Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.11.17. 18:29 futotuz

Jézus elfogadása.

Címkék: Jézus elfogadása

Jézus elfogadása.

Ha megkérdezzük az embereket Istent illetően, akkor mindenki egészen más értelmezést ad róla. Akkor is, ha hívő ember, és akkor is, ha hitetlen. Mert Isten konkrét fogalma, általános módon tudatosodott az emberek elméjében. Ezért nem Isten konkrét fogalmát értelmezik, hanem az Istenről alkotott szubjektív, egyéni elképzeléseiket mondják el. Ilyen módon, amikor Istenről írok, akkor valójában, én is ugyanezt teszem. Mert Istennel, nem volt ez idáig közvetlen módon értékelhető kapcsolatom. De ez nem csoda, hiszen a tudatos elmém, az objektív valóságomról is, csak az erősen korlátozott képességű érzékszerveim által juthat információkhoz.

Ennél fogva, mindig hinnem kell abban, amit az érzékszerveim az objektív valóságról üzennek számomra. Isten pedig, még csak nem is az objektív valóság része. Mert nem anyagi minőség. Hanem éppen ellenkezőleg, kizárólag szellemi és lelki minőség. Annak is a lehető legtökéletesebb, transzcendense. Az idealizmus ideológiai alapokon nyugvó tanításai alapján, Isten az ideálok mágneses valóságának a legideálisabb minősége, aki saját öntudattal rendelkezik, és az alapján szervezi, az elektromos tulajdonságú, anyagi szintű megnyilvánulások, általunk is megtapasztalható objektív részeseményeit.

Ezért szerintem, az abszolút Létezés, kétféle valóságon nyugszik. Az általunk is ismert elektromos anyagi valóságon, amit objektívként értelmezünk, és a mágneses valóságon, amit szubjektívként foghatunk fel. A mágneses valóságban pedig, mágneses hullámok alakulhatnak ki. Amelyeknek az én véleményem szerint, a hullámhosszuknak köszönhetően, informatív értékeik vannak. Amely hullámhossz, különbséget képes tenni a mágneses hullámok között. Míg a frekvenciájuk által, folyamatosan rezgési erőimpulzus sorozatokat vagyis, energiát közvetítenek. 

Az Univerzum mágneses alaphalmaza és az elektromos anyagi részhalmazok, folyamatosan induktív viszonyban állnak egymással. Ami azt jelenti, hogy a mágneses hullámok által kialakult mágneses erőtér, az elektronok elektrosztatikus erőtereivel, közvetlen fizikai hatásviszonyban állnak. Mert az elektronok, ugyanabból a mágneses alapközegből építik fel az elektrosztatikus erőtereiket, mint amelyikben a mágneses erőtér uralkodik. Míg a mágneses erőtérben egyenes vonalú, azaz lineáris a hatásközvetítés módja, addig az elektrosztatikus erőterekben mindig centrális, vagyis köralakú. Az elektronok alakját és mozgásformáit követve. Ennél fogva, a kétféle erőtér, mindenképpen egymás ellenhatásait képviseli, miközben folyamatos induktív viszonyt tartanak fenn egymással.

Az a mágneses alaphalmaz pedig, amelyikben a mágneses hullámhossznak köszönhetően, információ alakulhat ki, tárolódhat el, és induktív módon közlődhet az elektromos anyagi részhalmazok felé, elmének és memóriának minősül. Mégpedig, abszolút értékű Elmének és Memóriának egy időben. Ennek az abszolút Elmének és Memóriának, sajátságos, szintén abszolút Öntudata és Tudatossága van. Vagyis, abszolút értékű Intelligenciát képvisel. Amit egyszerűen, csak Istennek nevez az idealista filozófia. Isten tehát, az ideák mágneses valóságának a legfőbb ideálja. Aki az intelligens akaratát, a mágneses hullámokban kódolva, induktív módon vetíti az elektromos anyagi világunk valóságára.

Így a kozmikus szintű mágneses hullámokban, a hullámhossz képviseli a Szent Szellem intelligens akaratát, míg a frekvencia által, a Szent Léleknek köszönhetően, ez a fenséges akarat, induktív módon megvalósulásra is kerül, az elektromos anyagi világunkban. Isten tehát, az ideák világában, úgy rendezi intelligens módon az ideák közötti mágneses viszonyokat, hogy azok induktív visszatükröződései, a természet jelenségeit produkálják számunkra, az anyagi világunk objektív valóságában.

Így minden elektromos anyagi megnyilvánulás, Isteni Intelligenciát tükröz. Mert az őt létrehozó kozmikus szintű mágneses hullámhossz informatív értéke öltött benne stabil anyagi formát, a mágneses frekvencia révén közölt energia induktív hatása alatt. Ezt úgy is mondhatjuk, hogy az elektromos anyagi minőségek által kialakult objektív valóság, nem más, mint Isten anyagi szintű teste. Az élettelen dolgok éppúgy, mint az élőlények, akiket a lélek által éltet. Így a növények és az állatok ösztönlények, a lélek éltető hatásának köszönhetően. Mert, kizárólag lelki intelligenciával rendelkeznek csupán. Míg az ember, ösztönös és szellemi lény is egyben.

Mert Isten az embert, a saját képére és hasonlatosságára teremtette. Szellemi adottságokkal rendelkező, tudatos lénynek. Vagyis, nem az anyagi formánk hasonlít Istenhez, hanem a szellemi adottságunk. Mert, relatív módon ugyan, de tudatosak lehetünk, Isten mágneses alapú abszolút Tudatosságában. Mert az a mágneses tér, amit Isten ural, éppúgy tökéletesen kitölti az anyagi szintű testünket, mint ahogyan körülöleli az objektív valóság objektumait. Így az atomjaink belső térfogatát, éppen az a mágneses alaphalmaz tölti ki, mint amelyik mozgási, létezési teret biztosít, az elektromos tulajdonságú anyagi objektumok egyéb részhalmazai számára is.

Ha ezen, ideológiai szintű állítások alapján, Isten konkrétuma elfogadható, akkor az is nyilvánvalóvá válhat bárki számára, hogy Jézus személye, Isten közvetlen inkarnációjaként, mint Isten egyszülött fia volt. Félreértés ne essék, tulajdonképpen mindannyian azok vagyunk, az anyagi minőségekre ható induktív viszonynak köszönhetően, de bennünket, csak a lélek által éltet Isten. Míg Jézus személyében, Isten Szent Szelleme is tudatos volt. Mert Jézus édesanyját, akit éppúgy lélek éltetett, mint bármelyikünket, Isten Szent Szelleme és Szent Lelke járta át a fogantatás érdekében.

Jézus tehát Istennek, a teremtőjére tudatos gyermeke volt. Akiben a megváltás Isteni terve, mindvégig tudatosan jelen volt. Ezért Jézus, minden gondolatát és cselekedetét, ennek az Isteni ideológiát biztosító tervnek vetette alá. Így Jézus személyes ideológiája, mindvégig változatlan maradt, az Ő teljes életében. Mivel Jézus élete, sorsa és kálváriája, történelmi ténnyé vált az idők során ezért, ahogy Istent elfogadhatjuk teremtőnknek, úgy Jézust is elfogadhatjuk, az Ő anyagi szintű közvetlen megnyilvánulásának.

Jézus, a kereszthalála után három napra feltámadt, majd később, az Ő Szent Szelleme kiáradt, a benne hívő emberekre. Azokra a hívő emberekre, akik a Jézus tanításaiban megfogalmazott Isteni ideológiát, önmaguk szellemi szintű mentális vezérfonalává tették. Akik, éppúgy képesek lettek hinni Istenben, mint Jézus. Ilyen módon, a Szent Szellem áldásával megváltotta, megváltoztatta őket.

Tulajdonképpen annyi történt, hogy a Jézus Szent Szelleme által megváltott hívő emberek, akiket éppúgy egy kozmikus szintű mágneses hullám frekvenciája éltetett a lélek által, mint bárki mást, tudatosakká váltak arra a mágneses hullámhosszra is, amelyik a lelket biztosította számukra. Amelyik kozmikus szintű mágneses hullámhossznak az informatív értéke, az Univerzum Isteni Elméjének a tudatos része. Ilyen formában, az abszolút Elmén keresztül, megtapasztalhatták Isten teljességének az igazságát. Amely ismeret, képes azonnal felülírni, minden egyéb emberi szinten felállított relatív ideológiát. Vagyis, olyan vélt emberi igazságokat írt felül, ami addig irányította az életük tudatos részfolyamatait. Mert így, egyfajta állandó meditatív elmeállapotba kerültek.

Rövid ideig, bárkinek az elméje meditatív állapotba kerülhet, aki a meditáció mentális gyakorlatát követi. Vagyis, tudatosan elcsendesíti az elméjében a szellemi aktivitását és így, kizárólag a lelkére lesz fogékony. A lélekre tudatos emberi elme pedig, a kozmikus szintű mágneses hulláma frekvenciáján keresztül, tudatossá válik arra a hullámhosszra is, ami a lelke frekvenciáját közvetíti. Így rövid időre, betekintést nyerhet az Isteni Tudatosságba. Ahonnan igény szerint, bármilyen mentális módon kezelhető információt le tud magának „tölteni”. A saját tudatos elméjébe.

De nem ugyanaz, rövid időre meditatív elmeállapotba kerülni, mint meditatív elmeállapotban élni. Mert, amíg a rövid idejű meditatív elmeállapotunkban, csak fogékonyak lehetünk néhány Isteni eredetű információra, addig a Szent Szellem által biztosított állandó meditatív elmeállapotban, Isten teljes igazságára tudatosak lehetünk. Arra a kozmikus szintű ideológiára, amit az Isteni Intelligencia képviseli. Más szavakkal értelmezve, Isten bennünk lehet tudatos. Ilyen módon lehetőséget adva számunkra, hogy közvetlen módon, Ő maga éljen rajtunk keresztül.

Ezért mondták régen, a Szent Szellem által éltetett emberekre azt, hogy meg vannak babonázva. Mintha megrészegültek volna. Mert, ebben a folyamatos meditatív elmeállapotukban, csak a végtelen Szeretet irányította a gondolataikat és a cselekedeteiket. Tulajdonképpen mindenben, csak a szépet és a jót látták. A rossz és a csúf dolgok és események, teljesen elhomályosodtak számukra. Ezért váltak sebezhető egyénekké a társadalmukban. Amit a korabeli keresztények esetében, ki is használt Róma elöljárósága. Hiszen a gladiátorok arénájában kezdték el nyilvánosan kivégezni őket. Nyilvános showműsort csinálva a kiirtásukból. A helyett, hogy követték volna, a nyilvánvalóan jó példát.

Ahogy az értelmes emberek eszmei szinten kifejezett ideológiái, mint kifejezésre juttatott hiteink, az anyagi megvalósulás felé törekszenek, úgy az Isteni Ideológia is, az objektív megvalósuláson keresztül, a megtapasztalás lehetőségét keresi bennünk.  Így Isten, csak rajtunk keresztül juthat, önmaga anyagi minőségéről visszaigazolt tapasztalatokhoz. De a megszokott emberi minőségünk sajátságos relatív ideológiái alapján, csak az emberi minőséget tapasztalhatja meg. Nekünk kell az Isteni abszolút ideológia alapján átszellemülnünk ahhoz, hogy bennünk, önmaga tiszta minőségét tapasztalhassa meg Isten.

Ahogy a meditáció, pillanatnyi betekintést biztosít az Isteni Tudatosságba, úgy a Szent Szellem, abban is tart bennünket. Így az „Atya, Fiú, Szent Szellem”, olyan kifejezésegyüttes, amelyik mentális módon utal arra a folyamatra, ami tudatosan is Istenhez vezethet bennünket. Amikor az Atya ismeretében, a Fiút befogadva, a Szent Szellem hatása alá kerülünk, akkor a lelkünk is megszentesül. Mert akkor már, mind a két irányú induktív viszonyra tudatos lesz az elménk. Vagyis, nem csupán fogadni képes az élet intelligens energiáját, amit a lélek képvisel bennünk, hanem fordított irányban is hatásos lesz. Így a mi általunk aktivizált lélek, mint az életünk energiája, alkalmassá válik arra, hogy az ideák világában, közvetlen módon is eseményeket generáljon. Így az addig megszokott bizonytalan hitünk, már stabil bizonyossággá válik számunkra. Isteni rendben.

Mert, ha már Isten uralja a tudatos elménket, a Szent Szellemnek köszönhetően, akkor a Szentté vált lelkünk is uralkodni fog az ideák mágneses valóságában. Így az abszolút Létezést tapasztalhatja meg az értelmes ember. De a tiszta, Szent ideálok igazságait uraló Isten, nem képes a számára tisztátalan, hamis vagy téves igazságok ideológiáinak a tudatosságában aktivizálódni. Mert a kétféle valóságformáló ideológia, nem férhet meg egymás mellett. A hit alapú tévedések és hamis elferdítések relatív igazságait képviselő emberi ideológiák és az Isten eredetű bizonyosság abszolút Ideológiája, szöges ellentétben állnak egymással.

Mivel Isten abszolút, így Ő nyilván nem fog megváltozni. Ezért, a mi relatív tudatosságunkat kell hozzá igazítani. Aki ezt képes megtenni, az megigazul. Vagyis a relatív, hamis emberi ideológiák helyett, az Isten ideológiája szerint kezd el létezni. Amelynek keretében, Isten és ember eggyé válik. Egy mentális egységgé. Amely mentális egységben, felismerjük a már megigazult emberekkel való egységünket is. Továbbá, felismerjük azt is, hogy a többi embertársunk is, ennek a megigazulásnak az elvi lehetőségét hordozó, Isteni minőségű lélekkel rendelkezik.

Mert, aki már a lélek rezgéseit látja az aurán keresztül, nem kételkedik az Isteni ideológia szerint megvalósuló gondviselésben. Mert Isten, eddig is mindig velünk volt és törődött velünk. Hiszen a lélek által éltet bennünket, amíg élünk. A vágyaink alapján pedig, mindig tudatosítja bennünk a személyes akaratát. A hittel kifejezett vágyainkat pedig, mindig megvalósítja számunkra, hogy boldogok legyünk. Eddig is ezt tette számunkra. Most azonban, hogy az Isteni ideológia egyre konkrétabb, egyre letisztultabb lehet az emberi tudatban, lehetőségünk nyílik arra, hogy Istent feltételek nélkül elfogadva, közvetlen módon is éltessük. Éppen úgy, ahogy Ő éltet bennünket a lélek által. Mi pedig, a szellemünk megtisztulása által tudjuk Őt „éltetni” önmagunkban.

Aki pedig, ennek ellenére is kételkedik Jézus személyében, annak számára elmondanám, hogy a Biblia tulajdonképpen, egy szimbólumkönyv. Amelyben minden szereplő, minden helyszín és minden esemény, mint történelmi tényszerűség, egy-egy szimbólumot is képvisel. Így Jézus valós személye és élete is, a megváltó és a megváltás szimbólumát képviseli benne. Ami a Golgotán, a koponyák hegyén, vagyis a fejeinkben jöhet csak létre. Tehát, a tudatos elménkben. Következésképpen, minden lelki vágyunk, mint az Isteni minőségünk személyes küldötte, azért tudatosodik az elménkben, hogy ha őt elfogadjuk és követjük az értelmes szellemi gondolatainkkal, akkor teremtésre méltó hitet formálhatunk belőle, és a megvalósulás útjára kerülhet az.

Ha tehát, a szellemi gondolataid segítségével, értelmes képzeletbeli formát adsz a vágyaidban jelentkező Isteni akaratnak az elmédben, akkor azt, a te Isteni minőségű lelked szemléli ott. A saját, vágyban kódolt akaratát látja benne mentális módon megvalósultnak. Ezért, tudatosan is hozzájárul az anyagi szintű megvalósulásához. Ami abban nyilvánul meg, hogy az ilyen formában kifejezett hited, a megvalósulás útjára is kerül, hogy te, gyakorlati tapasztalatot szerezhess róla Isten számára.

Mert Jézus azt mondta, hogy” Veletek leszek a világ végezetéig.”. Vagyis, nem kell várnunk az újra eljövetelét. Mert itt él velünk együtt. Csak állandóan figyelnünk kell a lelki vágyainkat. Mint Isten mentális küldöttét. Mint Isten, reánk irányuló közvetlen akaratát. Akit, ha szellemi szinten követünk az elménkben, boldogok lehetünk. Ha pedig, a lelki vágyainkat szellemi szinten felülbírálva élünk továbbra is, akkor a boldogtalanságot vállaljuk. Mert a problémáinkat megváltani képes lelki vágyainkat, az ellentétes értelmű szellemi gondolatainkkal, mindig újra és újra, „keresztre feszítjük” az elménkben. A koponyánk hegyén.

Vagyis, bátran fogadd el Jézust, fogadd el a lelki vágyaidat, mint Isten reád irányuló személyes akaratát, és a szellemi gondolataid segítségével, helyezd az elméd „oltárára”. A lelki tudatosságod centrumába. Mert a lelki vágyad mentális erőhatásai, csak a róla szóló szellemi gondolataid informatív értékeivel válnak teremtésre méltó hiteddé. Ami a megtapasztalható boldogságod előfeltétele. Amit Paradicsomként értelmez a Biblia. Vagyis, a Paradicsom nem más, mint a folyamatosan boldog tudatos elmeállapot.

Ezért, mindig fogadd el Jézust. Mindig fogadd el a lelki vágyaidat, mint az Isteni minőséged küldöttét. Aki ezek szerint, valóban mindig jobban tudja azt, hogy mikor, mire van szükséged. Ezért küldi neked a vágyat. Mint a problémádtól megváltani képes Isteni akaratot. Akit Jézus személye szimbolizál a Bibliában. Már kétezer éve. Ezért, nem kell Jézust várnod, csak fogadd el őt. Fogadd el a lelki vágyaidat, mint a problémáidtól megváltani képes Isteni akaratot. Mert a vágyaidon keresztül, Jézus itt él veled. Szolgálni akar téged. Csak fogadd el öt szellemi szinten is. Így lesz számodra Jézus, „az út, az igazság és az élet”. A megtapasztalható boldogságod felé. Ezért üzeni neked a megtérők imáját.

Íme, az ajtód előtt állok és zörgetek. Aki meghallja a hangomat és kinyitja az ajtót, ahhoz bemegyek.

https://www.youtube.com/watch?v=8-NBg_ic3qA

Uram Jézus, szükségem van reád. Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten. Kinyitom életem kapuját, és befogadlak Téged, mint Uramat és Megváltómat. Te irányítsd az életemet, tégy engem olyanná, amilyen Te akarod, hogy legyek. ÁMEN.

Ha ezt egy kicsit másképpen fogalmazzuk, a lelki vágy szemszögéből tekintve, akkor az, valahogyan így hangzik. Isteni eredetű lelki vágy, szükségem van reád. Nem foglak az ostoba szellemi gondolataimmal keresztre feszíteni, az elmém tudatosságának az oltárán. Hanem kinyitom az elmém kapuját, befogadlak téged oda és a szellemi gondolataim segítségével, a közös akarat hiteként fejezlek ki, a reális elképzeléseim szintjén. Ilyen módon, az Isteni vágyaim irányítsák az életemet, és tegyenek engem olyan boldoggá, amilyen Te akarod, hogy legyek. ÁMEN.

De, sokkal jobb eredményre juthat a szellemi szintű fejlődésében az, aki mindkét módon magába fogadja az Isteni ideológia egyre reálisabb módon elfogadható elképzelését. Mert, egy materialista neveltetésű embernek, nem csupán Jézusra, hanem a lelki vágyak működési mechanizmusának megértésére is szüksége lehet ahhoz, hogy Istent, maradéktalanul el tudja fogadni. Jézus elfogadása tehát, a vágyaink tudatos elfogadását eredményezi. Az Isteni vezetés tudatos elfogadását.  Amely elfogadással, Isten eggyé válik a megigazult emberrel. Ezt biztosíthatja számunkra Jézus elfogadása. Az Istenhez vezető utat. Az Isteni igazság felismerésének a lehetőségét, és a valóságosan boldog életet. Ezért imádkozzuk azt, hogy „Legyen meg a Te akaratod”.

Mert a ma élő átlagemberek, csak ritkán lehetnek boldogok. Az ünnepnapokon, néhány percre. Ezért, az átlagemberek mai élete, primitív biológiai létezést biztosíthat csak, a halál felé. Vagyis, relatív értelemben véve, már most potenciális halottak vagyunk. Ezt igazolja vissza számunkra, az a sok betegség is, amit a társadalmunk egyéneinek el kell szenvednie. Ez a beteges életvitel, a beteges gondolkodásmódunk miatt, nagyon beteges politikai életet biztosíthat csak számunkra. Amelyben a sok betegség mellett, a társadalmi elnyomás is uralkodik rajtunk. Ezektől kíván Jézus megváltani bennünket a vágyainkban. Ha elfogadjuk Őt, ideológiai szintű szellemi vezetőnknek.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.11.17.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8416758014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása