Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2019.03.13. 16:59 futotuz

Adatik.

Címkék: adatik

Adatik.

A Bibliának, talán a legelvontabb állítása arról szól, hogy akinek van, csak annak adatik. Akinek pedig nincsen, attól elvétetik minden.

„Meglássátok azért, mimódon hallgatjátok: mert akinek van, annak adatik; és akinek nincs, még amijét gondolja is hogy van, elvétetik tőle."

                                                                                                       Lukács 8.18

Sokáig azt hittem, hogy ez egy téves Bibliai fordítás, amíg észre nem vettem azt, hogy több helyen is megjelenik ez az üzenet az írásban. Vagyis, nemigen lehet a véletlen műve. Akkor azonban, logikus értelme kell, hogy legyen.

A szó szerinti értelmezése alapján ugyanis, ez az üzenet a gazdagoknak szól. Őket nyugtatja meg azzal, hogy akinek már van, annak ad az Isten. Míg a nincstelenektől, még azt is elveszi, amire esetleg gondolni mernek. Miféle igazságtalan rendelkezés lehet ez?

Tudva azonban azt, hogy a Biblia egy tökéletes szimbólumkönyv, amelyben minden eseménynek, helyszínnek, és szereplőnek, valamilyen szimbolikus jelentése is van, elkezdtem az emberi logika helyett, az Isteni logika szemszögéből értelmezni a dolgot. Így már, egészen más értelmet nyert számomra az üzenet. Mert így, akinek van hite, annak a hite szerint adatik Istentől. Akinek nincsen hite, attól még az is elvétetik, amire csupán szellemi szinten gondolni mer. Ebben már van logika.

Először is, azzal kell tisztában lenni, hogy mi is az a hit. Mert az én véleményem szerint, a hit olyan szellemi gondolatunk, amelyikhez az elménk, lelki érzéseket csatol. Vagyis, lelki érzések nélkül a szellemi gondolat, egyszerűen feledésbe merül. Mert nem tartalmaz a valóság formálására utaló mentális erőimpulzusokat. Vagyis, lelki érzéseket. Mivel a szellemi gondolatainknak, csupán informatív értékei vannak. Ezért lehet velük mentális formációkat, elképzeléseket kigondolni. De ezek az elképzelések, lelki érzések nélkül, hamar feledésbe is merülnek. Mert a hozzájuk társuló lelki érzéseink teszik fontossá számunkra az elképzeléseinket.

Míg a szellemi gondolatainknak mentális szintű informatív értékei vannak, addig a lelki érzéseink, mentális erőhatásokat képviselnek. Mert a lelkünkből, az életünk energiájából származtathatóak azok. Mentális erőhatásokként pedig, mentális munkavégzésre képesek. Ami röviden azt jelenti, hogy lelki érzéseink, a valóságunk formálására képes teremtői képességekkel rendelkeznek. Mert a lélek által, Isten éltet bennünket.

Ezért, ha a szellemi gondolatainkhoz, lelki érzések teremtőimpulzusait adjuk az elménkben, akkor hitet formálunk belőlük. Olyan mentális egységet, amely az elménkből, a memóriánkba kerülhet. Az elménk mentális háttértárolójába. Ilyen módon, bármikor emlékezhetünk a hiteinkre. Mert a memóriánkból, bármikor előhívhatjuk a hiteinket, az elménk tudatosságának a színterére.

A hitünkbe ágyazott lelki érzéseink, lehetnek pozitívak és negatívak is. Attól függően, hogy kellemes vagy kellemetlen szellemi gondolatokhoz társultak azok az elménkben. De konstruktív, azaz teremtő erőként, csak a pozitív lelki érzéseink érvényesülhetnek. A negatív lelki érzéseinknek, kizárólag destruktív, azaz romboló hatása van. Ezért az elménkben, csak a kellemes szellemi gondolatokra aktív pozitív lelki érzésekkel érdemes foglalkoznunk. Mert, csak azok lehetnek hasznosak számunkra.

Aki tehát, azt szeretné, hogy Isten a teremtő, adjon neki a vágyai szerint, az a kellemes szellemi gondolatai segítségével, képzelje el valóságosnak azt, ami a vágya tárgyát képezi. Hogy az elméjében, minél több pozitív lelki érzést tudjon beleinvesztálni. Mert, csak azt tapasztalhatjuk meg a valóságunk részeként, amire a lelki érzéseink irányulnak. Valamint olyan mértékben, amilyen mértékben a lelki érzéseink képviselik az elképzeléseinket. Ezért kell a kellemes szellemi gondolataink segítségével, megfelelő módon irányítanunk, a teremtésre alkalmas pozitív lelki érzéseinket.  

Ezért, csak akkor hiszel igazán a teremtő Istenben, ha tökéletesen bízol abban, hogy megteremti számodra a hiteid tárgyait. Vagyis, nem elég szellemi szinten Istenben, a teremtőben hinni vakon, hanem a hitünket élővé kell alakítanunk. Mégpedig a pozitív lelki érzéseinkkel. Mert a pozitív lelki érzéseink nélkül, nem létezik teremtésre méltó hitünk.

Ez azt jelenti, hogy aki hisz az egészségben, egészséges lesz. Mert Isten, megteremti számára mindazt az egészséges testi állapotot, amihez a pozitív lelki érzéseit adta. Aki hisz a sikerben, sikeres lesz. Mert a pozitív lelki érzéseit, a siker felé irányította. Aki hisz a gazdagságban, annak Isten megteremti a gazdag anyagi állapotot, mert a pozitív lelki érzéseit oda irányította. Aki hisz a szerencsében, szerencsés lesz. Mert a pozitív lelki érzéseit, a szerencse felé irányította. Vagy, aki hisz a szerelemben, annak Isten, szerelmes kapcsolatokat biztosít. A hozzá rendelt pozitív lelki érzései alapján. Aki hisz a barátságban, annak Isten, sok jó barátot biztosít. Mert a pozitív lelki érzéseit oda irányította. És így tovább. A lehetőségek végtelenek. Csak hinni kell mindenben, ami hasznunkra lehet. Méghozzá, napi szinten.

Vagyis, amit szeretnél megtapasztalni, abban előbb hinned kell. A kellemes szellemi gondolataiddal, oda kell irányítani a pozitív lelki érzéseidet. Céltudatosan. Ezért, a megszokott probléma-centrikus gondolkodásmódunkat, fel kell cserélnünk tudatosan, a megoldás-centrikus gondolkodásmódra. Amelyben a kellemes szellemi gondolataink segítségével, olyan megoldásokat képzelünk el az elmékben, amelyek vágy szerinti megvalósulása boldoggá tehetne bennünket.

Ilyen módon, a problémáinkra csak addig fókuszáljunk az elménkkel, amíg meg nem értjük azokat. Azután, mielőbb a számunkra helyes megoldást kell elképzelnünk magunknak. Hogy a boldogságunkhoz vezető mentális utat, tisztán lássuk az elménkben. Ez a szellemi szintű tisztánlátás generálja a pozitív lelki érzéseinket. Mivel a lélek által, Isten nézi az elménkben formált elképzeléseinket. Így a számunkra helyes megoldást, már valóságosnak látjuk. Vagyis, örömöt okoz nekünk a látványa akkor is, ha még nem képezi a megtapasztalható valóságunk részét. Mert amit valóságosnak látunk és érzünk, az fogja majd a megtapasztalható valóságunkat alkotni.

Mivel a lélek által, Isten éltet bennünket, ezért a lelki érzéseink Istennek, a teremtőnek szólnak. Ezért kell nagyon komolyan odafigyelni arra, hogy a lelki érzéseinket, milyen célok elérése érdekében aktivizáljuk, a szellemi gondolataink segítségével. Mert a megvalósulás, mindenképpen bekövetkezik.

Ma az átlagemberek nagy része, ábrándozik ugyan szellemi szinten a gazdagságról, a bőségről, sikerről, szerencséről, vagy a szerelemről, de pozitív lelki érzések nélkül. Ezért Isten, még azt is elveszi tőlük, amire lelki érzések nélkül gondolnak. Mert lelki érzések nélkül, egyszerűen érdemtelenek a dologra. Ez az Univerzum teremtési törvénye. Amit, éppen mi magunk kezdeményezünk, a hiteinkbe ágyazott pozitív lelki érzéseinkkel.

Mivel az átlagemberek, nem tudják azt, hogy mi a hit lényege, ezért a valóság formálására alkalmas lelki érzéseiknek hol pozitív, hol negatív értéket adnak. A folyton változó kellemes és kellemetlen szellemi gondolataik alapján. Így az ellentétes polaritású lelki erőhatások, rendre kioltják egymás hatását. Vagyis, nem történik számottevő változás az életükben. Ilyen módon, mindenért keményen meg kell dolgozniuk. Majd féltve, óvva kell vigyázniuk a megszerzett javaikat. Mert az életük értelmét abban látják.

Az ilyen ember, nehezen ad másoknak a megszerzett javaiból, mert mindenét a saját maga kiterjesztett részének értékeli. Így bármitől kell is megszabadulnia mások javára, az olyan számára, mintha a fogát húznák. Ezért az ilyen ember, a javaihoz kötődő személy. Egyfajta kötöttségben, rabságban él a javaival. Csak a halál választhatja el őt a megszerzett javaitól.

A hívő ember adakozóbb. Mert tudja azt, hogy bármilyen hiányt érezzen is, az csak egy pillanatnyi problémát jelenthet számára. Lehetőséget lát minden problémában arra, hogy részt vállaljon a tudatos teremtésben. Mégpedig, a kellemes szellemi gondolatok által aktivizálható pozitív lelki érzéseivel. Amelyek által Isten, megteremti számára a vágyott dolog tárgyát.

Az igazi hívő ember, nem is igazán Istenben hisz, hanem főképpen abban, hogy a lelke által benne élő Istenként, bármikor kezdeményezheti a teremtés folyamatát, a kellemes szellemi gondolataival irányított pozitív lelki érzéseivel. Ezt jelenti az Istentudatosság. Amely nem különít el senkit Istentől, hanem éppen ellenkezőleg, mentális egységet biztosít vele. Mert, ha Isten a teremtő, akkor csak a tudatos teremtés által válhatunk eggyé vele.

Ez egy mentális folyamat. Amelynek során, szellemi szinten felfogja az értelmes ember azt, hogy milyen viszonyban áll a lelke Istennel. Nagyon sokat segíthet a dolog megértésében a hála. Amelynek során, mindig hálásak vagyunk Istennek azért, amit már eddig megteremttet számunkra. Mert a hála, pozitív lelki érzéseket koncentrál az elménkben. Ezért a hála, nem hagyja nyugodni a pozitív lelki érzéseinket akkor sem, ha nem foglalkozunk éppen a tudatos teremtéssel.

Ezért reggel és este, de a nap folyamán is bármikor, legyél hálás mindenért külön-külön. Mindenért, ami széppé teszi az életedet. Amíg hálás vagy az Istentől kapott dolgokért, addig gyakorlatilag, „leltározol” is egyben. Mert közben észreveszed azokat a dolgokat, amik még hiányoznak az életedből, de a létezésükkel boldogabbá tehetnének téged. Ezeket a felismeréseidet, a tudatos teremtés segítségével, a megvalósulás hatáskörébe rendelheted. A kellemes szellemi gondolataid által kialakított reális képzeleted segítségével. Amelyek, új hatási irányokat határoznak meg a pozitív lelki érzéseidnek.

Csak, sohase állj le a tudatos teremtéssel. Ha mindened megvan, és már boldog vagy, mert nincsen semmiben hiányod, akkor kezdd el mások hiányait is megteremteni. Ilyen módon, szebbé és jobbá alakíthatod számukra is a világot, amelyben élnek. Még úgy is, ha nem tudnak arról, hogy te segítettél rajtuk. Mert a világ, sokkal szebbé és jobbá képzelhető. Mivel, a képzeletünk teremtő ereje, a beleinvesztált pozitív lelki érzéseinktől függ.

Ezért, soha se feledd el azt, hogy akinek van hite, annak a hite szerint ad Isten. Így, amit meg szeretnél tapasztalni, azzal szemben, mindig legyen hited. Vagyis, határozd meg a kellemes szellemi gondolataiddal a vágyott céljaidat, hogy a hozzájuk csatolható pozitív lelki érzéseid, megvalósíthassák számodra azt, amit szeretnél megtapasztalni. Továbbá légy hálás, hogy a lélek által Isten beléd költözött, és a tudatos teremtés lehetőségével, bármit megtapasztalhatsz a valóságban. Ennek a mentális folyamatnak, csak a korlátolt szellemi ismereteid szabhatnak határt.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2019.03.13.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7914686662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása