Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2013.04.06. 10:56 futotuz

Globálpatrióta.

Címkék: globálpatrióta

Globálpatrióta.

A cionizmus, a világban szétszóródott zsidóságnak az a jól szervezett törekvése, amely alapján a zsidó népet, Izrael állam területére kívánják tömöríteni, hogy ott, nacionalista érzelmű egységes nemzetként saját, szerethető hazára találjon végre. A nacionalizmusban tehát, olyan szeretetteljes össznépi egoista, tendencia jut érvényre, amelyben egy adott nemzet faji tisztasága érdekében, az ország területén élő más néprétegek tudatos elnyomása alakul ki. Ezért, minél magasabb egy nemzet nacionalista életszínvonala, annál erősebb elnyomást tanúsít, a hazájában élő más nemzetiségű, kisebbségben lévő néprétegekkel szemben. A soviniszta pedig, olyan szélsőségesen nacionalista beállítottságú, fanatikusan hazaszerető ember, aki elvakultan, kritika nélkül szemléli a saját országa gazdasági és politikai eseményeit, hogy az estleges negatív véleménye, még véletlenül se zavarja meg őt, a felsőbbrendűnek vélt hazája imádatában.

Az össznépi jogokat korlátozó nacionalizmus, és a kirekesztő, esetleg gyűlölködést keltő sovinizmus, általában politikai és ideológiai alapokon nyugszik, míg velük szemben, a patriotizmus, szigorúan erkölcsi, érzelmi szintű hazaszeretet valósít meg. Így a feltétel nélküli hazaszeretet nem más, mint a patriotizmus. A patrióta olyan ember, aki a népéért képes áldozatokat is vállalni, és minden körülmények között, hűséges hozzá. A szülőföld, és a rajta élő emberek szeretete jellemzi, nemzetiségi hovatartozás nélkül. A patrióta, minden Magyar állampolgárt Magyarnak tekint, és mint soknemzetiségű népet, egységében szereti. Mert úgy érzi, hogy a nemzetiség szerinti különbözőségünk, csupán színezi a Magyarságunkat.

Az igazi patrióta azonban, olyan kozmopolita világpolgár, aki az emberiséget, egy közös nemzetként tiszteli. Amelyben a sokfajta különböző nép, csupán különböző nemzetiségűnek számít. Ma már, amikor a bolygónk, órák és napok alatt bejárható, és a sokféle uniónak köszönhetően bárki, bárhol munkát vállalhat és letelepedhet, a világunk beszűkült. A nemzetet alkotni képes családok szétszakadtak, és a Föld különböző országaiban élnek. Gyermekek úgy nőnek fel, hogy nem is nagyon látják a nagyszüleiket. Így a család lett, a legsérülékenyebb társadalmi közeg. Így a patrióta, azokat a Magyarokat is szereti, akik nem itthon, Magyar területen élnek. Sőt mi több, mivel a külhonban élő Magyarok, szeretik azokat is, akikkel együtt élnek társadalmi életet, akkor nekem, mint patriótának, szintén szeretnem kell azokat a külföldi embereket is. Hiszen ők, a szeretteim szerettei. Mivel a világban mindenhol élnek Magyarok, ezért mindenkit szeretnem kell. Mert a világunk, a felgyorsult közlekedési lehetőségeknek köszönhetően, társadalmi szinten összezsugorodott.

A politikusok általában nacionalisták vagy soviniszták. E miatt, mindig valamilyen népréteg közvetlen gazdasági érdekeit képviselik csupán. Ez által, feszültséget tartanak fenn, a különböző gazdasági szintű néprétegek között. Egy ország nemzeti gazdasága, politikai szinten tehető csupán tönkre. Ezt tükrözi, a mai Magyar politikai élet is. Így a tönk szélén, a gazdasági összeomlás küszöbén, sokkal komolyabban kellene megnézni azt, hogy kikre bízzuk az országunk gazdasági vezetését. Politikai érdekektől független, jól képzett gazdasági szakemberekre van szükségünk, nem elvakult politikusokra. A kormányzati és önkormányzati feladatok ellátására, kizárólag gazdasági szakemberek alkalmasak. Ők ugyanis, értenek hozzá. Mert az a hivatásuk. A törvényhozást, és a törvények végrehajtásának az ellenőrzési jogkörét pedig, a politikusoknak kell ellátni. Mint a különböző néprétegek, politikai érdekek szerinti érdekképviselőinek.

Így a politikusok továbbra is lehetnek akár nacionalisták, vagy éppen soviniszták is, de a kormányzati és önkormányzati dolgozók, kizárólag csak patrióták lehetnek. Olyan emberek, akik a Magyar állampolgárok elkötelezett hívei, és nemzetiségi hovatartozás nélkül, minden Magyar ember számára, rendelkezésre állnak, szeretettel. Nem bürokratív kényszerből. Hozzá kell tennem persze, hogy az értelmes politikusok is, az egészséges patriotizmus felé hajlanak.

Nem szükséges a többségi népcsoporthoz tarozni ahhoz, hogy Magyarnak érezze valaki magát. Sok cigány ember például, nagyon jól beilleszkedett a társadalmunkba, és elfogadtatta a személyiségét, a többi Magyar állampolgárral. Nem az ember cigány mivolta a bűn, nem az, hogy valaki a cigányság gyermekeként született meg ebbe a társadalomba, hanem az, ha nem képes felvállalni azt az erkölcsi alapnívót, ami Magyarrá teheti őt a hazánkban, még cigány nemzetiségűként is. Ez minden kisebbségi néprétegre vetítve igaz. Álljon itt egy vélemény, csupán a példa kedvéért, és a „rendes”, Magyar cigányok érdekvédelmében.

http://www.facebook.com/photo.php?v=177879875587314&set=vb.100000959088529&type=2&theater

A lokálpatrióta olyan ember, aki lokális, vagyis helyi jelleggel szereti a saját szülőföldjét. Meghatározott földrajzi területhez, adott népcsoporthoz történő erős ragaszkodással, lelki kötődéssel. Számára a hazaszeretet beszűkült, és a helyi adottságokat, tudatosan a teljes haza értékei fölé helyezi. Ma már persze, lokálpatriótának számít az olyan ember is, aki kizárólag csak, a saját hazája szeretetével foglalkozik. Megfeledkezve a külföldön élő Magyarság felé irányítható szeretetről. Így a lokálpatrióta, általában a globalizmus ellen küzd, hogy a számára oly annyira szeretett szülőföld, sajátságos egyedisége megmaradhasson.

Ma már az igazi patrióta beállítottságú ember, olyan kozmozolita világpolgár, aki a teljes emberi haladást tartja szem előtt. Akit a saját népéhez, hazájához, nemzetéhez, szorosabb érzelmi szálak már nem fűznek. Mert azt, az esetleges kötődését, más nemzetek vagy földrajzi helyek esetleges kirekesztésének minősítené. Így a kozmopolita, olyan globálpatrióta beállítottságú ember, aki a világ bármelyik pontján és bármelyik népcsoportjában, képes otthon érezni magát. Sok szeretettel, bárhol képes beilleszkedni. Ez az alapvető világpolgári szemlélete, nyitottá teszi őt, bármelyik nép kultúrájának az elfogadására. Ezért a kozmopolita ember, a világunk globális problémáit, a lokális nemzeti problémák fölé helyezi. Számára, a teljes emberiség problémáit, egy adott osztály, egy nemzet, vagy éppen egy ország sajátságos problémái elé helyezi tudatosan. Mert a globális problémamegoldásban számára, a lokális problémák is feloldódni látszanak. Így a sovinizmussal és a nacionalizmussal ellentétesen, a világ minden egyes polgárát egyenlőnek tekinti, és abszolút globálpatrióta módon, teljes egyenlőségre törekszik.

A patriótából fejlődött kozmopolita olyan világpolgár, aki minden nép kultúráját, és minden ember sajátosságát feltétel nélkül elfogadja, és szívesen gyönyörködik az ő másságukban. Miközben tudja azt, hogy neki, magának is joga van a másássághoz, amit főképpen, a szűkebb életközösségében gyakorol. Így a gondolatait, a beszédét, és a cselekedeteit, mindig a teljes világ érdekeinek a szemszögéből nézve alakítja. Mégpedig olyan módon, hogy ne sértsen azzal, semmiféle lehetséges lokális érdekeket. Mert a másság, a sokszínűség az, ami gyönyörködtetni képes az emberiséget.

Egy világpolgár, bárhol a világban képes elfogadtatni önmagát, és a hazáját képviselni szeretettel. Büszke a nemzeti hovatartozására, de az csupán, egy sajátságos nézőpontot képvisel nála. Így amikor önmagát elfogadtatja, a nemzetiségét is elfogadtatja egyben. Azt a csodálatra méltó egyediséget, amely által sokszínű a világunk valósága. Elfogadni és elfogadtatni azt jelenti, békességben élni egymással. A saját egyéniségünkkel értékelni, mások sajátságos egyéniségét.

Lassan eljött az ideje annak, hogy egy globális össznépi alapszerződést fogalmazzunk meg, egy globális alkotmányt. Amely minden embernek a Föld területén, egyenlő jogokat és lehetőségeket biztosít a békés egymás mellet éléshez. A világörökség intézménye, az internet, és a különböző uniók, éppen arra irányulnak, hogy a világunk, bárki számára átjárható, megismerhető társadalmi közeg legyen, függetlenül attól, hogy éppen milyen lokális területen lakik az illető. Közben a megismerés, nem torzítja a világot, hanem még elfogadhatóbbá, még értékelhetőbbé, még szebbé varázsolja azt. Minden ember ezt érzi, aki járt már más faluban, más városban, más országban, vagy más Földrészen, és pozitív élményekkel tért onnan haza.

Innen üdvözlök minden olyan embert, aki lokálpatriótából, patrióta, vagy akár globálpatrióta képes lenni. Mert az ilyen emberek a megértést, a megbocsátást, és a megbecsülést tartják szem előtt, amelyek a türelmes szeretet alappillérei. Szeretettel pedig, a világ minden pontja éppen olyan gyönyörű, mint az otthonunkat képviselő hazánk. A globálpatrióták, mindenhol a világunkban, tökéletesen megértik egymást. Mert egymás elfogadása, és saját maguk elfogadtatása az alapvető céljuk. Mert színes egyéniségként, mindenki másban, egy szintén színes egyéniséget látnak. De ez a törekvésük, szeretet nélkül nem valósulhat meg.

Matécz Zoltán

2013.04.06.

matecz.zoltan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr995203798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása