Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2013.02.04. 14:22 futotuz

Információáramlás.

Címkék: információáramlás

Információáramlás.

Amelyik szellemi gondolatunkra nem fordítunk figyelmet az elménkkel, az elvész számunkra. Feledésbe merül. Csak olyan szellemi információ képes, a mi saját gondolatunkként tudatosodni az elménkben, amelyikre a figyelmünk irányul. Viszont, amikor egy szellemi információ, már tudatosodik az elménkben akkortól, mint gondolat, azonnal uralja az egész elménket.

Az Univerzum mágneses alapú szubjektív alaphalmaza, az abszolút Elmét valósítja meg az által, a mágneses hullámai által, az információ és az energia terjedni képes. Így az abszolút Elme, információtároló, információkezelő, és információközvetítő memória egyben. Mivel az abszolút Elmének, nem szükséges az információkra külön fegyelmet fordítania, mivel az eleve benne van, ezért számára az információ, mindig tudatos.

Az Univerzum szubjektív alaphalmazának az oszthatatlan alaptömegei, mint egy mátrix rendszer, egymás mellett állnak szép sorokban, és oszlopokban, valamint egymás fölött is halmozódva. Vagyis, egy komplett háromdimenziós mátrix rendszert alkotnak. Stabil, alátámasztás és felfüggesztés hiányában, a mozgáskényszerüket a rezgés alkotja csupán, mert tökéletesen egyenrangú alaptömegekként, egymást félretolni vagy félrelökni képtelenek. A rezgési kényszerük miatt, részerőket közvetítenek, amelyek által, céltalanul egymásnak ütközve, egy gigantikus tülekedésnek hat az egész mozgáskényszerük.

Amikor azonban, két vagy több oszthatatlan alaptömeg, egy irányban kezd rezegni, az már az oszthatatlan alaptömegek teljes közegében, szervezett együttes rezgésnek minősül, vagyis mágneses hullám alakul ki. Ez a mágneses hullám képviseli az információt. Azt az információt, amely hírt ad, a szubjektív alaphalmazként funkcionáló abszolút Memória számára arról, hogy benne, a véletlenszerű alaprezgéseken kívül, szervezett együtt rezgés alakult ki. Ez az információ, azonnal uralni fogja az egész abszolút Elmét, mert azonnal tudatos lesz abban. Amint kialakul az abszolút Elme tudatosságát jelentő mágneses hullám, abban a pillanatban alkalom nyílik arra, hogy a mágneses hullámban, a résztömegek részereje egy irányban, egy kölcsönhatási pont felé terjedve összeadódjon, mint energia.

A szubjektív alaphalmaz mágneses hullámai longitudinális jellegűek vagyis, 180 fokban, egyenese vonalban terjed bennük az információ és az energia. Jobban mondva, a hullám maga az információ, és benne terjed az energia, mint részerő eredő. A longitudinális mágneses hullám úgy épül fel, hogy egyenes vonalat alkotva, sűrűsödések és ritkulások váltakoznak periodikus jelleggel. A sűrűsödések által együtt képviselt résztömegek mennyiségei adják a hullám frekvenciáját, míg az egymás utáni kölcsönhatásra képes sűrűsödések, a hullám hullámhosszát határozzák meg. Így, egy ilyen sűrűsödési periódust, a mágneses hullám kvantumának nevezhetjük, mert általa a teljes energia hatása, a frekvenciának és a hullámhossznak megfelelően, diszkrét impulzussorozatok adagjaiban kerül közlésre.

Valahogy úgy érdemes elképzelni, mint a Morse jelek terjedését. Ahol minden különálló betű vagy szám, különböző hullámhosszúságú, azaz különböző jelsorozatot képvisel. Ezek periodikus egymásutánisága által bontakozik ki, a megérthető üzenet. A mágneses hullámban is, a hullámhossz által, az információs érték „olvasható le”, míg a frekvencia, az energiaadagok kölcsönhatási pontba érkező diszkrét mennyiségi, az impulzussorozatok által közölt összértékeit határozzák meg.

Így az abszolút Elmében tudatosodott információ, azonnal uralja az egész elmét az által, hogy benne mágneses hullám alakult ki. Majd ezt követi a mágneses hullámban terjedő energia, amely 300 000 km/s viszonyított sebességgel terjed. Ahhoz azonban, hogy az energia terjedési sebessége megvalósulhasson az Elmében, előbb az információt képviselő mágneses hullámnak kell felépülnie, a szubjektív alaphalmaz teljes közegében. Ezért az információ "terjedési sebessége" jóval nagyobb, mint az őt képviselő mágneses hullámban terjedő energia terjedési sebessége. 

A fizikából megtanultuk, hogy az anyagi létezés minden megnyilvánulása elektromos esemény. Mégpedig az őket felépítő atomok, és az ő elektronjaik együttes eseményei. Ezek az anyagi létezést megvalósító részesemények, a szubjektív alaphalmaz mágneses szintű alapeseményeiben történnek. Ennél fogva, minden anyagi esemény létezését, a mágneses alapfeltételek biztosítják. Mégpedig olyan módon, hogy a mágneses eseményeket képviselő mágneses hullámok, primer eseményei az Univerzumnak, míg az elektromos anyagi események, szekunder részesemények csupán. Így az elektromos anyagi létezések, csupán okozatai a mágneses alapú létezéseknek. Ez úgy is fogalmazható, hogy az anyagi létezések olyan virtuális részesemények az Univerzum mágneses alapeseményeiben, amelyek a mágneses hullámok informatív értékeit valósítják meg, a bennük terjedő energia hatására.

Az anyagi létezések fennálló eseményei is, változásokat képviselnek az Univerzum terében, így mágneses hullámok kialakítására késztetik azt. Ilyen módon informálják az abszolút Elmét arról, hogy az abszolút létezés részeként, relatív módon vagyis, anyagi szinten léteznek. A helyváltoztatást végző anyagi testek, vagy az élőlények, a mozgásállapotaik magváltozásával is, külön információs értékkel ruházzák fel az Univerzum alaphalmazát. Mert minden mozgásállapot béli változás más, és más mágneses hullámot alakít ki abban az alaphalmazban, amelyben az eseményszintű anyagi létezésük zajlik.

Az értelmes emberek pedig, az által, hogy gondolkodó lények, a szellemi gondolataikkal olyan információkat képviselnek, amelyek a testi mozgásállapot változások nélkül is képesek arra, hogy mágneses hullámokat alakítsanak ki, az Univerzum szubjektív alaphalmazában. Így minden egyes gondolatunk, mágneses hullámot alakít ki a szubjektív alaphalmazban. Függetlenül attól, hogy az, tudatosodott-e a mi relatív elménkben, vagy sem. Így, amelyik szellemi gondolatunk nem tudatosodott a mi relatív emberi elménkben, vagy feledésbe merült számunkra, az sem vész el örökre, mert az abszolút Elmében eltárolt információként még létezik, mint sajátságos mágneses hullám, vagyis információ.

Az ember relatív elméje, két dologra képes figyelmet fordítani. A szellemi gondolatainkra, és a lelki érzéseinkre. Éppen azért, mert a tudatos elménknek köszönhetően, spirituális lények vagyunk. Ez azt jelenti, hogy a szellemi gondolataink által meghatározott információt, képesek vagyunk az elménkben, az életenergiánk lelki érzéseivel összekapcsolni, vagyis a lelki erőimpulzusainkkal csatolni. Így a spiritualitás nálam azt jelenti, hogy spirituszt, lelki erőt tudunk csatolni, a szellemi információink által kitalált formai gondolatainkhoz.

Amikor a szellemi gondolataink, és a lelki érzéseink párosulnak az elménkben, akkor alakul ki, a mi sajátságos hitünk. Ez a hit, sajátságos rezgésre készteti az agyunkat. Az agyunk pedig, olyan átalakító „berendezés” a fejünkben, amelyik a hitünk által kialakított sajátságos elektromos rezgésimpulzusainkat, mágneses hullámok rezgési impulzusaivá formálja át. Éppen azért, hogy a hitünk, a szubjektív alaphalmaz terében, mágneses hullámok kialakítása révén, közölni tudja azt a tudatos vezérlő energiát, amit a hitünkben rögzített lelki érzéseink erőimpulzusai képviselnek.

Az Univerzum szubjektív alaphalmazában tehát, kialakul a mi hitünk alapján, egy sajátságos mágneses vezérlőhullám, amely a hasonló hullámhosszúságú mágneses hullámokkal interferálva, kölcsönhatásba lépve, megvalósítják számunkra azt az elképzelést, amit a hitünk tárgya képez. Mégpedig olyan módon, hogy a hitünk által kialakult vezérlőhullámok, hasznosítják azt az óriási energiaértéket, amelyik mágneses hullámmal kölcsönhatásba lép az Univerzum alaphalmazában, miközben interferál, azonosul vele. Így a hitünk információs értéke, meghatározza a célt, míg az Univerzum mágneses hullámának energiaértéke, megvalósítja számunkra a kívánt anyagi eseményt. Akár objektív anyagi esemény az, akár objektív anyagi test eseménye.

A dolog azért működik így, mert az Univerzumban az energia, egy és oszthatatlan. Így a testünkben elhatárolódott életenergia, mint a mi lelkünk, végül is, nem különült el az Univerzum energiájától. Ezért, hatóképes energiaként, olyan érzelmi erőimpulzusok kibocsátására képes, amelyek célját, a szellemi gondolataink informatív értékei által határozzuk meg. Így a szabad akaratunk, az elménkben kialakított hitünk alapján nyilvánul meg. Az Univerzum pedig, a szabad akaratunk vezérlő impulzusai alapján teremti meg nekünk, a megtapasztalható valóságunkat.

Ha a mágneses alapú szubjektív alaphalmazt, abszolút Elmének tekintjük, akkor egy olyan Elméről beszélhetünk, amelyik közvetlenül tudatos minden olyan elektromos anyagi esemény állapotváltozásáról, amely éppen benne zajlik. Továbbá, mivel a mágneses hullámokban terjedni képes energia, anyagi létezéseket képes tudatosan megvalósítani, és az anyagi létezésekre képes tudatosan hatást gyakorolni, ezért eljutottunk az abszolút tudatos létezéshez. Mivel ez a mágneses alapú szubjektív létezés, minden elektromos anyagi eseményről tud, és minden elektromos anyagi eseményre képes hatást gyakorolni, ezért Isten fogalmát testesíti meg.

Az induktivitás röviden azt jelenti, hogy az elektronok által közvetíthető elektromos erő is, abban a szubjektív alaphalmazban alakul ki, amelyben a mágneses hatások közlődnek. Azzal a különbséggel, hogy az elektromos tér, az elektronok keringő mozgásformáit követve, mindig centrális alakot ölt. Ezzel szemben, a mágneses hullámok, mindig lineárisak, vagyis az egyenes vonalvezetést követik. Ennél fogva, a kétféle erőtér, egymás ellen küzdve, fenntartják az induktív viszonyt. Így az alapvető induktív hatásoknak köszönhetően, az Univerzum mágneses eseményei, tökéletesen elkülönültek az anyagi létezést megvalósító elektromos eseményektől. Olyan módon, hogy az elektromos események, mindig a mágneses eseményektől függnek.

Az elektromosság gyakorlatában, ez az induktív dolog, oda-vissza működik. Így a mágneses hatásokból, elektromosságot lehet előállítani, és elektromos hatásokból, mágneses erőket tudnak ébreszteni. Ez azonban, csupán azt igazolja, hogy az induktivitás két irányban is működik. Így az emberi agy, mint elektromos anyagi egység, nem csupán egy „adóberendezés”, amelyik a szabad akaratunkból kialakított hiteinket képes, mágneses hullámok formáját öltve kivetíteni, azaz projektálni, az Univerzum mágneses terébe, hanem „vevő berendezésként” is képes funkcionálni. Egy demodulátor. Ez röviden azt jelenti, hogy az Univerzum mágneses adatbázisából, olyan információk hívhatók le, amilyenekre csak szükségünk van.

Amikor gondolkozunk valamin, akkor azt azért tesszük, mert nincsen meg a fejünkben az a szükséges információ, amelyikre éppen igényünk lenne. Ezért az elménk, vevő üzemmódba kapcsolja az agyunkat. Ilyenkor, az agyunk, minden olyan mágneses hullámmal kapcsolatba kerül, amelyik a kívánságunknak megfelelő információkat tartalmazza. Amennyiben hiszünk abban, hogy az adott problémánknak, létezik Isteni megoldása, akkor az jelentkezik is az elménkben, mert az agyunkat alkalmassá tettük, az adott hullámhosszúságú információ fogadására. Éppen az által, hogy eleve meghatároztuk azt, hogy mivel kapcsolatban kívánunk információkhoz jutni.

Ahogy az Univerzumban, az energia egy és oszthatatlan, úgy ez az energia, Istenként értelmezve is, egy és oszthatatlan. Így az anyagi minőségekben stabilizálódott energia, mint lélek, nem szigetelődik el teljesen az Univerzum mágneses viszonyaitól, vagyis Istentől. Az Univerzum energiája képviseli számunkra az Istenség Szent Lelkét, amely feltétlen hatóképességet jelent, és az energiát közvetíteni képes mágneses hullámok, a feltétlen információs adatbázist, az Isteni Szent Szellemet.

Ahogy a hitünkben meghatározott szabad akaratunkat kifejezésre juttató imáink, képesek arra, hogy befolyásolják az Univerzum mágneses adottságait, úgy az együtt imádkozás, sokkal komolyabb befolyásoló hatással bír. Minél többen imádkoznak ugyanis, egy közös cél érdekében kifejtett szabad akaratú igaz hittel, annál több lélek erőimpulzusa adódik össze az információs hullámban, és annál intenzívebb hatást fejt ki ott. Így az anyagi szintű megvalósulás elektromos eseményének a valószínűsége is jóval magasabb.

Ez azért van így, mert Isten, emberként megnyilvánulva is Isten maradt. Így a lélek által, Isten él bennünk. Ahogy a Biblia is sugallja, Isten templomai, anyagi felépítményei vagyunk. Ez persze, csak féligazság. Isten templomai csak akkor lehetünk, ha hagyjuk azt, hogy Isten éljen rajtunk keresztül. Amennyiben korlátozzuk az Isteni jelenlétet az életünkben, akkor Isten börtönei vagyunk. Ezt pedig, a lelkiismeret-furdalás érzésével adja tudtunkra. A lelkiismeret-furdalás, olyan belső vívódásunk, amelyben az Isteni eredetű lelkünk, azt hozza a tudtunkra, hogy nem ért egyet a szellemileg meghozott racionális döntésünkkel, mert az mellőzi, a lelki érzéseink által diktált Isteni útmutatásokat. Így az Isten, általunk megvalósuló létezését emberként, vagyis Isten nélkül éljük.

A spirituális fejlődés éppen azt jelenti, hogy sokkal több helyet hagyunk az elménkben, a lelki érzéseink számára, a szellemi gondolataink uralkodó pozíciója helyett. Mert az érzéseink által, az Isteni mivoltunk akarata jut érvényre.  A spirituális reform pedig, csak akkor valósulhat meg az életünkben, amikor az elménk feletti uralmat, a relatív szellemi gondolataink helyett, az abszolút értéket képviselő lelki érzelmeink veszik át végleg. A különbség óriási.

A szellemi emberként, a folyton csapongó gondolatainkhoz csatoljuk a lelki érzelmeinket. Így hol pozitív, hol pedig, negatív irányba polarizáljuk azok lelki hatásait. A pozitív értéket nyert érzéseink, a javunkat szolgálják, míg a negatív értékké alakított érzelmeink, a kárunkra vannak, ártanak nekünk. Így a megvalósulás megtapasztalása, hol örömöt, hol pedig, bánatot eredményez számunkra. Ezért a boldogság, csak nyomokban, pillanatokra képes jelentkezni az életünkben.

Ezzel szemben, a lelki emberré válva, éppen a pozitív érzéseinket fejezzük ki szellemi síkon, így a megvalósulás, mindig örömöt okoz számunkra. A kellemetlen negatív érzéseket, nem is tudatosítjuk az elménkben. Ezért a folyamatos örömérzések, a boldogság tudati állapotában tartják az elménket. Az pedig, Isten országa bennünk. Mert Isten országa, csak akkor jön el számunkra, ha hagyjuk azt, hogy Ő legyen az Úr az elménkben. Minden információáramlásnak, ezt az Isteni célt kell szolgálnia az Univerzumban. Az elektromos és a mágneses hullámok által kialakult abszolút létezésben.

Matécz Zoltán

2013.02.04.

matecz.zoltan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr395062308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása