Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.08.01. 05:46 futotuz

Mentális feltöltöttség.

Címkék: mentális feltöltöttség

Mentális feltöltöttség.

Most, a XXI.-században már, nagyon erős információs áradatban élünk. Így éber, tudatos elmeállapotunkban, annyi információ ér bennünket a külvilágból, hogy nagyon sok esteben, szinte nem is tudunk velük mit kezdeni. Tulajdonképpen, tudomásul vesszük azokat majd, ha nem olyan fontosak számunkra, egyszerűen túllépünk rajtuk. Vagyis, egyszerűen nem vesszük figyelembe őket. Így az elménket napi szinten, csak olyan információkkal töltjük fel, amelyeken nem tudunk gond nélkül átsiklani. Ami, minden ember számára, egészen más információs bázist biztosít. Attól függően, hogy mit vagyunk képesek tudatosan elfogadni, megítélni, számunkra hasznosnak vélt napi információként.

Ezek, az általunk elfogadott napi információink, a minőségeik alapján befolyásolják a lelki érzelmeinket. Így egy kellemes információt megítélve, örömérzéseket élhetünk meg. Míg egy kellemetlen információ hatására, éppen ellentétes módon, bosszankodni fogunk. Ezért, az információkra adott értékítéleteink határozzák meg azt, hogy a lelki érzéseink érzelmi skáláján, milyen polaritással hozzuk működésbe a lelkünk reakcióit. Így a kellemetlen szellemi gondolatokkal tudatosodott információk, alacsony rezgésszámú, negatív polaritású lelki érzéseket képes csak aktivizálni az életünk során. Míg a kellemes szellemi gondolatokkal tudatosodott információk magas frekvenciájú, pozitív lelki érzések aktivizálására adnak számunkra lehetőséget.

Az alacsony rezgésszámú negatív lelki érzéseink, destruktív módon ártanak nekünk. Idegesítenek, bosszantanak, dühítenek, és kellemetlen dolgok és események kialakulását teszik lehetővé számunkra. Míg a magasabb rezgésszámú pozitív lelki érzéseink megnyugtatnak, örömökkel töltenek fel, boldoggá tesznek, és kellemes dolgok és események kialakulását teszik számunkra lehetővé. Ezért, egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen minőségű információkkal töltjük fel az elménket napi szinten, a bennünket érő nagyon vegyes információs adatbázisból.

A lelki érzéseink ugyanis, mindig formálni, alakítani fogják a megtapasztalható valóságunkat, ha már aktivizáltuk őket az elménkben. Mivel azok, az életenergiánkból származtatható, mentális módon irányítható erőhatások. Erőhatásokként pedig, mindig elvégzik azt a feladatot, amire szellemi szinten irányítottuk őket. Így, a tudatos elménk feladata éppen az, hogy a lelki érzéseinket és a szellemi gondolatainkat összekapcsolják, és egy közösen kezelhető mentális egységet, hitet formáljanak belőlük. Ezek a hiteink lesznek, a mi EEG agyi mágneses hullámaink. Amelyekben a szellemi gondolataink képviselik a hullámhossz informatív értékeit, míg a lelki érzéseink a frekvencia erőhatását. Amit mágneses hullámként, az elektromos tulajdonságú agyunk gyárt nekünk. Ezek az EEG agyi mágneses hullámaink fogják irányítani azokat a dolgokat és eseményeket, amit megtapasztalhatunk az életünk során. Vagyis, valóban mindig a hiteink valósulnak meg az életünkben.

Az abszolút Létezés, két alapvető valóságra osztható, elméleti síkon. Elektromos tulajdonságú objektív anyagi valóságra, és az azt induktív módon működtetni képes, ellentétes értelmű szubjektív, mágneses valóságra. Míg az objektív valóság összetett szerkezetei, elektromos tulajdonságokat mutatnak, addig a szubjektív valóság, kizárólag folytonosan rezgő oszthatatlan alaptömegekből áll, és így a teljes közege, mágneses hullámok kialakítására alkalmas. Amelyik mágneses hullámoknak a hullámhosszai, szerintem információs értékkel bírnak. Míg a frekvenciájuk által, az energia terjed, a fény sebességével. Méghozzá, egymás után periodikus módon terjedő erőimpuzus sorozatok formájában. Így a mágneses hullámokban, nem a hullámot kialakítani képes oszthatatlan alaptömegek száguldoznak, hanem csak azok együttesen szervezett rezgési erőhatásai terjednek. Amely rezgési szintű erőhatásoknak a folytonosságát, energiának nevezhetünk.

Az elektromos és a mágneses valóság pedig, mindig együtt mutatkozik meg számunkra a bioszféránkban. Mert az anyagok összetett elektromos szerkezetei, igen szivacsos tulajdonságúak a mágneses alaphalmaz számára. Így, az anyagi részhalmazok belső atomi és rács alapú szerkezeteit, ugyanaz a mágneses alaphalmaz tölti ki, mint amelyik körülöleli azokat. De az indukció jelensége, mégis egyértelműen utal arra, hogy kétféle, egymással teljesen ellentétes alaptulajdonságú halmazfajta áll egymással megbonthatatlan kölcsönhatásban.

A hiteink által formált agyi mágneses hullámaink pedig, tökéletesen alkalmasak arra, hogy a mágneses alaphalmazban, mint mágneses események vegyenek részt aktívan. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden esti imánk során, képzeljünk el valóságosnak olyan dolgokat és eseményeket, amelyek megtapasztalását szeretnénk másnap megélni. Ilyen módon, hitet formálhatunk a lelki vágyainkról. EEG agyi mágneses hullámokat.

Mágneses hullámokként, ezekben a hiteinkben, 300 000 km/s a hatássebesség. Míg az elektromos dolgokban és eseményekben, az elektronok mozgásához igazodva, legfeljebb egyharmad fénysebességű a hatásterjedés sebessége. Így, amíg pihenünk, addig az általunk formált hiteink, mint agyi mágneses hullámok, az anyagi dolgok és események elé „kúsznak”, és beállítják számunkra azokat az induktív paramétereket, amelyek alapján a hiteink megvalósulhatnak az elektromos anyagi valóságunkban. Így a megtapasztalható valóságunk, tudatosan formálható. Mégpedig, a napi szinten felmerülő vágyaink alapján. Amit a vágyainkról alkotott reális elképzelésekben formált hiteinkkel juttattunk kifejezésre.

Mivel pedig, a hiteinkben megnyilvánuló agyi mágneses hullámaink formálják számunkra a megtapasztalható valóságunkat ezért, egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen minőségű szellemi szintű információk alapján alakítjuk ki azokat a tudatos elméinkben. Ezért a tudatos elménket, olyan információkkal érdemes csak feltölteni napi szinten, amelyek kellemeseknek minősülnek. Mert azokhoz, csak konstruktív tulajdonságú, számunkra hasznos pozitív hiteket formálhatunk az elméinkben. Így a számunkra kellemetlen információkat, gyakorlatilag el kell engednünk. Vagyis, tudomásul vehetjük azokat, ítéletalkotás nélkül.

Mert az ítéletünk során, máris hitet formálunk belőlük. Hiszen az ítéletünkkel, azonnal lelki érzéseket adunk, az elménkben tudatosodó szellemi gondolat informatív értékéhez. Így a számunkra kellemetlen információk megítélésével, olyan negatív hiteket formálunk az elménkben, amelyek mindenképpen befolyásolni fogják a megtapasztalható sorsunk alakulását. Méghozzá, destruktív módon. Vagyis, számunkra kellemetlen jelleggel.

Ezért érdemes az elménk napi szintű mentális feltöltése során odafigyelni arra, hogy csak a számunkra hasznos információkat tartsuk meg magunknak. Ami azt jelenti, hogy csak a számunkra kellemes információkat ítéljük meg. A kellemetlen információk, tudatosodhatnak ugyan az elménkben, de ne ítéljük meg azokat. Mert a megítélt információ, azonnal hitté alakulhat az elménkben. A sorsszerű eseményeinket formálni képes, EEG agyi mágneses hullámmá. Ezért, csak a számunkra hasznos információkat érdemes megítélnünk. Éppen azért, hogy az ítéletünk során, pozitív lelki érzések aktivizálódjanak az életünkben. A megtapasztalható sorsunkat jobbá és szebbé alakítva.

A kellemetlen információk, csak akkor lehetnek hasznosak számunkra, ha hozzászokunk ahhoz, hogy a megítélésük helyett, az ellenkezőjüket tudatosítjuk az elménkben. Mert, minden rossz eseménynek van jó oldala is. Nekünk pedig, a hírként felénk érkező információk jó oldalát kell mindig tudatosítani az elménkben. Nézzünk egy egyszerű példát.  Esik az eső. Ezért a helyett, hogy az időjárást megítélve bosszankodnánk azon, hogy nem tudunk kimenni sétálni, inkább gondoljunk arra, hogy milyen jó most a növényeknek. Hiszen a természet meglocsolja őket.

Ha például, kirúgott a főnök, akkor ne azon bosszankodjunk, hogy megaláztak és munkanélküliek lettünk, hanem annak örüljünk, hogy megszabadultunk egy olyan munkahelytől, ahol nem is voltunk igazán megbecsülve. Ha egy politikai vezető például hibázik, ne átkozd, hanem képzeld el, hogy a nép érdekében hasznosan tevékenykedik. Amíg az átkoddal mentális erőt biztosítasz számára a saját életenergiádból, amit arra használhat, amire csak akarja, addig a jóindulatú reális képzeleted segítségével, olyan céltudatos tettekre készteted, amelyek mindig a népünk javát fogják szolgálni.

Ha tehát, a politikai szinten irányított „hazugládákból” nyert információk alapján, folyamatosan megítéled a politikai vezetőidet, akkor elérték a céljukat. Mert erőt biztosítasz számunkra azokhoz a káros népgazdasági cselekményekhez, amelyek neked nem tetszenek. Miközben a negatív ítéleteid, benned alakítanak ki negatív lelki érzéseket. Destruktív módon érvényesülő lelki aktivitást. Mivel, téged fognak idegesíteni, téged fognak zavarni, téged fognak súlytani, megbetegíteni. Vedd észre, hogy minden negatív lelki érzésed, a te saját életedet rombolja.

Ezzel ellentétben, a pozitív lelki érzéseid, neked lesznek hasznosak. Neked okoznak örömöt, te lehetsz tőlük boldog, téged tartanak egészséges testi és jó gazdasági állapotban. Így a pozitív lelki érzéseidnek, te magad vagy a haszonélvezője. Ha pedig, az elmédben formálható hiteidbe ágyazod őket, akkor a saját sorsod eseményszerűségeit határozhatod meg, a vágyaid szerint. Ez a mentális jóléted attól függ, hogy milyen módon kezeled a tudatos elméddel, a téged érintő napi hírek informatív értékeit. Hogy milyen mentális tartalommal töltöd fel az elmédet napi szinten.

Ennél fogva, azt is mondhatnám, hogy a sorsod alakulásáért, főképpen te magad vagy a felelős. Mert a sorsod javarészben, az elmédbe feltöltött tudati tartalmaktól függ. Azoktól az információktól, amit az elmédbe engedsz és ott megítélsz napi szinten. Mert, csak a pozitív ítéleteid szolgálák a javadat. A negatív ítéleteid, mindig ártani fognak neked is. Ezért, vedd mindig nagyon komolyan azt, hogy a mentális feltöltöttségedet, milyen minőségű információkkal valósítod meg. Mert az információs áradatból feléd áramló információk minőségét, hogy milyen értelemben tudatosodnak azok az elmédben az kizárólag, csak rajtad múlik.

Ahogy nem kell foglalkoznod olyan hírekkel, amelyek kellemetlen lelki érzéseket indukálhatnak csak benned, úgy ne nézz olyan filmeket sem. Ne hallgass olyan műsorokat se. Ne vegyél részt olyan beszélgetésekben sem. Ne olvass olyan könyveket sem. Mert a belőlük származó kellemetlen információkat megítélve, áldozatnak fogod érezni magadat. Mert akaratlanul is, beleéled magad a lesújtó ítéleteddel. A lelki érzésekkel vállalt áldozatszerep pedig, áldozattá is fog tenni téged. Mert, ha az ítéleteddel beleéled magad, akkor már az életed részévé fog válni. Ha akarod, ha nem. Valamilyen mértékben, el kell szenvedned az ítéleted valóságát.

Ezért mindig, csak pozitív ítéletekkel élj, ha teheted. Mert a pozitív ítéleteid, éppen az információkhoz csatolt pozitív lelki érzéseidtől válnak számodra hasznosakká. Mert az ítéleteiddel, máris beleéled magad azoknak a valóságába. Így az életed megtapasztalható részévé válnak azok. Másképpen fogalmazva, örülj mások sikerének, és a siker, az életed részévé fog válni. Örülj mások szerencséjének, és a szerencse, az életed részévé fog válni. Örülj mások jó sorsának, és a megtapasztalható sors, jó lesz hozzád. Örülj mások szépségének, és a szépség megtalál. Stb.

Ne mások túl sovány vagy dundi alakját bíráld, hanem örülj mások, látható módon ideális alakjának. Ha a soványakat vagy a dundikat megítéled, automatikus módon részt vállalsz a testi állapotukból. Ha pedig, örülsz annak, hogy ideális alakú embereket látsz, akkor azokat pozitív módon megítélve, az ideális alak megtapasztalhatóságát teszed magad számára lehetővé. Mert a pozitív vagy negatív ítéleteiddel, tulajdonképpen beleéled magad a megítélt állapotokba. Akaratlanul is átérzed azokat. Mivel, lelki érzéseket biztosítasz az ítéleted tárgyához vagy eseményéhez. Az ítéleteddel pedig, önmagadra vonatkoztatod azokat.

A napi szinten feltöltött tudatos elmeállapotoddal pedig, minden este képzelj el magadnak néhány olyan dolgot vagy eseményt valóságosnak, amit másnap szeretnél megtapasztalni valóságosnak. Ilyen módon, képzeletben előre tervezd meg a másnapi eseményeidet. Minden esetben olyannak képzeld el, amilyennek szeretnéd megtapasztalni őket. Képzeld bele magad az elképzelt vágyaid valóságába. Ettől válik számodra reálissá a képzeleted. Ha így teszel, másnap megtörténik számodra minden elképzelt csoda. Mert, te magad írtad elő a sorsnak azt, hogy mit szeretnél megtapasztalni. Így a megtapasztalható valóságod, mindig a reális elképzeléseidhez fog igazodni.

Az elképzeléseid pedig, attól válnak számodra reálisakká, hogy tudatosan beleéled magadat az elképzelt dolgokba vagy eseményekbe. Ha tehát, egy kerékpár a vágyad tárgya, akkor a számodra megfelelő kerékpár képzetének a láttán, képzeletben próbáld ki azt a kerékpárt. Érezd az előnyeit. Ahogy gurul veled az úton, ahogy elhaladnak melletted a fák, ahogy fújja az arcodat a kellemes menetszél, ahogy csengethetsz kedvedre, ahogy szépen megvilágítja előtted az est sötétjébe rejtett utat, Stb.

Teljesen mindegy az, hogy mi a lelked vágya, az a lényeg, hogy tudatosan beleéld magad képzeletben annak a valóságába. Csak ilyen módon lesz számodra reális a képzeleted tárgya vagy eseménye. A nélkül, csak üres fantáziálgatásnak minősül. Mert, ha nem éled bele magad, akkor nem is tudsz megfelelő mennyiségű pozitív lelki érzést aktivizálni a magvalósulásához. Mert a beleéléssel, önmagadra vonatkoztatod az elképzelésedet. Ha csak beleélés nélkül fantáziálgatsz, akkor megfosztod magad a megvalósulás pozitív élményétől. Ami nem építi a tapasztalatokra vágyakozó lelket, hanem éppen ellenkezőleg, rombolja azt.

Mert, amikor azt mondom, hogy „én”, akkor gyakorlatilag a lelkemről beszélek. Aki önmagával azonosítja a szellemi gondolatait és az anyagi minőségű testét is. Amikor ugyanis, azt mondom, hogy az „én testem”, akkor a lelkem anyagi szintű megnyilvánulásáról beszélek. Amikor pedig, azt mondom, hogy az „én gondolataim”, akkor a lelkem saját mentális szellemi képességeimről beszélek. De ezt az ént, akit saját magamnak nevezek, mindvégig a lelkemnek tudhatok. Mert az életem energiájaként a lélek, az én abszolút részem. Míg a szellemiségem és a testem az én relatív, folyton változó részeim, adottságaim csupán.

Ezt a hármas felépítésű viszonyt, úgy érdemes elképzelni, hogy a lelkem, az én elektromos anyagi minőségemet működtetni képes, kozmikus szintű mágneses hullámom frekvenciája. Mivel abban terjed felém az a mágneses energia, amelyik éltet engem. Vagyis, működteti az elektromos anyagi minőségemet. Ezért a lélek, minden egyes atomom elektronjaira hatást fejt ki egy időben. Térfogati jelleggel. Ilyen módon, ez az én asztrális részem. A csillagközi térből származó kozmikus szintű hatás bennem. Ami induktív módon, vitális életerővel képes ellátni az elektromos tulajdonságú anyagi testemet. De alapvetően, így működsz te is.

Az objektív anyagi testem, az én elektromos adottságom. Ilyen módon, a testemet felépítő atomjaim elektronjainak az aktivitása határozza meg az anyagi minőségem állapotát. Amit a lelkem, mint az én kozmikus szintű mágneses hullámom frekvenciája, induktív módon tart fenn bennem. Rezgési szinten. Amelyben az anyagi minőségem atomos mechanizmusai, rács és kristályrács alapú szerkezeteket vehetnek fel. Molekuláris szinten.  Így minden sejtünk, valamilyen folyadékkristályos szerkezetet alkot. Amelynek a specifikus, sajátságos kristályinformációját, a DNS tartalmazza.

A szubjektív szellemiségem pedig, a lelkem és a testem között állandóan fennálló induktív viszonynak köszönhető mentális adottságom.  Az a képesség, hogy a kozmikus szintű mágneses hullámom által közvetített információ, és az anyagi valóság által már induktív módon megnyilvánult információk között, nyilvánvaló módon felismerhető különbözőség áll fenn. Ezeket a kauzális, ok-okozati eltéréseket átláthatom, és a szellemi gondolataim segítségével, értelmes módon ki is fejezhetem. Ilyen módon, azt a szellemi szintű relatív intelligenciát tükrözhetem az objektív valóságba, amit már megértettem a Létezésből. Abból az abszolút módon Intelligens Létezésből, ami szükségszerű módon, induktív jelleggel tartja fenn, az én saját szellemi és anyagi minőségemet.

Innen nyer értelmet, az emberek természetes spirituális képessége. Ami azt jelenti, hogy a lelkünk asztrális és a szellemiségünk mentális képességei között, energetikai viszony áll fenn. Ilyen módon, a szellemi gondolataink segítségével, olyan spirituális szintű lelki erőhatásokat aktivizálhatunk, amelyek a sorsunk formálására, alakítására alkalmasak. Vagyis, annál spirituálisabb lénynek számít egy értelmes ember, minél több pozitív lelki érzést képes tudatosan a sorsa alakulása érdekében aktivizálni, a szellemi gondolatai segítségével.

Így a spirituális lehetőségeinket, azok az információk határozzák meg, amit napi szinten hagyunk, hogy az elménkben tudatosodva stabilizálódjanak. Amelyekkel napi szinten feltöltjük az elméinket. Amelyeket napi szinten megítélünk. Ezért, minden nap oda kell figyelnünk arra, hogy a mentális feltöltöttségünket, milyen minőségű információkkal valósítjuk meg.

Ezért jobb, ha hozzászoksz ahhoz, hogy amelyik információ nem okoz számodra örömöt, azt mielőbb töröld az elmédből, vagy változtasd meg a reád irányuló értelmét. Csak számodra hasznos információkkal foglalkozz tudatosan. Mert a lelki életed minőségét, éppen az határozza meg, hogy milyen szelektív módon tudod, a feléd irányuló információkat kiválogatni és hasznosítani. Ahol az életed minősége nem más, mint a megtapasztalható sorsod.  

Nagyon sok esetben hallom és olvasom azt, hogy az emberek érett, megfontolt döntést hozva azt állítják, hogy ezután, éppen úgy viselkednek másokkal szemben, mint ahogyan azok viselkedtek velük. De tulajdonképpen, éppen akkor vették fel a mentális „boksz-kesztyűt”. Hiszen, ha mindig „olyan lesz a fogadj Isten, mint amilyen az adjon Isten”, akkor minden esetben úgy adunk jót vagy rosszat, ahogy kapjuk azokat. Észre sem véve azt, hogy a rossz dolgok és események adásával, rossz dolgok és események fogadásának a lehetőségeit teremtjük meg magunk számára.

Mert a társadalom olyan, mint a tükör. Ha egy tükörbe grimaszt vágsz vagy kinyújtod a nyelved, ugyanazt fogod látni. Ha pedig, megfésülködsz és belemosolyogsz, akkor az visszatükrözi számodra ezt a képet. Ettől a visszatükröződött képtől elégedett lehetsz. Ezért érdemes a társadalom tagjaira is, mindig szeretettel mosolyogni. Hogy ugyanazt a mentális állapotot tükrözzék vissza felénk. Vagyis, egyáltalán nem érdemes a rosszra rosszal válaszolni. Mert, ha a felénk irányuló rossz megtapasztalásával, rossz dolgot vagy eseményt „arattunk” le, akkor a rossz magvait „vetjük” el újra azzal, ha rosszal reagálunk rá. Ilyen módon, ha „az adjon Isten mindig olyan, mint a fogadj Isten”, akkor rossznak minősíthető akcióinkra, mindig rossz dolgok és események megtapasztalása lesz a reakció is. Pokollá téve az életünket.

A mi ősi magyar mondásunk szerint, „Amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten”. De ezt a mondást, nem a másik ember felénk irányuló cselekedeteire kell érteni, mert akkor a rossz dolgokra és eseményekre, nyilván rossz dolgok és események lehetnek csak a válaszreakcióink. Hanem éppen ellentétes módon, ezt a bölcs mondást, mindig önmagunkra érdemes vonatkoztatnunk. Ilyen módon tudatosítva önmagunkban azt, hogy ha jót teszünk, csak akkor számíthatunk mi magunk is, a jó dolgok megtapasztalására. Vagyis, a jóság magvait, nekünk kell először elvetnünk ahhoz, hogy a társadalom felől érkező termését learathassuk. Mert az „adjon Isten”, éppen bennünket éltet a lélek által.

Ezért, amikor valamilyen dolgot vagy eseményt adunk, akkor azt, mindig Isteni rendben, szeretettel tegyük. Hogy a felénk irányuló válaszreakciók is szeretetbe legyenek ágyazva. Így, aki szeretetet vet, az főképpen szeretetet is fog aratni. Mert a szeretettel végrehajtott akcióink képesek csak arra, hogy a másik ember Isteni minőségét arra késztessék, hogy szeretettel válaszoljon reaktív módon. Vagyis, szeretetet kell sugároznunk minden tettünkkel ahhoz, hogy mások felől a szeretet tükröződjön vissza számunkra.

Arra születtünk, és Isten azért éltet bennünket a lélek által, hogy a szeretetet megtapasztaljuk. De a szeretetet, Istentudatos lényekként, nekünk kell a szeretetünket visszatükrözni képes társadalmunkba vetítenünk. Majd, csak azután gyönyörködhetünk abban a visszavert képben, amit mások szeretete biztosíthat nekünk. Akkor is, ha a társadalom tükörképe torz képet mutat néha. Mert ezt a visszatükröző hatást, csak a szeretetünk képes megtisztítani számunkra.

Ezért, aki lemond a szeretetről, az tudatosan felvállalja azt, hogy a szeretettel ellentétes társadalmi tükörképet kell elszenvednie. Amelyben a rossz dolgok és események szükségszerű megtapasztalása valósul meg. Mert a társadalomban, még nagyon sokan élnek olyanok, akik nem tudják azt, hogy őket Isteni minőségű lélek élteti. Vagy tudják ugyan, de a szeretet vetésének és aratásának a törvényszerűségeit nem ismerik eléggé. Pedig, életében Jézus, erről beszélt a legtöbbet. Azt magyarázva, hogy csak a szeretetet magvait érdemes elvetni, hogy a bőséges aratás is a szeretet lehessen.

Az a mondás pedig, hogy „Amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten.”, az jelenti számunkra már ősidők óta, hogy Isten éltet minden embert. Engem éppen úgy, mint másokat. Ezért, a mi Isteni minőségeink között, csak a szeretet lehet a gyümölcsöző kapcsolat. Ezért képesek szeretni egymást az emberek. Mert ők, Isten megnyilvánulásai. Ebben a szeretetben gyökerezik, a férfiak és a nők között a szerelem. Amelynek eredménye, Isten ajándékaként, a megfogant gyermek. Akire a szeretetet, mindkét szülője rávetítheti. Ilyen módon a család, a társadalom „sejtje” lehet. Amelyben a szeretet legmagasabb foka munkálkodhat.

Majd, a szeretettel nevelt gyermek, felnőtté válva, új családot alapít és ilyen módon, lehetővé teszi azt, hogy Isten inkarnálódjon rajta keresztül. Így az emberi társadalom minden egyes tagja, Isten valamelyik re-inkarnációjának minősül. Mert a lélek által, mindenkit Isteni minőség éltet. A végtelen szeretetet sugározni képes Isteni minőség. Amely szeretetet, csak a rosszul értelmezett érdek képes befolyásolni. De egy Istentudatos embernek, csak a szeretet lehet a legreálisabb érdeke.

Sajnos, ez a rosszul értelmezett érdek tartja fenn az egót. Azt az önös érdeket, ami képes arra, hogy szembe fordítson bennünket a többi embertársunkkal. Amely ego nem képes arra, hogy mások felé irányítsa a szeretetet, csak önmagára vetítheti azt. Mert az ember önmagát, nem Istennel, hanem a relatív szellemiségével vagy a szintén relatív anyagiságával azonosítja. Ilyen módon, a szeretet abszolút jellegű Isteni vonatkozását, gyakorlatilag fel sem fogja. Annak ellenére, hogy őt magát is, Isteni minőségű lélek élteti.

A lelki életet élő emberek, alkalmasak a szeretet vetítésére. Az anyagi vagy szellemi életet élők azonban, nem igazán alkalmasak a lelki életre. Pedig, a legracionálisabbnak látszó szellemi gondolataikat, ők is a lelki érzéseik alapján határozzák meg. Így a családi életvitelüket is képesek pokollá tenni. Ennek az oka az, hogy az emberi kultúrát képviselő oktatásokból, kirekesztették az Istenre vonatkozó részeket. Mert a szellemi szinten értelmes ember, sokkal többnek képzeli magát Istennél. Annak ellenére, hogy őt magát is, Isteni minőségű lélek élteti.

Számukra Isten létezése irracionális, ezért nem is fogadják el. Ezzel azonban, tudatosan kirekesztik önmagukat a normális lelki élet lehetőségéből. Ami mindig a szeretet adásáról, vetéséről szól. Éppen azért, hogy a bőséges aratást is a felénk irányuló szeretet képviselje. Sajnos ők, az anyagi javakra és a szellemi értékekre fektetik a hangsúlyt. Fel sem fogva azt, hogy azok relatív, változó dolgok csupán az életünkben. Hiszen az értékelés ténye nélkül, semmit sem érnek.

Miközben, a lelki életet biztosítani képes szeretet, valós értéket képvisel mindig. Abszolút jellegű maradandó értéket. Amelyben bármelyik lélek jól érezheti magát. Az a lélek, amely az élőlényeket élteti. Beleértve a szellemi szinten értelmes embereket is. Az embereket azonban, ez a szellemi többlet kötelezi is. Így a mi személyes felelősségünk az, hogy milyen szellemi tartalmak informatív értékeit ítéljük meg, miközben napi szinten feltöltjük az elméinket.

Ezért, a lelki életet élő ember, tudatosan a szeretetről szóló információkat favorizálja. Míg a szellemi és anyagi szinten élő ember, bármilyen információt elfogad, amit megítélhet. De a megtapasztalható sorsunk, mindig az általunk megítélt információk alapján fog alakulni. Amelyekkel az elménket, napi szinten feltöltöttük.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.08.01.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8116644690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása