukra, túl misztikus a dolog. Mert, mereven ragaszkodnak ahhoz a csekélyke relatív tudáshoz, amit megtanultak. Ami a tévedés lehetősége miatt, amúgy is, jóval kevesebb lehetőségeket kínál. Míg az Isteni eredetű abszolút lehetőség, ami meditatív módon érhető el, korlátlan lehetőségekkel bír.

Ennek a reál sci-fi-nek a szenvedői, mi magunk vagyunk. Mert, bár tudományosan fantasztikus elképzeléseink vannak a lehetséges valóságról, ami a könyvekben és filmekben megjelent már, de még csak nem is gondolunk arra, hogy korlátlan lehetőségek birtokosai vagyunk. Mert Isteni eredetű lélek éltet bennünket. Aki a szellemi szinten elcsendesített, meditatív állapotú elménken keresztül, a kozmikus adatbázisba képes tekinteni.

De, nem csupán betekintést nyer a lelkünk az Univerzum kozmikus szintű mágneses adatbázisába, hanem szükség szerint, információt is kereshetünk benne. Illetve, a tudatos teremtés lehetőségével, ezt a kozmikus alapú mágneses adatbázist, a megtapasztalható valóságunk tudatos formálására is használhatjuk.

Mert tudatosan teremteni annyi, mint az elménkben elképzelni a vágyott valóságot, a szellemi gondolataink informatív értékeinek a segítségével, majd amikor pozitív lelki érzések tudatosodnak közben az elménkben, akkor kimondani a bűvös szót, hogy ÁMEN. Az ugyanis, éppen azt jelenti, hogy LEGYEN.

Mert az elménkben készülő elképzelésünket, a lelkünk által bennünk élő Isteni minőségünk szemléli. Majd az ÁMEN kifejezéssel, hozzájárul az elképzelésünk megvalósításához. Mivel, tökéletesen egyetért a szellemi gondolataink által formált elképzelésünkkel. Ezért mondatja velünk azt, hogy ÁMEN. Azaz, LEGYEN. Ami azt jelenti, hogy igen, ezt a mentális látványt kívánom megtapasztalni, a valóságban is.  Hogy a szellemi szinten formált elvekből, megtapasztalt valóság legyen. Vagyis, hogy megtapasztalt tudássá alakuljanak, a vágyainkról szóló elvek szellemi szintű informatív értékei.

Nem kellenek tehát, túl mély Bibliai ismeretek ahhoz, hogy bárki megtapasztalhassa, önmaga teremteni képes Isteni mivoltát. Csupán, az előbb leírt, tudatos teremtés mentális gyakorlatát kell kipróbálnia. Ha egyszer összejön, máskor is alkalmazza az értelmes ember. Majd, mindennapi gyakorlattá válik az életében. Amelyben, az önmaga Isteni mivolta, szükségszerűen előtérbe kerül. Mert a szeretettel való teremtés, mindig fokozza a jellemünk mentális hullámhosszát.

Így a tudatos teremtés mentális lehetőségét, használni fogja a saját hasznára, a szerettei hasznára, majd a barátai és egyéb ismerősei hasznára. Végül pedig, bárki hasznára, aki szükséget szenved. Mert közben tudatosodik az elméjében az is, hogy lélekben egyek vagyunk. A szellemi különbözőségünk pedig, éppen a tudatos teremtés segítségével egyenlíthető ki. Hát, nem fantasztikus?

Hívő emberként lehet, hogy elfogult vagyok. Ezért, megkérek minden Istenben hitetlen olvasómat arra, hogy a tudatos teremtés lehetőségét, bátran próbálják ki az életünkben. Mert a tudatos teremtés leírásában, egyáltalán nem állítom azt, hogy Istennel kell felvenni a mentális kapcsolatot. Hiszen, látszólag működik Isten nélkül is. Csupán, a vágyaid szellemi szintű elképzelésére, és közben, a lelked pozitív érzéseire van szükséged.

Mert a szellemi gondolataink informatív értékei alkalmasak arra, hogy mentális formát alakítsanak ki az elménkben, a vágyainkról. Amit vizuális élményként láthatunk. Ha a vágyunk elképzelt valóságát látjuk az elménkben, akkor pedig, pozitív érzések szabadulnak fel a lelkünkből. A lelkünkből, ami az életünk energiája. Ezért, életerő impulzusokként jutnak érvényre azok. Az erő pedig, munkavégző képesség. Még akkor is, ha mentális eredetű.

Így a tudatos teremtés lehetőségével, egy sokkal szebb, egy sokkal tökéletesebb, egy sokkal fantasztikusabb valóság alakítható ki, amelyben a szeretet dominál. Ahol a felhalmozott anyagi értékek, másodlagossá válnak. Mert a tudatos teremtés segítségével, minden szükséges anyagi érték, könnyen megvalósítható.

Valós értékké, az értelmes ember válik. Az Isteni eredetű lélek hordozója. Aki a tudatos teremtés által, bármire képes. Nincsenek határok. Mert az, az Isteni minőség, amelyik az Univerzum anyagi minőségeit képező csillagokat, bolygókat, holdakat, és egyéb természetes égitesteket megteremtette, annak a „toronyóra lánccal”, nem lehet nagy kihívás. Ezért, csak a mi emberi szintű, korlátozott szellemi képességeik szabhatnak határt, a tudatos teremtésnek.

Viszont, az a fejlett emberi elme, amelyik ennyi féle sci-fi művet volt képes elképzelni, és könyvben vagy filmen megvalósítani, képes lesz mentális módon átlépni, a mai racionalitásunk korlátait. Így a reál sci-fi valójában, valóságformáló elképzelést jelent, amelyben az anyagi világunk, mindig egyre szebb és jobb lesz. Nem csupán irodalmi vagy filmművészeti szerepe lehet.

Egy olyan elképzelhető jövőt vetít elénk, aminek a lehetősége, már évezredek óta a birtokunkban van. Akár milyen fantasztikusnak tűnik is ma még. Mert a valóság, amiben élhetünk, valójában sokkal fantasztikusabb, mint amiben most élünk.

Az élet, egy nagy színház. Amelyben színész minden értelmes ember. Mert tudatosan felvállaljuk a betanult, és többnyire önként vállalt életszerepeinket. Most pedig, itt a lehetőség arra, hogy bárki felvállalja a főszerepet, a saját színdarabjában. De ehhez, jóval nagyobb bátorság és kitartás szükséges. Mert a főszereplőt alakító színész ember, már nem térhet le többé a szeretet útjáról. Mert ez a szerep, erről szól. A folyton aktív tudatos teremtésről. Amely számára teljesen közömbössé válik a személyes érdek bármilyen formája, mert a teremtés folyamata a lényeg. Amelynek keretében, mindenkinek teremteni kell, az ő felismert szüksége szerint. Mert ma még szűkölködik, beteg a mi világunk.

Az emberiség, Isten anyagi szintű testét valósítja meg. Ilyen hasonlattal élve, minden ember, egy-egy „sejtje” Istennek. Ha beteg vagy, melyik sejtedre haragszol? Hát, egyikre sem. Éppen ilyen módon viszonyul hozzánk Isten is. Beteg ez az emberi társadalom. De egyik emberre sem haragszik benne, mert az ő sejtjei vagyunk. Csupán arra vár, hogy meggyógyuljon a társadalmunk. Mert egy egészséges társadalomban az emberek, szeretetben élnek, egymás érdekeit szolgálva. Ahogy a testünkben, a sejtjeink is, egymás érdekeit szolgálva képesek csak az egészségünket fenntartani.

Aki ezt megérti, annak van mentális lehetősége arra, hogy ezt a csodálatos életszerepet, ezt az egyetlen lehetséges főszerepet, tudatosan felvállalja. Mert valójában, erre születtünk. Hiszen, aki Istentudatosan él, itt az elektromos anyagi világ valóságában, az anyagi szintű elmúlás alkalmával, Istennel fog azonosulni a túlvilágon is, a mágneses szintű valóságban. Kikerülve a reinkarnáció mókuskerekéből.

Mert, az energia nem vész el, csak átalakul. Állítja a fizika tudománya. De a lélek, az életünk energiája. Így az anyagi szintű elmúlás után sem vész el. Hanem egy sajátságos mágneses hullám rezgésének a frekvenciáját fogja képezni. Amelynek, az életünkben kialakult jellemünk lesz a sajátságos hullámhossza.

De, amíg az Istentudatosság hullámhosszában, nem azonosulunk a teremtőnkkel, addig mindig el fogunk tőle különülni a mágneses valóságban is. Ezért kell majd megint újra születnünk, hogy lehetőségünk legyen a szellemi szintű mentális fejlődés segítségével, a saját hullámhosszunkat mentális módon fokozni. Egészen az Istentudatos szint hullámhosszáig. Amelyen a tudatos teremtés működik. Az életünk egyetlen önként vállalható főszerepe. Amiért születtünk.

Így a reál sci-fi, valóságos elképzelést jelent. Amellyel a valóság minden eseménye formálható, alakítható. Csupán arra van szükség, hogy a szellemi gondolataink segítségével, mindent szebbé és jobbá képzeljünk, amit ma még csupán bírálunk. Majd a képzelet valós képét vagy filmjét látva az elménkben, pozitív lelki érzésekkel töltsük fel a mentális művünket. Majd, amikor már érzékeljük az elménkben elképzelt változás örömélményét, akkor mondjuk azt, hogy ÁMEN. Ilyen módon, máris az Isteni eredetű teremtés hatáskörébe rendeltük, az elképzelésünkben realizált vágyainkat. Mert, csak az előre realizált vágyaink fogják, a reális valóságunk megtapasztalható eseményit képezni.

Ez így működik ma is. Mert amit most megtapasztalhatunk, azt már valaki, előre elképzelte számunkra. Mi pedig, megéljük azokat, akár jó az nekünk, akár nem. De a tudatos teremtés lehetőségével, minden olyan eseményt, ami problémaként jelentkezik az életünk részeseményei között, szebbé és jobbá formálhatunk. Csupán megoldás-centrikus módon kell gondolkoznunk, hogy a teremtésre aktivizálható lelki érzéseink, mindig pozitív polaritásúak maradjanak. Mert teremteni, csak pozitív lelki érzésekkel érdemes. Körülbelül, ez a reál sci-fi lényege.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2017.12.28.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6513529021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása