Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: OMFG... azt hittem a "Bölcs Árnyék" és még millió meg egy nicken író futóbolond egyedül van. Miért... (2024.08.29. 00:23) Fehér lyuk.
  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2024.06.07. 06:10 futotuz

Kimondott szó.

Címkék: kimondott szó

Kimondott szó.

Az emberi elme fáradhatatlanul dolgozik. Benne az információ feldolgozása szünet nélkül zajlik. Így állandóan a digitális jellegű szellemi szintű gondolatok és az analóg képi formát képviselő lelki szintű vízióink kötik le a figyelmét. Miközben a digitális és analóg információinkat folyamatosan egymásba kódolja a szellemiségünk és a lelkünk között. Mert a szellemiségünk, csak a digitális információt érti meg és kezeli, míg a lelkünk, csak az analóg képi információkat ismeri és értelmezi.

Ezért van az, hogy az értelmes ember amikor egy jó könyvet olvas, akkor a digitális jellegű szellemi információ úgy tudatosodik az elméjében, hogy közben képi megjelenési formát ölt a lélek számára. Vagyis, a reális képzelet segítségével, analóg módon látjuk az elménkben azt, amit digitális módon olvasunk. Vagy fordított helyzetben, az éjszaka látott álmainkról, amelyek filmszerű analóg képi megjelenési formát öltöttek az elménkben, hosszasan tudunk mesélni szellemi szinten, az egymás után kimondott szavaink értelmes fogalmait biztosító digitális képességeivel.

A szellemi gondolataink, csak informatív értékeket hordoznak. Ennél fogva önmagukban véve, szinte teljesen hatástalanok. Mert semmiféle mentális erőt nem képviselnek. Ezért, bármire is gondoljunk, nem terhel bennünket semmi féle felelősség. Mert azok a szellemi gondolatok legfeljebb, csak bennünket terhelhetnek. Mégpedig az által, hogy a kellemes szellemi gondolataink, pozitív jelleggel használják a lelki érzéseinket, míg a kellemetlen szellemi gondolataink negatív polaritással aktivizálják azokat. Így a szellemi gondolataink, csak úgy képesek terhelni bennünket, ha negatív lelki érzéseket aktivizálnak az elménkben. Amelyek feszültté, idegessé, haragossá, dühössé teszik a testünket vagy annak egy részét. Erősen korlátozva ez által, a természetes testi funkcióink biológiai működését.

Miközben a kellemes szellemi gondolatainkra aktivizált pozitív lelki érzéseink, éppen ellenkezőleg hatva, megszüntetnek minden testi feszültséget bennünk. Örömökkel teljessé, boldoggá tesznek minket. Amely testi állapotban, minden biológiai funkció tökéletesen működik. Ezért az elméjükben szeretettel élő emberek, sokkal egészségesebbek. Mert a szeretet magasabb frekvenciáira hangolt elméjük, sohasem torzítja el a lelki érzéseiket, az alacsonyabb frekvenciás negatív polaritás felé.

Itt nyer értelmet a pszichoszomatika. Hiszen az orvosi tudomány állítása szerint, minden betegségünk pszichoszomatikus eredetű. Ami azt jelenti, hogy az elménket rosszul használtuk, mert benne kellemetlen szellemi gondolatok hatására, negatív lelki érzéseket aktivizáltunk. Így azok a negatív lelki érzéseink, a tartósan fennálló testi feszültségek hatására, biológiai szintű szomatikus, azaz testi elváltozásokat idéztek elő bennünk. Beteggé téve a testünk valamelyik, a harag miatt feszült állapotunkban résztvevő részét. Pszichoszomatikus módon kialakítva ez által a betegségeket bennünk. Így minden kellemetlen lelki érzésünk, más és más betegség kialakulását idézheti elő.

Ilyen módon, csak a szeretet képes hosszú távon hasznos lenni számunkra. Mert a szeretetnek a pszichoszomatikus hatása, mindig pozitív. Amely felold bennünk minden feszültséget és folyamatosan fenntartja az egészéges testi állapotainkat. Ami azt jelenti, hogy már a szellemi gondolataink mentális szintjén a szeretet kellemes gondolataira érdemes hangolnunk az elménket tudatosan. Éppen azért, hogy a lelki érzéseink, mindig pozitív polaritással töltsék fel az elménket. Mert a lelki érzéseink már, olyan mentális módon irányítható erőhatásaink, amelyek a lelkünkből származnak, az életünk energiájából. De a számunkra hasznos pozitív vagy káros negatív polaritásukat, mindig a szellemi gondolatainktól nyerik.

A szellemi gondolataink tehát, csak önmagunkra nézve lehetnek hasznosak vagy terhelőek számunkra. Viszont, a reális elképzeléseink és a kimondott szavaink által már, lelki érzések mentális erőhatásaival töltődnek fel azok az elménkben. Ami azt jelenti, hogy a reális elképzeléseink már, az értelmes módon kifejezésre juttatott hiteinket fejezik ki. Vagyis a hiteink, már olyan tudatos szellemi gondolataink, amelyekhez a lelki érzéseinket is hozzácsatolta az elménk. Ez azt jelenti, hogy az Isten által küldött, így reánk irányuló lelki vágyainkról, mindig érdemes olyan valóságos elképzeléseket formálni a tudatos elméinkben, amelyek a mi mentális módon formált terveinket képviselve, képesek előre vetíteni azt a kívánatos valóságot, amit szeretnénk megtapasztalni az életünk során.

Mert a hitem, nem pusztán azt jelenti, hogy elhiszem Isten létezését és az ő teremtői képességére hagyatkozok. Hanem éppen arra utal, hogy miközben elhiszem Istennek, a teremtőnek a létezését, közben az ő reám irányuló mentális üzeneteit, a lelki vágyaimat valóságosnak képzelem el. Amíg a lelki vágyaimról, reális elképzeléseket formálok az elmémben a szellemi gondolataim segítségével, addig tökéletes összhangba hozom a lelki vágyaim által tudatosodott Isteni üzeneteket a saját szellemi gondolataimmal. Vagyis, a képzelet segítségével igazolom Isten számára azt, hogy tökéletesen egyetértek a lelki vágyban felém küldött javaslatával. Így az elképzeléseim már, közvetlen teremtői programokat képviselnek Isten számára. Ezért válik a reális képzeletem által kifejezésre juttatott hitem valósággá az életem során.

Hasonló a helyzet a kimondott szavainkkal. Mert a tudatosan kimondott szavaink által, olyan fogalmakat használunk, amelyek digitális módon fejezik ki az analóg jellegű elképzeléseinket. Vagy azokat a szellemi gondolatainkat, amelyeket elképzelhetőnek tartunk. Vagyis, hiszünk abban, amit verbális módon kifejezünk. Ezért a kimondott szavainkkal, már a hiteinket juttatjuk értelmes módon kifejeződésre a beszélgetéseink alkalmával.  Ezért a kimondott szavaink, már éppúgy képviselik a szellemi gondolatainkat, mint a lelki érzéseinket. A hiteinket juttatva verbális módon kifejeződésre.

Így a kimondott szavaink már, nem csupán a szellemi gondolatainkat képviselik, hanem a lelki érzéseinket is egyben. Mert amíg beszélünk, addig éppúgy használjuk a lélek velünk született magányos hangzóit, mint a szellem mássalhangzóit is. Így a beszédünk során használt fogalmaink, már magukban hordozzák a szellem és a lélek informatív lehetőségét is. Így a szellemi szintű mássalhangzóink, mindig valamilyen digitális informatív értéket közvetítenek. Míg a lelki szintű magánhangzóink, a szavaink által használt fogalmak hangzását, dinamikáját biztosítják. A beszédünk során használt fogalmak pedig, olyan elméletekké, eszmékké állnak össze a társalgás közben, amelyekkel a meggyőződéseinket, a hiteinket fejezzük ki. Vagyis, nem mindig a valóságot fejezik ki igaz módon, csupán azt, amit gondolunk és érzünk róla. Mert ugyebár tévedni, emberi dolog. De a jóhiszemű tévedéseink is a hiteinket képviselik. Tulajdonképpen a tévhiteinket.

Éppen ez minden értelmes emberi beszélgetés alapja. Közös nevezőre jutni a beszélgetés során. Olyan vélt vagy valós igazságra fényt deríteni, amit minden beszélgető partner képes valóságosnak elfogadni. A kimondott szavainkban tehát, már erő van. Lelki erőhatás, ami azonnal aktivizálódik a hallgatóságban. Tulajdonképpen, lelkesítve a hallgatóságot. Módosítva, megváltoztatva azok lelki állapotait. Mert a hallgatóság képzeletében, éppen olyan mentális képi formák jelennek meg, amit az általuk halott szavak hordoznak a beszélő felől. Így a kimondott szavak, tökéletesen alkalmasak arra, hogy megváltoztassák a hallgatóság lelki állapotait. Ez által pedig, befolyásolják azok viselkedési formáit. Ezen alapszik például, minden politikai törekvés.

Ahogy a reális képzelet, a hit mentális tervszerű kifejeződése, úgy a kimondott szavaink által is, a hiteink jutnak verbális módon kifejeződésre, mások által is hallható és megértékelhető jelleggel. Így képesek az emberek, hitben azonos társadalmi közösségekké szerveződni. Mert a beszélgetések során, megértik egymás álláspontját, elfogadják igazságnak és tökéletesen azonosulnak azokkal. Vagyis, a szellemi szinten megértett és elfogadott igazságok, teljesen hasonló lelki érzéseket váltanak ki belőlük. Ilyen módon, egy közös érdekű társadalmi közösséggé formálódva, szerveződve. Ahol a közös érdek, az együttes cselekvések által valósulhat meg a tetteikben.

A kimondott szavaink tehát olyanok, mint a kilőtt nyílvesszők vagy az eldobott kövek. Mindig célba találnak és valamilyen változást idézhetnek elő másokban. Mert a lelki állapot megváltoztatására alkalmas mentális erőhatásokat közvetítik. Lelki erőhatásokat. Amelyek a hallgatóság cselekvőképességét befolyásolja. Így a hallgatók további tetteiben nyilvánul meg az, hogy milyen szinten értették meg a kimondott szavainkban kifejezett hiteink verbális üzeneteit.

Ami persze, azt is jelenti egyben, hogy a kimondott szavainkért már, felelőséggel tartozunk más emberek felé. Mert a kimondott szavaink, nem csak szellemi szintű információt képviselnek, hanem lelki erőhatásokat is közvetítenek. Hiszen a megértésük által teljesen átlelkesülhet az, aki éppen hallgatja. Márpedig, tudatosan megváltoztatni lelki szinten az embereket, nagyon komoly felelősséggel jár. Amitől éppen az függ, hogy a hallgatóság értünk vagy ellenünk fog cselekedni.

Hasonló a helyzet a leírt szövegekkel. Ahol a leírt szöveg mentális üzenete, az olvasók elméjében tudatosodik. Mégpedig úgy, hogy a szövegben használt fogalmak szellemi és lelki érzetei, az olvasók elméjében jelenik meg, mint átvett és megértett képzet. Így a megértés során, képes átrendezni az olvasó megszokott igazságérzetét. Azt a valóságképet, amit addig elképzelt magának. Nyilván, éppen erről szólnak az én írásaim is. Ez is, amit éppen olvasol kedves Olvasóm. Így a kimondott szavakhoz hasonlóan, a leírt szavaknak is tudatmódosító hatása van. Éppen az egyéni szintű megértés függvényében. De nekem, éppen ez a nem titkolt célom. Hogy a kedves olvasóimban, olyan mentális nyomokat hagyjak magam után, ami feltehetően jobbá és értékesebbé teheti őket. Ez a feltett szándékom.

De mindenkiben, csak annyi mentális változást tudok előidézni, amennyit megért és elfogad abból, amit az írásaimmal üzenek számára. Illetve, amennyit hozzá képes társítani, a saját tudatos elméjével. Mert, aki egy lelki érzelmekkel dús szellemi gondolatot tovább képes képzelni, sokkal teljesebbé, máris tovább jutott, mint amire én képes voltam. Akkor már, nem csak elértem a célomat, hanem túl is szárnyaltam azt. Amit a kimondott, illetve jelen esetben a leírt szavaim tettek lehetővé.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2024.06.07.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1718423135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása