Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2012.05.12. 06:03 futotuz

Földmágnesség.

Címkék: földmágnesség

Földmágnesség.

Azt tanítja ma a fizika tudománya, hogy a Föld, egy hatalmas mágnes, amely az iránytűhöz hasonló módon, szigorúan ragaszkodik az égbolt egy adott pontjához, és a folyamatos keringése közben, az északinak felfogható pólusával, mindig arrafelé irányul. Bár időszakonként észlelhető némi változás, de azt a Föld sajátságos mágneses adottságainak az eltéréseiként fogják fel. Így a mágneses tengely, lassan, de határozottan elfordul az évszázadok alatt.

Azt is tanítja a fizika, hogy minden állandó mágnes, elveszíti mágneses jellegét akkor, ha hétszáz Celsius fok fölé emelkedik a hőmérséklete. Márpedig, a Föld mágneses testének képzelt belső magja olvadt fém, és szintén olvadt kőzetek halmaza. Ha pedig olvadt, akkor olyan hőmérsékleten forr, amely egyáltalán nem engedi azt, hogy állandó mágnessé alakulhasson. Így véleményem szerint, a Földet, mint állandó mágnest, akár teljesen el is felejthetjük.

A fizika állítja azt is, hogy a mágneses hatásról, nem tudjuk megállapítani azt, hogy állandó mágnes okozza, vagy elektromágnes. Mert mind a két verzió éppen arról szól, hogy ugyanazt a mágneses erőhatást közvetítő alapközeget használja a mágnes is, és az elektromágnesesnek megismert jelenség is. Ezt az alapközeget én, az Univerzum szubjektív alaphalmazának hívom, és az oszthatatlan alaptömegek alapközege építi fel. Ebben az alaphalmazban nyilvánult meg, megvalósult struktúraként, minden anyagi esemény. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a mágneses alaphalmaz eseménye, minden elektromos jelleget produkáló anyagi megnyilvánulás. Ennél fogva, a mágneses alaphalmaz alapközegének, teljesen mindegy az, hogy az anyag felől érzékelhető állandó mágnesek erőhatásait közvetíti-e, vagy éppen, az elektromosság okozott mágneses hatásait. Az Univerzum szubjektív alaphalmaza számára, mindkettő mágneses hatásként érvényesül, amit közvetítenie kell. Mivel pedig, az elektromosság, és a mágnesesség egy közös közeget használnak az erőhatásaik közvetítésére, ezért induktív ellenhatásokként jutnak érvényre, az Univerzum terét képező szubjektív alaphalmazban.

A mágneses hullámok lineáris módon terjednek, longitudinális jelleget öltve a szubjektív alaphalmazban. Ezzel szemben, az elektromos jelenségek centrális jellegű anyagi mozgásokból származó hatások, így a szilárd halmazállapotokban, többnyire tranzverzálisak. Ebből kifolyólag, a szubjektív alaphalmazban, ellenhatásokként érvényesülnek. Mivel pedig, az anyagi létezés, a szubjektív alaphalmazban valósult meg, ezért az anyagi környezetben, elválaszthatatlan az elektromos és a mágneses hullámok közös jellege. Így az értelmes kutató ember, közösített elektromágneses hullámként értelmezte. Ez a közös jelleg azonban, kizárólag csak arra utalhat, hogy a kétféle hullámtípus egymásra hatása, az anyagi környezetben, elválaszthatatlan egymástól, és induktív jelleget öltve, egymás ellen fejtik ki a hatásukat.

Az anyag nélküli vákuum jelensége azonban, azt igazolja számomra, hogy benne a mágneses hatás, háborítatlanul terjed, méghozzá 300 000 km/s sebességgel. Ma már nagyon jó minőségű vákuumot képes előállítani a tudomány, de az még meg sem közelíti, a csillagközi tér tökéletes vákuumszerkezetét.  Az Univerzum, bolygó és csillagközi terében ugyanis, olyan kevés az anyagi vonatkozás, hogy tökéletes vákuumnak tekinthető. Természetesen, ez is a fizika állítása. Ebben a vákuumnak felfogható szubjektív alaphalmazban pedig, a mágneses hullámok, fénysebességgel képesek közvetíteni a mágneses hatásokat. Gyakorlatilag akadálytalanul, hiszen a szubjektív alaphalmaz, szinte semmiféle zavaró anyagi részecskét nem tartalmaz. Mozgási teret biztosít csupán, a csillagok, a bolygók, és egyéb égitestek számára.

Visszatérve azonban a Földre, felmerül a kérdés, hogy milyen „mágneses hatás” stabilizálja a Földünk mágneses tengelyét, ha nem tekinthetjük a magját állandó mágnesnek. A válasz kézenfekvő. Hát elektromágnesnek kell tekintenünk, amely közel azonos elektromos erőt képvisel. Régebben, az emberi civilizáció elektromos története előtt, a Földkéregben található természetes állandó mágnes, a magnetit lehetett a gyanús. Csakhogy, a kibányászott magnetit mennyisége, azóta nagyon megcsappant, és eloszlott a Föld felszínén. Viszont a Földkéreg nagy része kvarc. Olyan kvarc, amely a földi rétegződések, és a légkör felől, igen nagy nyomás alatt van terhelve, és piezó elektromos jelenséget produkál. A Föld tehát, mint egy nagy kvarckristály, állandónak mondható elektromos feszültséggel képviselteti magát, amelynek állandó jellegű a mágneses alaphalmazra gyakorolt hatása is. Így a Föld, alapjában véve, kvarc alapú piezó elektromágnesként fogható fel.

Amikor a Földkéreg szerkezetét, a tektonikai kontinensmozgások átalakították, akkor természetesen, ahhoz a kontinens szintű változáshoz alakult, a Földünk mágneses tengelye is. Mert követte a Földkéreg kvarcszerkezetének, a megváltozott elektromos egyensúlyi állapotát. Majd valamennyire stabilizálódott az állapota. Azután pedig, az emberi civilizáció kezdte átalakítani a természetet, és a kvarchomok, és a kvarckőzet felhasználásával, megbontotta ezt a kialakult egyensúlyt. Ez a civilizációs hatás, még ma is tart. A Földünk mágneses tengelye pedig, folyamatosan igazodik a megváltozott feltételekhez. Utána hangolja magát, a megváltozott elektromos feltételeknek.

Majd megkezdődött az emberiség elektromos korszaka, amely drasztikus módon képes befolyásolni, a Föld elektromágneses jellegét. A nagyfeszültségű elektromos hálózatok kialakulása, nem maradhatott hatástalan. Ma pedig, a rádiózás, a rádiótelefonok, és a televíziózás korszakában, amikor radarok szabályozzák a légi közlekedésünket, a bioszféránkat teljesen átszövik az olyan elektromos hatások, amelyek képesek arra, hogy a Föld mágneses tengelyére befolyást gyakoroljanak. Így a Föld mágneses tengelye, az én véleményem szerint, nem az idő múlásával változik, ahogy sugallja a tudomány, hanem a kéregmozgás, és a Földfelszíni elektromos feltételek megváltozott viszonyai szerint módosul, folyamatosan.

Az érzékenység szerintem, azonnal kimutatható, ha a Föld egy adott kardinális pontján, egyik percről a másikra, hirtelen megszűnik az elektromosság. Ha például, egy metropolisznak ismert nagyváros, elektromos ellátása hirtelen megszűnik. Akkor valószínű az, hogy a mágneses tengely ingadozni kezd. Vagy például, egy ország, vagy egy országrész marad ki az elektromos hálózat ellátásából hirtelen. Akkor azonnal felborul a Föld „állandónak” mondható elektromos egyensúlya, amely fix állapotban képes tartani a mágneses tengelyt. Így a civilizációnk elektromos hatásai, és azok elmaradása, képes befolyást gyakorolni a Föld mágneses tengelyére. Ez által természetesen, a megtapasztalható klímaváltozásokra is.

Ha például, egy egész város születik meg a Föld egy adott pontján, vagy tűnik el, akkor annak az elektromos hatása, nem maradhat nyom nélkül. Mert a Föld mágneses tengelye, a legcsekélyebb elektromos változásra is képes reagálni. Így a Földünk, a megváltozott elektromos feltételei szerint, azonnal elfordítja a bolygónkat, mégpedig az állandó jelleget mutató égi, északi pólushoz viszonyítva. Mert elektromágnesként, éppen ez a dolga. Így a Földünk adott pontjain, az általunk előidézett klímaváltozások, gyakorlatilag elkerülhetetlenek.

Matécz Zoltán

2011.05.12.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr384503571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása