Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: OMFG... azt hittem a "Bölcs Árnyék" és még millió meg egy nicken író futóbolond egyedül van. Miért... (2024.08.29. 00:23) Fehér lyuk.
  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2018.06.10. 07:17 futotuz

Vonzás.

Vonzás.

Szerintem, minden vonzás, mágneses eredetű. Még akkor is, ha elektromos vagy elektrosztatikus okok váltják ki azt, induktív módon. Amit egyszerűen, elektromágneses hatásoknak ismerünk.

Mágneses alapú vonzódás akkor következik be, ha különböző polaritású mágneses pólusok kerülnek egymással kölcsönhatásba. Az azonos nemű pólusok kölcsönhatásai, taszító hatást eredményeznek. Viszont, a tömegvonzás nem mágneses eredetű.

A „tömeg-vonzás” tudományos fogalma, arra enged következtetni, hogy az anyagi testek kiterjedését biztosító tömeg, a vonzódás képességével bír. Holott a tömeg, a kvalitatív hatásokkal szemben tanúsított tökéletes ellenállása miatt lett a testek tehetetlenségének az ideális mértéke.  Mint egy önálló testtulajdonság. Amely a vonzódás többletképességével, már nyilván nem rendelkezhet.

Az égitestek keringő mozgásformáit, a gravitáció által megvalósulni látszó tömegvonzás jelenségével magyarázza a tudomány. Csakhogy szerintem, a mágneses térben szabadon eső, elektromos alaptulajdonságú és összetett szerkezetű anyagi égitestek szabadon esve, relatív súlytalanságban vannak. Így a súlytalan állapotban szabadon eső égitesteket, nagyon könnyű mágneses pályákon tartani, az Univerzum mágneses terében. Mivel a mágneses tér és az elektromos anyagi megnyilvánulások között, folyamatos induktív viszony áll fenn.

Az égitesteknek ez az összehangolt kozmikus keringése, a Földről szemlélve, a vonzódás látszatát ébreszti a kutatókban. A mai napig. Holott a tömegvonzás elméletét, már Einstein is megkérdőjelezte, amikor a relativitás elméletében, a vonzódás látszatáról írt. Akkor, amikor a téridő görbületét magyarázta. Ahol a nagyméretű tömegek jelenlétében, meggörbül a téridő szerkezete, és a vonzódás látszatát keltve, az egyenes vonalú egyenletes mozgásukat, egy-egy keringő pályaíven hajtják végre az égitestek. Vagyis, a tömegvonzás fiktív fogalmát, a téridő görbületének az elvére cserélte.

Ma pedig a tudósok, hol a tömegvonzást, hol pedig, a téridő görbületét értelmezik a gravitáció alatt. Kényük-kedvük szerint. Olykor, teljesen összekeverve azokat, akár egy mondatban is.

Pedig a tömeg, a kvantitatív kiterjedéssel rendelkező anyagi mennyiségek tehetetlenségének a mértéke. Amely olyan tulajdonság, amelyik tökéletes ellenállást képvisel a kvalitatív, azaz kiterjedés nélküli hatásokkal szemben. Az erővel és az energiával szemben. Ezért próbálták meg kvantálni, azaz kiterjedésként értelmezni, a kiterjedés nélküli energiát is. Hogy a tömeg és az energia kompatibilis legyen egymással.

A magasság változásával arányosan, a relatív módon változó súllyal ellentétben, a tömeg állandó. Ahol az „állandó” kifejezés azt jelenti, hogy abszolút értékű. Miközben állítólag, továbbra is minden relatív.

Így a gravitáló, azaz „vonzódó-tömeg” értelmezése során, alapvetően kétféle tömegfogalom honosodott meg a fizika tudományában.  A „tehetetlen-tömeg” és a „súlyos-tömeg” fogalmai. De, ahogy a „vonzódó-tömeg” fogalma abszurd, úgy a másik két tömegfogalom is értelmetlen. Mert a „tehetetlen-tömeg” fogalma azt jelenti, hogy a tehetetlenség mértéke tehetetlen. Vagyis, passzív a passzivitás. Míg a „súlyos-tömeg” fogalma arra utal, hogy a tehetetlenséget kifejezni képes tömeg, erővel rendelkezik. Mégpedig súlyerővel. Vagyis, aktív a passzivitás.

Az ezoterikus tanításokból ismert vonzás törvénye is, szerintem mágneses alapon működik. Ahol a hasonló, a hasonlót vonzza az Univerzumban. Vagyis, elég valamire pozitív módon rágondolni, és máris bevonzottuk azt az életünkbe.  Persze, ez így túl egyszerű, és nem is igazán működik mindenkinél. Mert valójában, képtelenek vagyunk pozitívan gondolkodni.

Ki ne gondolt volna már a lottó ötös találatára. Mégis, milyen kevés nyertes van a telitalálatra. Vagy bármilyen számunkra kedvező dologra gondolva, mégis kellemetlen valóságot kell megtapasztalnunk. Ennek pedig, komoly oka van.

A szellemi gondolatainknak ugyanis, csak informatív értékeik vannak. Ezért, csak a vágyott formációt képesek kialakítani az elménkben, az elképzeléseink segítségével. Polaritással, csak az erőhatások bírnak. Mert, azokat lehet jó vagy rossz vonatkozásban használni. Azaz pozitív vagy negatív polaritással. A lelki érzéseink pedig, az életünk energiájából származó mentális életerő impulzusaink. Amelyek a szellemi gondolataink informatív hatására aktivizálhatók.

Így a kellemes szellemi gondolatainkhoz, pozitív lelki érzések mentális erőhatásait rendeli az elménk. Míg a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, negatív polaritással csatol lelki érzéseket. Ennél fogva, kizárólag a mi személyes felelősségünk az, hogy milyen minőségű szellemi gondolatokkal aktivizáljuk, a lelkünk érzéseiben kódolt életerő impulzusainkat.

Mert, csak a pozitív lelki érzéseink hasznosak, konstruktívak, teremtőképességűek, építő jellegűek számunkra. A negatív lelki érzéseink destruktívak, számunkra romboló hatásúak. Ezért, mindig nekünk kell a kellemes szellemi gondolatainkat megválogatva, pozitív lelki érzéseket aktivizálni az elménkben ahhoz, hogy a „vonzás törvénye” működhessen az életünkben.  Ha attól eltérünk, akkor mi magunk szenvedünk miatta.

A hit, lelki érzésekkel alátámasztott szellemi gondolat az elménkben. Vagyis, olyan EEG műszerrel mérhető mágneses hullám az agyunkban, amelyik kölcsönhatásba léphet az Univerzum mágneses terével. Így a „vonzás törvénye”, már az agyi mágneses hullámaink miatt működik az életünkben. Ahol a szellemi gondolataink képviselik az agyi mágneses hullámunk hullámhosszúságát, míg a lelki érzéseink a mágneses frekvenciát biztosítják hozzá. Így általunk tudatosan formált mágneses hullámként, részt vehetnek az Univerzum mágneses terében zajló induktív mágneses aktivitásban. De hogyan?

Az általam javasolt tudatos teremtés lényege az, hogy a vágyainkat kell minél részletesebb módon elképzelni az elménkben. Majd ahogy realizálódik az a fejünkben, olyan arányban csatol hozzá az elménk pozitív lelki érzéseket. Így agyi mágneses hullámként, kivetíthetjük azt az elménkből az Univerzum mágneses terébe, az ÁMEN kifejezéssel. Ami egyszerűen azt jelenti, hogy LEGYEN.

A teremtésről egyedül Isten hozhat döntést. A teremtő. Az a tény, hogy mi kimondhatjuk azt, hogy LEGYEN, azaz ÁMEN, arra utal, hogy a lélek által, minden értelmes embert, Isteni minőség élteti. Így az elménkben formált elképzeléseinket, amit a vágyainkról alkotunk a szellemi gondolataink segítségével, a lelkünk által bennünk élő Isteni minőségünk szemléli. Amikor azt látja, hogy a lelki vágyunkat képzeljük el valóságosnak, akkor éppen az Ő akaratával foglaljuk le az elménket. Ezért biztosít hozzá az elménkben pozitív, azaz teremtő erejű lelki érzéseket.

Így a „vonzás törvénye”, amit az ezoterikus tanítások sugallnak, csak akkor működik az életünkben, amikor a tudatos teremtés lehetőségével élve, előrevetítjük magunknak a lelki vágyainkról alkotott elképzeléseinket, és a hozzá csatolt pozitív lelki érzéseinket. Azokat az ÁMEN kifejezéssel vetíthetjük előre az elménkből, az Univerzum mágneses terébe. Ahol minden összetett szerkezetű elektromos anyagi megnyilvánulás eseményszintű működése zajlik.

A mágneses térbe vetített elképzeléseink, mint mágneses hullámok formáját öltött hiteink, megkeresik maguknak a hullámhosszúságuknak megfelelő, de jóval nagyobb frekvenciájú kozmikus mágneses hullámokat, és azokat, a vágyott céljaink elérése érdekében fogják aktivizálni számunkra. Így azok a vágyott események, mintha bevonzottuk volna őket, sorra megvalósulnak az életünkben. Mert a tudatos teremtés mentális technikáját jól használtuk.

Tehát a vonzás, ebben az esetben is csupán egy látszati dolog. Mert az Isteni minőség bennünk él, és ezért, a tudatos teremtés képességével bírunk. Csupán a vágyainkat kell követnünk a szellemi gondolataink segítségével. Egyfajta megoldás-centrikus jellegű gondolkodásmóddal. Amellyel, nem a megvalósulásra váró esemény folyamatát képzeljük el, hanem a vágyainkban kívánatossá vált végeredményt.

Az Univerzum energiája egy és oszthatatlan. Erről szól az energia megmaradási törvénye. Amely szerint, energia nem vész el, csak mindig más és más megnyilvánulási formát ölt, a hatásával szemben teljesen tehetetlen anyagi testek tömegeit aktivizálva. Ilyen anyagi test az ember is. Így bennünk, értelmes emberi formát öltött az energia. Mert a lélek, az életünk energiája. Ezért, a lélek által biztosított energiának köszönhetően, Isten éltet bennünket. Éppen ugyanúgy, ahogy a világmindenség más egyéb relatív elektromos anyagi megnyilvánulásait is mozgásban tartja.

A tudatos teremtés segítségével, azt a mentális tehetetlenségünket győzzük le, ami a lelki érzéseink nélküli relatív szellemi gondolataink révén, sokszor teljesen megoldhatatlan feladatnak látszik. Mert a racionális módon működő relatív szellemi gondolatainkkal, gyakran elveszünk a részletekben. Ami nagyon sok esetben, lehetetlenné teszi az elképzeléseink megvalósulását.

Ezzel szemben, a teremtésre alkalmas pozitív lelki érzéseinket, az abszolút módon, azaz teljes mértékben elképzelt végeredményre összpontosítva tudjuk aktivizálni. A kívánt esemény relatív részleteinek az igénye nélkül. Ez által, feloldható a hiányos vagy téves ismereteinkből származó mentális tehetetlenségünk, amit a relatív emberi szellemiségünk képvisel. Ami sok esetben, eleve lehetetlenné teszi az elképzeléseink megvalósulását.

Úgy is mondhatnám, hogy csak a relatív szellemi megoldásaink lehetnek mentális módon tehetetlenek. Mert a tanult szellemi tudásunk, szinte mindig hiányos vagy téves valahol.

Ezzel szemben, a mágneses alaphalmaz által biztosított abszolút Elmében, minden lehetséges információ megvan, hiánytalanul és tévedhetetlenül. Ezért képes a relatív mentális tehetetlenségünk feloldódni az abszolút Elmében. Másképpen fogalmazva, a relatív emberi elmében megértett lelki vágy szellemi szintű elképzelése, az abszolút Elmében valósulhat meg maradéktalanul, a pozitív lelki érzéseink hatására. Így a „vonzás törvénye” is mágneses alapon működik. A mi agyi mágneses hullámainkban kódolt szellemi gondolataink és lelki érzéseink irányításával.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2018.06.10.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9114036114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása