Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.04.27. 19:01 futotuz

Ideák.

Címkék: ideák

Ideák.

Az indukció jelensége arra utal, hogy kétféle ellentétes hatású erőtér feszül egymásnak. A mágneses erőtér és az elektronok elektrosztatikus erőterei. Ezt a közös hatást mi, elektromágneses hatásnak értékeljük. Csakhogy, ha felfelé haladva, elhagyjuk a légterüket és a bolygó és csillagközi térbe kerülünk, ott már nincsen elektromos tulajdonság. Mert az számunkra, egy egészen más világ. Az Univerzum oszthatatlan alaptömegei által biztosított mágneses valóság birodalma. Én csak mágneses alaphalmaznak, vagy egyszerűen szubjektív alaphalmaznak hívom. Mert ami, objektív anyagi megnyilvánulásként létezik az Univerzumban, az mind belőle és benne alakult ki, és működik rezgési szinten.

Így az objektívnek megismert, összetett szerkezetű elektromos anyagi valóság, gyakorlatilag objektív és szubjektív egy időben. Erre utal, az induktív hatásokon alapuló elektromosan mágneses jellege. Amit elektromágnesesnek értelmezünk. Így az atomok belsejét, ugyanannak a mágneses alaphalmaznak az oszthatatlan alaptömegei töltik ki, mint amelyik körül öleli azokat. Ezt úgy érdemes elképzelni, mint a szivacsokat a vízben. Ahol a vízközegben lévő szivacs belső szerkezetét, belül is a víz tölti ki.

Az Univerzum oszthatatlan alaptömegei, körülbelül tízezerszer kisebbek, mint az elektronok. Mert, ha az atomokat alkotó objektív alkotóelemek térfogategységeit összeadjuk, akkor azok csak, a teljes atomtérfogat egy tízezred részét fogják képviselni. Az atomok többi térfogatát, a szubjektív alaphalmaz biztosítja. Ezek az oszthatatlan alaptömegek, teljesen egyenrangú részecskék, amelyeknek elektromos tulajdonságaik nem lehetnek. Mert az elektromos megosztás képességével, csak összetett szerkezetű részecskék rendelkezhetnek. Így az oszthatatlan alaptömegeknek maradt a mágneses hatások közvetítési kényszere.

A mágneses alaphalmazt tehát, oszthatatlan alaptömegek alkotják. Amelyek az egyensúlyi helyzetüket folyamatosan keresve, állandóan csak rezegnek. Egy folyton rezgő mátrix rendszert alkotva. Ahol az oszthatatlan alaptömegek szervezett együttes rezgései, longitudinális felépítésű mágneses hullámok kialakulását teszik lehetővé. Így az Univerzum mágneses terében kialakult kozmikus szintű mágneses hullámok, mágneses erőtérré alakították a szubjektív alaphalmazt.

Mert a mágneses hullámoknak, alapvetően két összetevője van. A hullámhossz és a frekvencia. A hullámhossz határozza meg azt, hogy a mágneses hullámban egyenes irányban együtt rezgő oszthatatlan alaptömegek, hány darab ilyen részecskét alkothatnak egy időben. Éppen úgy, mint Newton soros ingájában. Így a mágneses hullámhossz által meghatározott rezgési szintű impulzusadagok, a mágneses frekvenciát alkotva, periodikus módon követik egymást. Ezért gyakorlatilag, úgy működik a mágneses hullám, mint egy „hatáspumpa”. Amely a frekvencia által közvetíthető rezgési szintű részerőiket, mindig a hullámhossz által meghatározott irányba közvetítik. Ez az energia.

Az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok pedig, az elektronjaiknak köszönhetően, elektrosztatikus erőtereket képeznek önmaguk körül. Ezeket az elektrosztatikus részerőtereiket pedig, a hozzájuk közelebb álló oszthatatlan alaptömegekből alakítják ki. Így az elektronok elektrosztatikus erőterei, mindig hűségesen követik az elektronjaikat. Azok gömbszerkezetét, valamint a forgó és keringő mozgásformáikat. Ezért, a lineáris felépítésű mágneses erőtérrel szemben, az elektrosztatikus erőterek, mindig centrális felépítésűek.

Ebből kifolyólag, a kétféle felépítésű erőtér, ugyanannak az alaphalmaznak az oszthatatlan alaptömegeit képviselve, mindenképpen egymás ellen dolgozik. Ez az induktív viszony alapja. Így megpróbálják a saját erőhatásaikat egymásra kényszeríteni, a közös halmazukban kialakítható egyensúly érdekében. De azt, csak relatív módon képesek végrehajtani. Ez a relatív módon kialakult egyensúly az a harmónia, amit az égre nézve felfedezhetünk csillagfényes éjszakákon.

Így az Univerzumban kialakult kozmikus szintű mágneses hullámok hullámhosszainak, informatív értékeik vannak. Míg a frekvenciájuk által, az energia terjed. Egymást periodikus módon felépítő erőimpulzus csomagok révén. Amelyeket a tudomány, kvantumokként értelmez. Vagyis a kvantum, nem önálló részecske, hanem a mágneses hullámok hullámhosszai által meghatározott frekvencia egyetlen erőimpulzus sorozatának az egységnyi hatásadagja. Így a kvantum hatásértéke, gyakorlatilag mágneses hullámokként változik. Vagyis, az abszolútnak értelmezett kvantumok, a mágneses hullámok relatív összetevői, és a mágneses hullámok frekvenciáját alkotják. Mint külön-külön értelmezhető erőimpulzus adagok.

Az a mágneses alaphalmaz pedig, amelyikben a mágneses hullámhossz által információ alakulhat ki, tárolódhat el, és közlődhet induktív módon az elektromos anyagi részhalmazok felé, elmének és memóriának minősül. Az Univerzum abszolút Elméjének és Memóriájának. Amelynek ennél fogva, sajátságos, abszolút Intelligenciával rendelkező Öntudata van. Ezt az Univerzumban uralkodó kozmikus szintű Öntudatot nevezi az idealista filozófia Istennek.

Az Univerzum mágneses alaphalmaza tehát, egy abszolút értékű kozmikus Tudatosságot képvisel. Amelyben, a mi relatív emberi tudatosságaink is kialakulhattak. A mi relatív emberi elméinkben. Ha tehát, a mi relatív emberi elméink, a fejünk elektromos anyagi jellege ellenére, mágneses alapú relatív tudatossággal rendelkezhetnek, akkor a világmindenség kozmikus szintű mágneses tere, abszolút Tudatosságot képviselhet velünk szemben.

A kozmikus szintű mágneses hullámok hullámhosszainak tehát, informatív értékei vannak. Ezek az informatív értékek, a mágneses hullámhossz által, egy-egy ideát határoznak meg. Vagyis, olyan mentális formát képviselnek az abszolút Tudatosságban, amit az induktív viszony kénytelen kialakítani, az elektromos anyagi világ objektív valóságában. Így a folyamatos induktív viszonynak köszönhetően, az elektromos anyagi részhalmazok, mindig azt az ideális formációt veszik fel, amit a reájuk hatást gyakorló mágneses hullámok hullámhosszai diktálnak számunkra. Ezért a mágneses információ, elektromos formációt nyer az anyagi világunkban, a reá irányuló energia induktív hatására. Vagyis, a mágneses hullámhosszban kódolt in-formáció, éppen arra utal, hogy a lehetséges elektromos anyagi formáció, éppen őbenne van integrálódva.

Ha pedig, a már megnyilvánult anyagi formát méricskéljük, viszonyítjuk, akkor olyan részadatokhoz juthatunk, amelyek arra az információs értékre utalnak, amelyek mágneses hullámként, induktív módon kialakították és fenntartják azok rezgési szintű létezését. Így lettek az általunk mért adatok, az információ legkisebb értelmes egységei. Vagyis, az abszolút értékű mágneses információnak olyan általunk viszonyított értelmes relatív alapegységei, amelyek képesek arra, hogy informáljanak bennünket, az általa induktív módon kialakított, összetett szerkezetű és elektromos tulajdonságú relatív anyagi létezésről.

A teljes mágneses információ birtokába akkor juthatunk csak, ha minden lehetséges adatot megszerzünk, az adott elektromos anyagi részhalmazról. De ez számunkra, szinte teljességgel lehetetlen. Ezért, csak relatív tudásunk lehet arról az elektromos anyagi valóságról, amit megtapasztalva szemlélhetünk.

Mivel a mi relatív emberi elméink, az Univerzum abszolút Elméjében lehetnek csak tudatosak, ezért a mágneses hullámok informatív értékei, ideákként jelennek meg számunkra. Vagyis, olyan mentális módon megjelenő szimbólumokként, amit az elménkben tudatosodó fogalmakkal tudunk beazonosítani. Éppen ugyanolyan formában, mint ahogyan a szellemi szinten megismert fogalmakat képesek vagyunk szimbolizálni, valamilyen képi megjelenési formával. Ilyen szimbólumok például, a közlekedési rendet szabályzó táblák.

Így például, egy asztal fogalmi jelentésének a megértése során, egy asztal szimbolikus képe jelenik meg az elménkben. Ilyen módon azonosítjuk be magunknak, az asztal relatív módon meghatározott fogalmi jelentését, az asztal abszolút értékű mentális szimbólumával, amit az elménkben megjelenő ideája képvisel. Gyakorlatilag, az ilyen mentális beazonosítás után tudatosodik az elménkben maga az asztal, mint jól megkülönböztethető forma. Ilyen hasonló formák által mutatkozik meg a tudatos elménkben, a mágneses hullámok szimbolikus, mentális módon megjelenő ideáinak az informatív értéke is.

Így a kozmikus szintű mágneses hullámok hullámhosszainak az informatív értékei miatt, a mágneses valóságot, az ideák világának is nevezhetjük. Ezek az ideák tehát, olyan kozmikus szintű információs értékek, amelyek mentális képi formát öltve jelennek meg az elméinkben. Így az ideák számunkra, mint mentális szimbólumok képi megjelenési formái jutnak érvényre a tudatos elménkben.

Amikor megismerünk egy új anyagi formát, akkor arról, egy teljesen új fogalmat határozunk meg. Így lexikális jelleggel tároljuk a memóriánkban azokat a fogalmakat, amelyeket már megismert tárgyakként vagy eseményekként könyvelhetünk el. Mivel pedig, már ismerjük őket, ezért a szellemi szinten használt fogalmak mentális képei fognak sorra megjelenni az elménben. Vagyis, a tárgyakról és jelenségekről alkotott fogalmaink, mentális módon látható szimbolikus képei. Azok ideái.

Így a szellemi szintű gondolkodás folyamata során, ezeket a fogalmainkat úgy hozzuk viszonyba egymással, hogy közben az elménkben azok ideái, vizuális élményt nyújtanak számunkra, mint mentális képek vagy filmek. Amit csukott szemmel, elég jól láthatunk is az elménkben. Nyitott szemmel azonban, az egyéb látnivalók informatív értékei, elhomályosítják előttünk a fogalmaink által aktivizált szimbólumok mentális képi formáit. Vagyis, nem az elménkben gondolkodunk. Az elménkben, csak tudatosodik számunkra az a szellemi gondolat vagy gondolatsor, ami visszatükröződik benne, a gondolkodás által használt ideák szimbólumainak megjelenése során.

Így az elménk, csak tudatos a szellemi gondolatainkra. Éppen úgy, mint ahogyan a lelki érzéseinkre. Hiszen az elménknek, éppen az a feladata, hogy a szellemi gondolatainkat és a lelki érzéseinket, egy közösen kezelhető mentális egységgé, hitté alakítsa. Így a hiteink, már olyan tudatossá vált szellemi gondolataink az elménkben, amelyekhez lelki érzéseket is csatoltunk. Ilyen módon a hiteink, mint sajátságos EEG agyi mágneses hullámaink jelennek meg. Amelyeknek a hullámhosszát, a szellemi gondolataink informatív értékei képviselik, míg a frekvenciáját, a hozzájuk társított lelki érzéseink.

Mert a lelki érzéseink a lelkünkből, az életünk energiájából származtatható, mentális erőhatások. Vagyis, olyan mentális erőhatások azok, amelyeket a szellemi gondolatainkkal tudunk irányítani. Ezért van az, hogy az ilyen módon kifejezésre jutott hiteink, mindig a megvalósulásuk felé fognak törekedni. Mert az elménkből kivetítve, projektálva azokat, az abszolút Elmébe kerülnek. Az Univerzum kozmikus szintű mágneses terébe. Amelyik induktív módon tartja fenn az objektív anyagi valóság működését.

A dolog úgy működik igazán, hogy amiben nem hiszünk, az eleve elképzelhetetlen számunkra. Mert nincsen róla semmilyen érdemben kezelhető információnk. Vagyis, nincsenek róla olyan fogalmaink, amelyek segítségével, reális képzeletet alkothatnánk az elménkben. Mert, amire az értelmes fogalmaink hiányában, nem tudunk gondolni szellemi szinten, az nem képes mentális képi formát ölteni az elménkben sem. Mert, szellemi szintű fogalom nélkül, nem aktivizálódik idea a tudatos elménkben. Ennél fogva, amiben nem hiszünk, az nem is fog hitté alakulni az elménkben.

Ebből kifolyólag, amiben igazán hiszünk, azt el is kell tudni képzelni valóságosnak. Vagyis, olyan fogalmak szellemi szintű rendezgetésével oldjuk meg, amelyeknek a mentális szimbolikus képei, sorra megjelenhetnek az elménkben.  Így a vágyaink által elképzelt dolog vagy esemény ideája, a hitünkbe integrálódik. Mert annak láttán, örömérzéseket csatol hozzá az elménk. Ilyen módon, a szellemi szinten meghatározott mentális forma és a hozzá társított lelki erőhatás, olyan kifejezésre jutott hitet képvisel az elménkben, amelyet kivetítve onnan, mindenképpen a megvalósulás felé fog törekedni. Mert a bele invesztált lelki érzés is erőhatás, ami induktív munkavégző képesség.

Így agyi mágneses hullámként, mindig a szellemi gondolataink informatív értékei határozzák meg azt a formát, amit a lelki erőhatásainknak meg kell valósítania induktív lehetőségként. Ilyen módon, a kifejezésre juttatott hiteinknek, teremtő erejük van. Ezt hívom én, tudatos teremtésnek.  Amikor az általunk vágyott dolgokat és eseményeket, előre eltervezett módon, elképzeljük magunknak valóságosnak. Vagyis, a szellemi gondolataink segítségével, olyan fogalmakat használunk, amelyeknek a szimbolikus képei, a megvalósulás számunkra ideális elvi lehetőségének az ideáit hozzák működésbe. Ez a tudatos teremtés alapja.

Amely úgy működik, hogy a mágneses hullámokban a hatásterjedés sebessége 300 000 km/s. Vagyis fénysebességű. Míg az elektromos anyagi valóságban a hatásterjedés sebessége, legfeljebb egyharmad fénysebesség lehet. Mert az elektronok, közel ilyen sebességgel mozognak az atommagok körül. Így az elménkből kivetített hiteink, olyan ideális elképzeléseket képviselnek, amelyeket a vágyaink szerint formáltunk az elménkben. Ezért a hiteink, EEG agyi mágneses hullámokként, a megtapasztalható anyagi dolgaink és eseményeink elé kúsznak, és beállítják számunkra azokat az induktív paramétereket, amit a vágyaink szerint határoztunk meg. Ezért, az ilyen módon kifejeződésre juttatott hiteink, mindig a megtapasztalható megvalósulásuk felé fognak törekedni.

Ezért, kedves Olvasóm, csak akkor lehetsz „Úr” az elmédben, ha nem a folyton változó hírek alapján alakítod a szellemi gondolataid által formálható hiteidet, hanem mindig a lelki vágyaidat követve. Mert, ha az életed során, valamilyen probléma jelentkezik számodra, akkor azzal egy időben, egy lelki vágy is ébred az elmédben. Neked pedig, nincsen más dolgod, mint a lelki vágyaidat kifejezni értelmes módon, a szellemi gondolataid segítségével. Azok fogalmainak informatív értékeit, szinkronba kell hoznod, az ideáik mentális módon megjelenő képi formáival. Ilyen módon hitet formálni a vágyadból, és a tudatos teremtés hatáskörébe rendelni azt. Ez a megtapasztalható boldogságod egyetlen tiszta útja.

Mindig Te magad döntöd el azt, hogy a probléma ismeretében, milyen mértékben idegeskedsz, az elmédben tudatosodott megoldandó nehézségeden. Illetve, dönthetsz úgy is, hogy a probléma ismeretében, mielőbb a közben jelentkező lelki vágyadat fejezed ki értelmes módon a tudatos elmédben. Ilyen módon, a számodra legideálisabb megoldás elképzelésével, túllépsz a problémád szellemi szintű kellemetlen hatásain. Mert a vágyadban jelentkező megoldás reális elképzelésével, a tudatos teremtés hatáskörébe rendeled a még fennálló problémádat. Ennek a tudata pedig, megnyugtatja az embert.

Mert, amikor a vágyaidat elképzeled valóságosnak, akkor olyan fogalmakat használsz a szellemiségeddel, amelyek lelki szintű mentális képei, a hozzájuk rendelt ideákat hozzák működésbe. Vagyis, a hozzájuk rendelhető kozmikus szintű mágneses hullámokat. Ilyen módon, a mágneses térben változást idéznek elő. Mégpedig, a vágyaid szerint meghatározott módon. Vagyis, a mágneses térben okozott hitbéli változás, induktív jelleggel visszahat, az általad megtapasztalható dolgok és események lehetséges alakulásaira. Az ilyen módon használt hit, a megtapasztalható objektív valóságod mentális visszacsatolásait képviseli.

A probléma esetén jelentkező vágy pedig, az abszolút Elme tudatos üzenete számodra. Vagyis, Isten akarata. Mert Isten, mint a kozmikus szintű Öntudat, azt akarja, hogy boldog legyél. Ezért küldi neked a vágyat. Ami azért tudatosodik az elmédben, mert az ideák közvetítik azt feléd. Az elmédben megjelenő szimbolikus képi formáikkal. Amelyek előrevetítik számodra azt az ideális dolgot vagy eseményt, ami boldoggá tehetne téged, a most még fennálló problémád ellenére is. Csak szellemi szinten követned kellene, a vágyadban tudatosodó utasításait.

Amikor tehát, a szellemi gondolataid segítségével, értelmes módon kifejezésre juttatod a lelki vágyaidat, akkor gyakorlatilag, szinkronba hozod az intelligens vágy ideáit, a szellemi gondolataid fogalmaival. Ez közös nevezőt jelent, amivel mentális módon hozzájárulsz a megvalósulás Isteni eredetű induktív folyamatához. Mert Isten számára, ez jelenti azt, hogy tökéletesen egyetértesz a vágyadban megjelenő akaratával. Így a szellem és a lélek akarata, koherens állapotba kerül a hitedbe ágyazódva.

„Legyen meg a Te akaratod.” Ez a kijelentés gyakorlatilag, éppen azt jelenti, hogy „történjen minden a vágyaid szerint”. Mert a lelki vágyad nem más, mint az elmében tudatosodó Isteni akarat. Hiszen a lélek által, minden embert Isteni eredetű lélek éltet.  Így engem is. Téged is, és mindenki mást is. De csak akkor élhetünk tökéletes összhangban, ha nem a folyamatosan csapongó szellemi gondolatainkat követjük, a hírekben megjelenő borzalmas információk alapján, hanem a vágyaink szerint, az Isteni eredetű kozmikus útmutatásnak engedelmeskedünk. Mert az, mindig a boldogság felé irányít bennünket. Mert Isten, bennünk akar boldog lenni. Ezért éltet minket.

Az ideák mentális képi formái, akkor is megjelennek a tudatos elménkben, amikor a szellemi gondolataink aktivitását elcsendesítjük. Vagyis, meditatív elmeállapotban. Ha szellemi szinten előre meghatározzuk azt, hogy mi legyen a meditációnk témája, akkor annak szellemében jelennek meg a mentális képi formák ideális szimbólumai számunkra. Ez az irányított meditáció lényege. Ha pedig, csak egyszerűen meditálunk, akkor az ideák mentális szimbólumai, össze-vissza jelennek meg az elménkben. Látszólag értelmezhetetlen módon. Amit tudatos álomként határoznak meg. Hasonló a helyzet az álom esetében is. Amit e miatt, öntudatlan meditációként értelmeznek.

De az ember intuitív képességei is ezen alapszanak.  Amikor sokat agyal az ember egy adott problémán, és nem jut eredményre. Majd, amikor már szellemben egészen mással foglalkozik, akkor egyszerűen bevillan a helyes megoldás mentális képi formája. Intuitív módon. Mint egy értelmes lelki üzenet. Az ideák világából érkező, képi megjelenési forma ideális alakja.  Amit az ember azonnal megért és tökéletesen be is tud azonosítani azzal a lehetséges megoldással, amit a szellemi gondolataival keresett, amíg agyalt rajta.

Mert amíg agyalsz egy probléma megoldásán, addig a szellemi gondolataidra tudatos elmédet, azokra a kozmikus szintű ideákra hangolod, amelyek ideális mentális képi formát képesek biztosítani számodra. Mint egy mentális adó-vevő berendezést. A megoldás lehetséges módját meghatározva. De, ha utána olyan dologgal foglalkozol, ami nem köti le különösebben a szellemi kapacitásodat, akkor a megoldás ideáinak a képi megjelenési formái azért jelenhetnek meg számodra, mert az tudatos elmédet, még mindig a problémádra hangolt állapotban tartottad. Így a szellemi szintű passzivitásod alatt, a lelki aktivitás megnövekedik számodra. Vagyis, fogékony maradsz a kozmikus szintű ideák szimbolikus üzeneteinek a fogadására.

Mivel az ember relatív elméje, az Univerzum abszolút Elméjében lehet csak tudatos, ezért a kozmikus szintű információk ideái, mint mentális képi formák, ideális módon jelennek meg az elménkben. Amelyekről, éppúgy fogalmakat kell alkotnunk ahhoz, hogy szellemben tudjunk velük foglalkozni, a szellemi szintű gondolkodásunk során. Mivel, csak úgy tudjuk önmagunk számára idealizálni a problémáink helyes megoldásait, ha a lelki vágyainkban megjelenő ideákat fejezzük ki értelmes módon, a szellemi gondolataink fogalmi rendszerének a segítségével.

Így az ideák, gyakorlatilag nem mások számunkra, mint a fogalmak szimbolikus jellegű mentális képi megjelenési formái. Amivel képzeletet tudunk alkotni magunknak. Mivel pedig, a képzelet nem ismer korlátokat, vagyis bármit elképzelhetünk valóságosnak, ezért a képzelet bennünk, Isten teremtő „műhelye”. Ahol a lelki vágyainkat ideális módon elképzelve, a szellemi gondolataink fogalmaival, az ideák mentális képi formáit meghatározhatjuk ez által.

Mert a szellemi gondolataink fogalmaival, formákat meghatározni sokkal nehezebb, mint az ideák mentális képi formáival. Hiszen a fogalmaink, csak értelmezik számunkra a formákat. Míg a szimbólumok, meg is jelenítik azokat. Így, a kozmikus tudatosságú Isten, a szimbolikus kifejezést érti meg. Ezért, az Univerzum abszolút Tudatossága, éppen arra használja a mágneses alapú ideákat, hogy induktív módon, meghatározott anyagi formákat alkosson általuk.  Amit mi, relatív tudatosságú emberek, már objektív valóságként tapasztalhatunk meg.

Vagyis a fogalmak, az emberi szellem számára fontos, elméleti szinten körül írt logikus formák csupán. A szellemi szintű gondolkodásunk mentális alapelemei. Míg az ideák, azok képi megjelenési formái az elménkben. Mint, a kozmikus szintű mágneses hullámok, hullámhosszaiban kódolt informatív értékek, képi megjelenési formái. A tudatosság „építőkövei”. Amelyek az kozmikus szintű abszolút Elmében honosak, de az ember relatív elméjében is megjelenhetnek. Mert az emberek relatív elméi, az Univerzum abszolút Elméjében lehetnek csak tudatosak. Hiszen a mágneses alaphalmaz, éppúgy kitölti az anyagi minőségek belső atomos szerkezeteit, mint ahogyan kitölti az Univerzum létezési terét.

Ezért az ideák, lehetőséget biztosítanak nekünk arra, hogy azokat a dolgokat és eseményeket is előre lássuk képzeletben, amit még nem tapasztalhatunk meg a valóságunkban. Ezért lehet a terveink alapján kifejezésre juttatott hitünk, a még nem látható dolgokról és eseményekről való szilárd meggyőződésünk. Mert az ideáknak köszönhetően, az elménkben már tisztán láthatjuk azok elvi valóságát.

Mindig a hitünk valósul meg az életünkben. Mert semmi, de valóban semmi sem alakult ki a természetben emberi alkotásként magától, mielőtt azt valaki, el nem képzelte volna valóságosként.  Így minden értelmes tervünk, a hitünk szerint formált ideális elképzelésünk. Ilyen módon a terveink, a kifejezésre juttatott hiteinket képviselik. A teremtésre, a megnyilvánulásra, a megvalósulásra méltó szellemi gondolatainkat. Amelyek már, pozitív lelki érzésekkel társulva tudatosodtak az elménkben. Így a megvalósulásukat, mi magunk idézzük elő. A tudatos elménkben formálható hiteink segítségével.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.04.27.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7317818211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása