Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.04.19. 06:11 futotuz

Tüdőgyulladás.

Címkék: tüdőgyulladás

Tüdőgyulladás.

A leggyakoribb halálokok között szerepel, a tüdő gyulladásos megbetegedése. Ami sokféle világjárványt okozott már az emberi társadalomban, a történelmünk során. Valamint, ami többféle módon alakulhat ki a tüdőnkben. Erős megfázással, bakteriális fertőzéssel, gombás fertőzéssel, vírusos fertőzéssel, és még sok más egyéb légszennyezettségi problémák esetében. Kialakulhat idős korban is, amikor valaki fekvőbeteg, és az aktív mozgás hiányzik az életéből.  De minden fajtájú tüdőgyulladás közös jellemzője mégis az, hogy a tüdőt alkotó sejtek, illetve az általuk képzett nyálkahártya begyullad.

A légútjainkat ugyanis belülről, nyálkahártya borítja. Ha az begyullad, akkor erősen felduzzad, mert folyamatosan olyan nyák jellegű váladékot termel, aminek az eredménye a kényszerű köpetürítés. De ez a kényszerű köpetürítés, csak akkor jöhet létre, ha felköhögjük a tüdő váladékait. A tüdő gyulladt területein ugyanis, a nyáktól duzzadt léghólyagocskák, nem jutnak oxigénhez és nem képesek széndioxidot sem leadni. Így a léghólyagocskákban felgyülemlő gyulladásos váladékban, egy úgynevezett citokin vihar okozza a tüdőbetegek halálát. A szükséges oxigénfelvétel és a teljesen szükségtelen széndioxid leadásának akadályozását előidéző citokin vihar.

A bakteriális fertőzések során általában, legfeljebb egy tenyérnyi méretű csak a tüdő gyulladásos része. Ami a tüdő egyik oldalára jellemző csupán. Ebből a tüdőgyulladásból, szinte bárki könnyen kigyógyulhat, egy-két hét alatt. De a vírusok és az a-típusú baktériumok által okozott fertőzések, a tüdő teljes felületére is kiterjedhetnek. Kétoldali jelleggel. Éppen ez volt a gond a koronavírus esetében is. Mert a koronavírusos fertőzések során, kétoldali tüdőgyulladás alakult ki. Így olyan súlyos megbetegedéseket idézett elő, amit csak a kórházi kezeléssel lehetett hatásosan gyógyítani. Így koronavírussal megfertőzött betegek közül, nagyon sokan kerültek lélegeztetőgépre. A gondos ápolás ellenére is.

A citokin pedig, olyan kémiai anyag, amelynek a segítségével kommunikálnak az immunsejtjeink. Illetve, a szervezetünk egyéb sejtjei között oldják meg a hírvívő szerepét. Így a citokin segítségével jelzi egy immunsejt a többi immunsejtnek azt, hogy idegen betolakodót észlelt a szervezeten belül. Ezzel a vészjelzéssel képes a helyszínre toborozni más immunsejteket azért, hogy együtt, sokkal hamarabb győzzék le a felfedezett kórokozót. A citokinek normális esetben, nagyon kis koncentrációban vannak jelen a vérünkben. Ha azonban, a kórokozók jelenlétét sok immunsejt is jelzi egy időben, akkor a citokin koncentrációja erősebben megnövekszik a vérünkben. Ezt a folyamatot citokin felszabadulási szindrómának, vagy más néven, citokin viharnak hívják.

Ez a citokin vihar, olyan súlyos méreteket is ölthet, hogy gyakran a beteg halálát is okozhatja. Mert a citokin vihar által „megvadult” immunsejtek, miközben elpusztítani iparkodnak a kórokozók által megfertőzött sejteket, sok egészséges sejtet is elpusztítanak a beteg sejtek környékén. Mert a citokin vihar által elszabadult heves immunreakcióban, lecsökken a szervezet immun által biztosított ellenőrzési képessége. Ha ez a folyamat a tüdőben zajlik, akkor a citokin vihar után, olyan kevés egészséges sejt marad, amennyi már nem képes ellátni a szervezet oxigénigénye mellett, a széndioxid leadási lehetőségét. Így a beteg gyakorlatilag megfullad.

Az influenza jellegű betegségek, általában a légúti fertőzések közé tartoznak. Így először, az orr nyálkahártyáján telepednek meg, a fertőzést előidézni képes víruskristályok. Mert olyan apró élettelen mikrokristályok azok, mint a füst vagy a virágporok illatkristályai. Amelyek a természetes lélegzés során, először az orr nyálkahártyáján tapadnak meg. Ott a szilárd kristályszerkezetük feloldódik, és az illatra vagy szagra jellemző kémiai információval látják el az ember agyát. Ez tehát, teljesen természetes folyamat a szervezet számára. De gyakorlatilag, ugyanígy működnek az influenza jellegű fertőzést okozni képes vírusok is.

Megtelepednek az orr nyálkahártyáján, ott feloldódik a savas kémhatású szilárd szerkezetük, és az erősen irritáló nyákképző hatásuk miatt, az orr nyálkahártyájának a gyulladásos megbetegedését okozzák. A vírusok valójában, ebben a nyákos orrfolyadékban képesek „tenyészni”, kristályosodás útján. Mint folyadékkristályossá vált anyagi szerkezetek, fertőzés esetén, már uralni kezdik az egész nyákanyagot. Ezt a gyulladást előidézni képes nyákot, az ember csak úgy képes kiüríteni az orra nyálkahártyájáról, ha tüsszög és sokszor kifújja az orrát. Mert a tüsszentés során, ez a folyékony szerkezetű nyák, az erős kifelé ható légárammal együtt, eltávozik az orr nyálkahártyájáról.

Minél többet tüsszentünk és fújjuk az orrunkat, annál több ilyen nyákot tartalmazó orrváladék távozhat az orrüreg szabad nyílásain keresztül. Sajnos azonban, a nyákképződés, sok esetben olyan aktív, hogy a nyálkahártya erősebb duzzanata miatt, az orr részleges vagy teljes eldugulását idézi elő. Ilyenkor az ember, átmenetileg a száján keresztül lélegzik. Viszont ilyen módon, a tüsszentés lehetősége is csitul. Így az orr nyálkahártyájában, szinte teljesen zavartalan a gyulladásos jellegű nyákképző folyamat. Amiben a fertőző influenzavírusok tenyésző jellegű kristályosodási folyamatai is zavartalanul folytatódhatnak. Általában 8-10 napig.

Így az orr nyálkahártyájában, a vírusfertőzöttség mértéke megnő, és tovább terjed a belső légútjainkra. Amelyek, szintén nyálkahártyával borított biológiai szerkezetek. Így a gyulladás, a belső légútjainkat is megtámadja. A szabad légúton keresztül pedig, nyilván a tüdő nyálkahártyájára is rákerül a fertőzöttség. A légútjainkban és a tüdőben kialakult, fertőzés által megvalósult erős nyákképződésre utaló gyulladás miatt, a fertőző vírusok kristályosodási szaporodása valósul meg ott is. Jó esetben, csak kisebb tüdőfelületen. Rossz esetben pedig, mind a kétoldali tüdőlebenyt megfertőzve. Amitől, csak az aktív köhögés lehetősége szabadíthatja meg az embert. Mert a vírusfertőzés által elszaporodott vírusoknak, ott kell távozniuk, ahol bejöttek a szervezetbe. Vagyis, a légutat képviselő szabad légzőnyílásainkon keresztül. Tehát, az orron és a szájon át. Azzal a gyulladással járó váladékkal együtt, amit a vírusfertőzés váltott ki, és amelyikben a vírusok kristályosodási folyamatai létrejöhettek.

A mostanában szokásos koronavírus fertőzések azonban, nem mindenkinél járnak az aktív nyákképződés megszokott nedves biológiai folyamatával. Szerencsésnek mondható az olyan ember, akinél aktív, nedves nyákképződés alakul ki. Mert akkor, éppen olyan módon képes a szervezete legyőzni a vírusfertőzést, mint az egyéb influenzavírusos fertőzések alkalmával. Viszont, vannak olyan embertársaink, akiknél a koronavírus fertőzés száraz, passzív jelleggel valósul meg. Mert nem jár az aktív nedves nyákképzés áldásos lehetőségével. Amit a szervezet, a tüsszentés és a köhögés segítségével, aránylag könnyen kiüríthet.

Sajnos a koronavírusos megbetegedések, sok embernél száraz jelleget öltenek. Ami azt jelenti, hogy a gyulladás által előidézett nyák levegővel érintkező felülete, hamar megszilárdul. Egyfajta páncélréteggel vonja be az alatta kristályosodás által tenyésző nyákban a vírusfertőzést. Így nem jár az orrfolyás és a tüsszentés kényszerével. Vagyis, a természetes öntisztulás lehetőségével. Így 8-10 napig, szinte észre sem veszi az ember azt, hogy koronavírus által megfertőződött. Majd ez a fertőződöttség, átterjed a légútjainkra és a tüdőnkre is. Ahol az orr nyálkahártyájához hasonlóan, hamar megszilárdul a gyulladásban lévő nyálkahártyák felülete. Ilyen módon a nyák, nem képes a szervezetet aktív köhögésre késztetni. Illetve, ha mégis köhög a beteg, akkor az, csak mélyről jövő száraz köhögés, ami nem ürít ki semmit sem, a felkeményedett felületű, de egyre csak halmozódó nyákos jellegű váladékból. Mert a nyákfelület, egyfajta megkeményedett, páncélos felületet képez a tüdő nyálkahártyán is. Teljesen lezárva, az igen apró tüdőbolyhokon lévő tüdőhólyagocskák természetes oxigénfelvételének és széndioxid leadásának a lehetőségét.

Az ilyen stádiumú betegeket, szükségszerűen lélegeztető gépre kapcsolták. De, a gépi lélegeztetés lehetősége, nem befolyásolta a tüdő nyálkahártyáján képződő páncélos jellegű elzáródását. Hanem éppen ellenkezőleg, még fokozta is annak felületi stabilitását. Mert így, a gépi lélegeztetés mellett, a vírusfertőzöttség fokozódása, zavartalanabb formában folytatódhatott. Vagyis, a betegek nagy százaléka, éppen a gépi lélegeztetés ellenére fulladt meg.

Mivel pedig, az egészségügyi protokollt, hozzá nem értő politikai erőkkel irányították, szigorú fegyveres katonai jelenlét által, nem pedig, az egészségügy szaktudással rendelkező és hozzáértő szakemberei, ezért a halálos áldozatok száma, nálunk volt a legmagasabb. Igazolva azt a régi mondást, amely szerint, még a legmagasabb politikai beosztással rendelkező suszter is, maradjon a kaptafánál. Mert a diktatórikus módon fenntartott politikai álláspontjával, nem mentett meg senkit sem a koronavírus által okozott fertőzésektől. Így a felelősség is nyilván egyedül őt terheli, a nagyarányú halálozás miatt. Ami népességarányos módon, hazánkban lett a legmagasabb.

Pedig, az egészségügyi megoldás lehetősége valójában, mindvégig kéznél volt. A szó legszorosabb értelmében. Hiszen a tévében, a rádióban és az újságokban, nagyon sokszor elmondták, hogy a vírust mindig mossuk le a kezünkről és a testünk, valamint a ruházatunk felületéről. Szappanos bő vízzel. Mert a szappan alkalmas arra, hogy a lúgos kémhatása miatt, feloldja a víruskristályok savas kémhatású szilárd szerkezeteit. Ilyen módon, a reánk tapadt vírusokat, folyékonnyá és közömbössé téve, a lefolyókban távozhatnak a nélkül, hogy fertőzést idéznének elő. 

Az arcunkat pedig, védjük meg maszkokkal. Hogy az orron és a szájon át, minél kevesebb vírus jusson a szervezetünk nyálkahártyáira. De azt nem mondta senki sem, hogy amelyik maszkban tisztán érzed az illatokat és a szagokat, az teljesen hatástalan a vírusok ellen is. Mert a vírusok légtérben áramló mikrokristályai, az illatkristályokhoz hasonlóan, könnyedén áthaladnak a védőmaszkokon is. Vagyis, mint légúti betegségeket, csak enyhén képesek korlátozni, az általunk használható általános védőmaszkok. Viszont, elég jó üzletnek bizonyult.

Arról nem is beszélve, hogy sok embertársunk, éppen a túlzott maszkviselés kényszerének a következtében jutottak emésztőbaktériumok a tüdőbe. Mert az emésztés, már a szájüregben elkezdődik. Így a száj maszk által zárt légteréből, hamarabb jutottak emésztésért felelős baktériumok, a tüdőbe is. Ahol számunkra ártalmas, bakteriális betegségeket okoztak. Tovább bonyolítva ez által, a koronavírus által okozott fertőzések tünetegyüttesét.

Pedig, ahogy a kézmosásnál is a szappan lett a legideálisabb közömbösítőszer, úgy az aktív vírusfertőzéseket is a szappan, vagy hasonló lúgos kémhatású aeroszolos permetek belső használata képes közömbösíteni. Mégpedig olyan formában, hogy a légzés során, porrá őrölt szappant kell beszippantani. Mint tüsszentésre késztető port. Ami éppúgy megtapad a nyálkahártyáinkon és ott feloldódva, annak a felületén képződött páncélos szerkezetet, a lúgos kémhatásával fellazítja és közömbösíti a savas kémhatású víruspáncélt. Ilyen módon korlátozza azok folyamatos kristályosodási lehetőségeit. Ráadásul, erős mértékben befolyásolja a tüsszentési kényszerünket. Ami az orrnyálkahártya természetes öntisztító folyamatát határozza meg. Majd az ilyen módon fellazult nyákot, a folyamatossá vált orrfújás lehetőségével tovább lehet üríteni.

Hasonló a helyzet akkor is, amikor a vírusos fertőzés, már a belső légutakat és a tüdőt is elérte. Mert a mélyebben beszippantott szappanpor, vagy lúgos kémhatású aeroszolos permet, a tüdő nyálkahártyáján is aktív tud lenni. Feloldja annak gyulladásban lévő páncélos rétegfelületét, így összekeveredik a vírus által fertőzött nyákkal. Közömbösíti annak kristályosodást végző folyamatait, miközben erős köhögési ingert vált ki. Így a kényszerű köhögés, felszaggatja a nyákos váladékot, és könnyebben kiüríti a megfertőzött szervezetből.

Így a betegeket, olyan helyiségben érdemes tartani, ahová a légfrissítő berendezésbe, szappanport kevernek. Vagy valamilyen lúgos kémhatású aeroszolos permetet. Éppen azért, hogy a természetes légzésük során, a szervezetüket támadó savas kémhatású vírusokat, célzott módon közömbösítsék, a lúgos kémhatású szerekkel. Mert, csak akkor van lehetőség arra, hogy a betegekben fokozódó tüsszentési és köhögési ingerek hatására, kiürüljön a vírusfertőzés a szervezetükből. Majd a tiszta friss levegő, tovább fokozza bennük ezt a tüsszentési és köhögési kényszert mindaddig, amig a teljes gyógyulás be nem következik.

Vagyis röviden, a koronavírussal fertőzött betegek kényszerített fekvése, nyugalomban tartása, vagy szükségszerűnek látszó gépi lélegeztetése, csak tovább ront a beteg fertőzött állapotán. Mert a szervezete nyálkahártyáin elkezdődött erős nyákképzéssel járó víruskristályosodási folyamatokat nem szünteti meg. Éppen ellenkezőleg, lappangónak látszó állapotban tartja, és így továbbra is fenntartja azt. Ezért, a lélegeztetőgépre csatolt beteg emberek számára is biztosítani kell, a lúgos kémhatású levegő bejutását ahhoz, hogy a savas kémhatású vírusfertőzés kristályosodási folyamatai csituljanak. Valamint azért, hogy a fertőzést tartalmazó nyákfelület páncélos rétege feloldódjon. Hogy a kényszerű köhögés lehetőségével, mielőbb felszakadozzon és kiürüljön a tüdőből.

Ezért, koronavírus által fertőzőképes időszakokban, illetve minden lehetséges influenzajárvány idején, azt javaslom minden kedves Olvasómnak, hogy porrá őrölt szappanból, készítsen magának tüsszentőport. Vagy valamilyen mosóport is alkalmazhat. Esetleg, használjon erősen lúgos kémhatású aeroszolos permeteket. Naponta akár többször is. Attól függően, hogy milyen mértékben tartózkodik a vírusfertőzésre veszélyes környezetben. Így a kórházi dolgozók, akár néhány óránként is használhatják. Ilyen módon, bárki elejét veheti a vírusfertőzés elhatalmasodásának a szervezetében. Mert a veszélyesnek mondható savas vírusfertőzés, eleve létre sem jön, ha ilyen fertőzést megelőző lúgos praktikát alkalmazunk.

A sejtes alapú vírusfertőzések ellen pedig, célszerű minden nap éhgyomorra, meginni egy pohár vizet, amibe egy fél citrom levét, és egy csapott kávéskanálnyi szódabikarbónát kevertünk el.  A szódabikarbóna ugyanis, lúgosítja a szervezetünket. Míg a fél citrom leve katalizálja, felerősíti ezt a kémiai folyamatot a sejtjeinkben.

A vírusok elleni védőoltásoknak is az a szerepe, hogy a sejtes alapú vírusfertőzés lehetőségét korlátozzák a szervezetünkben. Amit lehet, hogy olykor meg is valósul. De az influenza jellegű vírusfertőzések, alapvetően nem a sejtjeinkben mennek végbe, hanem a sejtek által biztosított légúti nyálkahártyáinkon. A sejtjeinkbe, csak az után képes behatolni a fertőzés. Amit a szervezetünk szódabikarbónával megoldott lúgosítása képes korlátozni. A sejtjeinken belül.

Sokat segít a folyamaton, ha időlegesen, kerüljük az erősen savasító jellegű anyagcsere folyamatainkat. A túlzottan sok savképző ételek fogyasztását. A szénsavas jellegű üdítőitalok fogyasztását. Az alkoholok fogyasztását. Valamint a dohányzást. Mert ezek, mind egy szálig, erősen savképző anyagcsere folyamatok, vagy pedig, a mellett még légúti szennyező folyamatok is. Amelyek a vírusfertőzésnek kedveznek a szervezetünkön belül.

Ha tehát, egy egészséges ember, a vírusok által fertőzőképes pandémiás időszakokban, napi szinten megissza a szódabikarbónás koktélt éhgyomorra, és naponta több ízben használja a szappanból készült tüsszentőport, az megóvhatja magát a lehetséges vírusfertőzésektől. Főképpen, annak tüdőgyulladást okozni képes károsabb hatásától. Mert az ilyen módon kondicionált szervezetben, legfeljebb csak úgy képes a vírus fertőzést előidézni, mint ahogyan az egyéb, enyhébb lefolyású influenzavírus fertőzések esetében.

Jó hírnek minősül, hogy ezek a szervezetünket kondicionálni képes házi praktikák, mindennemű vírusfertőzés ellen képesek némi védelmet nyújtani számunkra. Mert minden vírus alapvetően savas kémhatású. Ezért, savas kémhatású sejtek közegében képesek a vírusok csak aktív módon kristályosodni. Így a szervezet tudatosan megvalósított enyhe lúgosításával, nagyon sokféle vírusfertőzést el lehet kerülni.

Ehhez társul még az a javaslatom, hogy a mezőgazdaságban kialakult vírusfertőzések ellen is, elég jól bevethetők ezek a praktikák. Így a növények és az állatok vírussal való fertőzöttsége setén is aktív módon használhatók. Éppen azért, hogy ne kelljen primitív módon elpusztítani a fertőzött növényi vagy állati állományt. Ezért, ha enyhén szódabikarbónás vízzel locsoljuk a növényeinket, vagy azzal itatjuk az állatainkat, akkor megelőzhetjük vagy legalább gyengíthetjük a vírusfertőzések lehetőségét. Mert lúgosnak minősülő sejtes környezetben, a savas kémhatást igénylő vírusfertőzések kialakulási veszélye is természetesen lecsökken.

Régen, ezt az igazságot nem ismerhették a doktorok. Ezért a tüdővész, rendre megtizedelte az élővilágot. Ma már azonban, bárki számára világossá válhat az, hogy a savas kémhatású vírusok, savas kémhatású sejtes környezetben képesek kristályosodás útján „szaporodni”, tenyészni. Így a tudatosan lúgosított szervezet, szinte teljesen alkalmatlan a vírusfertőzések kialakulására. Ilyen módon, a vírusfertőzésekből való kigyógyulás lehetőségét is, a szervezet lúgosítása biztosíthatja csak. Akkor is, ha már a tüdőgyulladás stádiumában van a vírus által megfertőzött beteg.

Ha ezt megérti az emberiség, és aktív módon képes használni, megelőzési és egészségügyi önvédelmi reakcióként, akkor a tüdőgyulladás lehetősége, lekerülhet végre a leggyakoribb halálozási okok listájáról.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.04.19.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8818105728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása