Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2024.01.23. 07:14 futotuz

Félszegség.

Címkék: félszegség

Félszegség.

Ez egy olyan pszichikai fogalom, aminek a konkrét meghatározását nehéz megtalálni a szakirodalomban. Nagy általánosságban véve persze, beszélnek róla, de az által, csak szinonim jelleggel körülírják a jelenséget. Így a félszegség szinonimáinak, az elfojtás, a tartózkodás, a feszélyezettség, a gátlásosság, az aggály, a szorongás, a represszió, az inhibíció szavak felelnek meg. Amelyeknek külön is van egy-egy konkrét pszichikai jelentésük. Így csak körülírni képesek a félszegség alapvető emberi adottságának a tulajdonságát.

Holott, már a neve is utal a valóságos mibenlétére. Hiszen a „fél” szótaggal kezdődik. Ami valamilyen félelemre, mentális megfelelési kényszerre utal. Így a kényszeres jellege miatt, nyilván lelki eredetű depresszív hatást gyakorol arra, aki éppen félszeg. Ez a depresszív hatás nyilvánul meg, a félszeg ember tartózkodó jellemében, gátlásos jellegű feszélyezettségében. Így az esetleges félszegségünk a cselekedeteinkben, főképpen pedig, az értelmes verbális önkifejező képességünkben mutatkozik meg, valaki más előtt. Olyan valaki előtt, akinek mindenképpen meg szeretnénk felelni. Aki előtt amúgy csillogni, ragyogni szeretnénk, az addig megszerzett tudásunkkal.

De ez a görcsös jellegű megfelelési kényszer, éppen fordítva fejti ki a hatását a cselekedeteinkben és a beszédünkben. A helyett, hogy csillognánk vagy ragyognánk az előtt, akinek meg szeretnénk felelni, csúnyán lebőgünk. Mert a cselekedetünk esetlenül sikerül, míg a beszédünkben szinte teljesen értelmetlen összevisszaság hallatszik csupán. Látszólag teljesen mellőzve, szinte minden értelmes szellemi képességünket.

Ez a félszegség, főképpen gyermekkorban, majd fiatalkorban jellemző, de nem ritka a felnőtté vált korosztályban sem. Az okát pedig, az első szótag értelmezése adja meg számunkra. Ami a félelemre utal. Ez a félelem ugyanis, egy negatív lelki érzés, ami éppen ellentétes az önbizalom pozitív lelki érzésével. Így a félszegségét megélő értelmes ember cselekedeteit, nem csupán a letisztult szellemi képességei irányítják, hanem a lelkéből áradó félelem negatív érzése is komolyan befolyásolja. Csakhogy, amíg a tanult szellemi képességeink relatívak, addig a velünk született lelki adottságaink, abszolút jelleggel hatnak reánk.

Az ember ugyanis három, egymással szimbiózisban élő alapvető részből áll. Test, lélek és szellem hármas egységei vagyunk. Ahol a lélek, abszolút jelleggel bír állandóan, amíg élünk. Mivel az, folyamatosan éltet bennünket. A testünk relatív, mert az életünk során folyamatosan változik. A szellemiségünk szintén relatív, mert az életünk során szintén állandóan képes módosulni. De a lélek, az életünk során, mindig ugyanaz marad. Mert a lélek, egy reánk irányuló kozmikus szintű mágneses hullám frekvenciája. Úgy is mondhatnám, hogy egy mágneses alapú kozmológiai állandó reánk vetülve, amíg élünk. Amely induktív módon működteti az elektromos tulajdonságú anyagi testünket és a szellemiségünket. A testünkkel objektív módon, míg a szellemiségünkkel szubjektív jelleggel fejezi ki magát az életünk során. Továbbá a lélek, bioelektromos jellegű lelki érzések, mentális módon irányítható vitális erőhatásait biztosít számunkra, az életünk általunk végrehajtható eseményeihez.

Egy újszülött csecsemő például, az apró kis tehetetlen testével él anyagi szinten. Szellemi szinten értékelhetetlen, mert semmiféle tanult tapasztalata nincsen. Csupán a lélek élteti. Szükségszerű cselekedeteit, a lélek vegetatív igényeket támasztó abszolút érdekei határozzák meg. Míg a beszédét, a lélek hangzóival fejezi ki. A magánhangzókkal. Amelyeket a születése pillanatától, tökéletesen ki tud ejteni. Halkan éppúgy, mint dinamikus erővel. Majd a szellemisége bontakozásával arányosan alakul át gőgicséléssé, azután pedig, értelmes beszéddé. Annak függvényében, hogy a szellemi szintű mássalhangzók használatát, milyen mértékben tanulja meg az édesanyjától. Így lesz az általa beszélt nyelv, az ő édes anyanyelve.

A mássalhangzóink tehát, csak szellemi szintű szimbolikus jelek az elménkben, amelyek a beszédünk során, a magánhangzóink által nyerhetnek mással-hangzói titulust. Mert, csak valamelyik magánhangzónkkal képesek együtt hallatszani az értelmes beszédünk során. A leírt szöveghez persze, nem szükséges magánhangzókat használnunk. Mert, aki elég jól tud olvasni, az a magánhangzók nélkül lejegyzett szöveget is képes elolvasni és megérteni. De a verbális módon folytatott beszédünk, teljesen elképzelhetetlen a lelki eredetű magánhangzóink nélkül. Mert a magánhangzóink, a lélek erejét képviselik a beszédünk során. Az elmondott szöveg dinamikáját meghatározva.

A magánhangzóinkkal tudunk nyomatékot adni a mondanivalónknak. Mert, mindig a magánhangzóinkon van a hangsúly akkor is, ha valamelyik szellemi jelünket képezik mással hangzóvá a beszédünk alkalmával. Így a mondanivalónk hangsúlya, mindig a magánhangzóinkra terhelődik. Mert ők képviselik a verbális erőinket. Ez határozza meg a beszédünk ritmusát. Amit szavaláskor, még jobban fel lehet fedezni. Az éneklés pedig, el sem képzelhető a nélkül, hogy a magánhangzóink rezegtetésével, különböző színű és erősségű magányos hangokat adnánk ki.

Így a folyamatos beszédünk által, a szellemi szintű mondanivalónkat, a lélek magányos hangzóinak a segítségével fejezzünk ki értelmes módon. Természetes beszélgetés alkalmával, nincs is ezzel semmi gond. Mert a szellemi és a lelki érdekünk azonos. Csakhogy, amikor az értelmes embert valamilyen félelem negatív lelki érzése terheli, akkor a szükségszerű cselekedetei és beszédje, már nem nevezhető természetesnek. Mert a félelem lelki kényszere alatt áll. Az pedig, a szellemi szinten értelmes módon irányítható cselekedeteit és beszédét, komolyan fogja befolyásolni, korlátozni, akadályozni, gátolni. Mert egymással éppen ellentétes érdeket képviselnek, a szellemi és a lelki adottságaink.

Mert a félszeg ember, mindig az esetleges kudarc elvi lehetőségét képzeli el magának előre valóságosnak. Attól a képzetétől fél. Azt azonban, akár többféle verzióban is képes elképzelni. Ez által, a lelki aktivitásának a mentális lehetőségét, alacsony frekvencián negatív polaritással, a félelem szintjére állítja be. Így a szellemi szinten kezdeményezhető értelmes cselekedeteit vagy mondanivalóját, az általa elképzelt, így számára nyilvánvaló kudarctól való félelme árnyékolja be. Majd a szellemi irányítás végrehajtása során, ez a képzeletében előre vetített félelme igazolódik be a tetteiben és a beszédében. Nevetségessé téve önmagát mások előtt.

Egyetlen hamis vigasza az lehet, hogy ezt a lebőgését ő előre tudta, érezte. De az nem tudatosodik az elméjében, hogy az előre vetített képzeletével, éppen ő maga állította be a lebőgése mentális előfeltételeit. Mert a képzelet által előre vetített félelem, eleve gátlásként jelentkezik a gyakorlati végrehajtást illetően. Mivel a sikeres cselekvés vagy beszéd elképzelhető lehetőségét nem képviseli. Így a gyakorlati végrehajtás során a lélek és a szellem, nyilván egymás ellen munkálkodik. Vagyis, az elvárható eredményt illetően, nincsen összhangban egymással. Így a cselekvés vagy a beszéd során, teljesen természetellenes módon, egészen mást fejez ki a lélek és a szellem. Ez által, komikussá téve mások számára a helyzetet. Mert a lelki aktivitás, teljesen értelmetlenné teszi a szellemi szintű törekvést.

Ahhoz tehát, hogy a félszegséget sikerre változtassuk, éppen arra van szükségünk, hogy a várható végeredményről, pozitív mentális tervek reális elképzeléseit formáljunk az elménkben. Vagyis, pozitív elképzeléseit vetítsünk előre magunknak. Ez által, a várható sikerre hangolva a lelki adottságainkat is. Így a végrehajtást illetően, a szellemi aktivitásunk és a lelki érzéseink, éppúgy a sikerünket fogják szolgálni. Ezért, aki sikertelennek érzi magát, annak az oka nem más, mint a saját félszegsége. Az a helytelen mentális program, amelynek alapján, nem képzel el magának sikeres életet. Vagy esetleg, kudarcra ítélt, teljesen sikertelen elképzeléseket formál az elméjében.

De ez, bármikor megfordítható. Ha megérti valaki, hogy a sikeréhez vezető utat, a sikerről szóló előre vetített elképzeléseink fogják számunkra kikövezni. Mert semmi, de igazán semmi sem alakult ki a természetben emberi alkotásként, amit valaki, nem képzelt volna el előre valóságosnak. Ami azt jelenti, hogy a szubjektív képzelet formálja az objektív valóságunkat. Mert a képzeleteinkben, éppen azokat a szubjektív feltételeket határozzuk meg mentális módon, amelyek alapján, a megtapasztalható objektív valóságunkat szeretnénk alakítani.

A siker ellentétét tehát, a félszegségünk okozza. A sikeres életvitelünkről való reális elképzeléseink hiánya. Így a sikeresség ellentéte a balszerencsés, a szerencsétlen és a peches ember lesújtó jelzői. Amit a társadalom, balekként, balfácánként, balfékként, ügyetlenként, fakezűként, tehetetlenként, pancserként, szánalmasként, szerencsétlenként, sikertelenként értelmez. Ha tehát, reád kedves Olvasóm, bármelyik ilyen negatív tulajdonság illik, az azért van, mert a kudarc mentális képzetéből származó negatív lelki érzéseidet vetíted a megtapasztalható életeseményeid elé. Így a lehetséges sikereidet valójában, Te magad ítéled kudarcra.

Mert, Te magad, nem hiszel a saját sikerességedben. Mert bizalmatlan vagy önmagaddal szemben. Mert nem vagy tisztában azzal az ezoterikus ténnyel, hogy a saját sorsodat, éppen Te magad írod az elképzeléseiddel. Ezért a valóságról, mindenféle ostoba elképzeléseket formálsz az elmédben. Hol pozitív, hol pedig, negatív lelki érzésekkel telítve azokat. Ilyen módon, a lelki érzéseid mentális erőhatásait ütköztetve egymással. Amelyek, nyilván kioltják egymás hatását a megtapasztalható sorsodban. Illetve, amelyik egy kicsit dominánsabb maradni átlagban, az fog éppen érvényesülni az életedben. Csak, sokkal gyengébb hatásfokkal.

Ezért kedves Olvasóm, én most arra kérlek, hogy minden tudatos cselekvésed előtt, képzeld el annak hasznos, előnyös, eredményes, sikeres mivoltát. Képzeld el, hogy amit teszel vagy mondasz, jó az mások számára is. Hiszen az ő érdeküket éppúgy szolgálja, mint a Tiédet. Így a sikerre hangolódva, hozd összhangba a képzeleted által kivetíthető lelki érzéseidet, a szellemi szinten irányítható cselekedeteiddel vagy beszédeddel. Ha ezt előre megteszed, mindig csak egyre sikeresebb lehetsz.

Mert a siker, nem pusztán egyes emberek kiváltsága az életben. Mivel a sikeres emberek, mellőzik a kudarc képzetét. A sikerre, rá kell hangolni az elménket. Mégpedig, a sikerről szóló reális elképzeléseink révén. Amelyek segítségével, előre vetítjük azokat a szubjektív ideákat, amelyek képesek lesznek a hozzájuk társított lelki érzéseinkkel idealizálni számunkra, a megtapasztalható objektív valóságunkat. A siker pozitív megtapasztalható élményét megvalósítva számunkra a tetteinkkel. 

Ha azonban, gyökeres változásra van szüksége valakinek, akkor én azt javaslom, hogy minden este lefekvés után, amikor a teste már egy kissé elernyedt és az elméje már, enyhe meditatív állapotba került, képzeljen el magának néhány olyan dolgot vagy eseményt, amit a lelki vágyai szerint szeretne megtapasztalni másnap. Majd térjen nyugovóra azzal a biztos tudattal, hogy másnapra, mindent jól eltervezett magának előre. Másnap pedig, élvezze a sorsa tervszerű alakulását. Mert a megtapasztalható sorsát ilyen módon, éppen Ő maga írja a valóságos elképzeléseivel.

Ezért éltet Téged Isten a lélek által. Mivel a lélek által Isten éltet, ezért benned, sohasem fogja önmagát korlátozni. Ezért adta számodra a szabad akarat lehetőségét. Ami nem arról szól, hogy bármit megtehetsz büntetlenül, hanem csupán azt jelenti, hogy a reális képzelet segítségével, bármit elképzelhetsz valóságosnak. Mert valóságosnak elképzelni, csak azt tudjuk, amiben igazán hiszünk is. Hiszen, amiben nem hiszünk, az eleve elképzelhetetlen számunkra. Így az elképzeléseink által, a hitünk nyer értelmes módon kifejezett értéket Isten számára. Ezért, a reális képzelet által kifejezésre juttatott hiteink, mindig a megvalósulásuk felé fognak törekedni. Ilyen módon, csak a sikerre fókuszált elképzeléseink lehetnek igazán hasznosak számunkra.

Ez egy szellemi szinten kezelhető, olyan ezoterikus igazság, amely a spirituálisként értelmezhető lelki érzéseink mentális erőhatásai számára biztosít mágikus lehetőséget az életünkben. Mert a képzeletünk által kivetített lelki érzéseink, nem befolyásolják közvetlen módon az objektív elektromos anyagi valóság dolgait és eseményeit. Hanem azok induktív jellegű, mágneses előfeltételeit befolyásolják az ideák mágneses valóságában. Így közvetett módon, azaz mágikusként értelmezhető hatást gyakorolnak a megtapasztalható anyagi valóságunkra. Mégpedig, a reális elképzeléseink által meghatározott hiteink alapján.

Nagy dolog az, ha ezt az ezoterikus összefüggést, valaki tökéletesen megérti. Mert akkor, pozitív lelki érzéseken alapuló pozitív spirituális utat válaszhat magának tudatosan. Saját maga írhatja a megtapasztalható sorsát. De ettől még sokkal nagyobb dolog az, ha valaki, mint egy mentális stafétát, tovább tudja adni ezt a tudást a gyermekeinek és az unokáinak. Hogy ők már, szándékosan is olyan sorsot formáljanak saját maguknak, amely alapján érdemes élniük. Ahogy azt Isten, előre eltervezte számunkra. Akkor ugyanis, a természet által biztosított elektromos anyagi valóságot, megint „édenként” tapasztalhatjuk meg. Ahol boldogan élhetünk. Mert a sikeres ember, szinte mindig boldog.

Mivel folyamatosan társadalmi kölcsönhatásokban élünk, ezért a mások által generált cselekedetek is kihatnak a mi személyes életünkre. Ami sok esetben hasznos számunkra, mert lehetőségeket kínálnak. Viszont olykor károsak nekünk, mert problémákkal terhelnek bennünket. De a sikeres ember, az elé táruló problémák esetében is, mindig a számára lehető legideálisabb megoldásokon agyal. Ilyen módon, a helyes megoldásokról szóló pozitív elképzelésekkel formálja a megtapasztalható sorsát. Vagyis, lelki szinten felkészíti önmagát, a szellemi szinten meghatározott megoldás lehetőségeire. Így a felmerült problémákból is, a megoldások lehetőségeit vetíti önmaga elé. Sikeresen elkerülve vagy legyengítve azok ártó hatását.

Ezzel szemben, a sikertelen ember, minden probléma esetén, a problémája esetleges káros hatásait képzeli el valóságosnak. Így a kellemetlen szellemi gondolataihoz, negatív lelki érzéseket társítva. Majd ezt a negatív elképzelését vetíti ki önmaga életeseményei elé. Amelyek, mint EEG-agyi mágneses hullámok, a fény sebességével terjedve, jócskán megelőzik az elektromos anyagi aktivitás sokkal lassabb tempóját. Ilyen módon áthangolva számára, azokat a mágneses alapú induktív előfeltételeket, amelyek alapján az elektromos anyagi eseményeknek történniük kell.

Így a hitünket képviselő agyi mágneses hullámaink által áthangolt induktív feltételek, a reális képzeletünkben kódolt lelki vágyaink szerint fogják alakítani számunkra, a megtapasztalható elektromos anyagi valóságunk részeseményeit. Ezért a siker képzete, sikeres megtapasztalással párosul. Míg a kudarc képzete, a kudarc negatív élményét fogja előidézni számunkra. Ami azt is jelenti egyben, hogy szóljon az elképzelésed a sikerről vagy a kudarcról, mindenképpen igazad lesz. Mert a reális elképzeléseiddel, éppen Te magad határozod meg azt, hogy milyen valóságot kell majd megtapasztalnod.

Természetesen, ezeket a reális elképzeléseinket, mások életeseményei is befolyásolhatják. Amelyek esetleg, megoldandó problémákat jelenthetnek számunkra. De, ha egy probléma ismeretében, mielőbb a számunkra helyes megoldás képzetével töltjük fel az elménket, akkor annak az EEG-agyi mágneses hullámát vetíthetjük ki önmagunk megtapasztalható életeseményei elé. Megtapasztalható sikerré alakítva ez által, a problémák által felkínált lehetőségeket is.

Amíg a tudatos elmédben, a sikerre koncentrált reális elképzeléseidet vetíted a megtapasztalható életeseményeid elé, addig Te magad vagy az Úr az elmédben. Mert a megtapasztalható sorsodat, Te magad irányítod tudatosan. Ezzel szemben, amíg a felmerülő problémák esetében, a gondok által kialakulható esetleges kellemetlenségek lehetőségeit latolgatod az elmédben, addig a kellemetlen lehetőségeket képzeled el valóságosnak. Előre vetítve, azok számodra káros kudarcélményeit. Ilyen módon, távol tartva önmagadat, a sikeres élet elvi lehetőségétől is. Mert az elvi lehetőségeket, éppen a reális elképzelésid határozzák meg. Mint mentális tervek. Ezért Te magad, mindig a siker elvi lehetőségét tervezd meg előre, a reális elképzeléseid segítségével.

Amíg a mások által okozott problémáid képzetei uralják az elmédet, addig nem Te magad vagy az Úr az életed sorsszerű eseményeiben. Úgy is mondhatnám, hogy amíg a mások által okozott problémákkal foglalkozol az elmédben, addig ők uralják a megtapasztalható sorsodat. Mert az általuk reád irányított káros elképzeléseket folytatod önmagadra vetítve. Hiszen, amíg a problémák ismeretében, azok esetlegesen káros hatásaival foglalkozol szellemben, addig a lelki érzéseid csak negatívak lehetnek. Az ilyen reális elképzelések pedig, eleve kudarcra ítélik, a megtapasztalható sorsszerű életeseményeidet.

Ezért, csak akkor vagy Úr az elmédben, ha minden esetben, a siker kellemes szellemi gondolataihoz, pozitív lelki érzésekkel formálsz reális elképzeléseket magadnak. Ezért, szellemi szinten sohase habozz. Mindig, a számodra jó és hasznos dolgok és események elvi lehetőségének a valóságáról alkoss magadnak reális elképzeléseket. Mert ez a sikeres életed alapja.

Ha esetleg megszokásból vagy ostobaságból, mégis kellemetlen szellemi gondolatokkal formáltál reális elképzeléseket a jövődet illetően, akkor sincsen komoly gond, ha azután, tudatosan elveted azok elvi lehetőségeit egy sikeres elképzelésed segítségével. Így a mentális hibádat, tudatosan is korrigálhatod, amíg létre nem jön az esemény. Mert a sikerről szóló reális elképzelésed, amihez komolyan ragaszkodsz, képes „kiradírozni”, átprogramozni, a kudarcról alkotott előzetes elképzeléseidet.

Ennél fogva, ha a hirtelen támadt indulatok hevében, elveszítetted a fejedet és a probléma kellemetlen szellemi gondolataiba bonyolódtál, akkor akaratlanul is olyan elképzeléseket formáltál az elmédben, amelyek károsak lehetnek számodra. Mert a mások által okozott probléma uralta az elmédet. De, amint megnyugodtál, jogod és lehetőséged van arra, hogy átértékeld ez előző, hirtelen támadt mentális döntésedet. Így a probléma ismeretében, a számodra helyes megoldás elvi lehetőségét elképzelve, a rosszat jóvá képzelheted. Ha már megint, Te magad vagy az Úr az elmédben.

A reális képzelet ugyanis, mágikus lehetőségekkel bír. Mert az általunk teljesen láthatatlan mágneses erőtérben válik aktívvá. Az ideák mágneses alapú szubjektív valóságában. Ahol, idealizálja számunkra azokat a mágneses alapú induktív előfeltételeket, amelyek alapján, a megtapasztalható elektromos anyagi eseményeknek történniük kell. Csupán az a lényeg, hogy a sikerről szóló reális képzelet, a megtapasztalható életesemény előtt lépjen működésbe. Ha már megtapasztaltuk, akkor nyilván elkéstünk a korrigálási lehetőségünkkel. Így a tapasztalat, teljesen új megoldásra váró problémát jelent számunkra. Amin csak úgy kerekedhetünk felül, ha tudatosan is Úrrá válunk az elménkben. Ha a probléma ismeretében, mielőbb a számunkra kívánatos megoldások reális elképzeléseit vetítjük előre.

Félreértés ne essék, mindig a reális elképzelések alapján éljük az életünket. Így vannak rövid, közép és hosszútávú elképzeléseink is. A rövidtávú elképzeléseinkkel, néhány másodpercre vetítjük előre a mentális terveinket. Szinte észre sem véve azt, hogy előre megtervezett módon cselekszünk. A középtávú elképzeléseinkkel, néhány másodperctől, akár néhány órára is képesek vagyunk előre vetíteni a mentális terveiket. Ilyen módon, reggel előre eltervezve azt, hogy mit csináljunk egész nap. Míg a hosszútávú elképzeléseink segítségével, néhány órától, akár néhány évre is előre vetíthetjük, a szellemi szinten formálható reális elképzeléseink által biztosított terveinket.

Ha azonban, nem áll rendelkezésünkre néhány másodperc az éppen szükséges cselekedet végrehajtásához, akkor azt szellemi szinten nem vagyunk képesek előre átgondolni. Akkor szoktunk spontán módon cselekedni. Azaz, közvetlen lelki irányítás alatt. Majd, csak a cselekedet végrehajtása után gondoljuk át szellemi szinten azt, hogy mi történhetett volna akkor, ha nincsen megfelelő lelki jelenlétünk.

Ami azt jelenti, hogy a lélek, maga is cselekvőképessé teszi az embert, tudatos szellemi irányítás nélkül. Ha a rendelkezésére álló reakcióidő túl rövid. De az esetek többségében, mindig aláveti magát a lélek, a szellemi szinten meghozott elképzeléseink által meghatározott tudatos terveinknek. Ettől vagyunk, egyedi minőséget képviselő emberi lények. A spontán lehetőségek, a lélek ösztönös tevékenységei, így a bennünket éltető Isten tudatos cselekedetei. Mert a lélek által, minden embert az Isten élteti.

Ezért, amikor szellemi szinten elképzelve mentális terveket szövögetünk, akkor tudat alatt is abban bízunk, hogy Isten mindent az elképzeléseink szerint fog alakítani számunkra. Ilyen módon, az Isteni eredetű mágneses lehetőségeket, a saját szolgálatunkba állíthatjuk. Tudatosan is kialakítva ez által, a sikeres élet elvi lehetőségét. Ami Istenben, azaz a mágneses valóságban lesz aktív számunkra. Az Ő Szent-Lelke által. Mert a kozmikus szintű mágneses valóság formálja, alakítja az összetett szerkezetű elektromos anyagi valóság részeseményeit induktív jelleggel. Az Ő mágneses alapú kozmológiai állandói révén.

Az én véleményem szerint, a lélek is egy ilyen, reánk irányuló kozmológiai állandó. Ami mágneses alaphatásként, induktív módon működteti, a Földön fellelhető életformákat. Bele értve, a szellemi szintű, értelemmel bíró embert is. A lélek által tehát, Isten képviselői vagyunk ezen a bolygón. Akik megérthetik, az Istenhez fűződő mentális viszonyukat is. Ez a megértés azonban, felelősséggel ruház fel bennünket. Egymás iránt tanúsítható felelősséggel. Ami a szeretetben nyilvánul meg.

Így a szeretet, nem jelenti azt, hogy egymást nyalni-falni kell, ha akarja a másik ember, ha nem. Hanem a szeretet azt jelenti, hogy a reális elképzeléseink szintjén sem ártunk senki másnak. Mindig a mások érdekeit is szolgáljuk a tudatos cselekedeteinkkel. Éppen azért, hogy az Ő élettapasztalataik is pozitívabbak, sikeresebbek legyenek. Hasznosítható, jó példát mutatva ez által, az ezoterikus szinten elmaradottabb embertársaink számára. Éppen azért, hogy minőségibb szintű spirituális jellegű lelki életet élhessenek ők is. Velünk együtt. Mert a minőségi jellegű pozitív lelki élet, éppen azt jelenti, hogy spirituális szinten mindig úgy élünk, ahogyan azt Isten, előre eltervezte számunkra. Az Ő Szent-Szellemével. Ha tehát, most a félszegség fogalmi jelentését kellene megfogalmazni, akkor már konkrét módon tudnánk azt meghatározni.

Így a félszegség, az a negatív személyes tulajdonságunk, ami a szellemi szintű önbizalomhiányunkra alapozott módon, negatív lelki érzéseket generál az elménben, a megtapasztalható valóságunk előre elképzelt életeseményei számára. Az esetleges kudarc mentális képzetét előre vetítve. Amely kudarc a szükségszerű cselekedeteinkben és a beszédünk során, nyilván meg is valósul.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2024.01.23.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9718309271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása