Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.10.13. 05:38 futotuz

Fénysebesség felett.

Címkék: fénysebesség felett

Fénysebesség felett.

A tudomány mai állása szerint, a fény olyan „elektromágneses” hullám, ami a látható fény hullámhosszának a spektrumába esik. Valójában azonban, az „elektromágneses” hullámot, elektromos és mágneses összetevőire lehet bontani. Ezt azért érdemes megtenni, mert a mi objektív anyagi világunkban, mindig a mágneses hullám kerül induktív viszonyba az elektronok elektrosztatikus erőtereivel, és elektromos hullámot alakít ki bennük. Ennél fogva, csak a bioszféránk anyagi közegében lehet induktív módon közösített „elektromágneses” hullámról beszélni. Mert a mi objektívként megismert anyagi világunk, elektromos és mágneses egy időben.

De a légterünket elhagyva, már a tisztán mágneses alapú szubjektív valóságba kerülünk. Amelynek nincsen önálló elektromos vonzata. Az ugyanis, a tisztán mágneses valóság. Ami a bolygó és csillagközi teret alkotja. Amit a régi tudósok, éternek neveztek. Így egy mágneses hullám, a Föld felé terjedve, elektromágnesessé válik a légterünkbe érve. Fordított helyzetben azonban éppen, hogy elveszíti az elektromos jellegét az „elektromágneses” hullám, ahogy elhagyja a légterünket. Mert a bioszféránkon túli mágneses valóságban, már nem lehet elektromos vonzata a hullámnak sem.

Ennél fogva a fény, olyan elektromos hullám a bioszféránkban, amit a fény hullámhosszának a spektrumába eső mágneses hullám idéz elő, induktív hatásra. A bioszféránkban pedig, az induktív viszonynak köszönhetően, már „elektromágneses” hullámként értelmezzük. Maxwell óta.

A mágneses alaphalmazt, az Univerzum egységnyi kiterjedésű oszthatatlan alaptömegei építik fel. Egy teljesen egységes alapközeget alkotva. Ezeknek az oszthatatlan alaptömegeknek, elektromos tulajdonságuk nem lehet. Mert az elektromos megosztás képességével, csak összetett szerkezetű anyagi részecskék rendelkezhetnek. Az oszthatatlan alaptömegeknek nincsen fix alátámasztása, sem stabil felfüggesztése. Ezért, egy relatív módon egymásra támaszkodó, mátrix elrendezésű egységes közeget alkotnak. Teljesen kitöltve a rendelkezésükre álló helyet. Amely alaphalmazban, minden egyes oszthatatlan alaptömege rezeg. Mert a nyugalmi helyzetét folyamatosan keresi.

Egymást félre tolni vagy félre lökni önerőből képtelenek, ezért egy folyton rezgő egységes alapközeget biztosítanak. Amelyben a kényszerű együttes rezgéseik miatt, longitudinális felépítésű, 180-fokos, egyenes irányultságú mágneses hullámok alakulnak ki. Ezeknek az egyenes irányú kozmikus szintű mágneses hullámoknak, alapvetően két összetevőjük van. A hullámhossz és a frekvencia. A hullámhossz határozza meg, a mágneses hullámban terjedő rezgési hatás irányát és célját. Ennél fogva, a hullámhossznak informatív értéke van. Míg a frekvencia, a hullámhossz által meghatározott irányba közvetíti, az oszthatatlan alaptömegek rezgési szintű részerő hatásait. Mégpedig, a frekvenciában kialakuló, egymást periodikus módon követő erőimpulzus sorozatok által. Amely erőimpulzus sorozatokat a tudomány, kvantumokként értelmez.

Így a kvantumok hatásadagja, attól válik diszkétté, hogy minden hullámhosszon, más és más darabszámú oszthatatlan alaptömeg építi fel, az erőimpulzus sorozatok által periodikus módon kialakuló frekvenciát. A dolog, éppen úgy működik, mint Newton soros ingája. Ahol a fonalakra erősített golyók, egymáshoz érve alkotnak, egy hosszú egyenes golyósort. Így az inga elején lendületbe hozott golyók számarányának megfelelően fog, az inga végén lendületbe jönni, ugyanannyi golyó. Így az ingasorban, az egymáshoz érő golyók teljes sora fogja képviselni, a rezgés hullámhosszát, míg a frekvencia periódusaiban, mindig annyi golyó fog éppen fizikai szerepet játszani, ahány golyóval elindítjuk a rezgést. Szigorúan megtartva a hatásmegmaradás törvényét.

Ennél fogva, ha három golyót hozunk lendületbe, akkor három golyó fog impulzusértéket biztosítani az ingasor elején. Majd az ingasor által biztosított hullámhossz mentén, három golyónkként érvényesülnek a frekvencia rezgési szintű erőimpulzus sorozatai. Mint kvantumok. Így, három-három golyónkként adják át a rezgési folyamatban, az ingasor elején felvett impulzus erőértékét. Longitudinális felépítésű egyenes hullámot alkotva ez által. Ezért az ingasor végén, ahol az utolsó impulzusátadás lehetősége végbemegy, éppen három golyó fog a további impulzusátadás lehetősége nélkül kilendülni. Így az impulzus és a lendület átadási lehetőségével, a hatásmegmaradás törvénye érvényesül a teljes hullámmozgás során. Éppen úgy, ahogyan azt Newton bölcsen tanította.

Ebből is látható, hogy a hullámmozgás során, a hullámot felépítő oszthatatlan alaptömegek egyensúlyi helyzete, számottevően nem változik. Hiszen, csak rezegnek azok. A hullámhossz irányában meghatározott egy irányú rezgést végeznek. Így a mágneses hullámok szervezett mozgásában, csak a rezgési szintű erőhatások terjednek folyamatosan, erőimpulzus sorozatok formájában. Amit a frekvencia biztosít. Mint egy hatáspumpa, mindig egy irányba. Ezt a mágneses hullámokban folytonossá vált, rezgési szintű erőhatás közvetítési módot nevezhetjük, az energia áramlásának.

Így a mágneses hullámokban terjedő energia hatása során, az energia részerőit közvetítő oszthatatlan alaptömegek sem végeznek haladó mozgást, sem pedig, az oszthatatlan alaptömegek által biztosított kvantumok, mint a frekvenciában felsorakozott erőimpulzus sorozatok. Mivel, csak rezegnek azok. A hullámhossz mentén végeznek szervezett együttes rezgést. A frekvenciának köszönhetően.

Na, már most, a kozmikus szintű mágneses hullámokban, a hatásterjedés üteme mindig fénysebességű. Vagyis, a mágneses hullámok frekvenciája, mindig fénysebességgel közvetíti a benne áramló energiát. Így a mágneses hullámok között különbséget, csak a hullámhossz képes produkálni. Ezért válik számunkra látható hatássá az a mágneses hullám, amelyiknek a hullámhossza, az objektívként értékelt anyagi világunk elektromos valóságban, elektromos fényhullámot képes kialakítani.  Hasonló hullámhosszúságú induktív hatást kiváltva, az elektromos anyagi közegekben. Amit elsőként, a légterünk képvisel.

Mivel a kozmikus szintű mágneses hullámok frekvenciáiban, az oszthatatlan alaptömegek, egymás után felsorakozott erőimpulzus sorozatokat képviselnek, ezért az energia frekvenciális terjedéséhez, időre van szükség. A fénysebesség által meghatározható szubjektív eseményidőre. Ezzel szemben, az információt a mágneses hullámhossz képviseli. Vagyis, az információ nem terjed az Univerzum mágneses terében, hanem mindig jelen van abban. Hiszen az oszthatatlan alaptömegek, mindig relatív módon egymásra támaszkodnak a saját közegükben. Így egy rezgés informatív értéke, azonnal jelen van a teljes hullámhosszban.

Másképpen fogalmazva, ha egy rezgést biztosítunk valamilyen rezonátor segítségével, akkor az általa képviselt mágneses hullám kezdőpontjában, éppúgy jelen van az adott információ, mint a hullámhossz bármelyik részén. Akármilyen távol legyen is az a kezdőponttól. Vagyis, a mágneses alapú információnak, egyszerűen nincsen szüksége terjedési időre. Mert a hullámhossz révén, mindenhol azonnal jelen van az Univerzum mágneses alapú terében. Mint egy húr, amelynek mentén, a rezgés frekvenciája bármikor felépülhet.

Tulajdonképpen, arról van szó, hogy az a mágneses alaphalmaz, amelyikben a mágneses hullámhossznak köszönhetően, információ alakulhat ki, tárolódhat el, és közlődhet induktív módon az elektromos anyagi részhalmazok felé, elmének és memóriának minősül. Az Univerzum abszolút Elméjének és Memóriájának egyben. Amelynek sajátságos, szintén abszolút értékű Intelligenciája, így Tudata és Tudatossága is van. Amit már évezredek óta, Istenként tisztelnek a vallási felekezetek. Így a kereszténység is.

Az Univerzumnak ez az abszolút Tudatossága állította be, azokat a mágneses alapú kozmológiai állandókat, amelyek alapján az elektromos anyagi részhalmazok működhetnek, rezgési szinten. Mert az atomok alapvető rezgéseire vezethető vissza, minden lehetséges anyagi eseményszerűség. Az anyagok stabilis létezése is. Kivétel nélkül. Így az anyagi minőségek elektromos aktivitásán alapuló objektív létezése, a mágneses aktivitásnak köszönhető. Annak az alapvető jelenségnek, hogy a kozmikus szintű mágneses hullámok, a bennük terjedő energia miatt induktív térhatásra, képesek mágneses erőtérré alakítani az Univerzum teljes mágneses terét.

Így a tudományos jellegű kvantum-összefonódás jelensége, éppen annak köszönhető, hogy az információ, a mágneses hullámhossz miatt, mindenhol jelen van az Univerzum mágneses terében. Éppen olyan módon, mint ahogyan az ember relatív elméjén keresztül, az idegrendszerünkben mindenhol jelen vannak az elménkben tudatosodó információk. Hiszen az elménk pillanatnyi rezgései, a neuronoknak köszönhetően, az összes sejtünkhöz eljutnak azonnal. Ezért van az, hogy nagyon sok esetben, sokkal hamarabb cselekszünk, mint ahogyan azt, szellemi szinten átgondolhatnánk. Mert így, a lélek által biztosított testi reflex, sokkal gyorsabb képes lenni, mint a szellemi gondolataink által átértékelt, racionális módon irányított tudatos válaszreakcióink.

Ha tehát, az Univerzum mágneses terét, abszolút Elmének tekintjük, akkor az információ, bárhol jelen van, ebben a kozmikus szintű Tudatosságban. Ez az informatív értékű állandó jelenlét biztosítja azt, hogy a mágneses hullámok hullámhosszai mentén, azonnal felépül a frekvenciális jellegű energiaáramlás lehetősége. Aminek a terjedési irama, mindig fénysebességű. Úgy is mondhatnám, hogy a fénysebesség felett, már csak az információs jelenlét van. Ezt a tiszta és teljes, kozmikus szintű szellemiséget hívhatjuk Szent-Szellemnek. Míg a mágneses hullámokban terjedő energia hatását, a Szent-Léleknek nevezhetjük. Annak a kozmikus szintű hatóképességnek, amelyben az induktivitásra alkalmas energia terjed.

Ezt a gondolatsort kissé átfogalmazva, úgy is mondhatjuk, hogy az Univerzum abszolút Tudatossága Istenként, az a kozmikus szintű Intelligencia, amelyik az indukció jelenségének köszönhetően, minden elektromos anyagi dologról és eseményről azonnal tud, és minden elektromos anyagi dologra és eseményre képes hatást gyakorolni. Még rövidebben fogalmazva, Isten a kozmikus szintű mindentudó és mindenható, egy személyben. Éppen úgy, hogyan a Biblia tanítja.

Mivel az elektromos tulajdonságú anyagi világ valóságát, éppúgy kitölti atomi szinten is a mágneses alaphalmaz, mint ahogyan a bolygó és csillagközi teret alkotja, ezért azt is mondhatjuk, hogy az objektív valóság minden lehetséges megnyilvánulása, Isten anyagi szintű kiterjesztése. Így a relatív értelemmel bíró ember is. Így a reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullám által éltet bennünket induktív módon. Ezt a reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullámot nevezhetjük léleknek. Ha pedig, probléma elé állít bennünket az élet, akkor a lelki vágy révén, azonnal megüzeni nekünk, a reánk irányuló szándékát. A reális képzelet segítségével pedig, tudatosan is részt vehetünk, az Isteni teremtés induktív folyamataiban.

Isten tehát, mint kozmikus szintű abszolút Tudatosság, nem csupán éltet bennünket, hanem közvetett módon él is rajtunk keresztül. Ezt az Isteni eredetű közvetettséget, a szabad akarat képessége befolyásolhatja csak bennünk. Mert a szabad akarat biztosításával, még bennünk sem irányíthatja önmagát. Ilyen módon, a mi személyes relatív intelligenciánkra van bízva az, hogy a terveinket biztosító elképzeléseinket, az általa sugallt lelki vágyaink alapján formáljuk-e az elméinkben, vagy saját magunk kívánjuk irányítani a sorsunk menetét. Az egyéb szellemi szintű sajátságos, egyéni gondolataink szerint.

A tanulás, szellemi értékekkel vértezi fel az értelmes embert. Amely tudása alapján, saját maga döntheti el azt, hogy hogyan alakítsa a sorsa menetét. Így a valóságos elképzeléseink alapján, mindig olyan mentális terveket készítünk magunknak, amelyek alapján szeretnénk megélni, megtapasztalni a valóságot. Így a valós elképzeléseinkben, mindig a hitünk jut kifejeződésre. De, ha a lelki vágyainkban tudatosodó Isteni szándékokat képzeljük el mindig valóságosnak, akkor Isteni rendben történnek számunkra, a sorsunkat formáló sorozatos jellegű életeseményeink. Mindig boldogságot okozva nekünk.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy Isteni eredetű lélek által éltetett értelmes lényekként, nem érdemes a lelki vágyainkban tudatosodó Isteni vezetés nélkül élnünk. Élhetünk persze, a nélkül is, csak nincsen sok értelme. Mert a szellemi szinten alakított életvitelünk, lehet ugyan jó is, de tökéletes csak akkor lehet, ha a vágyaink szerinti Isteni vezetés alapján élünk.

A lelki vágy, éppen azért tudatosodik az elménkben, mert a lelkünk által Isten, azt a valóságot kívánja a sorsunk részeként megtapasztalni az életünkben, amit üzent számunkra. Mert a lélek, az Isteni szándékot kívánja megtapasztalni bennünk. Ha saját tanult szellemi gondolatok elképzelései alapján élünk, akkor eltérünk az Isteni vezetéstől. Sokan bizony, nagyon távol kerülnek a reájuk irányuló Isteni akarattól. Még az Istenhívő emberek is. Pokollá téve a valóságunkat. Mert nem képzelik el a lelki vágyaikat valóságosnak. Pedig, mindig az tenné boldoggá igazán az emberek lelkét.

A maréknyi méretű relatív agyunkban, a képzelet lehetősége, abszolút értékű. Mert, bármit el tudunk képzelni benne valóságosnak. Amit csak akarunk. Így a reális képzelet lehetősége az elménkben, közvetlen Isteni hatáskört biztosít számunkra. Mert relatív módon tudatos emberekként, Isten tökéletes megnyilvánulásai vagyunk. A szubjektív valóság Istene tehát, az objektív anyagi világ valóságában, emberként nyilvánult meg. Így az emberiség minden egyes értelmes tagja, Isten egy-egy sajátságos, relatív magnyilvánulása. Ezért, egyedi módon szerzünk tapasztalatot az élet minőségéről. Jó és rossz értelemben véve egyaránt.

Amikor ezt a kozmikus igazságot megértik az emberek, és Istennel szellemben is azonosulva megtanulnak egymásért élni végre, akkor a világunk újra szép és jó lehet. Édenné alakulhat számunkra az a valóság újra, amelyben élünk. Mert Istennel együtt, ismét a Paradicsomban élhetünk.

Nagyon sok ember keresi Istent a világunkban. Sokféle vallási, ezoterikus és spirituális tanítások alapján. Pedig Isten, mindig is itt volt bennünk, a lélek által. Ezt tanította Jézus is. Induktív módon működteti az anyagi testünket. Bennünk él, mert éltet minket, de jobban szeretne velünk élni. Mint a Paradicsomban. Minden jel erre utal. Akár a hittel szerzett jeleket vesszük is figyelembe, akár a kvantumfizika tudományos jeleit. Mert, minden út Istenhez vezet. Csak, nyilván vannak, szellemi szinten irányított tudományos kerülőutak is.

A lélek, abszolút értékű bennünk. Míg a testünk és a szellemiségünk, relatív képességeink. Éppen az a céljuk, hogy a lelkünket kiszolgálják, a teljes életünk során. Így az anyagi testünk, a lelkünk objektív kifejezésére alkalmas. Míg a szellemiségünk, a lelkünk szubjektív kifejeződését kell, hogy szolgálja. Értelmes módon. Ezért, minden tanult szellemi gondolatunknak, az a természetes alapfeladata, hogy a lelki érzéseinket fejezzék ki. Egyre tanultabb, értelmesebb, intelligensebb módon. Főképpen, a lelki vágyainkban tudatosodó Isteni útmutatást kifejezni képes pozitív lelki érzéseinket. Amelyek, az intelligens teremtés kozmikus szintű folyamatát szolgálják, a mi saját boldogságunk érdekében.

Ennél fogva, ami a fény sebességénél gyorsabb lehet, az nem más, mint az információ. De az információnak már, nincsen szüksége terjedési sebességre. Mert az Univerzum abszolút Tudatosságában, mindenhol azonnal megjelenik, ahogy mágneses hullámhosszként „megpendül”, mint egy húr. Vagyis, a teljes Univerzumban jelen van. Beleértve, a mi anyagi szintű objektív valóságunkat is. Erre utalnak a kvantummechanikai mérések is, amikor a kvantum-összefonódás tudományos jelenségét igazolják.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.10.13.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3517953114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása