Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.04.08. 06:22 futotuz

Hitben járni.

Címkék: hitben járni

Hitben járni.

A teremtésre méltó hitünk, olyan kellemes szellemi gondolatunk, amelyikhez pozitív lelki érzéseket csatolt az elménk. Majd jól mérhető, EEG-agyi mágneses hullámként jelenik meg, az elektromos tulajdonságú anyagi szintű fejükben. Vagyis, az agyunkban az elménk, a szellemi gondolataink informatív értékeit és a lelki érzéseink mentális módon irányítható erőhatásait átalakítja, átkonvertálja, agyi mágneses hullámmá. Amelynek a hullámhossza képviseli az információt, míg a frekvenciája az energiát.

Az elménkben, reális elképzeléseket formálunk, a kellemes szellemi gondolataink segítségével. Minden szellemi gondolatunk fogalmai, egy-egy adatot képviselnek a képzeletünk mentális formavilágában. Így a szellemi gondolataink adatainak az együttes informatív értékei fogják alkotni, a hitünk mágneses hullámhosszában azt a teljes információt, ami az általunk elképzelt mentális formánkban integrálódott. Így az elménkben tudatosodott szellemi gondolataink közös adathalmaza, a hitként értelmezhető agyi mágneses hullámunkban együtt jelentkezik, mint mágneses hullámhossz. Míg a közben aktivizált lelki érzéseink mentális erőhatásainak az együttese, az agyi mágneses hullámunk frekvenciáját fogják biztosítani.

Így a hiteink agyi mágneses hullámaiban, a mágneses hullámhossz informatív értékei fogják meghatározni azt, hogy a frekvenciájuk energiaértékei, milyen mértékű induktív munkát végezhetnek, az világmindenség mágneses alaphalmazában. Mert az abszolút Létezés, kétféle valóságra osztható. Az összetett szerkezetű, anyagi szintű objektív valóság részhalmazaira. Amelyek a bennük aktív elektronok miatt, elektromos tulajdonságúak. Valamint, a velük ellentétes tulajdonságú, mágneses alapú szubjektív valóságra. Amit az Univerzum egységnyi oszthatatlan alaptömegeinek az teljes közege tart fenn, egy mágneses alapú szubjektív alaphalmazt alkotva a világmindenségben.

Így a mágneses alaphalmazban nyilvánult meg és működik rezgési szinten, minden összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmaz. Ezért, az objektív valóság részhalmazai, úgy működnek a szubjektív valóságot képviselő mágneses alaphalmazban, mint „szivacsok a vízben”. Mert az atomos és atomokból felépült kristályos szerkezeteiket, a mágneses alaphalmaz éppúgy kitölti belülről, mint ahogyan körül öleli azokat kívülről. Így a mágneses és az elektromos tulajdonságok, mindig együtt mutatkoznak meg a tudósok előtt. Mint „elektromágneses” jelenségek.

De, ha felfelé haladva a légterünkben, elhagyjuk a bioszféránk határát, akkor már a bolygó és csillagközi térbe hatolunk. A mágneses alaphalmaz tökéletes vákuumába. Ahol, már nincsen anyagi minőség. Vagyis, elektromos tulajdonságok nem jellemzik. Csak a tiszta mágneses hatások birodalma az. Elektromos adottságok nélkül. Így „elektromágneses” tulajdonság, csak a bioszféránkat képviselő objektív anyagi valóságunkban alakulhat ki. Ahol az indukció jelensége, egyértelműen utal arra, hogy az elektromos és a mágneses adottságok, továbbra is különböző szintű halmaztulajdonságok. Amelyek folyamatos kölcsönhatásban vannak egymással. Csupán Maxwell óta, együtt vannak értelmezve.

Ilyen módon, az elménkben formált hiteink agyi mágneses hullámai, aktív eseményekként jelennek meg a mágneses alapú szubjektív valóságban. Mert a hullámhosszuk mentén felsorakozott lelki eredetű erőimpulzus sorozataink révén, energia terjed bennük. Amely mágneses energia, az objektív valóság induktív módon való formálására, kialakítására, felépítésére, létrehozására, megnyilvánítására, teremtésére alkalmas. Mert a szubjektív valóságban, a mágneses hullámok frekvenciái, olyan induktív eseményeket okoznak, amelyeket a mágneses hullámhosszuk informatív értékei határoznak meg.

Természetesen, a mi hiteinket képviselő gyengécske agyi mágneses hullámaink, alkalmatlanok arra, hogy komoly változást idézzenek elő az objektív anyagi valóságban. Viszont, arra tökéletesen alkalmasak, hogy a mágneses térbe hatolva, megkeressék a hullámhosszúságuknak megfelelő, de jóval nagyobb energiával rendelkező kozmikus szintű mágneses hullámokat, és azokkal interferálva, a vágyaink szerint kialakított elképzeléseink induktív módon való kialakítása érdekében aktivizálják. Vagyis, a mi hiteink, csupán vezérelni képesek a mágneses valóságban, a nagy energiájú kozmikus szintű mágneses hullámokat. Mégpedig, a hullámhosszuk informatív értékei alapján.

Ezért, egyáltalán nem mindegy az, hogy milyen szintű szellemi gondolatok mentális adathalmazából formálunk informatív értékeket a hiteink számára. Mert számunkra, csak a kellemes szellemi gondolataink lehetnek hasznosak. Hiszen azokhoz, mindig pozitív lelki érzések mentális erőhatásait rendeli az elménk. Míg a kellemetlen szellemi gondolatainkhoz, számunkra ártó hatású, negatív lelki érzések társulhatnak csupán az elméinkben. Negatív hitté alakítva ez által az elképzeléseinket.

Mert a hiteink mindig az elménkben formálható elképzeléseink alapján alakulnak ki. Hiszen, amiben nem hiszünk igazán, az eleve elképzelhetetlen számunkra. Mert amiben nem hiszünk, arról nincsenek megfelelő szintű szellemi gondolataink. Valójában, fogalmunk sincs róluk. Nincsen róluk olyan adat az elménkben, ami valamilyen fogalmat képviselhetne. Így, nem juthatnak, az elménk képzeletét kialakítani képes mentális lehetőséghez sem. Ezért, elképzelni csak azt tudjuk, amiről eleve valamilyen szintű fogalmaink, mentális szintű adataink vannak.

Ezek a szellemi gondolataink által mentálisan kezelhető fogalmaink, olyan adatok, amelyek együtt fogják a képzeletünk lehetséges formáját meghatározni. Ezért a hitünk, mint EEG-agyi mágneses hullámunk, már informatív értékkel rendelkezik.  Amely mentális módon kialakított képzeletbeli formában, már ezek az adatok integrálódtak. Vagyis, egy közösített információs értéket tartalmaznak. A hullámhosszuknak köszönhetően. Ezért az elménkben formált hiteink, mint szubjektív agyi mágneses hullámaink, mindig az objektív megvalósulásuk felé fognak törekedni.

Azok az emberek pedig, akik az elméjük használata közben még szertelenek, állandóan váltogatják a hiteik polaritását. Hol teremtésre méltó pozitív hiteket formálnak az elméikben, hol pedig, teremtésre méltatlan, negatív hiteket. Így a mágneses valóság, a bele került agyi mágneses hullámaink alapján formálja számunkra, a megtapasztalható anyagi valóságunk anyagi szintű dolgait és eseményeit. Mégpedig, azok polaritásától függően.

Mert a kozmikus szintű mágneses hullámok frekvenciáiban terjedő energia számára, teljesen mindegy az, hogy milyen valóság induktív kialakítására késztettük. Mert magának az energiának, nincsen polaritása. A mágneses frekvenciában terjedő energia, csak végrehajtja azt az induktív utasítást, amit a mágneses hullámhossz informatív értéke meghatároz számára. Így, kizárólag a mi felelősségünk az, hogy milyen polaritású hiteket formálunk az elméinkben. Mert, azok elektromos megtapasztalása is, kizárólag a mi életfeladatunk.

Ilyen módon, mindig olyan megtapasztalható valóság alakul ki az életünkben, amit közösen képzeltünk el. Bár ezek az elképzeléseink egyediek, de mégis hatással lehetnek más embertársaink életére is. Ezért, csak pozitív elképzelésekkel érdemes a sorsunk alakulását formálni. Éppen azért, hogy ne ártsunk velük másoknak. Mert, akinek ártunk valamilyen formában, az nem fog reánk kellemes szellemi gondolataokkal emlékezni. Így velünk szemben, negatív hitek kialakítására kényszerül. Akár, az akarata ellenére is. De a harag, mindenképpen szándékos rosszindulatokat válthat ki. Amelyek mentális eredményei, a felénk irányuló negatív hiteikben valósulnak meg.

Amikor pedig, a negatív hiteinknek köszönhetően, több ember érdeke sérül, akkor pedig, sokan rejtőznek a harag álcája mögé. Így születnek az eszmék. Mint olyan kollektív hitek, amelyeket sok ember együttesen képzel el valóságosnak. Főképpen, ha politikai szinten, ellentétes gazdasági érdekeket képviselnek. Így az eszmék, olyan kollektív hitek, amelyekben a reális képzeletbe integrálható szellemi szintű adatok és lelki erőhatások, egyszerűen összeadódnak. Egy közös, azonos érdekű célra irányuló mágneses hullámot kialakítva. Ezért az ilyen szubjektív eszmék megvalósulásainak, elsöprő erejük van az objektív valóságunkban. De ezeknek az elsöprő erőhatásoknak, csak a negatív vonzatát ismerhette meg eddig az emberiség.

Így az alantas negatív eszmék, a kollektív széthúzásban erősödő viszályok, háborúk kialakulásához vezethetnek. Míg a kellemes szellemi gondolatok nemesebb érzéseit integrálni képes pozitív eszmék, a béke fenntartását eredményezik. Ezért eszmei szinten, csak a számunkra jó dolgokért és eseményekért érdemes harcolnunk. Így harcolnunk tudatosan csak, a békéért, a biztonságért, a boldogságért, a jó dolgokért és eseményekért érdemes. Mert a harc, mindig fenntartja annak a létezési jogosultságát, amire irányul. Bármi legyen is az.

Ha a harc, nem a békéért, hanem az elnyomásért zajlik, akkor békét nem teremthet. Mert, aki a békéért harcol az, a közös nevezőre törekszik mindenkivel. A megegyezésre. Amiben a megértés, az egyetértés, a nyugalom és a béke társadalmi szintű kiegyensúlyozottsága uralkodik. Csak az ilyen társadalom képes arra, hogy Alkotmányos alapjogok révén, alapvető emberi jogokat biztosítson a polgárai számára.

Ma már, a XXI. században, eljött az ideje annak, hogy az értelmes emberek, egy közös nemzetközi Alkotmány hatálya alá kerüljenek. Hogy a társadalmaink gazdasági érdekeit biztosító határaink megszűnjenek, és egy közös fajként éljünk békességben. A nemzetközi Alkotmányos alapjogok révén, tiszteletben tartva egymás nemzeti, nemzetiségi, és egyéni identitását. Megszüntetve ez által, a háborúk elvi lehetőségét is. Minden rendfenntartó erőnek, a békét és a biztonságot kellene fenntartania a Földön. Lehetőleg megszüntetve, a politikai szinten irányított korrupció minden lehetséges formáját.

Ahogy a háborúk, szinte teljesen figyelmen kívül hagyják a világörökségben meghatározott nemzeti hagyatékunkat, úgy a világbékében, szinte minden örökös, hozzájuthat a valós jussához. Bárki meglátogathatja a világörökségi területeket békességben. Ha a nemzetközi Alkotmánynak köszönhetően, nincs elnyomva a saját nemzetiségének a területén.

Mert az értelmes emberi elme, sajnos relatív. Vagyis, kétféle urat képes szolgálni a teremtést illetően. Pozitív hiteivel, a szeretettel teljes Isteni akaratot szolgálja. Míg a negatív hiteivel, a szeretet ellen indít teremtési utasításokat. Vagyis, a szeretettel teljes Isteni akarat ellen. Így az életünk sorsszerű eseményei, mindig attól függően változnak, hogy az elméinkben, milyen polaritású hiteket formálunk. Mert a negatív hiteink, csak problémákat okozhatnak bárki számára. Mivel hiányzik belőlük, a pozitív érzéseket generálni képes szeretet. Így a megvalósult hatásuk sem lehet szeretettel teljes.

Ezért, ha a saját vagy mások eltorzult negatív hitei miatt, probléma elé állít bennünket az élet, akkor se idegeskedjünk. Mert a probléma ismeretében, mindig a számunkra helyes és jó megoldás kellemes szellemi gondolataival és pozitív érzéseivel kell új hiteket gyártanunk az elméinkben. Ha például, esik az eső, ne az esőt szidjuk dühösen, hanem a napsütésre gondoljunk szeretettel. Mert, ha Isten megengedte azt, hogy essen az eső, biztosan oka volt rá, de számunkra hamarosan, biztosan bőséges napsütést fog biztosítani. Vagy például, ha drágább lesz a benzin, ne szidjunk érte senkit. Attól nem lesz olcsóbb. Arra gondoljunk szeretettel, hogyha Isten megengedte azt, hogy dráguljon az üzemanyag ára, akkor ad rávaló pénzt bőségesen.

Ha elhagy a párod, mert valamilyen oknál fogva elfakult a szerelem közöttetek, akkor ne szidd azt, aki eddig boldoggá tett téged, hanem arra gondolj, hogy Isten ad neked új társat. Aki képes lesz megbecsülni azt a szeretetet, amit te adni tudsz neki. Vagy például, ha leépítés van a munkahelyeden, és elbocsátanak az állásodból. Ne szidalmazd a régi munkaadóidat. Attól nem változik semmi sem a javadra. Hanem gondolj szeretettel arra, hogyha Isten megengedte azt, hogy elbocsássanak, akkor egy új, sokkal jobb munkahelyet szánt neked. Ahol még több erkölcsi és anyagi megbecsülésben lesz részed.

Vagyis, egy probléma ismeretében az elméddel, mielőbb legyél nyitott, a számodra kellemes és jó megoldásokra. Mert, csak ilyen módon járhatsz teremtésre méltó hitben. A kellemes és jó dolgokra és eseményekre fogékony, szeretettel teljes elméddel.  Mert, csak addig lesz számodra hasznos és jó a megtapasztalható sorsod, ha az anyagi teremtést formálni képes hiteidet, a szeretet kellemes szellemi gondolatai és pozitív lelki érzései hatják át. Minden körülmények között.

Mert a relatív anyagi körülmények, olykor nem kívánatosak. Hiszen, problémák elé állítanak bennünket. A relatív emberi elme pedig, akármilyen művelt legyen is, sajnos alkalmas arra, hogy a felismert probléma okait boncolgatva, keresve, kutatva, folyamatosan azok kellemetlen szellemi gondolataival foglalatoskodjon. Ilyen módon, a kellemetlen szellemi gondolataihoz akaratlanul is, negatív lelki érzéseket társít az elméje. Tulajdonképpen, közben észre sem véve azt, hogy negatív hiteknek biztosít ez által, a megtapasztalható valóság formálására alkalmas lehetőséget. Amelyek persze, szép sorban meg is jellennek az életében. Pokollá téve azt.

De, ha a fentebb említett módon, a felmerülő problémák ismeretében, mielőbb a számunkra megfelelő és jó megoldások kellemes szellemi gondolataival töltjük fel az elméinket, akkor azokhoz, azonnal pozitív lelki érzések társulnak. Pozitív hitekké alakítva az elképzeléseinket. Amelyek megvalósulása, Isteni rendben, mindig örömöt fog okozni számunkra. A megtapasztalható örömöknek az ilyen folytonossága pedig, nem más, mint maga a boldogság. Vagyis, Isten „országa” bennünk.

Negatív hitekkel, nem tapasztalhatjuk meg a boldogságot. Mert a negatív hitek megvalósulásai, nem okoznak örömöt számunkra sem. Másképpen fogalmazva, minden problémánk alapvető oka az, hogy negatív hitek alapján formáltuk a megtapasztalható sorsunkat. De Isteni eredetű lélek által éltetett értelmes emberekként ezen, bármikor változtathatunk. Csupán azt kell tudatosítanunk az elménkben, hogy a problémák észlelésekor, mielőbb a számunkra helyesnek és jónak vélt megoldásokra kell gondolnunk.

Ez, azért sem okoz számunkra különösebb nehézséget, mert Isten, mindig küld nekünk egy lelki vágyat, ha probléma elé állít bennünket az élet. Ez a lelki vágyunk, nem más, mint Isten reánk irányuló akarata, az adott problémás helyzetben. Ha tehát, nem hagyod azt, hogy a problémára irányuló kellemetlen szellemi gondolataid nagyon felbosszantsanak, hanem mielőbb a lelki vágyadban meghatározható Isteni akaratra koncentrálsz, akkor a kellemes szellemi gondolataidra alapozott módon, pozitív hiteket formálhatsz az elmédben. Amelyek, emberhez méltó valóság kialakítására alkalmasak. Isteni rendben.

Vagyis, az Isteni akarat szerint, hitben járni annyit jelent, mint a lelki vágyainkat kifejezésre juttatni a tudatos elméinkben, a reális elképzeléseink segítségével. Az elképzeléseid pedig, akkor reálisak számodra, ha önmagadat vagy azt a személyt, akinek a sorsán javítani akarsz, beleképzeled az ilyen módon formált hiteidbe. Mert a jelen pillanatában elképzelt hiteink, az elménkben formált terveink. Amelyek a megtapasztalható jövőnkre irányulnak. De értelmes ember, csak olyan dolgok és események terveit alakítja ki az elméjében, amelyek megvalósulásai örömöt okozhatnak bárki számára.

Mert, ha a lélek által Isten éltet bennünket, akkor az emberiség minden értelmes tagjában, éppúgy Isteni eredetű lélek működik. Kivétel nélkül. Ezért szükséges számunkra az, hogy minden ember szeresse a másik embertársát. Mert a lélek által, másokban is Istent szeretjük. Még akkor is, ha a másik ember, szellemben nem nőtt még fel ehhez a nemes feladathoz. Akkor sincsen jogunk elítélni őt. Mert a mi személyes szellemi képességeinkkel már tudjuk azt, hogy a hiányos szellemi képességek mögött is, Isteni eredetű lélek rejtőzik. Ami, csak a mi követésre méltó jó példánk által változhat meg. Mert a szellemi szinten jó és hasznos dolgokat, az értelmes ember akaratlanul is átveszi. Mivel, ez által fejlődik szellemben.

Hiszen, bárki szellemben fejlődni, csak addig képes, amíg rá nem jön arra, hogy az értelmes ember nem más, mit relatív Isten. Ez a megvilágosodás pillanata. Hiszen, ha a lélek által Isten éltet bennünket, akkor már csak arra van szükség, hogy szellemben is felnőjünk ehhez a feladathoz. Ha pedig, a lélek által Isten, mindenkit egyformán szeret, akkor ezt a szeretetet, csak a pozitív hiteinkkel lehet hasznosan szolgálni. Akárkinek a megtapasztalható sorsára irányuljanak is a pozitív hiteink.

Így a pozitív hiteink segítségével, előre megtervezzük azokat a szép és jó dolgokat és eseményeket, amelyek szebbé és jobbá alakíthatják számunkra a megtapasztalható anyagi valóságunkat. Mert, ha már tudjuk azt, hogy a teremtő Isten szikrája éltet bennünket, akkor a tudatos teremtés lehetőségével, meg tudjuk igazítani azokat a dolgokat és eseményeket, amelyek problémaként jelentkeztek az életünkben. Így a teremtés pozitív hitekre alapozott tudatos gyakorlása, már a megigazulásunkat szolgálja. Mert a pozitív hiteinkkel, megigazítjuk azokat a problémákat, amelyeket felismertünk az életünk során. Ilyen módon, olyan rendet alakíthatunk ki magunknak, ami az Isten által éltetett emberhez méltó. Így a „megigazulás” folyamata, éppen reánk hárul.

Ezért kedves olvasóm, Te mindig járj hitben. Ha bármilyen jellegű problémát észlelsz is a világodban, mindig gondolj arra, hogy az elmédben Te magad vagy az Úr. Ahogy bosszankodhatsz a problémán, úgy jogod van arra is, hogy mielőbb a szép és jó megoldások felé irányítsd a figyelmedet. Képzeletben előre megtervezve, azok mindenki számára hasznos elvi lehetőségét. Ilyen módon, pozitív hiteket formálva az elmédben. Amelyek, mindig pozitív valóságot teremtenek számunkra.

Ha csak ennyit teszel, az Istenbe vetett hited érdekében, máris mindent megtettél annak érdekében, hogy Isten rajtad keresztül éljen. Mert, ha a lelki vágyaidat követed, akkor Isten reád irányuló akarata szerint élsz. Ezt kívánja tőled Isten. Hogy mindig pozitív hitben járj. A szeretet jegyében. Mert, csak addig vagy Úr az elmédben, amíg egyértelmű módon el tudod dönteni azt, hogy az életedben felmerült problémákkal szemben, mindig a vágyaidban rejlő megoldások szellemi szintű kellemes gondolataival és pozitív lelki érzéseivel foglalkozol.

Mert addig, Isten reád irányuló akaratát követed. Aki pedig, Isten akarata szerint él, az boldog lehet. Mert minden öröm, amit megtapasztalhat, Isten olyan ajándéka számunkra, amivel a boldogságunk útját kövezi ki. De ezen az úton mindig, csak pozitív hitben érdemes járnunk. A mások Isteni eredetű lelkét is figyelembe vevő, végtelen szeretettel.

Mert egy emberhez méltóbb, szebb és jobb világ elvi lehetősége, a mi fejünkben van. Csak egyéni módon, meg kell terveznünk azt mások számára is. Ha ez a szellemi gondolat, követésre méltó eszmévé válik mindenki elméjében, akkor egy szebb és jobb világ megtapasztalásának a lehetősége, elkerülhetetlen lesz számunkra. Mert az, az általunk meghatározott Isteni rendben fog bekövetkezni. Amely valóságnak minden lehetséges fokozata, egyre közelebb hozza egymáshoz az embereket, és az emberek által kialakult népeket.

Ezért, hitben járni annyit tesz, hogy az elménkből tudatosan kitörlünk minden olyan kellemetlen szellemi gondolatot, amelyik valamilyen problémára irányul. De nem csupán kitöröljük azokat, hanem a számunkra helyes megoldások szellemi gondolataival helyettesítjük őket. Ilyen módon, teljesen feleslegessé is válnak azok, az elménk számára. Mert amelyik elmében, az értelmes megoldás kellemes szellemi gondolatai uralkodnak, ott már nevetségessé és feleslegessé válik minden olyan kellemetlen szellemi gondolat, amelyik az eredendő problémára utalt.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.04.08.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7817800255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása