Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.04.24. 07:23 futotuz

Lelki szabadság.

Címkék: lelki szabadság

Lelki szabadság.

Szabadságról csak addig beszélhetünk, amíg azt a pozitív lelki érzéseink biztosítani képesek. Ezért, alapjában véve, a lelki érzéseink mindig pozitívak, amíg nem befolyásoljuk azokat, a kellemetlen szellemi gondolatainkkal.

Mivel a lelki érzéseink polaritását, mindig a szellemi gondolataink minősége határozza meg, ezért a szabadság érzete, csak addig tartható fenn, amíg azt, a kellemes szellemi gondolataink irányítják. Így a szellemi gondolatainkat figyelve tulajdonképpen, mindig a lélek állapotáról beszélünk. Voltaképpen, a lélek szabadságáról.

Ezért, minden olyan kellemetlen szellemi gondolatunk, amelyik negatív lelki érzéseket képes indukálni az elménkben, megvonja a lelkünk szabadságát. Így az idegi alapon kialakult feszültségek és a belőlük származó szorongásaink és félelmeink, rabságra ítélik bennünk a lelkünket. Mert a szereteten alapuló pozitív lelki érzéseinkkel szemben, a félelem negatív lelki érzéseinek biztosítunk sorsformáló lehetőséget az életünkben. Amelynek, csak romboló hatása lehet.

Ezért meditatív elmeállapotban, nem létezik boldogtalanság. Mert a meditáció alapja éppen az, hogy tudatosan elcsitítjuk a szellemi gondolataink áramlatát. A szellemi gondolataink nélkül pedig, természetesen pozitív minden lelki érzésünk.

Lelki szabadságot tehát, csak akkor élhet meg az ember, ha a pozitív lelki érzéseit, nem korlátozzák a kellemetlen szellemi gondolatai. Hanem éppen ellenkezőleg, a kellemes szellemi gondolataink szolgálják a pozitív lelki állapotunkat olyan módon, hogy éppen azokat juttatják értelmes módon kifejeződésre.

A szellemi szintű fejlődésünknek, éppen az a célja, hogy a tanulás során, azt ismerjük meg, hogy egyre műveltebben módon tudjuk, a pozitív lelki érzéseinket kifejezésre juttatni.

Erre valók az ezoterikus ismeretek. Amelyek sikeres alkalmazásával, a spirituális életünk javítható. Azaz, a pozitív lelki érzéseinket irányító életünk. Amelyek lelki érzések alkalmasak arra, hogy a tudatos teremtés folyamatát fenntartsák az életünkben. Mégpedig, számunkra hasznosan. Éppen azért, hogy lelki szabadságban éljünk. A bennünket korlátozni képes kellemetlen szellemi gondolataink nélkül. Amelyek csak negatív módon képesek a lelki érzéseinket aktivizálni az elménkben. Anti-spirituális módon.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2014.04.24.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6013858696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása