Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2015.05.15. 08:46 futotuz

Feltételeink.

Címkék: feltételeink

Feltételeink.

Arra lettünk tanítva és nevelve, hogy az életünk elemi feltételeit, a saját szellemi gondolataink racionális észérvei alapján határozzuk meg. A statisztika pedig, mégis azt mutatja, hogy az emberek 80-90 százaléka, méltatlan körülmények között él. Szerintem azért, mert a szellemi gondolataink nagyon erős korlátozottsága miatt, az általuk meghatározott életfeltételeink, korlátozott lehetőségeket biztosíthatnak csak, a megfelelő szintű lelki életre.

Ezért nyilvánvalóvá vált számomra az, hogy az elménket ezen a téren, helytelen módon használjuk. Nézzünk erre agy általános példát. Ott van példának okáért, a szeretet. Ami a legcsodálatosabbnak mondható lelki érzésünk. Ennek ellenére, mi mégis, szellemi szintű feltételeket szabunk a szeretetünk számára. Holott az abszolút lelki szeretet, egyáltalán nem igényel relatív szellemi feltételeket. Aki mégis megteszi, könnyen egoistává válik, mert relatív állapotba hozza a szeretetét.

Ennél fogva, amikor egy előre meghatározott szellemi feltételünk nem teljesül, akkor jó esetben, azonnal felfüggesztjük a szeretet közvetítését. Rosszabb esetben, feszültek, ingerültek leszünk, neheztelünk, haragosakká válunk, esetleg gyűlölünk. Mert az elménkbe kerülő szellemi gondolataink, nem csupán visszafokozzák a lelki érzéseink aktivitásának az erősségét, hanem polarizálják is azt. Így a kellemetlen szellemi gondolataink hatására, a pozitívként értékelhető lelki szeretetérzéseink megszűnnek, esetleg polarizálódnak, és negatív lelki érzésekké válnak. Abban az élethelyzetben pedig, mentális módon irányított erőhatásokként, éppen ellenünk dolgoznak azok.

Így a mentális hibát én, éppen abban látom, hogy az elménkbe került kellemetlen szellemi gondolataink, teljesen átalakítják a lelki érzéseinket. Azokat, amelyek alapján, a pozitív szeretetérzéseink éltettek bennünket. A kellemetlen szellemi gondolataink pedig, azért kerültek az elménkbe, mert a várható életeseményeinkkel szemben támasztott szellemi szintű elvárásaink feltételeinek valamelyike, nem úgy alakult, ahogyan azt mi előre számítottuk. Esetleg, éppen ellenkező módon valósult meg.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy az Univerzum minden elektromos tulajdonságú anyagi megnyilvánulása, és a közöttük zajló kölcsönhatások is, szekunder másodrezgési események. Amelyek a primer, mágneses adottságokkal rendelkező alaphalmaz alaprezgéseire vezethetők vissza. Így ezeket az anyagi rezgéseket, jelenségekként ismertünk meg. Ezeknek az anyagi jelenségeknek a feltételeit, éppen az intelligens Univerzum határozza meg. Induktív módon. Így az anyagi események, mindig az Univerzum törvényszerűségei alapján alakítják ki a megtapasztalható jelenségeket.

E miatt, az anyagi események és jelenségek abszolút feltételei, tőlünk teljesen függetlenek. Így a mi emberi létezésünk is, anyagi szintű rezgési esemény. Mi azonban, erősen korlátozott relatív szellemi síkon, mégis meghatározzuk azt, hogy az Univerzum abszolút feltételei közül, milyen eseteket szeretnénk megtapasztalni. Így a többi univerzális lehetőséget, eleve kirekesztjük az életünkből. Akár jó az számunkra, akár nem.

Ezért az intelligens Univerzum, mindig a szellemi szinten irányított lelki érzéseinket figyeli. Ami egyszerűen azt jelenti, hogy a lelki érzéseink rezgéseire rezonál. Ezért, ha a lelki érzéseink rezgései pozitívak, akkor olyan valóság megtapasztalását tesszük magunk számára lehetővé, amely további pozitív lelki érzésekre adhat okot. Ellenkező esetben, a megtapasztalt valóságunk, negatív érzések kiváltására alkalmas csupán.

Mert az elménkben, a lelki érzéseink mindenkori rezgési szintjeit, folyton a szellemi gondolataink informatív értékeinek a hullámhosszai határozzák meg.  Amennyiben tehát, megengedjük magunknak azt a luxust, hogy kellemetlen szellemi gondolatokat engedjünk az elménkbe, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy azok ott, megváltoztatják a lelki érzéseink rezgési szintjeit. Az alacsony rezgési szint pedig, a számunkra kellemetlen valóság megtapasztalását eredményezheti csak. Mert csupán, az alacsonyabb rezgésszámú univerzális feltételek megtapasztalását engedélyezi számunkra. Amelyekre rezonálni képesek. Amelynek alapján, a felénk áramló anyagi eseményekből és jelenségekből, csak az alacsonyabb frekvenciájú, kellemetlen rezgési részleteket tapasztalhatjuk meg. Ez minden emberi szenvedés alapja.

Mert minden értelmes ember, egy spirituális lény. Ami röviden azt jelenti szerintem, hogy a szellemi gondolataink hullámhosszaival tudunk, különböző frekvenciájú és polaritású lelki erőhatásokat irányítani, a megtapasztalható valóságunk érdekében. Mi azonban, a lelki érzéseinket, többnyire intim módon, szégyelljük. Mert úgy gondoljuk, hogy a lelki érzéseink feltárása, kiszolgáltatottakká tesz bennünket. Ami persze, igaz is valahol. Ezért váltak a lelki érzéseink intimekké. Ezért az értelmes ember, csak a szerettei előtt mutatja ki a valós érzelmeit.

Pedig, a lelki érzéseink, a mi belső mentális erőhatásaink. Mert az életenergiánkból származnak. Amelyeknek ezért, valóságteremtő hatása van. Mert erőként, munkavégző képességgel rendelkezik az anyagi világban. Így mindig a rezgési szintjeinek megfelelő eseményekkel képes csak rezonálni. Ami azt jelenti, hogy a vágyunk alapján rezgő lelki érzéseink, csak akkor képesek a valóságuk anyagi eseményszerűségeivel megfelelő módon rezonálni, ha a rezgési szintjeik nem térnek el egymástól. Amíg a vágyott dolog hiányára gondolva, alacsony rezgésszinten érzünk, addig nem a teljes valósággal rezonálunk, hanem annak éppen a hiányával. Így a hiány, továbbra is, tökéletesen megvalósul az életünkben. Mert a lelki érzéseinkkel, nem a megtapasztalható eseményre vagy jelenségre koncentráltunk, hanem annak további elmaradására.

Így pénz esetében például, amíg a pénzre gondolunk, annak a hiányát érezve negatív érzések alapján rezgünk, addig olyan alacsony a létezési frekvenciaszintünk, hogy az, csak a további nélkülözés megtapasztalását teszi számunkra lehetővé. Amennyiben azonban, a pénzre gondolva, a gondtalan költekezés és a korlátlan lehetőségek érzése ébred a lelkünkben, akkor ez a feltételek nélküli lelkesedésünk, olyan magas frekvenciájú rezgési szintet kölcsönöz a létezésünknek, amely már a kézzel fogható pénz anyagi mivoltával fog rezonálni, és így az Univerzum, megkeresi számunkra azokat az ideális feltételeket, amelyek a bőség megtapasztalását teszik lehetővé.

Hasonló a helyzet az egészséggel. Amíg az egészségre gondolva, bármilyen beteg állapotunk jut csak az eszünkbe, addig a hozzá csatolható lelki érzéseink, alacsony rezgésszinten tartanak bennünket. Ilyen módon, csak további betegségeket teremthetünk magunknak. Amennyiben azonban, az egészség szellemi gondolatához, a korlátlan aktív cselekvés bármilyen lehetősége ébred a képzeletünkben, akkor a vele járó lelkesedésünk, annyira megemeli a lelkünk rezgési frekvenciáit, hogy azok által, az Univerzum azon feltételeire is rezonálhatunk, amelyek az egészséges testi állapotunkat képesek biztosítani.

Vagy ott például, van a fogyókúra esete. Amíg a testedre gondolva, dagadtnak érzed magad, kövér is maradsz. Az tuti. Mert a lelki érzéseid alacsony rezgéseivel, nem csupán fenntartod a kellemetlen testi állapotodat, hanem még fokozod is azt. Amikortól azonban, a testedre gondolva, egy csodálatos termetű, karcsú embert látsz, aki már minden lehetséges mozgásformában szabad lehetőségekkel bír, akkortól fokozódik a lelked rezgési szintje. Mégpedig, a közben kialakuló lelkesedésed arányában. Ez a felfokozott rezgési szint pedig, már képes arra, hogy rezonáljon azokkal az univerzális szintű mágneses rezgésekkel, amelyek az anyagi tested tökéletes állapotát biztosítani képesek.

Akik tehát, jó alakúaknak, egészségesnek, vagy gazdagoknak érzik magukat, még mielőtt az megtörténne az objektív anyagi valóságukban, azoknak van csak esélye arra, hogy megtapasztalják a jó alakkal járó előnyöket, az egészség áldásait, vagy a bőségen alapuló jólét biztonságos érzéseit.

A betegség, az elhízás, vagy a szegénység úgy alakul ki, hogy az ember elkezd panaszkodni.  Tükörbe nézve, önmagát kritizálja. A siránkozásával olyan szellemi gondolatokat enged az elméjében elhatalmasodni, amelyek erősen letörik a lelkesedését. Vagyis, a lelki aktivitásának a rezgési szintjét. Így az alacsonnyá vált lelki frekvenciatartománnyal már, csak a legsilányabb univerzális rezgésekkel tudnak rezonálni. Amelyek törvényszerű megtapasztalása, nem okozhat örömöt. Mert a rezgésszint szerinti „elvárásunk” sem volt örömökkel teljes.

Az értelmes ember tehát, alapvetően a szellemi szintű mentális hozzáállásán változtat. Nem beszélget többé másokkal a problémáiról. Nem siránkozik, nem panaszkodik, nem nyavalyog soha. Mert tudja azt, hogy a közeljövőben megtapasztalható valósága, a jelenben rezgő lelki érzései alapján fog alakulni. Ettől vagyunk spirituális lények. Így természetessé válik számára az, hogy még onnan is elmenekül, ahol mások panaszkodnak. Mert nem kíván ilyen minőségű beszélgetésekben részt vállalni. Amint ugyanis, belefolyik valaki az ilyen témájú beszélgetésekbe, azon kapja magát, hogy már ő maga is panaszkodik. Kiönti a lelki bánatait, látszólag megkönnyebbülve.

Viszont ennek a megkönnyebbülésnek, az a legbrutálisabb ára, hogy az élet dolgaira irányuló lelki érzéseink aktivitása, erősen lecsökken. Mert a lelkesedésünk alábbhagy. Érdekes módon, minél „lelkesebben” magyarázzuk a bennünket meghallgató embereknek a problémáinkat, annál gyengébb lesz az élet iránti lelkesedésünk. Márpedig, a jövőnk ideális megteremtéséhez, éppen arra a lelkesedésünkre van igazán nagy szükségünk, amit a jelenben biztosítunk számára.

Amikor Jézus, kiűzte a kereskedőket a templomból, akkor azzal a cselekedetével azt szimbolizálta számomra, hogy az elmém Isten oltára, a testem által megvalósult templomban. Ezért, a problémáimtól felszabadítani, megváltani képes vágyaimmal, nekem is ki kell űznöm onnan minden olyan szellemi gondolatot és ellenérzést, amely nem a tudatos teremtést szolgálja az életünkben. Jézus cselekedetének szimbolikus jelentéséhez kétség sem férhet, mert Ő maga is nyíltan vallotta azt, hogy nem lakozik Isten, kőből készült templomokban.

Itt jöhet a képbe a „Vagyok” kifejezés. Amilyen jelzőt a „Vagyok” kifejezéshez csatolunk az elménk pillanatnyi állapotában, azzá válunk a közeljövőben. Mert a szellemi gondolataink, az aktuális minőségüknek megfelelő lelki érzéseket váltják ki belőlünk, amelyek megteremtik számunkra a szellemi szinten meghatározott jelzőink megtapasztalhatóságát. Mert a szellemi szintű jelzőink, mindig a joggal elvárható minőségeinket határozzák meg. Az egészség, az ideális alak, vagy például, a gazdag állapot, egy-egy ilyen megtapasztalható minőségünk lehet. Ha, mint szellemi gondolatok, képesek kiváltani belőlünk, a hozzájuk tartozó megfelelő szintű lelkesedésünket.

Az én személyes szintű szabad akaratom, akkor valósulhat meg, ha a kellemes szellemi gondolataimhoz, a pozitív lelki érzéseimet tudom csatolni az elmémben. Ez lesz az én hitem. Az a valóságomat formálni képes mentális hozzáállásom, amelyben a szabad akaratom nyilvánul mag.

Így a lelkesedésnek az alapja, a bizalommal teljes hit. Hinnünk kell abban, hogy a kellemes szellemi gondolataink hatására, megemelkedik a lelki rezgésszintünk, és abban az esetben, az életesemények univerzális szintű mágneses rezgéseinek a legjavát tapasztalhatjuk meg. Mert az elménk, azokkal fog rezonálni. Amit úgy is fogalmazhatunk, hogy azokat vonzzuk be az anyagi szintű életünkbe. Mert a kívánt esemény univerzális szintű mágneses frekvenciája, és a vágyunk elektromos rezgési tartománya, azonos rezgési szinten van. Éppen a jövőnkbe vetített, reményekkel teljes lelkesedésünk miatt.

Aki betegnek, daginak, vagy szegénynek érzi magát, hiába álmodozik az egészségről, a jó alakról, vagy a jólétről. Mert a szellemi gondolatai addig, nincsenek szinkronban a lelki érzéseivel. Így a mentális zavara, csak véletlenszerű valóságkialakítást tesz számára lehetővé. Aki azonban, betegnek, dagadtnak, vagy szegénynek gondolja magát, és a lelke mélyén úgy is érez, további betegségeket, elhízást, vagy nyomort vonz magához.

Ezzel ellentétben, az egészség gondolatával párosuló lelkes érzések, egészséget teremtenek. A jó alakról alkotott szép gondolatokhoz társuló lelkesedésünk, ideális alakot fog kölcsönözni számunkra. Míg a gazdagság szellemi gondolataihoz csatlakozó lelkesedésünk pozitív lelki érzései, a bőség megtapasztalását teszik számunkra lehetővé.

Sokat segíthet a szemléletváltásunkon, a reális képzelet. Az a mentális lehetőség, ami alapján, minél valóságosabb képet vagy filmet készíthetünk az elménkben, a vágyott dologról vagy eseményről. Amíg ezt a mentális képet vagy filmet, a képzelet szintjén formáljuk az elménkben, addig a lelkünkből pozitív lelki érzések szabadulnak fel, és ezt a mentális formát, feltöltik tartalommal. Mentális szinten élővé varázsolják a képzeletünket. Ez a mentális aktivitás lesz, a teremtésre képes erőteljes hitünk.

Amiben ugyanis, nem hiszünk, az egyszerűen elképzelhetetlen számunkra. Ennél fogva, amiben hiszünk, azt el kell tudnunk képzelni valóságosnak. Minél részletesebb formában. Mert abban az esetben, minden lehetséges módon elképzelt részlethez új, és megint újabb pozitív lelki érzések társulhatnak az elménkben. Erősen fokozva ez által, a természetes lelkesedésünket. Vagyis, a hitünk valóságformáló teremtő erejét.

Az értelmes ember, mindig tervezget. Olyan terveket sző, amelyek előre láthatóan, boldoggá tehetik az életét. Ezek a tervek olyanok, hogy bennük lineáris módon, sorba állítjuk az előre meghatározott, logikus észérveken alapuló szellemi feltételeinket. Ennél fogva, ha bármelyik feltétel nem teljesül a hosszú sorból, meghiúsul az egész tervünk. Amely boldoggá tehette volna az életünket. Szaporítva ez által a kudarcélményeinket.

Ezzel szemben, az általam javasolt megoldás-centrikus gondolkodásmód, éppen arról szól, hogy a vágyaink megvalósult állapotát, képzeljük el valóságosnak. Biztosítsunk hozzá pozitív lelki érzéseket, és a közben kialakult lelkesedésünk, megteremti számunkra azt a kívánt valóságot, amelyre áhítozunk. Mert az Univerzum, az összes mágneses alapú létezési feltételt, a rendelkezésünkre bocsátja. Ezt igénybe vehetjük, ha a bizalom tökéletes rezgési szintjén érzünk a lelki minőségünkben. Így, a dologgal vagy eseménnyel kapcsolatos lelkesedésünk arányában, rezonálunk az Univerzum feltételrendszerével. Ezért a legjobb elvárásunknak megfelelően, a legjobbat kapjuk. Elszenvedésre váró kudarcok nélkül.

Mert minden probléma megtapasztalása esetén, jelentkezik egy lelki vágy is. Ami a lelkünk által bennünk élő Isteni minőségünk közvetlen üzenete. Ha tehát, a probléma ismeretében, az elménket arra használjuk, hogy a vágyunk tárgyát képzeljük el tökéletesen megvalósultnak, akkor úgy használjuk az elménket, ahogy azt Isten megteremtette számunkra. Mert megengedjük az Univerzális mágneses feltételeknek, hogy a vágyunk tárgyának megtapasztalása által, maximális örömöt okozzon nekünk. Így a mi általunk meghatározható relatív szellemi feltételeinket háttérben hagyva, az Univerzum tökéletes feltételrendszerére hagyatkozunk. Teljes lelkesedéssel és bizalommal.

Ezt jelenti az aktív hitünk. Mert, csak így tudunk részt vállalni a teremtésben olyan módon, hogy az, mindig hasznos is legyen számunkra. Ilyen módon, az Isteni akarat haszonélvezői lehetünk. Mert a lélek által, az Isteni minőségünk éltet bennünket. Ezért figyel, rezonál a teremtő Isten, a lelki érzéseink által kialakult elektromos rezgéseinkre. Gyakorlatilag, az univerzális események feltételeihez igazodni képes lelkesedéseinkre. Akiben nincsen lelkesedés, az ifjú kora ellenére is, már öreg.

Minél boldogabb az ember a jelenben, annál magasabb frekvencián rezegnek a lelki érzései. A legmagasabb frekvenciát pedig, a szeretetérzéseinkkel érhetjük el. Azokkal az érzéseinkkel, amelyek a lelkesedésünket képesek fokozni. Az élethez való ideális mentális hozzáállásunkat. Azt a szabad akaratunkat fokozza, amely a hitünk szerint képes használni, értelmes módon az életerőinket. Amelyekben a céltudat és az állhatatosság együtt nyilvánul meg. Ami motivál bennünket, és a kitartásunkat képes fokozni.

A lelkesedéssel járó társérzések, amelyek a kitartásunkat képesek halmozni, a buzgóság, odaadás, igyekezet, lelkesség, hév, elán, lendület, szenvedélyesség, felfokozottság, felfűtöttség, izgalom, izgatottság, láz, ájtatosság, áhítatosság, rajongás, odaadás, imádat, Istenítés. Ezek mind a szeretet olyan segédérzései, amelyek a szeretetteljes aktív cselekvőképességünket erősítik.

A lelkesedés által, érzelmi szinten már előre azonosul az ember elektromos szinten, a kívánt dolog vagy esemény mágneses rezgéseivel. Ami egyszerűen azt jelenti, hogy ugyanazon az érzelmi frekvencián rezeg az elméje, mint amilyen a vágyott dolog vagy esemény univerzális rezgése. Vagyis az egyén, képes befogadni azt a dolgot vagy eseményt az életébe, annak teljes és tökéletes valóságában. Előre meghatározott, korlátozó jellegű, relatív szellemi feltételek nélkül.  Teljes tisztelettel, bizalommal, és szeretettel. Ezért a lelkesedésünk mértékét, éppen az a tény fejezi ki a legideálisabb módon, hogy benne a szellemi szintű, észérveken alapuló feltételeink, szinte egyáltalán nem is játszanak már szerepet. Ez a szeretetteljes elfogadás tudati állapota.

Mert a cél, és a hozzá vezető út, már konkréttá vált az elménkben. A szellemi szintű feltételeink pedig, csak elvonatkoztatnának bennünket a konkrét célunktól, vagy eltérítenének minket, a hozzá vezető lelki utunkról. Vagyis, könnyen elérhetetlenné tennék számunkra, a lelki boldogságot. Ez a baja a mai kor emberének. Mert mindenki megy a saját feje után. A szellemi szintű racionális észérveire hagyatkozva. A tanult és tapasztalt korlátolt tudásunkra hagyatkozva. Amelyek olyan feltételeket szabnak meg számukra, amelyek által, éppen a boldog lelki élet lehetősége van erősen korlátozva.

Ha valamilyen szellemi indíttatású cselekedetre van szükséged ahhoz, hogy lelki szinten boldog legyél, akkor az azt jelenti számomra, hogy most még éppen, nem vagy eléggé boldog. Ezért törekednek a szellemi gondolataid, olyan észérveket felállítani a soron következő feltételeiddel, amelyek által, saját magad megtervezheted a boldogságodat. De a boldogság, lelki érzés, nem egy szellemi szinten megtervezhető dolog. Mert az már egy olyan állapota az elmédnek, amelyben a tökéletes lelki szintű kielégültséged jut kifejeződésre. Ezért élj meg minden pillanatot boldognak.

Ezért legyél minden életpillanatodban boldog az elmédben, és az életesemények abszolút univerzális szintű mágneses feltételei, amelyek boldoggá tehetnek a jövődben is, és az elkövetkezendő boldogságodat képesek fenntartani számodra, reád találnak Isteni rendben. Mert Isten, nem veszi ki a kezedből a szellemi szintű irányítás lehetőségét, csak azt várja el tőled, hogy a lelki érzéseid elektromos rezgéseivel, tudatosan irányítsd a teremtés reád vonatkozó részleteit. Azoktól vagy intelligens.

Mert a lelki jelenlétben megélt érzéseink olyanok, mint a „vetés”. Ki milyen érzéseket „vet” el a jelenben, olyan érzelmi „aratásban” lesz majd része a közeljövőben. Ahol az „aratás”, már a közeljövőben megtapasztalásra váró dolgokat és eseményeket jelenti. De ezekből a dolgokból és eseményekből, csak annyit tapasztalhatunk meg, amennyi aktív érzéseken alapuló, életerővel rendelkező érzéseket invesztáltunk bele az ügybe, a lelki jelenlétünkben. Vagyis röviden, a jelenben fenntartott boldog lelki érzések garantálják számunkra, a megtapasztalható örömök forrását, a közeljövőben észlelhető pozitív dolgok és események által.

Ezért a szellemi szintű döntéseink során, továbbra is szükségünk van a feltételeinkre, hogy a szabad akaratunkat ki tudjuk fejezni általuk. De mindig olyan módon, hogy azok, a boldog lelki érzéseinket szolgálják. Míg a lelki érzéseink aktivitásához, egyáltalán nincsen szükségünk a szellemi feltételeinkre. Mert azokkal, csak relatív módon korlátozzuk, az Univerzum felénk áradó anyagi eseményeinek, abszolút feltételeket biztosító megtapasztalhatóságát.

Matécz Zoltán

2015.05.15.

matecz.zoltan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr627460784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása