Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2020.11.13. 07:41 futotuz

Lételmélet.

Címkék: lételmélet

Lételmélet.

A létezés elvi lehetőségének a mibenlétét, már nagyon sok filozófus és tudós ember feszegette. De csupán, az objektív anyagi minőségeken keresztül, ez sohasem fog megvalósulni. Mivel, az anyagi minőségek, maguk is rezgési szintű okozatok csupán. Mert az anyagi minőségek, csak a létezés összetett szerkezetű elektromos részhalmazait képviselik. Amelyeket, a mágneses alaphalmaz hullámainak az alaprezgései tartanak működésben, induktív módon.

Ennél fogva, egy valós lételmélet, alapvetően kétféle valóságot értelmez. Egy oszthatatlan alaptömegek végtelen halmazából álló zárt szubjektív valóságot. Valamint, az összetett szerkezetű elektromos, mágneses szempontból nyílt anyagi részhalmazokból álló objektív valóságot. Ez a kétféle valóság, együtt mutatkozik meg számunkra. Mert az objektív elektromos anyagi valóság részhalmazai, a szubjektív mágneses valóságból alakultak ki, és abban is működnek rezgési szinten. Mint a szubjektív mágneses alaprezgésekre visszavezethető, objektív elektromos anyagi másodrezgések.

Ahogy a mágneses térben vannak, az összetett szerkezetű elektromos anyagi minőségek, úgy a belső szerkezeteiket is, éppen a mágneses alaphalmaz oszthatatlan alaptömegei tölti ki. Így a mágneses és az elektromos adottságok, együtt mutatkoznak meg számunkra. De az indukció jelensége, mégis egyértelműen utal arra, hogy két ellentétes tulajdonságú halmaztípusról van szó. Amelyek elválaszthatatlan és állandó viszonyában, a mágneses alaphalmaz a domináns.

Az objektív anyagi valóság, csak egy tízezrednyi a létezésben. Hiszen, ha az atomokból kivonjuk az ő elektronjaik, protonjaik, és neutronjaik összes térfogatát, akkor az a teljes atomnak, csak az egy tízezredét fogja kiadni. Ez fizikai tény. Úgy is mondhatnám, hogy egy atomban, csak egy tízezrednyi az objektivitás mértéke. Az összes többi atom-térfogatban szerintem, a szubjektívként értékelhető mágneses alaphalmaz tölti ki a teret. Úgy is mondhatjuk, hogy mozgási, létezési teret az objektív anyagi atomok számára, a kozmikus szintű mágneses tér biztosít.

Ha pedig, az atomok által biztosított rács és kristályszerkezetekre gondolok, akkor ez az arány, még tovább fokozódhat. Akár több tízezres, százezres, vagy milliós értéket is képviselhet. Ebből az következik, hogy az objektív létezésben, éppen az objektivitás a legkevesebb. Ilyen értelemben véve, az objektivitás gyakorlatilag, a szubjektív létezésnek, erősen homeopátiás megnyilvánulása csupán. Ami rezgési szinten valósult meg és működik.

Ebből kifolyólag, a létezés megértéséhez, az objektív valóság megismerése, édes kevés. Pedig, a tudomány alapfeladataként, az objektív valóság megismerését célozta meg. De az objektív valóság megismerése, csak utalhat a szubjektív valóságra. Amely szubjektív valóság, jóval nagyobb mértékben képviseli a valós létezést.

Az Univerzum mágneses alaphalmazában, kozmikus szintű mágneses hullámok alakultak ki. Amelyeknek a hullámhossza szerintem, informatív értéket képvisel. Míg a frekvenciája által, az energia terjed. A fény sebességével. Az a halmaz pedig, amelyikben információ alakulhat ki, tárolódhat el, és közlődhet az elektromos anyagi részhalmazok felé, elmének és memóriának minősül. Vagyis, az Univerzum abszolút Elméjének, és a szintén abszolút Memóriájának. Amelynek ennél fogva, sajátságos abszolút Öntudata is van.

Az Univerzum abszolút Elméjének és Memóriájának az Öntudata is abszolút értékű.  Amit az ezoterikus tanítások Forrásként, míg a vallásos tanítások Istenként tisztelnek. Ezért egy valóságos lételmélet, mindenképpen Istenről kell, hogy szóljon. Az objektív valóság szubjektív forrásáról. Amelyben az összes objektív elektromos anyagi minőség, csupán a mágneses hullámokra visszavezethető másodrezgéseknek minősül. Vagyis, a mágneses alapú primer alaprezgések, elektromos alapú szekunder másodrezgéseket idéznek elő és tartanak fenn.

Így a relatív tulajdonságú, objektív elektromos anyagi valóság, az abszolút értékű, szubjektív mágneses valósággal együtt képezi, a teljes létezést. A közöttük fennálló folyamatos induktív viszonyt fenntartva. Ahogy az objektív valóságban, az emberi tudatosság képviseli azt a relatív értelmet, amivel felfoghatja a létezést, úgy a szubjektív valóságnak is, van egy abszolút Öntudata, amelyik biztosítja az anyagi megnyilvánulások rezgési szintű előfeltételeit. Azért egy valamire való lételméletnek, ezt a kozmikus szintű Öntudatot és Tudatosságot kell kifejezésre juttatnia.

A tudományos szakemberek, jó úton járnak. Mert a kozmológiai állandók felismerésével, már egy tudatos Univerzumról beszélnek. Mivel, ezeket a kozmológiai állandókat, mágneses módon beállította, egy jogosan feltételezhető kozmikus értelem. Amiről a kvantumpszichológia tárgyal. Egy kozmikus szintű értelem. Vagyis, az Univerzumnak, szerintük is létezik valamilyen emberfeletti Öntudata. Ami nem relatív elektromos tényező, hanem abszolút mágneses. Mivel a mágneses alapú konkrét beállításai, folyamatosan állandó értékeket mutatnak. Mint például, a fény sebessége.

Így az összetett szerkezetű objektív anyagi létezés, a mágneses alapú szubjektív létezés induktív visszatükröződése csupán. Amelyben az induktív viszony, éppen azon alapszik, hogy az elektronok körül kialakuló elektromos erőtereket, ugyanannak a mágneses alaphalmaznak az oszthatatlan alaptömegei alkotják, mint amelyik a kozmikus szintű mágneses teret felépítik. Azzal a különbözőséggel, hogy a kozmikus szintű mágneses tér mindig lineáris, vagyis benne a mágneses erőhatás egyenes vonalvezetéssel terjed. Míg az elektronok körül kialakult elektromos erőterekben, az elektromos erőhatás terjedésének a lehetősége, mindig centrális azaz, az elektronok mechanikai mozgásformáit követi.

Ilyen módon, a kétféle erőtér, állandóan egymás ellen dolgozik. Mert egymás mechanikai adottságait próbálják a másikra erőltetni. De amíg, az egyikben a hatásközvetítés módja lineáris, a másikban meg centrális, addig ez nem jöhet létre. Ezért az induktivitás, éppen azt jelenti, hogy a két erőhatás, folyamatos viszonyban áll egymással. Ezért, közöttük az induktív hatásváltás lehetősége, csak úgy jöhet létre, mint ahogy a robbanómotorokban a dugattyúk lineáris rezgőmozgása, centrális keringőmozgássá alakul a főtengelyre vetítve.

Vagyis, a mágneses erőtér lineáris rezgőmozgása, éppen az elektronok elektromos erőtereiben aktív elektromos erőhatásokat befolyásolja. Illetve, az elektronok elektromos erőtereiben manifesztálódó erősebb hatások, a mágneses térben idéznek elő fordított irányú, inverz változásokat. Mivel, ha az elektronok körül felépült elektromos erőterek, nagyobb erősségű centrális hatást képviselnek, akkor az, a mágneses teret fogja aktivizálni. Amelyben e miatt, a megváltozott objektív rezgésnek megfelelő mágneses hullám alakulhat ki. Így az indukció jelensége, kétirányú.

Ezért, a mágneses alaphalmazban, minden olyan változás megvan, mágneses hullámokban kódolva, ami az elektromos anyagi valóság felől érkező rezgésmódosulásokról információt képviselhet. Tévedhetetlen módon. Ettől válik a mágneses alaphalmaz kozmikus szintű Öntudata, mindent tudóvá. A mindenhatósága pedig, éppen fordított irányú. Hogy minden elektromos anyagi halmazra, induktív hatást képes gyakorolni.

Ennél fogva, csak az Univerzum abszolút Tudata és Tudatossága létezik, mint kozmikus szintű Öntudat. Akinek az akarata, az elektromos anyagi világban manifesztálódott, induktív hatásra. Beleértve az embert is. Akinek a szellemi képességei lehetővé teszik azt, hogy önmaga abszolút létezésének a mágneses valóságára ébredjen. Szellemi adottságok hiányában, ez minden más élőlénytől távol áll. Mert az élőlények lelki adottságokkal rendelkeznek, míg az embernek, szellemi adottságai is vannak. Amellyel az ok-okozati viszonyok megértése alapján, önmaga Isteni mivoltát is felfedezheti.

Mert az objektív anyagi valóság, csak a mágneses alapú szubjektív valóság, összetett szerkezetű, elektromos rezgéseken alapuló kivetülése. Amit, gyakorlatilag viszonyítható megnyilvánulásoknak lehet nevezni. Mint a létezés primer valóságának, a szekunder megtestesülése.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2020.11.13.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3616284024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása