Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2013.02.24. 06:54 futotuz

Jobb velem a világ?

Címkék: jobb velem a világ

Jobb velem a világ?

Amikor megítéljük a világot, az egy könyörtelen önkritika, mert mi magunk is, a világ megtapasztalható valóságának a szerves részei vagyunk. Amikor ítéletet mondunk, valójában akkor kellene elgondolkodnunk azon, hogy mit tettünk sok-sok szeretettel azért, hogy ne legyen olyan a világ, amit el kell ítélnünk.

A világ, főképpen a depressziós emberektől minősíthető rossznak. Korunk egyik legelterjedtebb betegsége, a depresszió. A depressziónak vannak különböző szintű fokozatai. A kezdeti depresszió valójában, szinte fel sem ismerhető. Jellemző azonban rá, a folytonos ingerültség, ami látszólag, minden ok nélkül is, feszültséggel terheli az embert. A mély-depresszió pedig, képes öngyilkossághoz vezetni az egyént, ha kialakul és megerősödik az ember tudatában, a feleslegesség érzése. A depresszió, a hibás, eltorzult szellemi gondolkodásmódunk eredménye. A szeretettől való elfordulás váltja ki.

Isten abszolút létezésében, nincsen semmi sem, ami felesleges. Ennél fogva, minden ember, Isten egy sajátságos megnyilvánulása, „sejtje”. Egy-egy olyan egyéni megnyilvánulásai vagyunk Istennek, akiket szabad lelkekként, egyéni szellemi gondolatok vezérelnek. Ez a különbözőségünk teszi színessé, változatossá, eseménydússá, érdekessé, különlegessé, rendkívülivé, csodálatossá az emberiséget. Az érdekesség és a szépség, éppen a különbözőségünkben rejlik. Amikor egy emberke megszületik, megszínesedik általa a világ. Először csak a saját családi környezete, majd később, az egyre szélesedő élettere lesz színesebb általa. Aki meghal, az után pedig, mindig megfakul a világ valósága, mert pusztán az emlékek, nem képesek sohasem pótolni azt a színes egyéniséget, akire utalnak. Így a színes egyéniségekkel, sokkal jobb a világ.

Amikor szeretettel viszonyulok az embertársaimhoz, akkor én is éppen azért teszem azt, hogy mindenki azt érezhesse körülöttem, hogy valamennyivel, jobb velem a világ. Amíg élmény vagyok mások számára, addig valószínű az, hogy jobb velem a világ. Amíg az írásaim, örömöt okoznak, fellelkesítenek, elgondolkodtatnak, vagy egészséges vitára ösztönöznek másokat, addig feltehetően, jobb velem a világ. Amíg a gondolataim, a szavaim, és a viselkedésem, szeretetet váltanak ki más emberekből, addig biztos lehetek abban, hogy jobb velem a világ.

Te is kedve olvasóm, mindig élj úgy, hogy sokkal jobb legyen veled a világ. Csak addig vagy igazán színes egyéniség, ameddig boldogság jár a nyomodban. A boldogság, tartós örömöt jelent. Ennél fogva, annál boldogabb leszel, minél több embert teszel boldoggá. Legyél megértő, megbecsülő, és megbocsátó egyéniség, nagy-nagy türelemmel. Mert ezek a szeretet alappillérei. A türelem pedig, a szeretet legideálisabb fokmérője. Boldog az, az ember, akinek az életében, a szeretet lelki érzéseit, a megértés, a megbecsülés, és a megbocsátás személyes megtapasztalása hozza felszínre. Mert a megértésben, a megbecsülésben és a megbocsátásban részesülő ember örül, hogy felszabadul minden olyan lelki teher alól, amely a szeretet ellen munkálkodik.

Ahhoz, hogy jobb legyen veled a világ, neked kell először, sokkal jobbnak értékelned önmagadat. Senkitől sem várhatod el azt, hogy olyan dolgot értékeljen, amit te magad is megvetsz, vagy értéktelennek tartasz. Így az önértékelés hiánya, más emberek öntudatlan megvetésével párosul. Mert egymás mentális visszatükröződései vagyunk az emberi társadalomban. A relatív Isteni mivoltunk, Isten abszolút létezésében valósul meg eseményszinten. Így minden akciónk, éppen ugyanolyan módon reakciókat vált ki másokból, mint ahogyan a fizika kölcsönhatásai mutatkoznak meg, az őket figyelmesen szemlélő tudós emberek számára. Ahogy az önértékelés kialakul és erősödik az elménkben, annak arányában kezd el értékelni bennünket a társadalmunk is. Mint reális visszatükröződése annak, amit mi magunk is képzelünk önmagunkról. Ez a visszatükröződés, az abszolút ELMÉBEN valósul meg.

Erről szól Bagdi Bella, mantraénekes művésznő egyik nagyon szép dala, amelynek a címe, „Jobb veled a világ.”. Ez a nóta csodálatos formában és hangulatban fejezi ki, az egységben meghatározható hovatartozásunkat. Azt a tényt, hogy lélekben, testvérek vagyunk. Hogy az élet attól olyan Isteni, mert Isteni adottságokkal rendelkező értelmes emberek élik, eseményszinten. Csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy ez a saját életeseményünk, mindenki más számára is pozitívan értékelhető élmény legyen. Minden jóindulatot fogadjunk örömmel, és ezzel párhuzamosan, mi magunk is legyünk más emberek számára, a megtapasztalható örömök forrása. Ezt könnyedén megtehetjük, ha elfogadjuk azt a tényt, hogy Isten bennünk él, és Isteni mivolttal ruház fel bennünket. Nem csupán engemet, hanem Téged is kedves olvasóm, és minden embert ezen a világon.

https://www.youtube.com/watch?v=CIBvQfRfris

A jobb világ, nélkülünk nem valósulhat meg. A mi saját egyéni szeretetünket kell felszabadítanunk abból a „palackból”, amit a testünk és szellemiségünk relatív korlátai jelentenek. Minden emberre szükség van, mert Isten minden sejtje számít. Csupán az a fontos, hogy ez a tény, az egyéni emberekben is tudatosodjon. Éppen azért, hogy az önértékelés képessége által, valóban jobb legyen a világ. A társadalmi életesemények jönnek és mennek, de akármi történik is, mindig arra kell törekednünk, hogy jobb legyen a világ. Mert az utódaink, a gyermekeink és az unokáink, ezt a valóságot fogják örökölni tőlünk, mint élhető világot. Ezért nincs is más feladatunk, mint egyre jobbá tenni.

A folyton javuló világban nevelkedő utódaink, egyre jobbá formálhatják majd a világot. Ez által, nemesedik az életminőség a világunkban. Végül Isten, maga fogja élni rajtunk keresztül, az életünk szeretetteljes eseményeit.  Sokkal szebb és jobb lesz, mint Istentelenül. Az emberiség azt már, megtapasztalta jó néhányszor. Mostantól gyűjtsünk tapasztalatot, a kollektív szeretet nemes érzéseiből. Figyeljünk egymásra szeretettel, mert abban az érdeklődésben Istenre reflektálunk. Istent nem a felhők fölött kell keresnünk, hanem önmagunkban és egymásban. Egyáltalán nem rejtőzik el előlünk, ha elfogadjuk egymás Isteni mivoltát. Isten legyen minden kedves olvasómmal, és azt kívánom, hogy Isten éltessen benneteket. Mert Istennel és reális Istentudattal, sokkal jobb a világ. Még Veled, és velem is.

Matécz Zoltán

2013.02.24.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr805101217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása