Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.10.02. 07:04 futotuz

Tüdőgyulladás.

Címkék: tüdőgyulladás

Tüdőgyulladás.

Megfázás vagy vírusok által előidézett influenza esetén, erős lepedékképződés indul meg az orrüreg nyálkahártyáján. Ez néhány nap alatt, a tüdő nyálkahártyáján is megjelenik, a folyamatos légzés kényszere miatt. Ami egészségügyi beavatkozás nélkül, könnyen tüdőgyulladáshoz vezethet. Ami nagyon sok esetben, végzetes is lehet.

A dolog érdekessége az, hogy eleve kétféle megfázási vagy influenzatünet létezik. A száraz és a nedves. A nedves elég jól ismert. Mert olyan erős, intenzív nyákképződéssel jár, hogy az ember, folyamatosan kénytelen az orrát fújni. Így az orrüreg nyálkahártyáján képződő nyák, elég könnyen kitisztul. Ritkán okoz tüdőgyulladást, mert nem jut le a tüdő nyálkahártyájára. Ezzel szemben, a száraz nátha vagy influenza, éppen attól veszélyesebb, mert az orrunk nyálkahártyáján, alattomosabb módon, lassabb ütemben nyákosodik. Ezért, nem párosul az orrfújás kényszerével. Ezért, az orr nyálkahártyáján szaporodó nyák, könnyebben tud a tüdő nyálkahártyájára kerülni. Mert a folyton képződő nyákszerkezete, sokkal sűrűbb, mint a nedves megfázás nyákszerkezete. Amely könnyebben képes kifolyni az orrüregünkből.

Onnan tudni, hogy ilyen száraz megfázásról vagy influenzáról van szó, hogy az ember úgy érzi, hogy csurig van az orra, mert alig kap rajta keresztül levegőt, de kifújni mégis képtelen. Akárhogyan erőlteti is azt. Ha pedig, ez a sűrű szerkezetű nyák a tüdőre húzódik, akkor ott, éppen olyan makacsul tartja magát. Folyamatosan fenntartva a tüdőgyulladás veszélyét.

Én magam is beleestem egy ilyen megfázásba vagy influenzába. Ilyen módon, a saját egészségügyi „élményeimet” oszthatom meg a kedves olvasóimmal. Az orrom, egyszerűen el volt tömődve és kifújhatatlan volt. Ezért, a tüdőmre húzódott a dolog. Majd azt vettem észre, hogy bár egész éjszaka alig volt aktív az orrom, mert kénytelen voltam szájon át lélegeztetni magamat, a reggeli köhögés, mégis felszaggatta a tüdő nyálkahártyájára tapadt nyákot. Másképpen fogalmazva, fekve alig köhögtem. Legfeljebb köhécseltem egy kissé, aminek nem volt olyan nagyon aktív a felhajtóereje.

Reggel és napközben azonban, amikor függőleges helyzetbe kerültem, ezek a köhögéseim sokkal intenzívebbekké váltak. Így a tüdőben felhalmozódó nyákból, rengeteget ki tudtam köhögni. Nem is beszélve a tüsszögéseimről, amelyekben még erősebb volt a kifelé ható tolóerő. Viszont, ezek a tüsszentéseim fekvő testhelyzetemben, szinte teljesen elmaradoztak. Ez látszólag nem is olyan nagy dolog. Mert, szinte bárki átélte már rajtam kívül is. Amiről konkrét emléke van.  Vagy éppen, éppúgy benne van jelen pillanatban is, mint én magam.

A mondanivalóm lényege abban rejlik, hogy mi van azokkal, akik orvoshoz fordulnak a problémájukkal? Mert az egészségügyi protokoll szerint, az orvos által felírt gyógyszerek megfelelő szedése mellett, ezt ki kell pihenni. Mégpedig ágyban fekve. Ahol az ágy és a közben keletkező láz melege, feloldja a kemény nyákot, és így kitisztulhat az a szervezetből.

Szerintem pedig, az egészségügyi protokollal ellentétben, minél kevesebbet kell ágyban feküdni. Csak a legszükségesebb ideig feküdjünk. Gyakrabban felkelve, és lehetőséget adva ez által, a köhögés és a tüsszentés természetes biológiai folyamatainak. Vagyis, a mechanikus öntisztulás gyakorlati lehetőségeinek. Ami fekvő testhelyzetben, sokkal kevésbé valósulhat meg. Állandó fekvés helyett inkább, sétáljunk vagy fussunk kicsit a friss levegőn. Hogy a köhögési ingert erősítsük.

Valójában, azért írok erről a témáról, mert a most aktív koronavírus is, ilyen alattomos, száraznak minősülő influenzafertőzést okoz. Ami a megbetegedett embereket, hamar ágyba dönti. Ha pedig, hallgat az orvosára, akkor pedig, éppen az ő javaslatára fog ágyban feküdni. Mert ezt, ki kell izzadni. Viszont fekvő helyzetben, a köhögés és a tüsszögés természetes öntisztító folyamatai, sokkal kevésbé érvényesülhetnek.

Ezért, az orrüregben vagy a tüdő nyálkahártyáján kristályosodó nyák képződése ellen, háromféle lehetőség kínálkozik. Az első az inhalálás. Amit az orvosok is szoktak javasolni. Forró kamillateás gőzöléssel, amit az orr és tüdő nyáküregebe juttatva mély belégzéssel, az ott kristályosodó nyák szerkezete megolvad, és a közben kialakuló köhögési ingernek köszönhetően, könnyebben kitisztulhat. Napi két három ilyen inhalálás, elég jó hatásfokkal képes kiüríteni a nyálkahártyáinkat.

Idősek vagy kisgyermekek esetében, olyan kis helyiséget érdemes biztosítani, amelyben a forró gőzös inhalálást, a légtér páratartalmának a folyamatos emelésével biztosíthatják. Így az inhaláló-helyiségben való tartózkodás során, a beteg ember, az egyéb tevékenységei közben végezheti el, az inhalálás légutat tisztító folyamatát. A nélkül, hogy az inhaláció kellemetlen folyamatát el kellene szenvedniük.

Második lehetőség, az erős élelmiszerek fogyasztása. Amikor ugyanis, erős paprikát, hagymát, tormát, vagy fűszeres ételeket és italokat fogyasztunk, akkor annak hatására, a taknyunk és a nyálunk is azonnal összefolyik. Mert az erős fűszerek nem csupán feloldják az orrüregünk nyákszerkezetét, hanem a hirtelen keletkező köhögési és tüsszentési ingereink hatására, még alaposan ki is ürítik azt. Ezért, az erős ételek fogyasztása, bármilyen orrdugulással párosuló száraz influenzás megbetegedés ellen javasolható. Legalább, napi két három alkalommal. Így az erős ételektől ébredő igen aktív köhögési és tüsszentési ingerek, az orr és a tüdő nyálkahártyáit is képesek kitakarítani.

Harmadik lehetőségként kínálkozik, a tüsszentőpor alkalmazása. Ami lúgos kémhatású mosószert tartalmaz. Vagy esetleg, porrá őrölt szappant. Egy késhegynyit felszippantva, megtapad az orrunk és a tüdőnk nyálkahártyáján. Az ott kristályosodó savas kémhatású vírusokat feloldja, folyékonnyá alakítja a nyákszerkezetét. Majd a hirtelen ébredő tüsszentési inger hatására, könnyedén kitisztítja azt az orrüregből. Az erős tüsszentés, a tüdő nyálkahártyáján megfolyó kristályos nyákszerkezetet is képes kiüríteni. Ezt is naponta, legalább kétszer háromszor érdemes alkalmazni.

Kisgyermekek és idősebbek esetében, a légtérbe fújt por is alkalmazható. Amit ők, akaratlan módon is beszívnak a légzésük során, és az erős tüsszentés kényszerét ilyen módon kiváltva, kitisztítható az orrüregük a kellemetlen nyáktól. A nélkül, hogy ez a folyamat, megzavarná őket az egyéb tevékenységeikben.

Ez a három orrtisztító technika, bármikor alkalmazható, ha csak a megfázás vagy az influenza gyanúja is felmerülhet. Gyakorlatilag, megelőzésként éppúgy természetes módon alkalmazható, mint amikor már a betegség kialakult. De a betegség kialakulása esetén, ezek szinte elkerülhetetlen praktikák a gyógyulás érdekében. Függetlenül attól, hogy az orvos, milyen egyéb gyógyhatású szereket és viselkedést javasol.

Tulajdonképpen, éppen az a probléma, hogy a koronavírusban megbetegedett embereket, a gépi lélegeztetés kényszere miatt, ágyhoz kötik és fekve tartják. Mert fekvő testhelyzetben, a természetes öntisztulásnak, esélye sincsen. Mert az eltömődött orrüreg után, a tüdő nyálkahártyás üregei is eltömődnek. Ez okozza a végzetessé váló tüdőgyulladást. Ezért, nem a gépi lélegeztetés a hatásos megoldás. Mert a gépi lélegeztetés, teljesen feleslegessé teszi a természetes légzés lehetőségét. Ami fenntartja ugyan az élet lehetőségét, mert oxigénhez juttatja a beteg embert, de nem akadályozza meg a nyálkahártyán kialakult nyákosodást. Ezért hal meg annyi beteg a lélegeztetőgépen.

Ezért, a koronavírussal kezelt betegek esetében, a gépi lélegeztetés is, csak időszakos, kiegészítő kezelés lehet. Folyamatosan fenntartani nem szabad. Mert a légút szándékos ingerlése nélkül, nem jön létre a köhögéssel és tüsszögéssel járó természetes gyógyulás. Ahol a nyálkahártyákon képződő lepedék, mint nyák, természetes módon kiürülhet a szervezetből. Mert az a nyák, ami légzáró lepedékként tovább kristályosodik a nyálkahártyáinkon, mesterséges lélegeztetés mellet is tovább kristályosodik, és előbb-utóbb megöl.

Minden vírus által magvalósuló fertőzés ellen, jó hatásfokkal védekezhet az, aki napi szinten megiszik éhgyomorra egy pohár vizet, amibe egy fél citrom levét és egy csapott kávéskanálnyi szódabikarbónát kevert el. Ez egy ősi recept sajnos, nem én találtam ki. De a működési mechanizmusát, én értelmeztem más írásaimban. Ami a szervezetünk sejtjeinek a kristályosodási lehetőségein alapszik. Akit érdekel, elolvashatja ott. Mert itt és most, a tüdőgyulladás kialakulása és az ellene való védekezés az alapvető téma.

Ahogyan az orrüreg nyálkahártyáján, gyulladást okoz a kialakult influenzás lepedék, úgy a tüdő nyálkahártyáját elborítva is, gyulladást fog előidézni az egyre elhatalmasodó nyák. Könyörtelen módon. Ezért, a nyák mielőbbi kitisztítása a cél. Amire a természet, természetes megoldásként, a köhögést és a tüsszentést biztosítja számunkra. Ezért, a szabad légzés lehetőségével, olyan többletingereket kell biztosítani, amelyekben a köhögés és a tüsszentés öntisztító jellege érvényesülhet. De a gépi lélegeztetésben, nincsen természetes többletinger.

Ha a nyák lepedékszerű képződményének az eltávolítása, másképpen is megoldható lesz valaha, valamilyen endoszkópikus módszerrel, akkor a légút takarítása közben fenntartott gépi lélegeztetés lehetősége indokolttá válhat. Mert akkor, az endoszkóppal lebontott és letisztított lepedék nélkül, már életképessé válhat a szervezet. Valahogy úgy képzelem el, mint amikor az ember, a bútorkárpitot tisztítja. Az előre, endoszkóppal befecskendezett lúgos kémhatású mosószer, feloldja a savas kémhatású nyák lepedékszerkezetét, és az után, az endoszkópot szívó funkcióba kapcsolva, szinte teljesen letisztítják a nyálkahártya szerkezetét a nyáktól. Ennek a nyálkahártya jellegű tisztításnak az idejére, teljesen indokolt az altatás és a gépi lélegeztetés.

Csak zárójelben jegyezném meg, hogy a légúton és a tüdőben lerakódott nikotin kátrányszerű szerkezete is leoldható lenne ilyen megoldással. Ahol a kátrány feloldásához szükséges folyékony oldószert fecskendezhetnének be a tüdőbe. Majd az egészet kitakaríthatnák az endoszkóp szívó helyzetbe való kapcsolásával.

A vírusfertőzés ellen, a védőoltás lett a bevett gyakorlat. Csakhogy, a beoltott személyek nyálkaszerkezete, éppúgy alkalmas továbbra is arra, hogy benne vírusos lepedék alakuljon ki. Még, ha esetlegesen, kevesebb fertőzéses kockázattal jár is a beoltott személyekre nézve. Ami természetesen, azt is jelenti egyben, hogy a vírusfertőzés ellen beoltott személyek, úgy terjeszthetik a vírust, hogy közben ők maguk, nem is tudnak róla. Hiszen, csak enyhe megfázásos tünetekkel rendelkeznek. Így, orvosi ellenőrzésre nem szorulnak. Miközben terjesztik, az oltatlanokra nézve halálosnak ítélhető kórt.

Miközben az oltás, a vírus elleni „védettség” illúziója mellett, egyéb szövődményekkel is párosul. Mint minden egyéb gyógyszer a mellékhatásaival. Ezeknek az oltások által kialakuló szövődményeknek, lehetnek rövid és hosszútávú káros hatásai is. Amit még, nem is tudtak igazán kielemezni. Legfeljebb a rövidebb távú káros hatásait ismerik. Azok esetében, akik a védőoltást követően megbetegedtek vagy meg is haltak. De az tény, hogy az egészségügyi vérellátó központok, már az oltatlanok vérét favorizálják. Mert azok vére, még genetikai szennyeződésektől mentesek. Miközben, más egészségügyi részleg, csak oltási igazolvánnyal rendelkező embereket hajlandó fogadni. Politikai döntésre.

Én magam, „oltásellenesnek” tartom magamat. Mert a védőoltás, nem szünteti meg a vírusfertőzés által kialakulható lepedékképződés lehetőségét, és nem állítja be a szervezet pH egyensúlyát sem. Hiszen a pH egyensúly garantálja azt, hogy a sejtes alapú vírusfertőzés, nem alakulhat ki a szervezetünkben. Mert, állandóan a vírusfertőzés veszélyének vagyunk kitéve. Hiszen a légterünk, mindig tele van vírusokkal. Ez a természetes közegünk. Ami ellen, a szervezetünk, a természetes pH egyensúllyal védekezik. A nélkül, a sejtjeinkbe jutó vírusok, oltókristályokként funkcionálva megfertőződhetnek. Mert, ha a sejtjeink pH értéke túl savas kémhatású, akkor a vírus, jó táptalajt talál bennünk a fertőzésre.

Viszont, enyhén savas sejtkörnyezetben, a vírus teljesen hatástalan, Nem képes oltókristályként megfertőzni a sejtjeinket. Ez a természetes immunitásunk alapja. A légúti megbetegedések során azonban, a vírus lepedékszerűen kristályosodik a nyálkahártyáinkon. Úgy az orr nyálkahártyáján, mint a tüdő nyálkahártyáján. Teljesen korlátozva, megakadályozva a légzés természetes lehetőségét. Amitől az ember, gyakorlatilag megfullad. Így a tüdőgyulladás, a tüdő nyálkahártyáján elhatalmasodó lepedék által megvalósuló fulladásos halált képes előidézni.

A teljes igazsághoz hozzátartozik az is, hogy többféle tüdőgyulladás is létezik. De jelen esetben, a koronavírus által okozott, az orrüreg nyálkahártyájából eredő lepedék által előidézett tüdőgyulladás a fontos. Az viszont igaz, hogy amíg a baktériumok vagy gombák által előidézett tüdőgyulladások ellen antibiotikumokkal védekeznek, addig a lepedéken alapuló koronavírus által előidézett tüdőgyulladások esetében, az antibiotikumok teljesen hatástalanok. Mert, nem élő organizmusok okozzák. Hanem a nyákban kristályosodás útján halmozódó élettelen vírusok. Amely légzáró lepedéket képez a nyálkahártyán. Majd, úgy szívódik be a tüdő sejtjeibe a vírus. Ezért, egészen más gyógymódot is igényel. Amire az endoszkóp technika, elég jó lehetőséget kínálhat.

Mivel az orrüreg természetes ingerléséhez, minden friss lélegzetvétel számít, ezért a maszkok viselése indokolatlan. Mert a vírusok, amúgy is olyan apró mikrokristályok, hogy könnyedén áthatolnak a védőmaszkok szövetszerkezetén. Mert, ha védőmaszkon keresztül érzed az illatokat, akkor a vírust is beszívod, mert hasonló méretű a mikrokristályos szerkezetük, mint az illatkristályoknak. Ráadásul, a védőmaszk korlátozza az orrüregünk természetes ingerlésének a lehetőségét is. Mégpedig az által, hogy az orrunk előtt elnedvesedve, éppen a saját szájüregünk emésztő baktériumai kezdenek el tenyészni benne. Így a légzésünk központját képező tüdőbe jutva, csak károkat okozhatnak ott, az emésztési feladatkörük ellátásával. Így tovább korlátozzák a szabad légzés lehetőségét. Miközben, bakteriális betegséget okoznak a tüdőbe jutva.

Ezért szerintem, a védőoltások és a maszkok viselését kötelező egészségügyinek látszó döntések, főképpen politikai jellegűek. A kijárási tilalommal együtt. Hiszen, a nyitott ablak révén, otthon is ugyanazt a levegőt szívjuk be, mint amit az udvaron vagy az utcán. Így ezek a rendelkezések, nem hoznak létre olyan egészségügyi állapotokat, amelyek tökéletes védelmet biztosíthatnak az emberek számára. Így a vírusok elleni védekezés érdekében, olyan politikai rendelkezések ezek, amit az egészségügyi tudatlanság is alátámasztani látszik. Mert az egészségügy, még mindig teljesen tehetetlen a vírusokkal szemben.

Mert a beteg emberekben, meg akarják „ölni” az élettelen vírust. Azt a kristályszerkezettel rendelkező vírust, amit a testünkről, a legegyszerűbb szappanos víz is képes közömbösíteni. A lúgos kémhatása miatt. Mert a vírusok mikrokristályos szerkezete, savas kémhatású. Épp úgy, mint a sejtjeink. Amelyek enyhén savas állapotban természetesek. Túlságosan elsavasodott állapotban azonban, olyan kristályszerkezeteket képviselnek a sejtjeink, amelyekben a vírus, mint oltókristály szerepelhet. Megfertőzve az érintett sejtjeinket.

Mert a vírusfertőzés során, a sejtjeink genetikai kódját írja át az oltóvírus, és a megfertőzött sejtet ilyen módon arra készteti, hogy önmagához hasonló kristályszerkezeteket alakítson ki, maximális mennyiségben. Így 20-25 perc alatt, mintegy 200-250 darab ugyanolyan oltókristály jellegű vírussá alakul a megfertőzött sejt. Mert a sejt, maga is kristályosodás útján szaporodik. Így ez a vírusfertőzés, természetes sejtkristályosodási folyamat számára. Akkor is, ha a megfertőződött sejt teljes pusztulásához vezet.

Így a tüdő gyulladásos megbetegedése úgy jön létre, hogy a tüdő nyákszerkezetén kristályosodó vírusos lepedékszerkezetből a vírus, behatol a tüdő sejtjeibe is. Ahol megfertőzi az érintett sejtet. Vagyis, teljesen átírja a tüdő sejtjének, a saját kristályosodásához szükséges genetikai kódját. Tulajdonképpen átprogramozza azt. Így a vírus saját kristályinformációja, átveszi a sejt genetikai szempontból meghatározott, saját kristályosodási programját. Így, önmagához teljesen hasonló új, fertőzőképes víruskristályokat gyártat a megfertőzött sejttel.

Ezért, a sejtjeink pH egyensúlyának az érdekében, minden nap igyunk éhgyomorra egy általam javasolt szódabikarbónás koktélt. Valamint, naponta többször is használjunk legalább egy megelőző jellegű praktikát, a nyálkahártyáinkon történő lepedékképződés ellen. Valamint, csak annyit feküdjünk, amennyit feltétlenül szükséges. Helyette inkább, néhány óránként menjünk friss levegőre futni vagy sétálni. Hogy a természetes köhögési és tüsszögési ingerek, a friss levegőn könnyedén kialakuljanak. Jó egészséget kívánok mindenkinek.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.10.02.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6016706432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása