Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.01.18. 06:11 futotuz

Morfogenetikus mező.

Címkék: morfogenetikus mező

Morfogenetikus mező.

Ez egy összetett szó, amit a „morfe” előtag és a hozzá kapcsolódó „genesis” utótag együtt képvisel. Ahol az előtag formát, struktúrát jelent. Az utótag pedig, a keletkezésre, a megnyilvánulásra, a teremtésre utal. A fogalmat először Rupert Sheldrake biológus használta. Szerinte ennek a szellemi szintű mezőnek emlékezete van. Szabad szemmel nem látható, de a hatása mégis érzékelhető. Mert folyamatosan befolyásolja az anyagi minőségek működését. Alapvetően meghatározza azok működését, így az aktuális létezési formájukat is.

Ez a morfogenetikus mező, az Univerzum „éterikus” tere, amit a régi ezoterikus tanítók, akasa krónikának is neveztek.  Ebben funkcionál az emberi tudat, a kollektív tudattal együtt. Régebben, „asztrálfénynek” is nevezték, mert az ezoterikus megvilágosodás közegét értették alatta. Egyfajta információs értékű tudati mezőnek tekintik ma is. Ami meghatározza az állatok vándorlási szokásait. Illetve, a társadalomban élő élőlények egységes ösztönös szokásait. Ez egy olyan láthatatlan tudati mezőnek minősül, amit ma, az internethez hasonlíthatnánk. Amelyen keresztül, a szellemi gondolatok és lelki érzések által generált energiamintázatok terjedhetnek.

Az én véleményem szerint, az abszolút Létezés, kétféle valóság relatív egyensúlyon alapuló harmóniáján múlik. Az összetett szerkezetű elektromos anyagi valóságon, amit objektív valóságnak nevezünk. Valamint, az oszthatatlan alaptömegekből álló szubjektív valóságon. Ami az Univerzum teljes alapközegeként, nem lehet összetett szerkezetű. Így a mágneses hatások kialakítója és közvetítője. Viszont, az elektromos anyagi valóság, a mágneses valóság oszthatatlan alaptömegeiből alakult ki. Valamint, abban is működik rezgési szinten. Így a megnyilvánult anyagi minőségek, a meg nem nyilvánult mágneses valóságban léteznek.

Így lett a mi Földi bioszferikus viszonyaink között, minden elektromos jelenség, „elektromágneses” tulajdonságú. Mert az objektívként megismert valóság, objektív és szubjektív egy időben. Azaz, elektromos és mágneses tulajdonságokat is produkál egyszerre. De, az indukció jelensége, mégis egyértelműen utal arra, hogy azért mégis, a kétféle erőtér folyamatos egymásra hatásáról van szó. Az elektromos és a mágneses erőterek állandó viszonyáról.

Ha azonban, a légterünkben felfelé haladva, elhagyjuk a bioszféránk anyagi határát, akkor a bolygó és csillagközi térbe kerülünk. Gyakorlatilag az űrbe. Ami természetesen, nem üres. Mert az Univerzum mágneses alaphalmaza tölti ki. Mozgási, létezési teret biztosítva ez által, az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok számára. Amit az objektív valóság képvisel.

Az oszthatatlan alaptömegek, teljesen kitöltik a helyet az Univerzumban. Egy egységes közeget alkotva. Amelyben az oszthatatlan alaptömegeknek, nincsen sem fix alátámasztása, sem stabil felfüggesztése. Ezért, az egyensúlyi helyzetüket állandóan csak keresve, egy folyton rezgő mátrix rendszer közegét alkotják. Ahol a rezgési szintű részerő hatásokat, egymásnak adják át az oszthatatlan alaptömegek. Így a szervezett együttes rezgéseik miatt, kozmikus szintű mágneses hullámok kialakítását teszik lehetővé. Ezek egyenes irányú, lineáris felépítésű longitudinális hullámok, amelyeknek két alapvető összetevője van. A hullámhossz és a frekvencia.

Az én véleményem szerint, a mágneses hullámhossznak informatív értéke van. Mert az határozza meg, a mágneses hullám irányát és célját. Míg a mágneses frekvencia által, az energia terjed. Az oszthatatlan alaptömegek rezgési szintű részerő hatásai, a hullámhossz által meghatározott egyenes irányba. Mégpedig, a frekvencia által. Amely a rezgési szintű erőimpulzusokat, egymás után felsorakozott sorozatok formájában közvetíti.

Az Univerzumnak az a mágneses alaphalmaza pedig, amelyikben a mágneses hullámhossz által, információ alakulhat ki, tárolódhat el, és közlődhet induktív módon az elektromos anyagi minőségek felé, elmének és memóriának minősül. Az Univerzum abszolút értékű Elméjének és Memóriájának egyben. Amelynek ennél fogva, szintén abszolút értékű Tudatossága és Öntudata van. Ugyancsak abszolút értékű Intelligenciával. Amit a vallásos tanítások, egyszerűen csak Istennek neveznek.

Így az Univerzum mágneses alaphalmaza az, az abszolút Elme és Memória, amit az Isteni mátrix néven is emlegetnek manapság. Amelyben Isten Szent Szellemisége a domináns. Mint egyfajta morfogenetikus mező, amelyben a kozmikus szintű mágneses hullámokban van kódolva, minden olyan információ, ami energikus módon határozza meg, az elektromos anyagi létezések strukturális formáit és azok működéseit. Induktív módon rávetítve, az elektromos anyagi minőségekre az Intelligens akaratát.

Amelyben a „morfo-genetikus” kifejezés, egyben arra is utal, hogy az anyagi minőségek összetettsége, a mágneses alaphalmaz oszthatatlan alaptömegeiből alakult ki. Genetikus módon, a mágneses alaphalmazból fejlődött ki, nyilvánult meg minden összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmaz. Isten akarata szerint. Amit az égitestek, és az azokon fellelhető egyéb anyagi minőségek képviselhetnek.

De, ez a gigantikus mennyiségű anyag, csupán 4-5 %-ot tesz ki, az Univerzum mágneses teréhez viszonyítva. Ez az arány persze, jóval kisebbnek minősül, ha tudomásul vesszük azt a tényt is, hogy az anyagi struktúrákat és az atomokat is a mágneses alaphalmaz tölti ki belül. A mi személyes anyagi minőségünket is. Így, a mi relatív elméink, ami a maréknyi méretű agyunkban funkcionál, miközben EEG-agyi mágneses hullámok által fejezzük ki a hiteinket, csupán elenyésző részét teszik ki az Univerzum abszolút Elméjének. A mi relatív elméink, az abszolút Elme elválaszthatatlan mentális részét képezik. Hiszen agyi mágneses hullámokkal kommunikálunk vele. Így a tudatosan formált hiteink, mint agyi mágneses hullámok, az Univerzum mágneses alaphalmazában hatásosak. Abban képesek változásokat előidézni.

Persze, ezek a gyengécske energiájú agyi mágneses hullámaink, nem képesek arra, hogy komoly változást indítsanak el az Univerzum mágneses alaphalmazában. De arra igenis alkalmasak, hogy a reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullámaink induktív paramétereit, a lelki vágyaink által formált hiteink alapján átprogramozzák. Ilyen módon, a reánk irányuló Isteni szándékokat, amelyek a kozmikus szintű mágneses hullámainkban vannak kódolva, a mi saját akaratunk alapján módosítsák. Így, a kozmikus szintű mágneses hullámok által megtapasztalható anyagi valóságunk, a hiteinkben meghatározott módon alakulhatnak számunkra. Mert az agyi mágneses hullámainkban megjelenő hiteinkkel, éppen mi magunk módosítjuk azok induktív előfeltételeit, a lelki vágyaink alapján.

A lelki vágyaink, intelligens módon irányítható mentális erőhatásaink. Olyan mentális erőhatások, amelyeket a szellemi gondolataink informatív értékeivel irányíthatunk. Egy-egy tudatosan meghatározott értelmes célunk érdekében. Így szerencsés ember az, aki a lelki vágyait, minden esetben el tudja képzelni magának valóságos módon. Mert ezekben az elképzeléseinkben már, a szellemi gondolataink informatív értékei és a lelki érzéseink mentális erőhatásai integrálódnak, egyesülnek agyi mágneses hullámokká, egy közösen tervezett cél érdekében.

Így a reális képzelet által értelmes módon kifejezésre juttatott hiteinkben, mint EEG-agyi mágneses hullámainkban, a szellemi gondolataink informatív értékei képviselik a hullámhosszt, míg a lelki érzéseink építik fel benne a frekvenciát. Ezért, minél több pozitív lelki érzést biztosítunk egy elképzelésünkhöz, annál erősebb lesz annak, a frekvencia által közvetíthető hatása. Erről szól a Biblia is, amikor azt írja, hogy minél többen imádkoznak egy közös cél érdekében, annál hatásosabb lesz az imánk ereje. Mert az imába foglalható lelki erőhatásaink összeadódnak, és sokkal hatásosabb módon valósítják meg azt, amire a szellemi gondolataink informatív értékei által irányítottuk.

Ezért kedves olvasóm, Te minden este lefekvés után, de még elalvás előtt, imádkozz nyugodtan Istenhez. Ahhoz az abszolút Intelligenciával rendelkező morfogenetikus mezőhöz, amelyben a Te létezésed is megvalósult. A szüleid kívánságára. Így imában, vagyis a reális képzelet szintjén, fejezd ki számára értelmes módon mindazt, amit másnap a lelki vágyaid szerint szeretnél megtapasztalni. Majd térj nyugovóra azzal a biztos tudattal, hogy másnapra mindent jól elterveztél Isten számára. Ő pedig, amíg békésen alszol, átállítja számodra azokat az induktív paramétereket, amelyek alapján, a megtapasztalható anyagi eseményeidnek másnap, a vágyaid szerint kell megtörténnie. Így Isten, morfogenetikus módon befolyásolja az életed anyagi jellegű folyamatait, a lelki vágyaid alapján.

Ha pedig, együtt imádkozik egy család, egy közösen meghatározott cél érdekében, akkor a hitükbe integrálható lelki erőhatásaik is összeadódnak, és sokkal erősebb hatást képesek kialakítani a mágneses alapú morfogenetikus mezőben. Amelynek hatására, még valószínűbbé válik, a mielőbbi megvalósulás lehetősége. Ha pedig, egy soktagú gyülekezet imádkozik egy közösen meghatározott cél érdekében, akkor az ő egyéni hiteikbe kódolt mentális erőhatásaik, ugyanarra a szellemi szinten meghatározott célra irányulva, sokkal hatalmasabb mentális erőt képvisel a megvalósulás érdekében. Aminek, még az Isten sem tud ellenállni.

Persze, nem is akar. Mert éppen azt várja tőlünk, relatív értelemmel felruházott teremtményeitől, hogy folyamatosan teremteni valót biztosítsunk számára. Hiszen, Isten a teremtő a morfogenetikus mezőben. Teremtő volt a Genezis időszakban, és teremtő ma is, a mi jelen életünkben. Így a folyamatosan változó hiteinkkel, éppen mi magunk biztosítunk számára teremteni valót.

Hasonló a helyzet a társadalmi életünkben. Ahol a politikai vezetőink irányítják az országunk gazdasági életét. Amíg szidjuk, átkozzuk őket, addig olyan politikai vezetőkké válnak számunkra, akiket továbbra is csak szidni vagy átkozni lehet. Mert a szidalmazásuk és a feléjük irányuló átkaink, mint negatív hiteink, negatív mentális erővel ruházzák fel őket, a morfogenetikus mezőben. Ha azonban, a szidalmazásuk és átkozásuk helyett, reális módon elképzeljük őket, olyan tökéletesen képzett politikai vezetőinknek, akik mindig a népünk érdekében munkálkodnak, akkor a munkájuk során, a népjólét fog diadalmaskodni. Ami a demokratikus rendben élő társadalmak alapvető célkitűzése. Mert, a reális képzeletünkben formált induktív előfeltételeink alapján kell viselkedniük.

Isten tehát, megteremtett bennünket, az Ő morfogenetikus mezőjébe. Ott éltet minket, és a hiteink alapján alakítja számunkra a vágyaink szerint elképzelt valóságunkat. Ilyen módon Isten, sohasem fordul el tőlünk. Éppen ellenkezőleg, a lélek által éltet bennünket. A lelki vágyaink alapján, értesít minket az Ő reánk irányuló kozmikus szándékairól. Amelyek, szerinte boldoggá tehetnének bennünket. Nekünk, csak annyi dolgunk maradt, hogy ezeket a lelki vágyainkat, képzeljük el valóságosaknak a szellemi gondolataink segítségével, hogy értelmes módon kifejezésre juttatott hiteink legyenek azok. Tudatosan kezdeményezve ez által, a morfogenetikus jellegű teremtés induktív folyamatát. Ilyen módon, szellemi szinten tudatosan is hozzájárulva, a lelki vágyainkban felismert Isteni szándékokhoz.

Így a mágneses alapú morfogenetikus mezőben, Isteni rendben fognak kialakulni számunkra, azok az elektromos anyagi eseményszerűségek, amelyeket a hiteinkben határoztunk meg. Előre megtervezett módon. Az persze, a mi személyes és kollektív felelősségünk, hogy a reális képzelet által kifejezésre juttatott hiteinkbe, mindig az Isten által közvetített lelki vágyainkat határozzuk meg. Mert a lelki vágyainkban tudatosodó Isteni útmutatás, a morfogenetikus mezőben fennálló rend alapján érkezik hozzánk. Amihez a saját szellemi gondolatainkkal igazodhatunk.

Ha azonban, a lelki vágyainktól eltérő, egészen más jellegű hiteket formálunk az elméinkben, akkor eltorzítjuk a morfogenetikus mezőben kialakult Isteni rendet, és a teremtőt arra késztetjük, hogy olyan valóságot formáljon számukra, aminek nem tudunk tartósan örülni. Így, mehet mindenki a saját feje után is, a reális elképzeléseit illetően, de akkor a felelősség is egyedül őt magát terheli. Illetve, ha ezeket a torz elképzeléseket, kollektív módon hajtjuk végre, akkor kollektív felelősség terhel bennünket.

De, akármilyen torz elképzelések alapján formáltunk is magunknak, kollektív módon a társadalmi valóságot, amit politikai kudarcként élhetünk csak meg, az egyéni hiteinkkel, mégis tovább biztosíthatjuk benne az egzisztenciális jellegű egyéni életünk folyamatait. Kissé elkülönülve, a társadalmi felelősség reánk irányuló terheitől. Mert, ha a saját személyes életünket, továbbra is a lelki vágyainkban jelentkező Isteni útmutatás alapján képzeljük el valóságosnak, akkor azért, a társadalmi korlátozottság ellenére is, biztos lehet az életünk békés folyamata. Isteni rendben. Mert a reális elképzeléseiket, a lelki vágyainkban tudatosodó Isteni rendhez igazítjuk. A morfogenetikus jellegű mágneses mező kozmikus rendjéhez. A belőle irányuló felelősségünk pedig, nem más, mint a boldogság érzése.

Az elménkben, a reális módon elképzelt hiteink tehát, csak akkor segíthetnek bennünket, ha azokat, a lelki vágyaink által közölt Isteni útmutatások alapján, azokkal szinkronban, közös akaratokként határozzuk meg. Mert a mágneses jellegű és így morfogenetikus alapú anyagi világunkban sem különülhetünk el, az Isteni akarat jóindulatú szándékaitól. Amit a lelki vágyaink biztosítanak nekünk. Mint Isteni eredetű útmutatások.

Ahhoz azonban, hogy megértsük végre a mágneses alapú morfogenetikus mező elektromos anyagi minőségekre gyakorolt induktív hatását, arra van szükségünk, hogy az „elektromágnesesnek” elfogadott jelenségeket, külön-külön értelmezzük. Elektromosnak és mágnesesnek. Amit az állandónak mondható induktív viszony tart egyben számunkra, az objektív valóságunkban. Amikor ugyanis, az elektromos okokra visszavezethető jelenségeket, már nyilvánvaló módon mágneses okokkal magyarázzuk, akkor azokat már, természetesen, a mágneses alapú morfogenetikus mező induktív hatásának tekinthetjük. Felszínre hozva azt a kozmikus szintű mágneses erőteret, amelyben Isten, az objektív elektromos anyagi világot értelmesen, jó szándékkal uralja. A morfogenetikus mezőből.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.01.18.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2918028734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása