Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2019.12.27. 13:09 futotuz

Mentális hibánk.

Címkék: mentális hibánk

Mentális hibánk.

A szellemi szinten élő ember mentalitása olyan, hogy akaratlanul is megítéli az embereket. Mert, egyfajta rangsort állítunk fel, amelybe önmagunkat is be tudjuk sorolni. Ilyen módon, vannak példaképeink az emberek között, és olyanok is, akikhez nem kívánunk hasonlítani. Ezért, a reálisnak látszó önértékelésünk, a másokról alkotott véleményünkön múlik. Így él ma, az emberek döntő százaléka. Alapvetően hibás mentalitással.

Ezt a szellemi szinten formált egyéni rangsort, az emberek jellemének teljes ismerete nélkül hajtjuk végre. Ezért a példaképeink, nem minden esetben olyan emberek a hétköznapi életükben, akikhez valóban hasonlítani szeretnénk. Valamint azokat, akiket elítéltünk, nagyon sok esetben, felületes módon tesszük. Mert a hibás előítéleteinknek engedelmeskedve, úgy hozunk lesújtó véleményt, hogy az emberek személyes jellemével, még csak nem is találkoztunk. Egyszerűen, a megjelenésüket biztosító külső jegyeik alapján rangsorolunk.

Ennél fogva, akikben nem bíztunk, azokban kellemesen csalódhatunk, és akikben megbíztunk, azokban pedig, elég gyakran csalatkozunk. Mert, mindenki, csak a saját mentalitása alapján képes hozzánk viszonyulni. Azt adhatja csak felénk, ami benne szellemi szinten már megvan. Mint személyes módon kezelhető mentális értéket.

A személyes mentalitásunk, mindig attól függ, hogy az elménk mindenkori tudatossága, milyen alacsony vagy magas rezgési szinten rezeg. Ha feszültek, idegesek vagyunk, akkor alacsony ez az agyi rezgési szintünk. Ha pedig elégedettek és kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor jóval magasabb. Az átlagembereknél ez a mentalitás, egész nap változékony. Attól függően, hogy milyen minőségű szellemi gondolatokat engedünk tudatosodni az elménkben.

Úgy is mondhatnám, hogy a szeretet agyi rezgései magasak, míg a szeretet nélküliség agyi rezgései jóval alacsonyabbak. De ahogy, a nyugalmunkat biztosító magabiztosságunk, a szeretetünk rezgési szintjén valósulhat meg, úgy a szorongásainkból származtatható félelmeinket, éppen az határozza meg, hogy milyen távol vagyunk éppen, a szeretet rezgési szintjétől.

Jézus, kétezer éve azt tanította, hogy soha ne ítélkezzünk. Mert, tulajdonképpen, amilyen ítélettel sújtunk valakit, annak a véleményünknek a szintjére süllyed a mentalitásunk. De sajnos, nem tanította meg senkinek azt, hogy hogyan lehet mentális ítéletek nélkül élni. Hogyan lehet, mindig szeretetben járni.

Na, most akkor nézzük meg, hogy mit tesz ma az átlagember, amikor szeret valakit. Nézi, szemléli a szeretett személy természetes viselkedését, és csak a jót látja benne. Így az esetleges hibái, egyszerűen eltörpülnek, elhalványulnak az erényeinek a ragyogása mellett. Ilyen módon, akit szeretünk, az mindig a szeretetünkben fog maradni. Amikor pedig, a szeretett személy reánk tekint, mosolyogni fog, és végtelen szeretetet sugároz felénk a tekintete. Mert az egymás felé irányuló mentalitásunk, közös nevezőn van. Tele hálával, megértéssel, és bizalommal.

Nos, hát ilyen módon kell szeretnünk mindenkit. Mindenkinek az erényeit kell keresni. Éppen azért, hogy az erényeinek az ismeretében, az esetleges hibái eltörpüljenek számunkra. Amíg az embereket így szemléljük, addig nem kell megítélnünk őket. Mert ítéletet, csak a hibáikra mondhatunk. De, ha a hibák eltörpülnek, mert számunkra már nem fontosak, mivel az erényeikre vagyunk tudatosak, akkor az ítéletünk rendre elmarad.

Ráadásul, tudva azt, hogy a lélek által Isten éltet bennünket, joggal feltételezhetjük azt is, hogy a lélek élteti a többi embertársunkat is. Vagyis, Isten. Ezt őrizte meg a mai napig, a mi ősi magyar nyelvünk, amikor szülinap alkalmával azt kívánjuk egymásnak, hogy „Isten éltessen.”. Ezért a szeretetünk, mindig a léleknek szól.

A szellemi szinten irányított viselkedésükben, lehet olykor hiba is. Mert a szellemi adottságaink, az életünk végéig változékonyak maradnak. Lélekben azonban, állandóak vagyunk.

Amikor tehát, egy emberre tekintesz, a lelkét dicsérd. Az őt éltető Isteni minőséget. Mert, amíg a lelkét dicséred, addig a szeretetedben tud maradni. Az esetleges hibáit, csak a szellemi szintje hozhatja felszínre. Ami a te mentalitásodtól fis függ. Mert a jó magyar mondás szerint, „Amilyen az adjon Isten, olyan lesz, a fogadj Isten.”. Ami azt jelenti, hogy először neked kell jóindulatot mutatnod, és csak akkor várhatod el azt, hogy viszonozza azt bárki is. Ezért, a szeretet a legjobb befektetés, mert a reális reményeink szerint, viszont szeretetet eredményezhet.

Ezért a szeretet, az nem járandóság. Azt ki kell érdemelni. Mégpedig olyan módon, hogy meg kell előlegeznünk a szeretetet. Csak annak mértéke alapján juthatunk mi magunk is, mások szeretettel teljes viselkedéséhez. Amelyben minden örömünk forrása rejtőzik. Vagyis, a boldogságunk. Mert a boldogság nem más, mint az örömök folytonossága az életünkben.

Ezért a szeretetben járó ember, azért boldog, mert örömökkel teljes az élete. Hiszen a társadalmi kapcsolataiban, mindig a szeretetet sugározzák feléje az embertársai. Ezért a szeretet, akkor is jó befektetésnek bizonyul, ha néha kihasználható baleknak tűnik is az ember. Mert a szeretettel élő embert, csak a jóval alacsonyabb szellemi szinten élők képesek kihasználni.

De, amennyiben az elménk alapmentalitását a szeretet szintjére fokoztuk, és magasabb lett az agyi rezgéseink hullámhossza és frekvenciája, akkor a rezonancia törvénye alapján, az alacsonyabb agyi rezgésű, úgynevezett „nehéz” emberek, egyszerűen elkerülnek bennünket. Mert egészen más hullámhosszúságú agyi rezgésekre lesznek fogékonyak. Így a problémás, azaz „nehéz” emberek, másokkal szemben problémásak maradnak ugyan továbbra is, de velünk szemben gyökeresen megváltoznak. Pozitív értelemben. Először zavarban lesznek, majd az agyi rezgésünknek megfelelően, egyre normálisabban viszonyulnak majd hozzánk.

A lelkünk által bennünket éltető Isteni minőségünk, csak a szeretetünkben képes megmutatkozni. Szeretet nélkül pedig, egyszerűen rejtve marad. Mert a szeretet, és a szeretet nélküliség, nem juthat érvényre egy időben. Erről szól az egész Biblia. Mert a lélek által bennünk élő Isten, erőt ad számunkra a teremtéshez. Lelki érzéseken alapuló mentális erőket. De reánk, a szellemi adottságainkra bízza azt, hogy ezeket a teremtésre alkalmas lelki érzéseinket, milyen módon használjuk fel.

Addig, amíg szeretetben járunk, és magas rezgésű agyi hullámokkal teljes a mentalitásunk, addig magasabb frekvenciájú, úgynevezett pozitív lelki érzéseket aktivizálunk az elménkben. Amikor pedig, a kellemetlen szellemi gondolatok hatására, a mentalitásunk alacsony frekvenciájú agyi rezgéseket vált ki belőlünk, akkor negatív polaritással hozzuk működésbe, a teremtésre alkalmas lelki érzéseinket. Vagyis, az Isteni szintű teremtés helyett, a Sátáni minősítésű rombolásra, pusztításra használjuk lelki erőinket. Mivel, az Isteninek minősülő teremtés ellen aktivizáljuk azokat.

Ezek a negatív lelki érzéseink, ahogy feszültséget okozva felidegesítenek bennünket a jelen pillanatában, úgy az emlékeinkbe ágyazódva, visszahatnak a mindenkori mentalitásunkra. Ráadásul, még az elménk mentális háttértárolójában, a memóriánkban, tovább dolgoznak azok rombolva, pusztítva mindazt, amit szeretettel felépítettünk az életünkben, vagy az életkörülményeinkben.

De, hogyan lehetséges a személyes mentalitásukat, a szeretet magasabb rezgési szintjén tartani? Hát, olyan módon, hogy az esti elalvás előtt és a reggeli felkelés után, teljesen személytelen módon mindenkinek, a lelkünk által bennünket éltető Isten áldását küldjük. Mert Isten áldásával, mindenki jobbá válik velünk szemben. Ha alkarja, ha nem. Ilyen módon, az egész világ emberisége, sokkal szebbé és jobbá formálható.

Arról nem is beszélve, hogy amikor már Isten áldását küldöd mindenki felé, akkor te magad is, sokkal pozitívabban tudsz majd az emberekhez viszonyulni. Mert az áldásodon alapuló jókívánságod személytelen marad. Vagyis, mindenkinek szól. Kivétel nélkül. Ezzel a tudattal pedig, felesleges minden előítélet. Vagyis, a mentalitásodat biztosító agyi rezgéseidet, nem korlátozzák szellemi szintű relatív feltételek. Mert az embertársaid szellemi szinten végrehajtott esetleges negatív hibáit, elfedik számodra, a lelki nagyságukról alkotott pozitív nézeteid. Mert, minden embert Isten éltet, a lélek által.

Így a szeretet, a lelkeink között fennálló jó viszony megnyilvánulása. A jutalma pedig, az öröm érzése. Amelynek a folytonossága, boldogságot eredményez. Ebben a lelki szinten megvalósult szeretetben, eltűnik minden bizalmatlanság, kétség, szorongás, és félelem. Teljesen kiegyensúlyozott emberi életet biztosít számunkra. Amelyben a szellemi és testi állapotaink is normálisabbakká válhatnak.

Így a szeretetben megtisztult mentalitásunk, megtisztítja a testünket is. Ami az egészséggel azonosítható. Mert a mai egészségügyi adatok alapján, szinte minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű. Ami azt jelenti, hogy ha a pszichénket képviselő elménket rosszul használjuk, akkor az szomatikus, azaz testi elváltozásokat eredményez számunkra. Ami a kialakult betegségeinkben manifesztálódik. Ezért, minden betegségünk, a mi saját hibánk. De, a pszichoszomatikus eredetű betegségeink megszűnnek, ha a pszichénket képviselő elménket jól használjuk.

De hogyan lehet az elménket rosszul használni? Hát, csak olyan módon hogy a teremtésre alkalmas pozitív lelki érzéseinket, negatív polaritással aktivizáljuk az elménkben. Mégpedig, a kellemetlen szellemi gondolataink hatására. Viszont, ha a mentalitásunkat helyretesszük, akkor kizárólag kellemes szellemi gondolatok fogják uralni a lelki érzéseinket. Az Isteni eredetű teremtés mentális folyamatát szolgálva az életünkben. Kiküszöbölve ez által, minden mentális hibát az életvitelünkből.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2019.12.27.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr10015367924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása