Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2013.09.01. 09:10 futotuz

Yin és Yang.

Címkék: Yin és yang

Yin és yang.

Az ezoterikus tanok magyarázatai alapján, a női és férfi, a pozitív és negatív, a tűz és víz, ellentétes relatív fogalom párokat, mint őselemeket jelöli a világmindenségben, így az emberben is. Akkor vagyunk teljesek, amikor az életvitelünk során, hagyjuk érvényesülni mindkét adottságunkat. Valójában olyan ellentétes tulajdonságú dolgokra utal, amelyek nem választhatók szét teljesen, de az egyik, csak a másik rovására növekedhet. Továbbá, a domináns, mindig tartalmazni fogja a kisebbségben maradt tényezőt is. Így egymásból, egymás rovására képesek csak kialakulni, megerősödni. Ebben rejlik minden anyagi változás. Amelyben dinamikus egyensúly fedezhető fel.

Az én véleményem szerint azonban, egészen más a helyzet. A kör alakú szimbólum, valóban a világmindenség teljességére utal. Míg benne, a yin és yang formáció, az elmét uralni  képes szellemi és lelki adottságainkra. A teljes szimbólum körében egymásba fonódó fehér és fekete alakzatok azt sugallják számomra, hogy az egymással teljesen ellentétes tulajdonságú szellemi és lelki adottságoknak, tökéletes összhangban kell képviselnie a tudatosságunkat. Hogy a tudatosságunk, tökéletes dinamikus egyensúlyban tarthassa a testünket.

Teljesen mindegy az, hogy férfiről vagy nőről legyen is szó. Mert nem az emberi nem számít, hanem az elméje tudatossági szintje. Az a tény, hogy a sötét szellemi adottságai, vagy a világos lelki képességei dominálnak-e az elméjében, miközben tudatos. Hiszen az agy, a mindenkori tudatossági szintünknek megfelelően rezeg, és tartja fenn az egészségünket, és a valósághoz fűződő egyéb viszonyunkat.

Az Univerzumra vetítve ez úgy értelmezhető, hogy a mágneses alapú szubjektív alaphalmaz, mivel benne alakulnak ki és terjednek a mágneses hullámok, ezért a világmindenség abszolút Elméjét valósítja meg. Azt az abszolút Elmét, amelyben minden információ megtalálható, ami az összetett anyagi világ objektív valóságáról szól. Így a világmindenség tudatos. Mert a mágneses alaphalmaz, és a belőle kialakult összetett elektromos anyagi részhalmazok, állandó és megbonthatatlan induktív viszonyban állnak egymással.

A longitudinális mágneses hullámok, két alapvető összetevővel jellemezhetők. Hullámhossz és frekvencia határozza meg őket. A hullámhossz, információt közvetít, míg a frekvenciája által, az energia terjed. Ez alapvetően két ellentétes tulajdonság, mert az információ egyedül hatástalan, míg az energia, önmagában véve értelem nélküli. Csak együtt képesek elvégezni azt az induktív munkát, amit az anyagi létezés eseményszerű változásai jelentenek. Mégpedig olyan módon, hogy a hullámhossz által képviselt információ határozza meg azt, hogy a frekvencia révén közölhető energia, milyen mértékű induktív munkavégzés által változtasson az elektromos anyagi eseményeken.

Mivel pedig, az értelmes ember is az Univerzum szerves része, ezért éppúgy tudatosság jellemzi, mint a magát világmindenséget. Csak az abszolút Elmét, abszolút Tudatosság jellemzi, míg az ember relatív elméjét, viszonylagos tudatosság. Ezért az elménk, alapvetően két dologra képes csak figyelmet fordítani. A szellemi gondolatainkra és a lelki érzéseinkre. A szellemi gondolataink, az élettapasztalatunk információs adatbázisa alapján alakulnak ki. Így hatóképes erőt nem képviselnek. Csak az értelmes formát határozhatják meg. A lelki érzéseink pedig, elsősorban az életenergiánk hatóképes erőimpulzusai. Ezért az értelmes szellemi gondolataink arra hivatottak, hogy precízen irányítsák a lelki érzéseinket, a valóságunk jól szervezett és szükségszerű átalakítása érdekében.  

Így a yin és yang szimbólum szerintem, nem a megvalósult elektromos anyagi eseményekre vonatkozik, amelyek relatív viszonyban mutatkoznak meg, az őket viszonyító emberi elme előtt, hanem azokra a mágneses okokra, amelyek az anyagi létezést megvalósítják és fenntartják számunkra. Azokra az alapvető mágneses alaptulajdonságokra utal, amelyek az anyagi halmazok struktúráin belül is, uralják és meghatározzák az anyagi létezés relatív eseményszerűségeit. Vagyis, a mágneses hullámhossz által képviselt információra, és a mágneses frekvencia révén közölt energiára utal. Ezért éppúgy jellemzi a teljes Univerzumot, mint a benne megnyilvánult bármelyik anyagi részhalmazt. Így az értelemmel bíró embert is.

Ez a yin és yang alapviszony, matematikai szinten is kifejezhető. Az intelligens értelemmel bíró mágneses energia ugyanis, az állóhullámai révén, stabil létezési állapotban tartja számunkra az elektromos anyagi minőségeket. Míg a mágneses haladóhullámok, az állandó anyagi változásokért felelősek. Az állandóságot, a viszonyítható V - térfogat határozza meg. A változást pedig, a v - sebesség. Miközben a matematikai osztásban részt vevő alaptagok, a p- nyomás és a T- hőmérséklet reálértékei, felcserélődnek.

V = p / T      < ----- >     T / p = v

Ez a két képlet, egymással éppen fordított alapállásban használja a számlálót és a nevezőt. Így a hányadosuk, éppen ellentétes módon viszonyítható fizikai alaptulajdonságokra utalnak. Az egyik esetben, az anyagi test stabil térfogatát határozzák meg, míg a másik estben, az anyagi test, közegben viszonyított sebességét. A P- teljesítmény pedig, amelyik a pillanatnyi viszonyítható állapotot jelenti szerintem, éppen a két tag szorzataként fejezhető ki.

P = p * T

Ezt a pillanatnyilag biztosított viszonyíthatóságot nevezi ma a fizika munkasikernek, vagy más néven, teljesítménynek. Azért pillanatnyi, mert a jelenben állandó viszonyíthatóságot biztosít az anyagi létezés számára. Amennyiben meg akarom változtatni ezt a viszonyítható létezési állapotot, munkát kell végeznem valamennyi ideig az anyagi testen. Így az idővel való szorzás által, a folyamatos változás részpillanatait fejezem ki, vagyis azt a reális munkaértéket, amely által, megváltoztatom a P- létezési állapot viszonyíthatóságát.

W = P * t

Amennyiben pedig, ezt a reális munkaértéket megszorzom, szintén a munkavégzésre fordított idővel, akkor megkapom annak az energiának a reálértékét, amelyik szubjektív munkavégző képességként a munkát elvégezte, a megadott idő alatt.

E = W * t = P * t2

 

P  = Pillanatnyi viszonyítható állapot - Teljesítmény, munkasiker

W = Állapotváltozás eseménye, azaz munka - Teljesítményvégző képesség

E  = Szubjektív állapotváltoztató hatás - Szubjektív munkavégző képesség

F  = Objektív állapotváltoztató hatás - Objektív munkavégző képesség

t  =  A változásra használt idő - A létezés és a változás mértéke

Ahogy az erő és az energia, az objektív felületi és a szubjektív térfogati szintű munkavégzésre képesek a hatásukkal, amelyek a mozgásmennyiség megmaradási tételét igazolva hatásosak, úgy az idő, mivel a munkavégzés mértékét fejezi ki, éppen az információra utal. Arra a mágneses információra, amely meghatározza a mágneses energiafelhasználás mértékét.

Az F- erő, a mozgásállapot lendületével rendelkező anyagi testet jellemzi, amely egy esetleges objektív felületi kölcsönhatás alkalmával, impulzusértékkel képviselheti az adott erőhatást. Így az anyagi test, impulzív lendületében kódolt mozgásmennyisége, mindig megmaradó tényező. 

L --> F = m*a = m*(v/t) = (m*v)/t = I/t = F  <--  I

(Ez a mozgásmennyiség megmaradásának a törvénye.)

Ezt a mozgásmennyiségről szóló törvényszerűséget biztosítja szubjektív módon, minden energiaáramlás, amely a hullámokban terjed. A tranzverzális hullámokban egymást követő periodikus impulzusok által, míg a longitudinális hullámokban, ismétlődő impulzussorozatok révén közlődik az energia, mint a szubjektív térfogati részerők folytonos hatása. Az a hatás, amely a szubjektív, azaz a belső térfogati munkát képes elvégezni, az anyagi testek struktúráin belül. Így a munkavégzés tényszerűsége által, az energiafelhasználás éppúgy kiszámolható, mint az erő munkavégző képessége.

W = F * s = W = E / t = I * s / t = (F * t) * s / t = F * s = W

A lélek, az életünk energiája, és aktív életerőt generál a testünkben, az érzéseink által. Nem vált ketté az Univerzum energiája és az emberi lélek, csupán az életenergiánk, halmazszinten határolódott el bennünk. Bennünk a létezését, éppen azzal bizonyítja, hogy életerőt, vitalitást, motivációt biztosít a szellemi gondolataink révén kifejezésre juttatott szavaink, és cselekedeteink számára. Ezért a lelki élet, aktív, életerős életvitelt jelent. Olyan életet, amelyben a lélek, a cselekvés, történés, és létezés által, képes megnyilvánítani, a szellemi információk által meghatározható ideális formákat. Vagyis, szükség szerint, tapasztalati valóssá alakítja azokat.

Így a yin és a yang szubjektív mágneses ellentétpárt, amely a mágneses energiára és az őt irányítani képes mágneses információra utal a mágneses hullámokban, az anyagi valóságban, a mozgás sebessége és a stabil térfogat juttatja kifejezésre. Így a viszonyított képlet-párjuk, éppen ellentétes értelmű, de tökéletesen egymásra utalt. Csak egymás rovására erősödhetnek meg. De sohasem nélkülözhetik egymás társaságát. Az egyensúlyuk pedig, harmóniát biztosít a relatív anyagi valóságban. Éppen azt a harmóniát, amit a yin és yang szimbólum képvisel ma számunkra.

Sebesség = v = T / p      < ----- >     p / T = V = Térfogat

Yin              < ------- >         Yang

Matécz Zoltán

2013.09.01.

matecz.zoltan@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr355486922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása