Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.07.04. 06:46 futotuz

Orrváladék.

Címkék: orrváladék

Orrváladék.

Egy egészséges ember szervezetében, körülbelül egy-másfél liternyi orrváladék képződik naponta. Az orrnyálkahártya mirigyeiben. Ez az orrváladék alkalmas arra, hogy nedvesen tartsa az orrunk nyálkahártyáját. Amelyre ilyen módon, a levegőben „utazó” mikrokristályok tapadhatnak le. Mint legyek a légypapírra. Amely mikrokristályok, az orr nedvesen tartott nyálkahártyájának az érzékelő receptorain megolvadva, biológiai szintű idegi információhoz juttatják a szervezetünket. Így érzékeljük a durvább szagokat és a kellemesebb illatokat.

Az orrváladék tehát, folyamatosan termelődik az orr nyálkahártyájában. A nyálkahártyán állandóan felfrissülve. Így az elhasználódott és feleslegessé vált orrváladék természetes módon, lecsurog a garaton keresztül a nyelőcsőbe. Ahonnan a gyomorba kerülve, a természetes emésztési folyamataink végzik el a végső hatástalanításukat. A nélkül, hogy erről mi tudnánk.

Az orr nyálkahártyájának a vírusos fertőzéses betegsége esetén azonban, amit az influenza jelent, aktívabb lesz az influenzavírus kristályosodási lehetősége a nyálkahártyán. Éppen a folyadékkristályos jellegű orrváladék miatt. Ami a fertőzés miatt eltaknyosodik. Így a fertőzéses orrváladék, még több orrváladék képződésre serkenti az orrunk nyálkahártyáját. Ez a felgyorsult biológiai folyamat azonban, már az orrnyíláson keresztül ürül ki főképpen.  A természetes orrfújás lehetőségével. Amit a tüsszentés kényszere is képes fokozni.

Ha az orrunkban képződő orrváladék már sok mikrokristályt kötött meg a beszívott levegőből kiszűrve, akkor folyékony állagú elszennyeződött takonnyá alakul. Ami az orr nyálkahártyáján egyre jobban elnehezülve, egyszerűen kifolyik az orrüregünkből. Ilyenkor szoktuk kifújni az orrunkat. A beszívott friss levegő hatására azonban, ez a kifelé folydogáló eltaknyosodott orrváladék, képes megszilárdulni. Mert az orrnyílásunkhoz közeledve, egyre nagyobb mértékű a levegőben megvalósuló természetes párolgása és hűlése. Ebből lesz a szilárd halmazállapotú fika. Amit már sokkal nehezebb egyszerűen kifújni az orrunkból. Azt már, az ujjunkkal szoktuk ügyesen kipiszkálni.

Ez a sok orrváladék tehát, természetes módon képződik a szervezetünkben, és a biológiai funkciójának megfelelően, leellenőrzi és megszűri a levegőt, amit beszívunk az orrunkon át folytatott folyamatos légzésünk során. Nagy százalékban vízből áll. Egy glikoprotein nevű biológiai anyag az alapja, ami szivacsként issza fel a vizet, miközben nyúlóssá és ragacsossá válik. Egyfajta folyadékkristályos anyaggá lesz. Így válik alkalmassá arra, hogy az orr nyálkahártyáját, a levegőben lévő mikrokristályok biológiai szintű csapdájává alakítsa. Különböző enzimeket is tartalmaz, amelyek segítségével, képes hatástalanítani az orrunkba kerülő mikrobákat és baktériumokat.

Az influenzát tehát, a levegőáramlatokkal közlekedő élettelen influenzavírus mikrokristályai idézik elő az orrunk nyálkahártyáján. Ezért hívják orrnyálkahártya gyulladásnak. Ez tehát, egy természetes biológiai folyamat, amit a szervezetünk, az orr taknyos jellegű öntisztító folyamatainak a segítségével, pár nap alatt legyőzhet. Minden különösebb gond nélkül. Ha azonban, az orr nyálkahártyáján kristályos módon tenyésző influenzavírus, a természetes légzésünknek köszönhetően a tüdőbe kerül, akkor ott tüdőgyulladást fog okozni. Ami a tüdő hasonló funkcióját ellátó nyálkahártyájának, az influenzavírus által előidézett fertőzéses megbetegedése.

Ez az influenzavírus által okozott tüdőgyulladás is általában, egy két hét alatt meggyógyul.  A tüdőnk nyálkahártyáján kristályosodó influenzavírus, részben elborítja a tüdő nyálkahártyájának a felületét. Korlátozva ez által azt, hogy a légzés folyamatát végző tüdőbolyhok, felvegyék a számunkra fontos oxigént és leadják a feleslegessé vált széndioxidot. Ez a légzési korlátozottságunk, erős köhögésre ingerel bennünket. Amely köhögés alkalmas arra, hogy felszaggassa és felköhögje a tüdő nyálkahártyáját borító vírusos jellegű taknyos lepedéket. Ilyen módon, kiürítve a szervezetünkből a vírusos betegséget. Azokon a légzőnyílásainkon keresztül, ahol bejutottak azok a szervezetünkbe.

Pontosan ugyanilyen módon működik a koronavírus is. Azzal az apró különbséggel, hogy a koronavírus megtelepedése után, az orr nyálkahártyán képződő vírusfertőzés, amit az influenza jelent, sokkal magasabb hőfokon is képes megszilárdulni. Azaz, a szilárd halmazállapotú, stabilisabb jellegű fika kristályállapotát felvenni. Ilyen módon, az orr nyálkahártyáján kristályosodó vírus, egyfajta páncélos jellegű keményebb réteget képez az orrváladékunkból. Erősen korlátozva és megakadályozva ez által, az ízlelés és a szaglás természetes biológiai folyamatait.

Körülbelül öt-hat napig kristályosodik a koronavírus az orrunk nyálkahártyáján ahhoz, hogy azután a tüdőnk nyálkahártyájára is rákerüljön. A természetes légzésünk segítségével. Ezt az időszakot nevezik lappangási időnek. Így a lappangás időszakában, annyira elburjánzik a koronavírus kristályos szerkezete az orrunk nyálkahártyáján, hogy már a tüdőnkbe is jut belőle. Amit a természetes légzési folyamataink, le is szállítanak oda.  Megfertőzve ez által a tüdőnk nyálkahártyáját is. Amit a tüdőgyulladás jelent.

Csakhogy, a sokkal magasabb hőfokon is megszilárdulni képes víruskristályok, a tüdőnk nyálkahártyáján kristályosodva, olyan szilárd lepedéket képeznek, ami teljesen legletteli, eltömíti a tüdőnk légbolyhait. Erősen csökkentve ez által, az oxigén felvételét és a széndioxid leadási lehetőségét. A közben fokozódó köhögési inger azonban, így csak száraz köhögést tesz lehetővé. Mert a tüdő nyálkahártyáján burjánzó szilád halmazállapotú víruskristály, nem képes felszakadozni. Így a felköhögött levegő, nem ürít fertőzést okozó lepedéket. Ezért a köhögés hurutos jellegű. E miatt, a szakszerű gépi lélegeztetés ellenére, a koronavírussal fertőzött tüdőbeteg ember, gyakorlatilag orvosi felügyelet mellett fullad meg.

Jogos kérdésként merül fel az, hogy akkor, van-e valamilyen ésszerű védelem a koronavírus ellen? Természetesen van. A koronavírus mikrokristálya is, mint minden rendes víruskristály, savas kémhatású élettelen anyagi szerkezet. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a ruhánkról és a testünkről, a legegyszerűbb minőségű szappannal is könnyen eltávolítható. Ha tehát, a kezünk és a környezetünk, lúgos kémhatású mosószerekkel fertőtleníthető, akkor ezekkel a szerekkel érdemes az orrunk és a tüdőnk nyálkahártyáján is fertőtleníteni a stabilis szerkezetű vírusos lepedékeket.

Ennek érdekében, a pandémiás időszakokban, célszerű reszelt szappanport, vagy más lúgos kémhatású mosóport szippantani az orrunkon keresztül. Az orr nyálkahártyán burjánzó víruskristály, savas kémhatású stabilis anyagi szerkezetét, a lúgos kémhatású mosópor feloldja és folyékony állagúvá alakítja. Az ilyen módon eltaknyosodott stabilis orrváladék pedig, már könnyen kifújható az orrüregünkből. Illetve, a tüsszentés kényszerének köszönhetően, könnyedén kiürül a szervezetünkből. Még a lappangási időszakban is. Ami azt eredményezi, hogy sokkal nehezebben kerülhet a koronavírus, a tüdőnk hasonlóan működő nyálkahártyájára.

Mivel a levegőben terjedő koronavírus mikrokristályok beszívott mennyisége parányi, ezért nem kell hozzá túl sok szappanpor vagy mosópor sem. Valójában, csak egy csipetnyire van szükség naponta. Vagy naponta, akár több esetben is. Attól függően, hogy az ember, a vírusfertőzés lehetőségét figyelembe véve, mennyit tartózkodik veszélyeztetett környezetben. Mert egészségügyi intézményekben, vagy túlzsúfolt helyeken, nyilván sokkal fokozottabb a fertőzés veszélye is.

Ha pedig, a koronavírus fertőzés már elérte a tüdőnket is, és a tüdőgyulladás kialakult, akkor a stabilis szerkezetű hurutos lepedéket, csak a mélyebbre szippantott szappanpor vagy mosópor képes közömbösíteni. Mert a mosószer lúgos kémhatása, a koronavírus savas kémhatású stabilis szerkezetét képes ott is feloldani. Meglazítja annak a stabilis kristályos szerkezetét, és eltaknyosodott folyadékkristályos formában már, a köhögés természetes kényszerének engedelmeskedve, könnyen felszakadozhat a tüdő nyálkahártyájáról. Majd kiürülhet a nyitott légzőnyílásainkon keresztül. Amit az orrunk és a szánk képvisel.

Sajnos, a védőoltás, amit a vírusfertőzések ellen adnak, csak a sejtjeinken belül létrejövő vírusfertőzések ellen hatékony. De a nyálkahártyáinkon burjánzó, kristályosodó koronavírusok ellen, nem képesek elvégezni a feladatukat. Mert a védőoltások, a véráramon keresztül, a sejtjeinkben végzik el a védelmi funkcióikat. A sejtjeinken kívüli nyálkahártyáinkon teljesen hatástalanok. Ezért képes fertőzött ember lenni minden beoltott személy, aki a koronavírust az orra nyálkahártyáján hordozza. Így a védőoltás, nagyon ritkán éri el a védelmi feladatát. Mert a tüdőgyulladást előidézni képes nyálkahártya elzárásával, a beteg valójában megfullad. A nélkül, hogy a koronavírus valójában a sejtjeibe jutott volna. Ahol a védőoltás hatásos lehet.

A sejtes alapú fertőzések ellen pedig, minden pandémiás nap reggelén, érdemes meginni egy pohár tiszta vizet éhgyomorra, amibe egy fél citrom levét és egy csapott kávéskanálnyi lúgos kémhatású szódabikarbónát kevertünk el. Ez a teljesen ártalmatlan koktél, az emésztőrendszerünkön keresztül, a véráramba kerül és lúgos kémhatást biztosít a sejtjeink számára. Ahonnan az esetlegesen belekerült vírusokat képes közömbösíteni és kiüríteni a sejtjeinkből. Ez a szódabikarbónás koktél olyan aktív, hogy a vírusfertőzés ellen beadott védőoltások káros biológiai mellékhatásait is képes közömbösíteni a sejtjeinkben. Közömbösítve fertőtleníteni a sejtjeinket, és ilyen módon kiüríteni azokat a szervezetünkből. A folyamat olyan, mintha kimosnánk a szervezetünk sejtjeit.

A koronavírus fertőzéseket illetően, én a megelőzésre fektetném a hangsúlyt. Amelynek keretében, minden reggel éhgyomorra, érdemes meginni egy pohár vizet, amibe egy fél citrom levét, és egy csapott kávéskanálnyi szódabikarbónát kevertünk el. Naponta többször pedig, lúgos kémhatású szereket érdemes szippantani kis mennyiségben. Hogy a légutak folyamatosan tisztítva legyenek. Így a vírusfertőzések gyakorlatilag elkerülhetők.

Természetesen, hozzá kell tennem még azt, hogy ez a módszer, bármilyen vírusfertőzés ellen hatásos lehet. Úgy az emberek esetében, mint az állatok vagy a növények vonatkozásában. Mert a vírusok által fertőzött növények vagy állatok, a szódabikarbónás öntözés vagy itatás segítségével, épp úgy meggyógyulhatnak. Illetve, a lúgos kémhatású légpermetezéssel javítható az egészségi állapotuk. Az ilyen módon kezelt állatállományt például, nem szükséges lemészárolni vírusos fertőzés esetén sem. Nagy valószínűséggel meggyógyíthatók.

A véráramon és egyéb testnedveinken keresztül is megfertőződhetünk vírusos betegségekkel. Ami ellen, a szódabikarbónás koktél lehet igen hatásos gyógymód. Mert a vírusok, mindig savas kémhatású élettelen mikrokristályok. A bioszféránk teljesen tele van velük. Ilyen módon, vírusokat eszünk, iszunk és lélegzünk. Elkerülhetetlenül. De, csak kevés vírus van olyan, ami veszélyes az emberre. Ezeket hívják humán vírusoknak. Mint parányi méretű mikrokristályos szerkezetek azonban, más és más fizikai feltételek alapján befolyásolják a biológiai szintű szervezetünket. Így például, a koronavírusok, valamivel magasabb hőfokon is képesek szilárd kristályos állapotba kerülni. A szervezetünkre káros hőfokon is. Ami sok embertársunk esetében, már végzetes is lehet, ha nem teszünk ellene.

Tulajdonképpen, ezért párosulnak a szervezetünkben kialakult vírusfertőzések magas lázzal. A láz ugyanis, megemeli a testünk belső hőmérsékletét. Ilyen módon, éppen azt akadályozza meg, hogy a nyálkahártyáinkon tenyésző vírusok, szilárdabb stabilis állapotot vegyenek fel. Mert a folyadékkristályos szerkezetű nyák, ami a nyálkahártyáinkon tenyészik, a tüsszentés és a köhögés segítségével, könnyen képes felszakadozni. Mint taknyos váladék. Ilyen módon, kiürülni a szervezetünkből.

De a koronavírus nyákszerkezete, amely a nyálkahártyáinkon tenyészik, jóval magasabb hőfokon képes csak meglazulni és folyadékkristályos szerkezetet kialakítani. Amit a köhögés és a tüsszentés lehetősége felszaggathat. Így szilárd, fika állagú keményebb réteget biztosít a nyálkahártyáinkon. Aminek a stabilis szerkezetét, a testhőmérséklet további fokozásának a hiányában, 38-40 fok felett is, már csak lúgosítással lehet megoldani. Amire a porrá őrölt szappan, vagy más mosópor a legalkalmasabb. De ugyanezt a célt szolgálhatják, az orrunkba spiccelhető aeroszolos termékek is, amelyeknek erősen lúgos kémhatása van.

Az egészségügyi intézmények légfrissítő rendszerébe pedig, hasonló módon érdemes lúgos kémhatású szereket adagolni. Hogy az ott tartózkodó betegek és egyészségügyi dolgozók folyamatos, öntisztításra képes levegőhöz jussanak. Valamint védőitalként, a szódabikarbónás koktél javasolt nekik pandémiás időszakban. Amikor a vírusfertőzés lehetősége fokozott.

Illik szót ejtenem még a védőmaszkokról is. Mert, az a védőmaszk, amelyikben tisztán lehet érezni a szagokat és az illatokat, nem véd meg a vírusoktól sem. Mert a vírusok, éppen olyan apró termetű mikrokristályok, mint a szagokat és az illatokat hordozó illatkristályok. Így a szappanporból vagy mosóporból készült tüsszentőport, a maszkot viselőknek is nagyon ajánlom. Legalább naponta egy alkalommal, amíg a járvány tart.

Most pedig, kedves Olvasóm, arra kérlek, hogyha megértetted az írásom egészségügyi üzenetét és egyetértesz vele, akkor oszd meg a rokonaid, a barátaid és az ismerőseid körében. Éppen azért, hogy minél több jó magyar emberhez eljussanak ezek a gondolatok. Azért, hogy „futótűzként” terjedjen az, ami hasznos számunkra. Mivel sajnos, mindenki Ceciliája, nem ajánl számunkra semmiféle egészségünket védeni képes ésszerű megoldást. Mert sajnos, az egészségügyi protokoll koronavírus esetén, politikai szinten van irányítva. Ezért hazánkban, nagyon sok felesleges áldozattal járt már eddig is. De ezek az egyszerű házi praktikák, segíthetnek abban, hogy minél több embertársunk kerülje el a vírusfertőzés lehetőségét vagy gyógyuljon meg a koronavírus által okozott fertőzésekből is.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.07.04.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3018159376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása